WCOK X 2019: Yleisen sarjan alkulohkoennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Hyiss..! Pakkanen paukkuu ja helat ovat huurteessa kymmenvuotisen weecokin lähestyessä (onnittelut!). Ripen onneksi muut onnettomat hoitavat peli hommia, ja voittajavetoporukalla voi kokoontua vaikkapa sporttibaariin lukemaan kohmeisilla käpälillä kirjoitettuja päivityksiä OAMK:n telegramkanavalta (johon Ripe liittyi prepaidillaan juorujen ja myllyjen seuraamiseksi). Tämän vuoden peleissä tarvitsee pilkin ja haalarien sijaan pilkkihaalarit, eikä Pakkasherran hyytävä visiitti voi olla näkymättä tilastollisena anomaliana siellä eli täällä.

Vaan eipä mitään. Pistetään yleisön toiveesta (tai siitä huolimatta) analyysia eetteriin. Näillä vinkeillä vetää urpokin pitkään ja pistää ravitermein pankit petsit missä tahansa uhkapelitoimistossa tervaläänin alueella. Sen Ripe lupaa, eli det Ripe lovar.


Lohko YA (Aina Häviää, LaLa, Kakkossaakat, Psykoosit tulilla)
Lohkossa YA hippastellaan Kakkossaakkien tahdissa siitäkin huolimatta, että 2ossjengi pyssyttelee tällä kertaa ilman tämän liigakauden painavaa hankintaansa. Sen sijaan Kakkoset ovat valjastaneet WCOK-kekkulointien kärkeen YTYlin. Lohkon merkittävin kohtaaminen on kuitenkin Lonnakkojen Taisto, sillä ainahäviäjien sympaattisen Pekan ja Saakkien Nisperin keskinäiset pelit ovat perinteisesti sujuneet hyytävissä merkeissä. LaLa:n tytöille ei tästä alkukähminnästä jää käteen edes nurkkaan heitettävää Lusikkaa, sillä turpasauna on odotettavissa myös lohkon pohjasijaottelussa Psykoosiveijareita vastaan. Sikälimikäli Kälkäjän 25% haukkariprosentilla saadaan kenttä auki.

Ripe haastaa vieruskenttien pelimiehet ja –naiset ottamaan huikan kalijaa aina kun Himanka huutaa ”perkele!” ja korkillisen koni akkia aina kun Häkkinen svengaa Jeesuksen kanssa.

Jatkoon: 1. Kakkossaakat 2. Aina Häviää

Lohko YB (Haukipyörykät, Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t, Ville Peltonen, Rattosaastat)
YB-lohkon alkusarjapeleissä pääsee jälleen ihailemaan ammatti tyä ukkojen taidonnäytteitä SuRaLe:n poikien palatessa tositoimiin. Soppasen ja vasuri-Miettusen viime vuoden hankinnat ottavat uudestaan mittaa Oulun kyykän tasosta, ja vaikka oppirahoja on kerätty välierätappioista ihan kesäkenttiä myöten, niin Nurmeksen pojilta tuskin heruu paljon sympatiaa alkusarjan pleijarityrkyille. Haukipyöryköistä Ripellä on saman verran tietoa kuin R-kioskilla on olutvalikoimaa ja Rattosaastatkin lentävät vissin varmasti Ripen kyykkääjätutkan alapuolella. 95 nevö föge –jengissä on sen sijaan pari ihan kelvoksi tiedettyä kapulavesseliä, mutta VP:n lohkovoittomahkut taitavat olla tänä vuonna yhtä hukassa kuin Jussukan rutiini.

Jatkoon: 1. Susirajan Legendat feat. OAMK PJ:t (mikä näissä pitkissä nimissä kiihottaa, stna) 2. Ville ”Hatrick” Peltonen

Lohko YC (Öpicahc&~, Loistava Iina ja Hullut Alkoholistit, N.M.O.K.S, Pesukone)
Yyceessä nähtäneen räikeätä kusettamista ja vihreitä miehiä Mjatin ja Pahon iskiessä hynttyyt yhdessä nuorison kimppuun. Kokoonpanosta löytyy tosin yksi aivan PasKa vasuri ja mystistäkin mystisempi Mathilde, jonka kyykkätaidoista ei uskalla mennä sanomaan juuta eller jaata. NMOKS:sta löytyy myös hitunen kyykkäkokemusta, sillä poppoo pelaa todistetusti OKL:n B-sarjaa Okalla -52 ja rapiat. Moninkertainen WCOK-vierailija LIHA ei pääse nauttimaan jatkopeleistä, vaikka NMOKSin kanssa pelit voivat mennä tiukaksikin. Sillä. Lohkon neljäs joukkue on kaiken puhdistanut ja lingonnut Pesukone perinteisen timanttisessa kokoonpanossaan. Kärkikahakka käydään Öpin kikkailun ja Särkelän pokerinaaman välillä, ja tällä kertaa rumpu räjähtää Vernerin hoksatessa, että Mjatti saa napsuttaa kaikki nurkkamailansa vasemmalle Paavolan pojan jyskätessä vääränkätisten kulmaa. Voi jehna, kyllä Pekkaa naurattaa.

