Ripe´s Power Ranking 1.2.2019


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Turnauskausi pyörähti käyntiin WCOK:lla ja koni akkipöhinöistä hiljakseen loiventeleva Ripe huomasi ilokseen, että ookooällää on pelailtu pikkupakkasista huolimatta ihan kiitettävällä tahdilla. Kalkkiviivat lähestyvät runkosarjassa ja useimmilla tiimeillä on enää vajaa puolet runkopeleistä pelaamatta. Jatkopelikekkuloinnit on jo kärkipään leirien osalta varmisteltu ja liikehdintä sijoilla 6.-11. uhkaa kovasti olla lähinnä kosmeettista värinää ennen pleijarien alkusoittoja. The Hunt for Åke Gullmes on yhä hellankoukunlämpöinen ja noin viidellä (n.5) joukkueella on vielä saumaa kairata pytty itselleen, for realz. TOP-4-mähinät kulminoituvat siis lähiviikoille, ja luvassa on varpaanvälejä kutkuttavaa kyykkäkiimaa.

 1. SuppoHauet (-)

SuHa porskuttaa niukkaakin tiukemmin sarjakärjessä ja WCOK-turnauksessa ylläri de la pylläri finaalin ryssinyt suppojengi on kaivanut molemmat Ylirannat takaisin tositoimiin. Tilastojen valossa SuHan bomberit ovat liigan aatelia, mutta tilastovinouma voi hyvinkin johtua vuosikymmeniä vanhasta jarpalais-blagilais-äsbeeläisestä natsitaktiikasta, jossa Piipolle ja Suppikselle syötetään konanauhaa toisellakin kierroksella. Ennin paluu on tuonut lisää laajuutta peräpäähän Lämsän etsiessä vielä parasta pelituntumaa partansa sopukoista. SuHan paras ase Åke-jahtiin ovat kapteeni Eronen ja kolmospaikan suolakurkunleikkaaja Donni, joiden peliotteet ovat kuluvalla kaudella äityneet mainioiksi. SuHan tuoreimmat pelit antavat viitettä mitalikrapulasta ja huhujen ja videomateriaalin mukaan ex-PJ Suppiksen heittokädessä on jotain Pahosti vialla. -4.13 Okalla ei kuitenkaan kannata vielä heittää pyyhettä kehään, vaikka jäljellä olevat pelit ovatkin kaikki rankingissa ylempään kastiin sijoitettuja joukkueita vastaan.

 1. aitoa_menoa (+2)

Ratapölkyn nastakiskot ja sormuksen r3siinat ovat hiljakseen tekemässä comebackia ranking-kärkeen tahmaisen alkukauden jälkeen. Törmäsen ja Inkerin peliminuutit ovat korkealla ja viimeisen parin viikon aikana tilille on napsahtanut viisi voittoa viidestä pelistä, vaihtelevalla tuloksella. Lanttokin on löytänyt greeniltä Stadikalle muutaman pelin ajaksi ja paikkojen 2.-3. peluutus on pornofilmidubbareilla yhä vailla vakiuomaa pleijarien lähestyessä. AiM ei SuHan tapaan ole vielä pelannut Hanppeja vastaan, mutta kostovoitto Beatboxaajista piti punaveturin tiukasti mukana Åke-loppukirissä. Alle -10:n Okalla ja nousevalla käyrällä raideraiderit kiskonevat P-sarakkeeseen viimeisestä kuudesta pelistä vielä sen verran täpäkkää, että pistesaldo alkaa kolmosella pleijarivalintojen alkaessa. Sensaatiomaisen historiallinen runkkarivoitto edellyttää tosin SuHan ja Hanppien kaatamista tulevissa kohtaamisissa. Ja vieläpä ilman kulta-Ippeä.

