HKL

Henkilökohtaisen kyykän liiga (HKL) on nimensä mukaisesti yhden henkilön joukkuein pelattava pienimuotoisempi liiga, joka läpiviedään kesällä noin kesäkuusta elokuun loppuun ja pelataan hiekalla. Lajin luonteesta johtuen se soveltuu erinomaisesti ympäri kauden tapahtuvaan heittotekniikkaharjoiteluun. Sitä voikin suositella kaikille, joita henkilökohtaisen tekniikan kehittäminen kiinnostaa ja toki myös muut ovat tervetulleita pelaamaan. Onkin sanottu, että jos tyhjää kentän kesällä onnistuu se varmasti myös talvella. HKL on myös seuran järjestämistä kilpailuista lähimpänä Suomen Kyykkäliiton varsinaista toimintaa, ja seuran jäsenet ovatkin menestyneet liiton kisoissa viime kesinä.

 

 

Liigan ottelut pelataan Suomen Kyykkäliiton henkilökohtaisen kyykän sääntöjen mukaan. OAMK ry:n pelivälineet ovat pelaajien käytettävissä. Stadionilla HKL menee harjoittelun edelle.

Aikataulu 2019:

HKL-Runkosarjasta tulee olla pelattuna puolet 30.6. ja  koko sarja 14.7.2019 mennessä. Yleisessä sarjassa pudotuspelien ensimmäinen kierros, puolivälierät, välierät ja finaali 18.8..

Pudotuspelit 2019:

 

Yleinen

Säälipleijarit

V1: Markus Toratti – Jukka Ohtonen

V2: Matti Eteläperä – Olli Vuolteenaho

V3: Tapani Himanka -Hannu Oksman

V4: Janne Kilponen – Ukko-Pekka Yliranta

Puolivälierät

W1: Jukka Komulainen -Tapani Himanka

W2: Inkeri Sairanen – Ukko-Pekka Yliranta

W3: Aapo Lehtosaari – Olli Vuolteenaho

W4: Petteri Törmänen – Markus Toratti

Välierät

F1: Jukka Komulainen – Petteri Törmänen

F2: Ukko-Pekka Yliranta – Aapo Lehtosaari

Finaali

F1-F2

 

Lohkot 2019:

Yleinen sarja:

Lohko A

Janne Kilponen

Inkeri Sairanen

Johannes Jokiaro

Tapani Himanka

Markus Toratti

Jukka Komulainen

Viljami Viinikka

Matti Eteläperä

 

Lohko B

Aapo Lehtosaari

Olli Vuolteenaho

Petteri Törmänen

Vili Seppänen

Hannu Oksman

Ukko-Pekka Yliranta

Jukka Ohtonen

 

Naisten sarjaa ei pelata kesällä 2019.

 

Säännöt:

 • Kaikkien liigaan osallistuvien täytyy olla Oulun Akateemisen Mölökky- ja Kyykkäseura ry:n koejäseniä tai varsinaisia jäseniä.
 • Peleissä käytetään Suomen Kyykkäliiton henkilökohtaisen kyykän sääntöjä.
 • Jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan. Seura suosittelee tapaturmavakuutuksen ottamista tai Suomen Kyykkäliiton pelaajalisenssiä.
 • Kaudella 2019 Yleisessä sarjassa 2 parasta per lohko pääsee suoraan jatkopeleihin ja sijoille 3-6. olevat pelaavat ns. säälipleijarit viimeisistä jatkopaikoista kaaviolla:
  V1: A3-B6, V2: A4-B5, V3: A5-B4 V4: A6-B3
  Puolivälierät: W1:A1-V3, W2:A2-V4, W3:B1-V2 ja W4:B2-V1
  Välierät: F1:W1-W4, F2:W2-W3
  Finaalit: F1-F2

  Naisten sarjassa 4 parasta menee playoffeihin.  Naisten sarjassa playoffit pelataan paras huonointa vastaan menetelmällä.  Playoff-pelit ratkeavat kahdella voitolla lukuunottamatta finaalia, joka ratkeaa kolmella voitolla.

 • Runkosarjan pisteenlasku: voitosta 2 p, tasapelistä 1 p, häviöstä 0 p.
 • Runkosarjan jälkeen kahden tai useamman pelaajan ollessa tasapisteissä, ratkaisee tasapisteissä olevien pelaajien järjestyksen:
  1. Keskinäisen / keskinäisten otteluiden pisteet
  2. Keskinäisen / keskinäisten otteluiden ottelukeskiarvo
  3. Kaikkien otteluiden ottelukeskiarvo
  4. Kaikkien otteluiden paras ottelutulos
  5. Kaikkien otteluiden paras erätulos
  6. Pelaajat ratkaisevat paremmuuden KPS (kivi, paperi, sakset) laistolla, paras kolmesta -järjestelmällä.
 • Naiset heittävät avaukset 10 metristä ja jatkoheitot 8 metristä. Naisten kentän takaraja on yhtä metriä lähempänä.
 • Jos vastustajaa ei näy sovittuna peliaikana, pitää hänelle ensin soittaa. Jos vastustaja ei ehdi paikalle järkevässä ajassa soiton jälkeen, joutuu hän joko antamaan luovutusvoiton tai tarjoamaan turhaan odottaneelle pelaajalle kompensaatiota. Mikäli vastustaja ei unohtamisesta johtuen joudu turhaan odottamaan, vaan voi pelata liigan muita otteluita, kompensaatiota ei tarvita. Jos sama henkilö jättää tulematta uudestaan sovittuun aikaan, katsotaan hänen luovuttaneen.
 • Luovutusvoiton saavan pelaajan ottelutulokseksi tulee koko kauden ottelutulosten keskiarvo, eli luovutusvoitto ei vaikuta keskiarvoon. Luovuttavan pelaajan ottelutulokseksi tulee -40.
 • Vuosittain sovitaan määrä, joka jokaisella pelaajalla on oltava pelattunaesimerkiksi kesäkuun loppuun mennessä ja kaikki alkulohkon ottelut esimerkiksi heinäkuun loppuun mennessä. Jos näin ei ole, pelaaja diskataan sarjasta ja kaikki hänen pelaamansa ottelut mitätöidään.
 • Jos joku pelaaja luovuttaa 3 ottelua, hänet diskataan ulos sarjasta ja kaikki hänen pelaamansa ottelut mitätöidään.

 

Muuta

HKL-kyykkäpelipöytäkirja: hkl-kyykkapoytakirja.pdf