Jatkoon: 1. Öpicahc&~ 2. Pesukone

Lohko YD (Pekka tuli Mieleen, Näläkämaan inssit, The Spirit of the New Kyykkä Age, Communican varhaiseläkeläiset)
Lohko YD:ssä piilee ensivilkaisulta nolla (0) ykköskorin tiimiä, mutta tarkempi analyysi paljastaa, että Pekka on tullut mieleen sähköinsinöörien edustusjoukkueen paskiaisilla. Ake ja Heikki ja Pekka johtavat lohkon kokemuspörssiä ja lohkovaiheen päättyessä todennäköisesti myös pistepörssiä. Haastajakandidaatit ovat nimittäin pikaisella tilastogooglauksellakin Ripelle tuikkeen verran tuntemattomia. Ripe ennustaa logopedien turnauksen valmistuvan yhtä nopeasti kuin opintojenkin (eli hyvissä ajoin), eikä New Age –hömpästäkään ole perinteisesti ollut apua kuin WCOK-etkojen sipulinkovetussessioissa. Nälkämaasta löytyy sentään insinöörejä, joten Ripe pistää toisen jatkopaikan summissa suin Kainuun marssin hoilottajille. Por favor.

Jatkoon: 1. Pekka tuli Mieleen 2. Näläkämaan inssit

Lohko YE (Vesa, Tampereen Akateeminen KyykkäSeura, Kuivatut vallit, Antero)
TAKS otti OAKSista mallia ja pisti ihan aikuisten oikean akateemisen kyykkäseuran pystyyn Tampereelle. Ja koska korkeakoulutettujen kyykänpeluu on lähellä allekirjoittaneen sydäntä, niin Ripe röhkii  taksipojille ja -tytöille onnea ja menestystä tuleville vuosille. Lohkovoitto sen sijaan on vaarassa luisua Ouluun, sillä Vallijannut ovat kiskoneet OKL:n B-sarjassa keskimäärin alle -40 pelejä ja kärjessä paukuttaa yksi liigakauden puhutuimpia ilmiöitä: Mikko H. H. Kovero. Tämä tampereella pilattu ja Oulussa peenixinä uudestisyntynyt kona-ukko pistelee nappulaa kaakkoon yksinäänkin, mutta riittääkö rosterissa laajuutta Peltotalon Antin kaatamiseen? Vesa ja Antero ovat Ripelle täysin vieraita tekijöitä, elleivät herrat Pasanen ja Särkelä pelaa tiimeissä yksikseen. Joka tapauksessa sekä Vesan että Anteron kannattaa ottaa mukaan tonkka lämmintä vaapukkamehua. Tulee nämligen pitkä ja kylmä päivä katsomossa.

Jatkoon: 1. Kuivatut vallit 2. Tampereen Akateeminen KyykkäSeura

Lohko YF (Musta Surma, Tammer-Kyykän PJ:t feat. Promillerajan legenda, Taistelujaskat, Sherrynpolttamat)
Kuinka paljon voi pientä lasta vituttaa? Sitä kannattaa kysyä YF-lohkon kentältä ohi mennessä vaikkapa MusSujen Molkkarilta tai Sherrynpolttamien Arvolalta Tampereen semi-vandaalien tykitellessä 8 ensimmäisellä mailallaan konaa 12 pisteen keskiarvolla. Käytännössä sen ei edes pitäisi olla mahdollista, mutta ei pitäisi toisaalta olla Sorvalin minifarkkujen kireydenkään. Tämän lohkon ykkössija menee muille maille vierahille ex-Syvärin Enkeli Mikkosen ohjelmoidessa vielä 40 vuotta vanhojen haalariensa ledivaloja jatkopeliasetuksille. Loput tiimit kamppailevat lohkon kakkossijasta kuin kiimaiset mäyräkoirat. Taistelujaskoilla on OKL-kokemusta tältä kaudelta neljän voiton verran B-sarjasta ja Oka on -39.00. Sherrylahden kvartetti on kolmesta kokenein, mutta toisaalta myöskin viiniinmenevin. Mussuttelijat lähtivät tälle kautta A-sarjaan, ja ottelukeskiarvo on saatu pitkästä ja vaikeasta turpaanottojen sarjasta huolimatta kairattua alle -30:n. This is a game of Sibuul, ja Ripe perustaa tällä kertaa oddsit Molkkarin konanryskäämiselle ja Puumalaisen nelospaikan onnistumisille.

