WCOK X 2019: Yleisen sarjan jatkopelianalyysi


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ja sitten jatkopeliä myös miehenpuolikkaille ja yleiseen uskaltautuneille neideille. Silvuplee. T: Vähän vanhanaikainen ja hupsu Ripe.

1. Kierros

Y1                  YA1 Kakkossaakat  – YP2 18cmbnis

Beenisten matkaan tulee Lonnakon virnistyksen kokoinen mutka kun joka heitolla vittua voivotteleva Jukka napsii linjoja linjojen perään. Häkkisen oi-oi-OI osuu ensimmäisessä päädyssä kahteen otteeseen ja akkaero alkaa olla lannistavanlainen jo ennen toisen päädyn kasaamista. Lehtosella onkin kiire valvomaan kisajärjestelyjä ja Jannen bilelantio on jäässä.

Prosentit 2ossaakille 77-33.

Y2                  YB1 Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t – YO2 18mnbnisjatke

Yhtä kenkku tsäkä on penismiesten kakkostiimilläkin, nämligen Susirajan poikien nälkä kasvaa syödessä ja Jarno ja Roope ovat vasta lähestymässä IPAisaa Ballmer´s Peakia. Turpaan tulee, että soi. Kautolta saattaa kuulla lohdutuksen sanoja, jos on riittävästi aikaa kuunnella.

Prosentit sulhoille 90-10.

Y3                  YC1 Öpicahc&~ – YN2 Jugolan Veljekset

Noutaja kutsuu myös Jugolan Veljeksiä, jotka eivät ole vielä edes päässeet kunnolla yli jatkopaikan nostattamasta riemusta. Öpin peli alkaa hioutua uomiinsa ja picassojen taso riittää tässä vaiheessa vielä kevyesti suvereeniin otteluvoittoon.  Harmi, sillä neljännesvälieräkierros oli Jugolan pojilta vain Kiven heiton päässä.

Prosentit Öpille 87-13.

Y4                  YD1 Pekka tuli Mieleen – YM2 Blanko yleinen

SB:n pojat läpsyttelevät reisiään, sillä ensimmäinen jatkopelivastustaja on ensi kertaa pappia kyydissä ja Metsävainiolla on vielä yksi puolituntinen aikaa kiskoa simaa ennen tosipaikkoja. Vaikka Pekkojen peli painuisi lähemmäs -20:a, niin Blanssolla ei ole vastata näin tiukkaan settiin edes BlaBlan meriiteillä.

Prosentit Mieleen tulijalle 75-25.

 

Y5                  YE1 Kuivatut vallit – YL2 Timon Pumbat

KuVan kunnian hetki kuivahtaa kasaan ensimmäisen kierroksen koittaessa, sillä pariksi arpoutuu helpon hyvän mielen pelin sijaan sviddumainen kemistiremmi. Kapteeni Mäenpään lakaisut napsuvat Koveron kauhuksi kohdilleen ja Antikainen näpäyttää päivän ensimmäisen 10p nurkkaheittonsa. Pelistä tulee tiukka, mutta kokemus on valttia.

Prosentit Timon Pumbille 45-55.

Y6                  YF1 Tammer-Kyykän PJ:t feat. Promillerajan legenda  – YK2 #swagina

#voipaska #gambiinaonvielä. Sorvali heittää 18 pistettä vasemmasta nurkasta ja Hokkinen puhuu ensimmäistä kertaa tälle vuotta ääneen. Karsse-setä kehuu swägäreiden kylpytakkeja, mutta pistelee sitten 3,7kg mailallaan kuusi puulieriötä yliopiston pihalle saakka.  #ensivuonnauudestaan #WCOK2020.

Prosentit ulkomaan otuksille 95-5.

 

Y7                  YG1 M/S Dosetti – YJ2 AiM_Ratakiskon_Vastaisku

Ripe veikkaa että kentälle laahustavan vastustajansa nähdessään molemmat osapuolet innostuvat yhteen ääneen: ”jee, voittomahkut!” Tämän parin jatkaja on yhtä aikaa veteen piirretty viiva ja Saharassa pölähtävä pierahdus. Kolikon- ja nopanheiton mennessä tasan Ripe turvautui aina varmaan koni akki metodiin ja lasinpohjasta heijastui Darth R3siinan kuvaaja.