 1. Hanpit (-1)

Hanppien OKL-tilastot eivät ole liikahtaneet viime kuun alun jälkeen ja joukkue hajaantui myös WCOK:n ajaksi useampaan eri tiimiin. Mestaruuden saalistanu Oksu osoitti, että pelitauolla olevat Hanpit ovat pitäneet nastat teroitettuina ja pyyhkeet kuivina. Åken kannalta kiintoisasti Hanpit on ainoa pyllynsä puhtaana pitänyt joukkue koko liigassa. Toisaalta Hanpit ovat perinteiseen tapaan jättäneet kuumimmat pelinsä loppukauteen ja ainakin AiMi ja SuHa, Kakkossaajat, BSoDi ja Halukkaat ovat vielä ohjelmassa. Hyvin tammikuussa pelanneiden Hanppien päivän kunto on mystiikkaa, mutta Ripe olettaa futisfanien taputtelevan otteluohjelmasta sen verran pongoja, että Gullmesin kohottaminen Gaalassa on realismia. Jos kippari X:n mainio vire jatkuu, niin Hanppien peräpää on vertailukelpoinen minkä tahansa kolmos-nelosheittäjäparin kanssa, eikä kärjenkään pistetahdissa ole moittimista. Missä on Teppo?

 1. Kakkossaajat (+1)

Liigan kolmosena pyllyilevä Kakkossaajat on ollut kovassa nousukiidossa tammikuun kääntyessä loppupuolelleen, sillä viimeisestä seitsemästä pelistä on lapsille kerrottavana 6 voittoa ja yksi harmillisen ynseä kolmen akan tappio AiMille -24-pelillä. Jarno ja Häccinen ovat urakoineet enimmät pelit takalinjoilla YTYlin ollessa sairaslistoilla, mutta parta-alpakan paluu kolmospaikalle on vapauttanut Soppasen konahommiin kakkospaikalle. Tenkyn Oka -13.15 ei näytä paperilla pahalta, mutta alle -10:n pelejä joukkueelta löytyy tältä kaudelta vain kolme kappaletta. Tämä on probleema kovimman kärjen kanssa painiessa, sillä Åken nappaaminen edellyttäisi otteluiden painamista nollaa kohden. Viimeisen seitsemän pelin pinnistys sisältää kohtaamiset SuHaa ja Hanppeja vastaan, eli tuloksena voi olla keskellä helmikuuta koittava joulu tai stressimahakakka YTYn toppahousuissa.

 1. Beatbox Spandex oligark-Dudes (-2)

Tiiviillä peluutuksella jauhava BSoDi palasi pelitauolta vaihtelevissa merkeissä, sillä helpon bnis-voiton perään tuli heti takkiin plussalle pelanneelta AiMilta. Pulkkinen ei ole saanut itsestään vielä ihan kaikkea irti, sillä kakkospaikalta paukuttava Aapo-mörkö pistelee yhä Hka-kilvassa Matille pataan. Keisu ja Kyöstilä eivät ole vielä päässeet A-sarjan tuulia haistelemaan, vaikka Tomi olikin mukana beeäsoodeen WCOK-kokoonpanossa. Kolmesti plussaerää kutkutelleen BSoDin vahvuus on ollut Aapon varmuudessa ja peräpään linjapoistoissa, ja Nemon yllätyssiirto ankkuriksi on tuottanut hyviä tuloksia vain joka viidennen mailan viuhuessa akoista ohi. Pysyykö BSoDi kärjen vauhdissa ja onko mustalahkeilla vielä saumaa Gullmesiin? Teoriassa kaikki on mahdollista, mutta BSoDi on saanut pataansa kaikissa kärkikohtaamisissaan AiMia ja SuHaa vastaan. Tästä syystä Ripe antaa Olli-karkeille isoja kertoimia ja vielä isompia kysymysmerkkejä viimeiselle 12 pelin loppusuoralle.