Jatkoon: 1. Tammer-Kyykän PJ:t feat. Promillerajan legenda 2. Musta Surma

Lohko YG (Oudon lämpimät kädet, SIK Karitsat, M/S Dosetti)
Ripen saamien tietojen mukaan lohkoon YG ei tällä kertaa sattunut supertiimejä jatkopaikkoja viemään, joten nyt on OLK:n pojilla ja hiukan tutummilla Doseteilla mahkut mennä vaikka päätyyn asti. SIKin fuksilasten kohtaloksi jäänee ”kivaan peviin tututtuminen” lääkäreiden ja dossimiesten jatkaessa iloisina matkaa kovempiin peleihin. Tosin Ripe ei ole aivan saletti onko OLK:n abbreviaation takana oikeita vai valelääkäreitä, eikä dir /?: kään auttanut Dosetin pelin tason selvittämisessä. Noh, pistetään tähän hätään pinnat vaikkapa Veli-Pekan voittajasuvun edustajille, eli M/S:n tupla-Ketoloille.

Jatkoon: 1. M/S Dosetti 2. Oudon lämpimät kädet

Lohko YH (Pinkit fuksipallerot, mtek, Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta)
YH-lohkossa tulee kylmää kyytiä Faksipulleroille, sillä sekä WCOK-valikoimassa että mtekissä häärää nelikon verran teräksenkovia kyykkäosaajia. vvWvv:n salanimen takaa löytyvät Teklasta tutut hallitsevat mestarit Piippo & Lahtinen sekä viime vuoden OKL-mestari Pulska. Joukkoa vahvistaa vielä jonkin verran lajia harrastanut paskis, eli melkoisesta ammattilaisrosterista puhutaan. mtek:n heittojärjestystä koristaa sen sijaan aimo läjä YMP-kauneutta: Tommin kanssa liikkeellä ovat tällä kertaa Herraset Kettunen ja Joensuu. Eli ainakaan siivoustyöskentelystä homma ei jää kiinni. Koska ovat hyviä pelaamaan. Ei siksi että ovat naisia. Paitsi Tommi.

Jatkoon: 1. Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta 2. mtek

Lohko YI (AiM_Raiteiden_Ritarit, AiM_Viimeinen_Raideretki, Eliittikumppanit, Koneen fuksipallerot)
Hihi, taas on koneen poikaa kustu silmään lohkolotossa, sillä eipä ole ensimmäinen kerta kun punanuttuja näkee kahtena (saati kolmena) samassa alkupaletissa. Fukseille sattui nihkeä lohko, sillä isot ja tuhmat AiMin ykkös- ja kakkosjoukkuelaiset eivät tunnetusti tunne armoa saati myötätuntoa. Kun vielä kolmas samaan syssyyn sattunut on jo kyykkäkentillä tunnetuksi tullut eCCp, niin säälipisteitä ei ole nuorisolle tulossa. Lohkon kärkipaikka kuuluu ehdottomasti Angerin johdattamille Raideritareille, ellei Poratti sitten sula kauden 2012-13 aimiderbyn malliin Mattina Teppojen käsittelyssä (those were the times..). Villejen välisessä taistossa Vainionpää lyö Kotisaaren kolme kertaa neljästä ja Pönden siivoilut eivät pysy Pjotterin pystylyöntivauhdissa. Kakkossijakamppailu on sen sijaan tasaisen kiimainen, sillä kakkosvaunusta vuotavan jarrunesteen haistaneet Eliittikumppanit pistävät Parkkosen johdolla nappulaa ulos alle -35 ottelukeskiarvolla. Ripe veikkaakin, että koneenpunaiset ryssivät kahden tiimin jatkomahkut ja eCCp livahtaa toisena jatkoon 75% koneistetusta lohkosta. Ensi vuonna sitten kaikki punajunat samaan lohkoon, kiitos.