Prosentit sensaatiomaisen pitkälle pötkivälle AiM3:lle 49-51.

Y8                  YH1 Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta – YI2 Eliittikumppanit

Y8-pariin sattuikin sitten eliittijengi ja Eliittikumppanit. Piippo miettii Parkkosen kumoon ja Henulin mitta alkaa viimeinkin napsua kovalla jääkentällä. Paakkolanvaara ja Ylitalo siivoavat hiki päässä keulaparin ripuleita, mutta turhaan. Dansalattialle tamppaamaan jo halajava wr napsuttelee piikit pois ja Ippe ottaa plussaerän merkiksi viimeisen 6p lakaisun pois yhdellä. Kädet pystyyn!

Prosentit VVWVV:lle 85-15.

Y9                  YI1 AiM_Raiteiden_Ritarit –YH2 mtek

Aidot_Ritarit_ja_Neito selvisivät alkulohkon tunteiden vuoristoradasta vailla työtapaturmia hieman puolivaloin. Sen sijaan ensimmäisessä jatkopelissä joutuvat jo sipulit heti puntariin kun vastaan asettuu Ympin Neidot ja Ritari. Ripenkään harjaantunut silmä ei nimittäin erota punoittavatko Petterin korvat pakkasesta vai Kaisan, Annen ja Heidin suolauksesta.

Valitettavasti verbaaliakrobatiasta ei kuitenkaan ole pysäyttämän junaa. Prosentit Aimille 80-20.

Y10                YJ1 Blagitarius Blagiators – YG2 Oudon lämpimät kädet

Oudon lämpimien käsien onni alkulohkoarvonnan kanssa päättyy jatkopeleihin kun kentällä odottelee lauma dinosauruksia. Lääkäriopiskelijoilla on kuitenkin varsin hyvät jatkosaumat, sillä Ripe muistaa blagien olleen jo nuorina poikina erityisherkkiä loukkaantumisille, myös fyysisesti. Ei tarvitse kuin vähän jalan lipsahtaa, niin pohje jo revähtää tai sitten sitä seuranneen epäonnistuneen heiton jälkeen ranteet aukeavat.

Kokemuksesta vanhat sedät ovat kuitenkin varustautuneet stoppareilla, joten lipeämisiä tuskin nähdään. Prosentit BlaBlalle 80-20.

Y11                YK1 Droit OneStars – YF2 Musta Surma

Yhden tähden jallua on mennyt jo pullo tai kaksi lämmikkeeksi kun jatkopeli kalahtaa käyntiin Droitin ja Mustan Surman välillä. Mussukat ovat kuitenkin saaneet protipsin tai pari seuratessaan alkulohkon ulkopaikkakuntailaista tykitystä. Lisäksi droittarit eivät ole A-sarjasta nähneet kuin kosteahkoja päiväunia.

On aika toivottaa Droit matkalle Eksotikiin päivän toiselle lounaalle, sillä Ripe ennakoi Mustan Surman jatkoon prosentein 45-55.

Y12                YL1 Onnikkaat Skepparit – YE2 Tampereen Akateeminen KyykkäSeura

Eräänlainen sukupolvien kohtaaminen on käsillä jatkopelissä Skeppareiden ja TAKSin ottelussa. Skeppareiden riveissä pelaava Varis kun lienee pelannut MM-kyykän finaalissa jo silloin kun Tampereen Akateemisen Kyykkäseuran perustajat olivat vielä yläasteella (huom! vahva oletus). Tästä ottelusta onkin Tampereelle kotiinviemisinä ensiluokkaisia kyykkävihjeitä, mutta ei jatkopaikkaa.

Turanssi kipparoi ja rupeloi Skepparit jatkoon noin 90-10 varmuudella.