 1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (+2)

Puppekuukkelit kuuluvat niin ikään rankingin nousukkaisiin voitokkaan tammikuun loppupuoliskon ansiosta. Viimeiseen seitsemään peliin mahtuu 5 voittoa ja tappiotkin ovat tulleet ylemmäksi sijoitettuja tiimejä vastaan. Ja onpa tilastojen kaunistuksena häikäilemätön niistokin ykkössijoitetun SuHan kustannuksella kauden ensimmäisellä plussapelillä. Tasaisen (siis tilastollisesti) Oona paluu ja Jennyn tehokkuus ovat tehneet höpöä PööTin ottelukeskiarvolle ja pelit ovat asettuneet lähemmäksi -10:n maastoa alkuvuotta säännöllisemmin. Roopen konavoima on heräilemään päin ja pelikirja on selvä kuin Ripe WCOK-sunnuntain aamuna. Loppumatkaan mahtuu vielä muun muassa taistot AiMia ja BSoDia vastaan, eli PööTin pakansekoituspotentiaali on kunnioitettavalla tasolla. TOP-4:een on PööTin tie vielä auki, mutta loppupeleistä pitää tulla voittoja jo sitten urakalla. Sulamisiin ei ole varaa.

 1. Halukkaat (-1)

Halukkaiden tammikuun viimeistely ei mennyt aivan yhtä nappiin kuin monen ylempänä keikkuvan kokoonpanon. Turpaan on tullut sekä SB:ltä, AiMilta, että pariin kertaan PööTiltä. Eikä -18.62:een painuneessa Okassa ole juhlimista. Haluttomien lohdutukseksi toinen SB-peli päättyi voittoon ja lipsahduksia ei ole tapahtunut liigan perspään koheltajia vastaan. Pleijaripaikan jo käytännössä varmistaneiden Halukkaiden ainoat vakitekijät löytyvät peräpäästä, jossa Jakeri ja Pekka ovat työskennelleet tasaisen rauhallisesti läpi kauden. Paikoilla 1.-2. on pyöritelty Wilin, Repan ja Johtosen muodostamaa troikkaa ja tulosvarmin aloituskentällinen ei näytä vielä vakiintuneen. Halukkaiden loppukauteen mahtunee vielä sylikaupalla riemua, sillä sedät ovat haastaneet kiitettävällä frekvenssillä kärkipään tiimejä. Näin ollen runkosarjan viimeistelyyn jää managerin mieliksi muutama peli, joissa Johtosen vastustajalle kohdistetuille ”paska heitto!” –huudoille tulee taas käyttöä. Kamppailu sijoista 6.-8. on yhä tulilla ja PööTillä ja SB:llä pitää kiirettä pidätellä himokkaita takanaan. Koska siellä on hyvä himokkaan olla.

 1. SIK Bastards (-1)

Männävuosien SB-fanilaumat ovat saaneet katsella liigakautta 2018-19 läpi kyynelten, elleivät sitten ole jo aikapäiviä sitten loikanneet muiden A-sarjatiimien bandwagoneihin. 14:stä pelistä on siunaantunut ainoastaan 4 voittoa ja SB:n ainoaksi lohduksi on tähän saakka osunut historiallisen matala play off –pistekynnys. Ylemmäksi sijoitetuista SB on yllättänyt vain Halukkaat, mutta toisaalta Aken miehistö on välttynyt sulamisilta peränpitäjätrion edustajia vastaan. Pelikirjapalaverin päätöskohdassa lukenee ”tuli pari muuttujjaa”, sillä Ilmari on joukkueen ainoa pelaaja, joka on pelannut ainoastaan kahta pelipaikkaa. Ex-bomberi Metsämaasika on pistetty testaamaan kaikkia makuja avauksesta lopetukseen. Alle -30:n Okallakaan ei vielä kuuhun pääse, kun paras peli heiluu vielä -14:ssä. SB:n onneksi taistelu pleijaripaikoista alkaa hiljakseen kulminoitua ennakoiduille uomille ja SIKkiläiset pelastautuvat jatkopeleihin sijoille 6.-8. Ehkä lannistuneen oloisesti esiintynyt sähkölauma saa puolivälieriin lisää vaihtovirtaa runkosarjan viimeisistä peleistä. Ripe suosittelee ohramaltaista lähestymistä pleijarikevääseen, niin ei lopu Pekallakaan huumori kesken.