Jatkoon: 1. AiM_Raiteiden_Ritarit 2. Eliittikumppanit

Lohko YJ (Blagitarius Blagiators, AiM_Ratakiskon_Vastaisku, Kellulelu, Tram Nuoleva Orava)
Läheltä liippasi viimeisellä AiMilla, nimittäin viereinen lohko kutsuu! Lohkon YJ ennakkosuosikkina häärii kestosuosikki BlaBla, joka nähtäneen tänä vuonna ilman Torstia. Blagien rutiini ei varmastikaan ole parhaassa terässä näin yks kaks yllättäen, mutta eivätköhän legendaariset punasiniset hoida homman kotiin elegantisti. Ja tietysti pitkästi miinuksen puolelle painuvaa ottelukeskiarvoa sadatellen. Kakkostaistelussa Ripe antaa sataa AiMin laariin, sillä nuolevien tupsuhäntien rosteri on Ripelle täysi arvoitus ja Kellulelun ex-C-sarjajyrät eivät sittenkään taida vielä pystyä Tuikkasen ja Sarsteen sipulien rikkomiseen. Eli sittenkin kaksi AiMia jatkoon; päärautatieasemalla tavataan!

Jatkoon: 1. Blagitarius Blagiators 2. AiM_Ratakiskon_Vastaisku

Lohko YK (Droit OneStars, Tulin Näin Hävisin, Terveyttä kyykkään, #swagina)
Yhdistyneille Kansakunnille omistettu alkulohko pitää tänä vuonna sisällään ennakkoon selkeän oloisen kahtiajaon: D* ja swaggarit jakavat jatkopaikat Veni Vidi Victoryn ja Terveyskyykkäilijöiden (reps) jakaessa keskustaan häppäreille suuntaavan tilataksin. #swaginalla on elämänsä tilaisuus yllättää droittarit vastikään hankitulla A-sarjakokemuksella ja edetä jatkopeleihin suosiollisemmassa bracketissa. Ikävä kyllä runtulainen loikkasi TEK:n glory hunttaajatiimiin hallitussarjaan ja swagarien tulivoima jää täten Droit-starojen vastaavaa suppeammaksi. Ripe pistää pussillisen perunoita yhden tähden veitikoille luottaen Keski-Korsun ja Salmen osaamiseen. Tosin sillä varauksella, että Sipola päättää pistää swaginoiden peräpäästä full Fusrodaa-moden päälle ja tirpoo lakaisuja kahdeksan pinnan hka:lla. Tuskin kuitenkaan.

Jatkoon: 1. Droit OneStars 2. #swagina

Lohko YL (Timon Pumbat, Kapulapojat, Onnikkaat Skepparit, TeeKu)
Lohkon YLlärinä muhii turnauksen ainoa Lap Peenrantalainen tiimi Onnikkaat Skepparit, joka on vaihtanut Westerholmin irstaaseen wanhaan Varikseen. Kilkkaavan Turanssin hyväntuulisella vittuilulla höystetty skebrklub ottanee ykkössijan muiden tiimien jäädessä nuolemaan kahvojaan. Kakkospaikan äkistämisestä tuleekin sitten fantastinen trilleri Leijonakuninkaasta revityn salanimen taakse piiloutuvan TNGY:n ja B-sarjasta tutun KP:n välillä. Vertailussa Honkanen ja Holopainen häviävät Antikaiselle ja Lämsälle jos Gothamin gargoylen heitto on Kajaanin jäljiltä vielä selkärangassa. Peräpaikoillekin on löydetty molempiin tiimeihin aukkojen ammattimiehet, sillä Mukka on niitä harvoja pelaajia joka pystyy haastamaan Jyrkäksen hauenuisteluhommissa. Ville saattaa nostaa kerralla enemmän jänkäkoiraa veneeseen (jopa 4), mutta Juha tietää että todellinen Haukikuninkuus on kestävyyslaji ja säästää parit haukkarit jatkopeleihinkin. TeeKun kohtaloksi jää tänäkin vuonna laulukuoroon lähteminen hyvistä grooveista huolimatta.

Jatkoon: 1. Onnikkaat Skepparit 2. Timon Pumbat

Lohko YM (SIK Raiders, Blanko yleinen, Kyykkäprinsessat, Veto_miehet)
Lohkossa YM kisataan taas tasaisemmissa merkeissä. Valtaosa lohkon pelihenkilöistä kuuluu kategoriaan ”random janarit”, ainakin mitä Ripen ulkomuistiin tulee. Huhun mukaan kyykkäperinnekilta Blankon kilpasarjajoukkueen, Dino Raiderien (jonnet ei muista) ja Kyykkäprinsessojen lisäksi lohkossa kisailevat myös Veto_miehet, mutta kukapa näistä ilmoittautumisrumbassa jälkeenjääneistä osaa mennä sanomaan. Tilastollisesti lohkon voitto on SIK Twixs:n (jonnet ei tajua) heiniä, sillä vakkarikvartetista puuttuu ainoastaan Korhonen. Harvalanlaisesti menestystä WCOK:ssa niittäneet raiderit pääsevät siis hyviin asemiin heti aamupäivästä. Kakkossijakisassa Ripe lyö vetoa vetomiehiä vastaan ja työntää Blansson jatkoon BlaBlan meriittien mitalla. Harvoin sitä pääsee toisten ansiosta jatkoon, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Jatkoon: 1. SIK Raiders 2. Blanko yleinen

