Ripe´s Power Ranking 16.1.2019


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Tammikuu on jo puolessaan, ja Stadikan polanteella on kopisuteltu karttuja varsin mallikkaasti. Kiireisimmät tiimit ovat hinkanneet tilastosivulle jo puolet peleistään, kun taas laiskurit ovat vasta heräilemästä syyskoomastaan kyykkäkauteen. Ripen kuivat silmät näkevät pelin tason pysyneen jotakuinkin aikaisempien vuosien tasolla, joskin A-sarjan kivi kova kärki on tuupannut peräloosterin keltanokkia rumasti puhtaalla pelillä hanuriin.

Pleijarikähinästä tulee näillä näkymin mielenkiintoista sijoilla 6.-8., ja tässä vaiheessa kannattaakin laskea vesille lottorivit himottaville turnausviikonloppuviikoille (eiss, rähmäinen sana). WCOKin ja lapsellisten uluko paikka kuntalaisten leikkiturnausten jälkeen play-ohvit alkavat nimittäin olla kiveen hakatut ja euron panoksella ei enää koni akkikoreja lunasteta.

 1. SuppoHauet (+1)

Kokoonpanomurrosta läpikäyvät Suppikset ovat pistäneet Ylirannat OFKL-kapteenien vitutukseksi vilttiketjuun ja tornari kertoo että ex-kapteeni kärsii jonkinasteisesta loukkaantumisesta. Se ei ole kuitenkaan vauhtia hidastanut, sillä supoleiden uusi ydin á la Piippo & Lämsä on korvannut hyvin lomailevien Yli-Dahlien ansiot. Kakkospaikan kapulino Eronen on löytänyt hyvän vireen, ja veli Donni on tupsutellut ankkurin tontilta vain 7 haukkaria 7 peliin. Oka -3.57 ja PaO +4 ovat liigakauden kotimaisia kärkituloksia, ja Suharien taivaanrannassa ei vielä ole näkynyt harmaan pilven hattaraakaan. On kuitenkin syytä muistaa, että leijonanosa ennakkoon kovista peleistä on vielä tahkoamatta.

 1. Hanpit (+3)

Ay, habla no jalopenho, nyt on kuumaa hanppia tyrkyllä! Hanpit paaluttavat legendaariseen tapaan runkkarilistaa 8 pelatun pelin jälkeen tylyllä tilastolla 8-0-0. Oka on liigan kolmanneksi kovin ja mainiosti -10:n pinnassa, joskaan parhaassakaan pelissään Hanpit eivät ole molempia päätyjä vielä tyhjentäneet. Oksu ja Äksä ovat siivoilleet vakuuttavasti peräpaikoilta ja kärjenkin työskentely on tilastojen valossa tasaisen tappavaa. Kaxin kausi lähti tahmaisesti liikkeelle, mutta ykköspaikalle B-sarjan jäähdyttelymeiningeistä naarattu shakki & mjatti on antanut Hanpeille tulokseen rutiinia. Ainoa jännityselementti futishuligaanien tarinassa on se, että yhtäkään kahdeksasta pelistä ei ole pelattu kärkikvartaalin joukkueita vastaan.

 1. Beatbox Spandex oligark-Dudes (+1)

Spandexi-Oligarkit ovat aloittaneet kauden poikkeuksellisesti etumukset tanassa ja kuuden pelatun pelin jälkeen plakkarissa on 5 voittoa ja vain yksi takaisku kärkeen ränkätyn SuHan käsittelyssä. Abens on takonut kovalla hka:lla kakkospaikalta ja yhdessä Pulu-kkisen kanssa he muodostavat yhden liigan vaarallisimmista bombaajapareista. Vuolteenaho on palaamassa entisaikojen loistoonsa ja linjapoistot ovat napsahdelleet kohdilleen useampaan otteeseen. Vukota Nemanja näyttää niin ikään hyväksyneen kohtalonsa nelospaikan snaipperina ja tulos on ollut Ripen papereissa yllätyshymiöillä ympyröity. BSoDi toimii ja toisen kierroksen romahtelu on jäänyt pelikirjasta tälle vuotta pääsääntöisesti pois. Onpahan alkukauteen paukkunut jopa historiallisen kova +5-eräkin, eli potentiaalia riittää parhaimmillaan vaikka kaksinumeroisiin plussapeleihin. Masa lähti  Ripelle mustassa pörssissä myydyn tiedotteen mukaan jokavuotiselle Thaimaan lomalleen ja bsödiläiset ovat sen aikaa oletettavasti pelitauolla. Fanien harmiksi.