Y13                YM1 SIK Raiders – YD2 Näläkämaan inssit

Insseillekin osui varsin edullinen alkulohkoasetelma, mutta ensimmäisessä jatkopelissä pitäisikin sitten jo alkaa Taikuri-Kariksi. Vaikka SIK Raiders ei aivan sähköinsinöörien kärkikastia (vielä) olekaan, on B-sarjassa tällä kaudella nakutettu sen verran tasaista tulosta, että jatkopaikkaa uhkaa korkeintaan miestä vahvempi lämmike.

Prosentit Raidaajille 70-30.

Y14                YN1 SuppoHauet – YC2 Pesukone

Voiko nimi olla Enni? Tätä kysyvät Pesukoneen jäsenet kun ensimmäinen jatkopeli on edennyt ensimmäisen erän puoleen väliin. Sen verran kovaa kyytiä on luvassa kun Ylirannat & co. laittavat Matit, Vernerin ja Laurin linkousohjelmaan. Onneksi talolla sauna lämpiää pian ja juoma on kylmää.

SuHa jatkoon 90-10.

Y15                YO1 STH – YB2 Ville Peltonen

Ripe muistaa Ville Peltos-kokoonpanon osallistuneen WCOKiin jo milteinpä sen alkuajoista lähtien, ellei jopa aiemminkin. Se vuosimäärä ei kuitenkaan riitä mihinkään, sillä vastustajajoukkueessa on sentään OAMKin perustajajäsen ja muita ikiaikaisia kyykkäjyriä. Harvahampaisella Villellä olisi ollut saumoja, jos ottelu olisi alkanut tuntia myöhemmin. Ekassa jatkopelissä STH ei tuskin ole ehtinyt tuhota kuin vasta yhden pullon Coperoa.

STH kevyehkösti jatkoon ennusteella 70-30.

 

Y16                YP1 Beatbox Spandex oligark-Dudes – YA2 Aina Häviää

Onko aina pakko hävitä? Pitäisikö reenata? Se saattaa käväistä mielessä varsin kokeneillakin kyykänpelaajilla kuten Aina Häviään jäsenillä. Muutaman vuoden treeniheitot tarvittaisiin, että olisi tarjota vastusta hieman peräpäästä falskaavalle BSoDille. Vastusta ei kuitenkaan tarvitse tarjota, jos vetää vastustajan omalle tasolleen. Sormet ristiin, että Aapo ja Olli heittävät ohi. Silloin olisi saumoja.

BSoD siirtyy pääparkkikselle jatkopeleihin prosenteilla 90-10.

Neljännesvälierät

A                   Y1 Kakkossaakat – Y2 Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t

Oh nöyy! YTYlin on pakko lopettaa selän ja lonkkien ja jalkojen ja pyllyn säästely, sillä Sulhojen taso on aikaisempia läppäpelejä röyhkeästi kovempi. Himanka ja Häccinen saavat tuta et tu mi Juudas –hetken kun Soppasen maila käy ja Roopen torniroskalakaisu paikkaa Arin jättämät paikat. Himangan lataus alkaa välkkyä punaisena ja ssaaATanAt kajahtelevat kaikuen humanistipään rakennustelineiden kolkoissa metallirakenteissa. Onneksi tappio ei hidasta Mikon menoa, vaan mies vapautuu kuvaamaan finaalia. Kuten tapana on.

Prosentit OAMK PJ:lle 40-60.

B                    Y3 Öpicahc&~ – Y4 Pekka tuli Mieleen

Tähän neljännespariin sattuukin sitten monta muuttujaa pakkaa sotkemaan. Ensinnäkin SB:n pojat alkava hiljakseen herätä turnaushurmokseen ja Aken pelastuspoistot saavuttavat paikka paikoin God-Tierin. Toisaalta myös Mjatin ja vasuri-Eeron yhteispeli alkaa sujua ja Eero on päässyt alkujännityksestä rentoon konamoodiin. Huhta-Pekan heitto on tälle kautta ollut tilastojen valossa sellaista arvanheittoa, että sopivalla peluutuksella Öpi voi saada jopa Pahosta Pek-kaa varmemman tekijän. Joka tapauksessa tämä peli ratkeaa vasta viimeisellä heittokierroksella: vielä ei ole aika pykältää raivoa sataselle.

Prosentit Picassoille niukasti 52-48.

