Palkinnot

Moerrning Trophy

Liigacupin voittajalle jaettu kiertopalkinto. Liigacupin voitosta kamppailevat kaikki OKL-joukkueet sarjasta riippumatta. Kilpailuformaattina on pudotuspelikaavio, johon joukkueet arvotaan kierroksittain, ja jossa jatkoon etenee yhdellä voitolla vastustajastaan. Finaali on perinteisesti pelattu kauden huipennuksessa Gaalapäivänä.

Palkinto on nimetty Liigacupin idean isän, Atte “Mörri” Aunolan mukaan.

 

 

 

Icecom Trophy

OKL:n A-sarjan voittajalle jaettava kiertopalkinto. Samalla myös koko Oulun Kyykkäliigan ja Oulun Akateemisen Mölökky- ja Kyykkäseuran himoituin pokaali. A-sarjan finaaliottelusarja pelataan kolmesta voitosta runkosarjan ja kahden pudotuspelikierroksen jälkeen.

Palkinnon lahjoitti vuonna 2003 Icecom Oy:n toimitusjohtaja Markku Hentilä liigan palkinnoksi ja on nimetty Oululaisen Icecom Oy:n mukaan ensimmäistä liigakautta varten. Seuran palkintoa mukana juonimassa olivat tuolloiset Icecomin työntekijät Teemu “Jerry” Haapala ja Pekka “Paho” Aho.

 

 

 

 

OKL-B Kiertopalkinto

OKL:n B-sarjan voittajalle jaettava kiertopalkinto. B-sarja  on Oulun Kyykkäliigan toiseksi korkein sarjataso. B-sarjan finaaliottelusarja pelataan kolmesta voitosta runkosarjan ja kahden pudotuspelikierroksen jälkeen.

 

 

 

 

 

Åke Gullmes

OKL:n A-sarjan runkosarjan voittajalle jaettava kiertopalkinto.

Palkinnon lahjoitti seuralle A-sarjan liigajoukkue Hanpit liigakauden 2014-2015 päätteeksi. Kyseisellä kaudella Hanpit voitti runkosarjan, mutta putosi puolivälierässä dramaattisesti Ossaajia vastaan.

Palkinto on alun perin lahjoitettu vuoden 1971 maaliskuussa järjestettyyn hiihtokilpailuun nimeltä Bötombergsloppet (Pyhävuoren kisat). Palkinto on nimetty lahjoittajansa Åke Gullmesin mukaan. Amerikkaan siirtolaiseksi lähtenyt Gullmes lahjoitti palkinnon kipailun järjeställe Pyhävuori Länken Ski:lle. Pokaalin hattuun oli alun perin kiinnitetty hiihtäjää esittävä hahmo.

 

 

 

 

HKL Mestaruuspokaali

Henkilökohtaisen Kyykkäliigan Yleisen sarjan voittajalle jaettava kiertopalkinto. HKL pelataan kesäisin hiekkakentällä. HKL koostuu kilpailuna alkusarjasta ja alkusarjamenestykseen pohjaavasta pudotuspelikaaviosta. Pelimuotona on palkinnon nimen mukaisesti Kyykkäliiton sääntöjen mukainen henkilökohtainen peli.

 

 

 

 

 

Kesävaltikka

Kesäjoukkueliigan voittajalle jaettu kiertopalkinto. Kesävaltikka jaetaan perinteisesti Gaalassa lasituopista nautittavan olutpullon kera. Kesäjoukkueliiga koostuu kilpailuna runkosarjasta ja jatkopelikaaviosta OKL:n tapaan. Pelimuotona on Kyykkäliiton sääntöjen mukainen joukkuepeli ja ottelut pelataan hiekkakentällä.

Kesäjoukkueliiga järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015, jolloin kilpailu ei vielä ollut OAMK:n alainen. Tuolloin kilpailun järjestämisestä vastasi OKL:n A-sarjajoukkue ja bilejärjestö Jarrupartio, joka myös hankki kiertopalkinnon. KJL on pelattu OAMK:n alaisena kesäsarjana vuodesta 2016 lähtien, mutta vuonna 2020 kilpailua ei järjestetty koronapandemian vuoksi.

 

 

 

 

PKL Trophy

Talvella pelattavan parikyykkäliigan voittajalle jaettava kiertopalkinto. PKL pelataan talvisin akateemisillä säännöillä pelattavan pariliigan voittajalle.

Ex-Liigavastaava Aapo Lehtosaari lahjoitti palkinnon seuralle vuonna 2016,

 

 

 

 

Ripe Kimari Throphy

Oulun Kyykkäliigan Vuoden Tulokas kiertopalkinto. Jaetaan vuosittain OKL:n parhaalle uudelle pelaajalle sarjasta riippumatta. Vaatimuksena, että kyseessä on esimmäinen kausi OKL:ssä.

Palkinnon lahjoitti vuonna 2020 ja jakaa sen edelleen vuosittain nimeämätön komitea, Nimetty Oululaisen Kyykkäpersoonan Ripe Kimarin mukaan.

 

 

 

 

Pekka Aho Throphy

Vuoden kehittyneimmän pelaajan kiertopalkinto. Jaetaan kauden päätteksi eniten kehittyneimmälle kyykänpelaajalle sarjatasosta riippumatta.

Palkinnon lahjoitti vuonna 2021 ja jakaa sen edelleen vuosittain nimeämätön komitea, Nimetty OAMK ry:n perustajapuheenjohtajan Pekka “Paho” Ahon mukaan.

 

 

 

 

Typerä ja Lapsellinen/Naisellinen Pytty

7-ottelun piirinmestaruuskisojen kiertopalkinnot miesten ja naisten sarjoihin. Jaetaan 7-ottelun PM-kisojen voittajille kesällä.

Lahjoittanut seuralle vuonna 2018 ex-rahastonhoitaja Olli Vuolteenaho.

 

 

 

 

Oulunmestaruus Palkinto aka OM-dildo

Annettiin aikaisemmin OM-kyykän (Oulunmestaruus-kyykän) voittajalle. Kilpailu muuntautui myöhemmin World Cup of Kyykäksi ja mukaan otettiin kansainvälistä edustusta. OM-dildo jaetaan WCoK:ssa parhaiten sijoittuneelle täysin Oululaiselle joukkueelle.

 

 

 

 

OKL-B Puhtaalla pelillä

Palkinto jaetaan joukkueelle joka voittaa B-sarjan runkosarjan häviämättä yhtään peliä.