 1. aitoa_menoa (-3)

Mestaruuskrapulaepäilys on hiljakseen hiipinyt AiM-faniklubin keskuuteen kauden lähdettyä liikkeelle hippusen nihkeästi. 7:stä pelistä on haalittu 9 pinnaa, ja kovemmista tiimeistä BSoD ja SuHa ovat kurmotelleet punapipoja tiukoissa peleissä. AiMi menetti myös Halukkaille yhden pisteen kiimaisessa tasurissa, mutta otti tärkeän voiton Kakkossaajista. Vuoristorataa siis on. Pjotteri ja Toratti ovat takoneet nappulaa ulos hyvillä tehoilla ja kapteeni Ängeri on siivonnut hiki päässä etupään ripuleita viimeiseltä paikalta. Väliin mahtuukin sitten montaa eri tonttia kokeilleita janttereita (Lantto & Vainionpää), jotka eivät vaikuta vielä löytäneen vakkaripestiä AiMin pelikirjaruletista. Hyvänä uutisena mainittakoon, että Oka -8.57 on liigan toiseksi paras ja ryhtiliikkeelle on aikaa vielä 13 pelin verran. Tämän tason pitäessään AiMi päätynee TOP-4:een, mutta ryssimiseen ei sitten ole varaa.

 1. Kakkossaajat (-2)

6 peliä, 8 pinnaa. Oka ei ole pöllömpi, mutta ei toisaalta TOP-3:ssakaan. Mutta tilastot sikseen: karvainen efelantti huoneessa on tietenkin YTY-nalle, jonka puutos näkyy tuloksen painumisessa -10:n huonommalle puolelle. Tasaisesti kolmelta ensimmäiseltä paikalta jarrutyttötyyliin kenttää järjestelmällisesti tyhjentelevät B-rapuntaitajat kaipaa lisää linjapoistopotentiaalia voittaakseen kärkipään porukoita. Tappiot Halukkaille ja AiMille varmasti kismittävät, mutta toisaalta PööTiltä tuli täydet pinnat, ja ossaajaderbyn ensimmäisessä näytöksessä pinnat ropisivat kakkosmiesten laariin. Jarmo lienee vasta pesiytymässä kakkossaajien marinadipesään ja parhaimmillaan pelit painuvat nollakelin tiimoille ilman Jukkaakin. Tästä Ripe päättelee, että tenky tappelee TOP-4 –paikasta aivan legitiimisti.

 1. Halukkaat (+3)

Toinen kovimmista ranking-nousuleista on vähemmän yllättäen Halukkaat, joka haistatteli Ripen kausiennakoille persukset ja jyskytteli kauden kolmessa avauspelissään Okan -15.00. Vyölle jäi myös yksi kahden pinnan päänahka Kakkossaajilta ja tasurinahka hallitsevilta mestareilta. Neljän heittopaikan tasaiseen osallistumiseen perustuva perinteinen ossaaja-taktiikka on tuottanut tulosta, sillä parhaimmillaan kenttä on saatu akoista tyhjäksi. Toisaalta paras peli on toistaiseksi vain -12 ja sillä tulee vertailussa pataan kirkkaimmassa kärjessä keikkujilta yhdeksän kertaa kahdeksasta. Takaa tunkevista tiimeistä ei Halukkailla ole huolta jos Repan ja Johtosen konavaihe säilyy ja Jakeri pysyy jokavuotisessa All Stars –iskussaan runkkarin loppuun saakka. Siinä jää Vilille ja Pekalle aikaa keskittyä symppiksenä olemiseen ja tasaiseen tilille kertyvistä pinnoista nautiskeluun.

 1. SIK Bastards (-)

Ripellä oli pahat vibat äsbeen kauden startista ja hommahan on todentotisesti lähtenyt menemään kohtalaisen vituilleen. Yli -30 Okalla ei kannata varailla Teekkaritaloa mestaruusjuhliin, mutta valona tunnelin päässä on sentään kaksi voittoa A-sarjan alokastiimeistä. Sikkiläisten pelipaikkaruletti ei ole ottanut alkukaudesta asettuakseen ja erityisen suuri vaikeuksia on ollut konarintamalla. Haukkareitakin on kaivettu 7:ään peliin 29 kappaletta (eli reilu 4 H:ta peliä kohden). Uudet miehet Ilmari ja Mikael ovat pääseet tekemisen makuun hyvissä ajoin ja loppukautta kohden Ripe uskaltaa ennustaa jopa nousevaa käyrää. Se on sitten eri asia riittääkö Linnanmaan Prismassa sipuleita Heikin ja Pekan yhteisiin kovetusharjoituksiin pleijarien lähestyessä. Tirsk.