C                    Y5 Timon Pumbat – Y6 Tammer-Kyykän PJ:t feat. Promillerajan legenda

Kemistien iloinen jälleennäkeminen saapuu loppusuoralle Promillerajan legendan saapuessa kirkkaana hohtavan lahkeensa kanssa kentän reunalle. Sorvalin itsevarmuus ylittää Renault Lavillenien maailmanennätyksen ilman seivästäkin ja PoWi-Samin pahin menestyspaine on höllännyt Hokkisen hartiahieronnassa. Lämsän kasetti hajoaa kun selän takaa ei löydykään Donnin linjapoistoa vaan Timon jo jatkokaljoille himoava viiksekäs virnistys.

Prosentit Tammerkosken silloille 32-68.

D                   Y7 AiM_Ratakiskon_Vastaisku – Y8 Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta

Ratakiskojen hyvä kaavio päättyy tähän. Neljännesvälierien likaisin perseraiskaus on totista totta kun pelikirjansa kohdilleen saanut wwVww pistelee kentän tyhjäksi molemmissa päädyissä. Onneksi tästä on lyhyt matka vittuilemaan Lantolle alkulohkoon tippumisesta. Ja mainioista golf-keleistä.

Prosentit Voittajavalikoimalle 10-90.

E                    Y9 AiM_Raiteiden_Ritarit – Y10 Blagitarius Blagiators

E-parissa nähdään häkellyttävän himoisa kamppailu puokkaripaikasta, kun AiMin ykköspyssyt kohtaavat Legendaariset Blagit. Atte ja Putte alkavat olla vireensä huipulla ja Juusoksen maila Isonee wanhan tutun vastustajan näkemisestä. 2016 finaalin uusinnassa revanssin henki on verinen ja sääli on lapsille. Tällä kertaa AiMilla on kuitenkin äkäinen ässä hihassaan: Petteri uskaltaa jo tähdätä neljään torniin ja Inkeri siivoaa pitkät linjat. Make poistaa piikki-piikin ja lähtee etsimään lähintä pyttyä jolla raapia kattoa.

AiMi jatkoon prosentein 59-41.

F                    Y11 Musta Surma – Y12 Onnikkaat Skepparit

Keltanokkamussuille käy kylmät, kun neljänneksen otteluun asettuu vastapuolella Onnimannilla vahvistettu Skepparklupi. Variksen jäkispaidan vilahdukset ja Kytömäen uljas saattonykäisy antavat Mussujen Emmi-Kaisalle ja Samulille viitettä siitä, että kyykkää osataan pelata muuallakin kuin Oulussa (mikä ei toki pidä paikkaansa). Skeppareille riittää perussuoritus A-sarjanousukkaiden kellauttamiseksi yli laidan.

Prosentit Onnekkaille 20-80.

G                   Y13 SIK Raiders – Y14 SuppoHauet

Rai rai! Paskan möivät. Sanoi Jukka kun Suppisen näki. Joukkueiden kohtaamisesta tulee lämmin ja leppoisa siitä huolimatta, että Raiderit ottavat molemmissa päädyissä 8 pinnaa pataansa. Erosen mitta alkaa löytyä ja Turneé-Enni hiipii hiljakseen lykkäämään linjanpoistomyrkkyä SuHan peräsimeen. SIKkiläiset saavat lähtea Auraamaan tietään finaalikentän katsomoa kohden.

Prosentit SuHalle 30-70.

H                   Y15 STH – Y16 Beatbox Spandex oligark-Dudes

Vittuilun Suomen ennätyksen saavutettaneen STHn ja BSoDin välisessä kohtaamisessa, sillä kummankaan joukkueen pelaajisto ei tunnetusti kaihda tilaisuuksia tuuletella leipäläpeään hassunhauskoilla huudahduksilla. Jos pelin taso ei ole aivan yhtä timanttista kuin kovimmilla tiimeillä, niin tunnelma on sitäkin kyykkäisempi. Ripe suosittelee tämän otteluparin näkemistä, jos pitää tunteikkaasta elämöinnistä ja raastavasta jännityksestä.

Prosentit Bsödille 42-58.