 1. Saatanan WirGinit A-sarjan Autistit (+2)

Liigan kehnoimmalla Okalla (-38.38) puksutteleva #swagina triplasi pistesaldonsa ottamalla Mussu-matsin kakkososasta voiton kahden akan mitalla. Yhden voiton ja tasurin lisäksi swägeillä ei ole vielä jälkipolville kerrottavaa A-sarjaseikkailustaan, mutta tärkeintä lienee ollutkin gambiviinan nauttiminen hyvässä seurassa. Uula on pelannut tasaisen hyvän kauden ja voi olla kuumaa kamaa OTiTin siirtomarkkinoilla kesän korvilla. Piekkarin ja Laaksosen Operaatio Hauki näyttäisi sen sijaan kilpistyvän kilpakumppani MusSun Puumalaisen ylivoimaan kalatilaston kärjessä. Svaginalla on pelaamatta vielä 7 peliä ja glooriaa on yhä läjäpäin käsien ulottuvilla, nämligen ei-viimeiseksi sijoittuminen ja.. No olihan siinä jo. #notlast

 1. Musta Surma (-)

Mussulan väen köyhät eivät saavuttaneet Ripen povailemaa jyrkkää nousukiitoa tammikuun päättyessä, vaan hyvin alkanut kehitys lörpsähti peräpään porukoiden keskinäisissä kahnauksissa. Mussu otti päänahan bniksiltä, mutta hävisi toisen ottelun pisteet tasaten. Kun #swagina vielä niisti mussuleilta voiton nenän edestä toisessa kohtaamisessa, niin Molkkarin miehistön pisteenkeruutalkoot alkavat mennä vaikeaksi. Loppuohjelmassa on luvassa Halukkaita ja Puppelikukkeleita, eli periaatteessa hyvän pelin sattuessa ja vihollisen sulaessa mahkuja on vielä säälipinnaan jos toiseenkin. Mutta jatkopeleihin asti ei MusSujen uljas pinnistys riitä, ei sitten millään. Ensi vuonna uudestaan!

 1. 18cmbnis (-2)

Järvisen naama venähtänee sekä leveys- että pituussunnassa kun peenixet pullahtavat leppäkeihäänä power rankingin perälle. -32.64 ei toki oli liigan huonoin Oka, mutta ei se siitä hirvittävän kauaksikaan jää. Monen muun tiimin tapaan peräpään (Oikarinen-Lehtonen) tasaiseen työskentelyyn perustuva tekeminen ei tahdo A-sarjassa vielä aivan riittää. Ykkös-kakkospaikoilla on nimittäin useimmilla joukkueilla sellaisia konamörssäreitä, että kolme tornia on perusosuma ja hurjimmat tähtäilevät jo viiteen kerrallaan (keskelle). Kiireaikataululla loppuja pelejään kasaan kaapivat bnikset aloittivat kauden viiveellä, eikä herkistely ole vielä näyttänyt tuottavan toivottua tulosta. Mussujen kanssa voitot menivät tasan 1-1, mutta #swagina-pelit ovat vielä pelaamatta. Näin ollen peräorkesterin lopullinen marssijärjestys on vielä selvittämättä. Toisaalta 18cmbnis voisi vielä hyvinkin ponnahtaa 9:llä viimeisellä pelillään pleijareihin ohi hölmistyneiden SB:läisten, jos peli alkaisi kuin ihmeen kaupalla kulkemaan Oskarin märkien kyykkäunien viitoittamalla tavalla. Sitä odotellessa.

Tekniikan akateemiset TEK