Lohko YN (Kettu Vieköön, SuppoHauet, Jugolan Veljekset, Santerin Satuttamat)
Lohkossa YN ennakkosuosikin viittaa kantaa SuHa, jonka miehitys on kotimaan turnausta varten laitettu entiseen malliinsa. Ylirannat tekevät paluun orkesteriin ja Enni heittää villien huhujen mukaan ensimmäistä kertaa koko talvena. Kurkunleikkaaja on ollut Youtuben perusteella ihan kelvollisessa tikissä ja SuHa pelannee alkulohkon lämmittelymielessäkin alle -10 Okalla. Syndised Saadanan Gurjad kisaavat toisesta jatkopaikasta ketunviemien ja Sadisti-Santerin uhrien kanssa, ja Ripe veikkaa koni akin polttamalla rintaäänellä että Seidsemän Veljesdä nappaavat jatkolipun WCOK-kokemuksesta karaistuneiden sipuleiden mitalla. Kettutytöt (tai Natunen & kettupojat) pistelevätkin sitten jumbomatsissa Santereille hännät kainaloissa pataan ja Hra. Siiran on aika maistaa omaa lääkettään sattumanvaraisen satuttamisen sattuessa satuttajan saamiseksi. Heh, on muuten hyvää koni akkia.

Jatkoon: 1. SuppoHauet 2. Jugolan Veljekset

 

Lohko YO (STH, Jutilan Ykkönen, 18mnbnisjatke, SIK Godtier)
YO mama so big it´s a lohko. O-lohkon kärkinimenä pörisee naapurikenttien vitutukseksi Repan ja Johtosen tähdittämä Saatana Tiimi Hyvä, joka on perinteisesti vaarallisen tappava alkulohkotiimi. Heti aamusta virkeinä viipottavat papat nimittäin pistelevät nappulaa rajan yli lihasmuistista nuorison vielä venytellessä perjantainvietosta kipeytyneitä ajattelulihaksiaan. Kakkospaikasta tulee jälleen kerran kiimainen nujakka, sillä periaatteessa kuka tahansa kolmesta muusta tiimistä voi iskeä jatkosuoneen tähtien ollessa kohdallaan. SIK GT on yleensä onnistunut pilaamaan Ripen ennusteet, joten Lämsä ja Lahdenperä jäävät tällä kertaa vaille ennusteen tuomia itsevarmuuspongoja (ja nyt tietenkin voittavat koko paskan kun homma on jinxattu). Normaalia satakertaisesti suuremmat Penisjatkeet käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja änkeävät väkisin kuivana jatkokierrokselle ohi Jutiloiden, jotka pohtivat ensimmäisen erän 8 akalla hävitessään että ”Jokohan nyt taittuu? Joko nyt taittuu selkäranka?”

Jatkoon: 1. STH 2. 18mnbnisjatke

Lohko YP (Beatbox Spandex oligark-Dudes, 18cmbnis, Defiant)
Viimeisessä lohkossa kovimmasta rytinästä vastaavat BSoDin spandeksipojat lomilta palanneen Pulu-kkisen ja Abensin johdolla. Vukotan tilalla nähdään tosin WCOKissä Kyösti Tomila, eli lakaisupuolella pitää vähän kikkailla. Tai sitten konaheitot voisi heittää rivin päähän. Mutta sehän ei olisi hauskaa, eikä saisi huutaa ”pulu!” Kakkospaikan lohkossa ottanee A-sarjaa jauhava bnisversio kolmostiimi Defiantin uhmaavasta vastustelusta huolimatta. Lärvis-Janne on kerännyt voimia ja kyykkä-magicia tanssilattioilta puoli viiteen asti aamua ja Hollannin H% ei vielä aamusta yllä huippulukemiin. Tämä tietää alkulohkoon jäämistä Ripen taulukoissa vaihtaritiimiltä vaikuttavalle Defiantille, mutta tärkeintähän on osallistuminen, eikös juu. Thank you for participating. Bar is open until 3.30.

Jatkoon: Beatbox Spandex oligark-Dudes 2. 18cmbnis

Tekniikan akateemiset TEK