 

Puolivälierät

I                     A Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t – B Öpicahc&~

”Faak!” sanoi Mjatti. Öpicazun venymiskyky pistetään äärimmilleen SuRaLen veitikoita vastaan ja Paavolan iso mies muistelee nähneensä vastaan tulevat herrat jossain viime kesänä.. Tässä vaiheessa turnausta konsistenssilla alkaa olla jo merkitystä ja Susiraja + OAMKPJ:llä se on vain yksinkertaisesti korkeammalla tasolla. Roope saattaa vielä lakaista kahden akan linjasta yhden ja Markon lakaisu jää välillä vajaaksi, mutta lopputuloksessa osumat lasketaan. Ja Paholle niitä ei tässä vaiheessa turnausta enää siunaannu montaakaan. Adidas-sedän on aika ryhtyä bandwagon-hommiin ja pistää WCOK-verkot vesille ensi vuotta varten.

Prosentit Legendoille 61-39.

J                     C Tammer-Kyykän PJ:t feat. Promillerajan legenda – D Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta

Nyt on tiukkaa ja taso huipussaan! Ay caramba, ja perhana soikoon! Molemmat joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tiimin, joka pystyy vastaamaan avauskierroksen tulivoimaan heitto heitolta. Tämä peli ratkaistaankin lakaisukierroksilla, eli promillemiehen ja Piipon voi heittää laskuista saman tien. Ikävä kyllä Hokkinenkaan ei ole maailmankuulu siivoustaidoistaan. Pulska ja wr pistelevät vähintään Sorvalin edestä tavaraa pihalle ja Henuli osuu niukasti varmemmin kuin Sami. Ei auta, kyllä se on siistijöitä suosittava jo tässä vaiheessa.

Prosentit WCOK-voittajille 49-51.

K                    E AiM_Raiteiden_Ritarit – F Onnikkaat Skepparit

Toinen säpäkän tymäkkä rymäkkä nähdään Skäbbäreiden ja AiMin välisessä kohtaamisessa. Konapuolella Pjotteri on Kytömäkeä varmempi ja vähempihaukisempi heittäjä, mutta toisaalta Onnimanni kirii samat pongot takaisin Toprattia vastaan. Turanssin ja Inkerin välisessä taistossa Anssi ottaa kilkillä sen mitä pompulla missaa ja Inkku puolestaan jättää torniroskayritykset riskialttiimmille kokeilijoille. Meuronen ja Vainionpää kuuluvat variAnssiltaan suurimpaan kategoriaan, mutta erot ovat tyhjää kenttää lähestyessä varsin marginaalisia. Ripe pistää edellismatsin tapaan pinnat neitseellisen tiukalla erotuksella kotikenttäetua nauttivan AiMin hyväksi. Eikä vieläkään voittoa Lappeen Rantaan, voihan banaanimies ja Temmi sentään!

Prosentit vor AiMensch 51-49.

L                    G SuppoHauet – H Beatbox Spandex oligark-Dudes

Tappuraiset sipulinkoetteet ovat luvassa myös viimeisessä puokkariparissa. BSoDi on rokottanut SuHan sipalea Liigacup-trillerissä, mutta toisaalta OKL-koitoksessa SuHa vei pidemmän korren peräti 15 pisteen erotuksella. Lämsä ei ole tällä kertaa SuHan peräparissa hääräilemässä, mutta kadonneiden joukossa on myös Nemo (pelastakaa Nemo!). Enni on turnausmoodissaan Kyöstilää parempi 5 kertaa 6:sta, mutta rutiinia ei ole tiukoista peleistä kummallakaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun Bösd joutuu pettymään WCOKissa SuHan käsittelyssä. Mutta perinteet ovat perinteitä.

Prosentit SuHalle 57-43.