 1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (-2)

Puppelkyygeleistä ei ole Ripellä paljoakaan sanottavaa. Kausi on nytkähtänyt hitaasti liikkeelle kolmella tappiolla, eikä tuloskaan ole ollut yhtä vakuuttavaa kuin viime kaudella tai sitä edeltäneellä menestyksekkäällä B-sarjakaudella. Nessun fantastinen debyyttikausi A-sarjassa on kaunis muisto vain, eikä Manniskainenkaan ole yltänyt vielä A-tason lukemiin kärkipaikalta. Toope ja Ilo-Jenny ovat pitäneet homman jokseenkin kasassa, eikä peräpään ankkurinoviisi ole ehtinyt vielä kunnolla ryssimään. PJoonuli ei ole vielä joutanut kentälle, mutta onhan tässä vielä kokonainen loppukausi aikaa. Avausvoittoa odotellessa 8. sija on laitettava PööTin harteille silkasta alempana möllöttävien huonommuudesta johtuen. Mutta ansio se on sekin parempia aikoja odotellessa.

 1. 18cmbnis (-1)

Beenikset avasivat kauden kahdella pelillä viime kauden finalisteja vastaan ja kyyti oli oletetun kylmää. Kaikki 6  äijää on kaivettu A-sarjauran avauspeleihin kentälle ja todelliseen penistyyliin heittokeskiarvohajonta on minimalistista (3.75-4.50, heittopaikasta riippumatta). Parhaimmillaan jättielimet ovat pistäneet erän verran alle kympinkin, mutta parhaaksi peliksi on toistaiseksi jäänyt -26. Se on B-sarjanousijalle aivan kelpo tulos, mutta timanttiliigassa sillä ei vielä montaa kertaa pääse pyttyä nostamaan. Ykkös-kakkospaikan Kangas-Isoaho-Kälkäjä tarvitsevat kipeästi lisää tulivoimaa jotta linjoja ei jäisi perämiehille ihan rutoksiin asti. Ahkeran treenaamisen ja vielä edessä olevien 18 pelin turvin Ripe pistää bnikset PööTin hännille pleijariviivan tuntumaan. Nähtäväksi jää, tarvitseeko sitä lottoa katua lähiviikkoina kovastikin.

 1. Musta Surma (-)

Eniten pelattuja pelejä! Jee! Mussulit ovat ottaneet dunkkuunsa oikealta ja vasemmalta (ja vähän edestä ja takaakin), mutta peli-ilme ei ole huhujen mukaan vielä vääntynyt suuren monilapsisen nisäkäsnaaraan sukuelintä muistuttavaan irveeseen. Joukkueen runkopelaajat ovat kiertäneet heittopaikalta toiselle parasta peluutusta etsien, ja Oka on hilautunut hiljakseen siedettävälle -27.50 –tasolle. Naamat sulattavia yli -40 pelejä ei ole kauden puoliväliin mennessä tärähtänyt yhtä enempää, mutta toisaalta paraskaan peli ei ole vielä painunut alle -15. Akkapari Molkkari-Kinisjärvi pelannee kauden loppuun asti vuoron perään kaikkia paikkoja herra Harjun ja herra Puumalaisen (johtaa muuten haukipörssiä, hyvä Topsu!) keskittyessä ankkuriosuuden hiomiseen. Surumussujen piste-ennuste tuplannee nykypinnat turpaanottamisen määrän pysyessä vakiona, elikkä luonnontieteilijöiden ei tarvitse näillä näkymin murehtia jatkopelikaavioista.

 1. Saatanan WirGinit A-sarjan Autistit (-)

Still last, so sad. Very hurtful. Much pain. Swäggärit jatkavat Power Rankingin takavaara-alueen varmistajina ja syy löytyy tilastosivujen Oka-sarakkeesta. Pelattuja pelejä swaga-swagalla on vähemmän kuin mussuttelijoilla, mutta keskivertopelit painuvat veret pysäyttävästi yli -40 rajapyykin. Paraskin peli jää toistaiseksi muiden tiimien ottelukeskiarvosta, eli paljon on tehtävä jatkossa edes muutaman säälipinnan eteen. Mussuja tasurin verran härnänneet kylpytakkipojat ovat niin ikään matkalla kohti ensimmäistä jatkopelivapaata A-sarjakauttaan, joskaan toivo ei ole vielä menetetty. Jos Jahti Jakt –Piekkarin haukimääriä saadaan hillittyä ja Uulan maila pysyy poikittain, niin 10 pisteen nipistäminen tuloksesta ei ole mahdoton tehtävä. Nelospaikan tasaisen hyvin pelaavasta Sipolastakin saadaan paras hyötysuhde irti KeKe:n laskiessa alle 35:n. Anyways: pohjalta ei ole suunta kuin ylöspäin; nämligen sijalta 11 on noustu ennenkin pudotuspelimähinöihin. Ikävä kyllä kyseessä on tällöin ollut usein se kuuluisa poikkeava havaintoarvo muuten säännönmukaisessa aineistossa.

Tekniikan akateemiset TEK