Välierät

M                  I Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t – J Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta

Oijoi! Tämä ottelu tarjoaa kyykkäkansalle kesäkyykän mestaruussarjalaiset vastaan mestaruussarjalainen feat. jäte. Jos ottelu pelattaisiin kesällä, olisi tämä varsin selväsanainen voitto Susirajalle, mutta talvella sen sijaan puntit tasoittuvat huomattavasti. Susirajan puhtaat kesämiehet Peiponen & Kautto lienevät jo tässä vaiheessa tulleet tutuiksi kovan pinnan kanssa, mutta viime vuoden voittajissa on kuitenkin huomattavasti enemmän kokemusta hentoisesta, mutta tehokkaasta talvikyykkähipsuttelusta. Ripe ennustaa, että tämä peli ratkeaa klassiseen koni akki-kertoimeen, joka on aikaisemmat vuodet huomioon ottaen varsin epäedullinen puheenjohtajilla höystetyille legendoille. Iiron ei tarvitse edes heittää viimeistä vuoroaan kun Olli hoitaa tarvittavat viimeiset kyykät ja marssii trilleristä finaaliin.

Prosentit siis viime vuosien voittajille niukkaakin niukemmin 49-51.

N                   K AiM_Raiteiden_Ritarit – L SuppoHauet

Jos ensimmäinen välieräpari oli takuuvarmaa kesäkyykän supertähtien kalistelua, niin samasta puusta on veistetty AiMin ja SuppoHaukien välinenkin kamppailu. Samalla ratkotaan myös OKL:n A-sarjan haamumestaruus ja pelataan revanssi viime vuoden finaalimaratonista. Juuri tuossa viime vuoden finaalisarjassa lieneekin avain tämän otteluparin oikean tuloksen ennustamiseen. Mureneminen 2-0 tilanteesta 2-3 tappioon saattaa jyskytellä vielä suhalaisten takaraivossa kun Donnin ja Ennin viimeinen heittovuoro alkaa. Myös konelaisen junan muisti on pitkä ja kun AiM vielä marssii finaaliin testotasot aivan tapissa tiukan skepparimatsin jäljiltä, on voittajasarakkeeseen piirrettävä punavalkoinen logo.

AiM etenee finaaliin hiuksen hienosti 51-49.

Pronssi     Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t – SuppoHauet

Pronssi on aina voitettu mitali sanovat, vaan ei Ripe. Hävitty on. Eikä varmasti lämmitä tänäkään vuonna, varsinkaan ennustetussa -17 asteen pakkasessa. Koni akki- ja jallupullot on korkattu puolin ja toisin eli kisa nopeimmasta nousukiidosta voi alkaa. Onneksi tässäkin ottelussa pelimiehillä ja -naisilla löytyy pieni into saada helyjä kaulaan päivän päätteeksi. Jos hieman historiaa tarkastellaan niin se into lienee aavistuksen suurempi aivan susirajan tuntumassa, joka muuten sijaitsee Ylirantaa vastapäätä.

SuRaLeelle mitali kaulaan 55-45 todennäköisyydellä.

Finaali    Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta – AiM_Raiteiden_Ritarit

AiMilaiset ovat juuri ja juuri toipuneet aamun tuottamasta kalvavasta itseinhosta kakkostiimin jäädessä alkulohkoon kyynelehtimään. Ja sitten finaalissa vastassa on puolikas Tekla, Oksu ja IIRO! Ripe kuuli luotettavasta lähteestä, että Iirolla eivät testotasot enää olisi riittäneet pelaavaan kokoonpanoon. Samojen huhujen mukaan AiMin sisäisen rankingin laskutapaa oli muutettu, koska vanha tapa oli hieman kaavoihin kangistunut ja ehkä lievästi sanoen sovinistinen. Juuri tästä syystä finaali kulminoituukin kahden ikonisen talvisiivoojan taisteluksi: Iiro vs. Inkeri. Jo alkulohkosta asti jäytänyt itseinho saa Topatin keskittymisen herpaantumaan viimeisessä erässä ja levittämään vajaalla vaiheella eturajan kyykän oikeaan takanurkkaan jättäen samalla Inkerille tekemättömän paikan tyhjennykseen. Lopulta vastakkaiseen pelineliöön astelee sisuuntunut junankuljettaja, joka poistaa voittoon tarvittavan kyykän ensimmäisellään ja osumahetkellä huutaa kostuneinen silmin: “Te hylkäsitte minut!”.

Prosentit: 52-48.

Tekniikan akateemiset TEK