Ripe´s Pre-Season Power Ranking 26.12.2018


Ripes Corner logo
Ripes Corner

A-sarja

Voihan perse! Kausi alkoi jo ja Ripen Bahaman reissun paluulennolla ei ollut ilmaista WaiFaita, eli ennakot tulevat muodikkaasti hipsakkeen verran hilkulla. Mutta samapa tuo: Ripehs secret algorithmsin mukaan nettisivujen uuden sijainnin vuoksi 90% kaikesta ennakkojenlukutrafiikista on vaihtunut juutuubin insinööripornon katseluun.

Tapsan tanssien aamuna rähmäisin silmin katsottuna Oulun Känni Liigaan on saatu kasattua taas aivan mielekäs määrä joukkueita ja Ripen syyhypunkinpurematkin syyhyävät päästä repimään tilastoista tekaistuja faktoja pulikkakansan tulevista ansioista. Ripehs prii siisön voimarannekkeet, olkaapa pahat!

 1. aitoa_menoa

Viimein vuotensa saanut aimi nappasi himotuimman pytyn viime keväänä tajuttuaan vihdoin feminiinin siivoustyön merkityksen. Kenttien puhtauden ylläpitoon osallistuivat toki myös jatkopeleissä myllyisän turbovaihteen löytäneet herrat Patteri ja Pulska. Mestaruuskrapulan välttämiseksi detta här Röda Tåget asetti huhujen mukaan kapteeniveturikseen viime vuonna hyvin sisään ajetun Inkerin. Jännäpierua saakin pidätellä se, joka miettii, että tiivistyykö peluutus vai joko ensi kaudella palataan Matteihin ja Teppoihin peluutuskiistojen välttämiseksi? Mestareille mestarisuosikkien arvoinen ennakkosijoitus.

 1. SuppoHauet

Kovasti rosteriaan muuttanut ikuinen häviäjätiimi lähtee OKL-kauteen näemmä lähinnä pilaamaan OFKL:ää, sillä eniten valintoja poiminut ykköspyssy ja tunnettu läskipyllerö Suppis on houkutellut sarjasta pullahtaneesta Teklasta itselleen korvaajan. Raahen kovin hylkeenpyytäjä Piipponen ei ole ainoa raadonnaaraus, vaan ukkoa on napattu peräosastolle pitkäaikaisesta A-sarjataaplaaja TNGY:stä. Peluutus ja timantista luopumisen vaikutus ovat suurempi arvoitus, kuin Ripen napakarvoitus. Ripe pistää pinnat tosissaan pelaajille kuitenkin siihen malliin, että eiköhän haukipaita nosteta ensi keväänäkin kakkos- tai kolmospodiumille.

 1. Kakkossaajat

Maagisen kovaksi hioutunut Kakkossaajat teki YTYllätystempun ja värväsi riveihinsä SB:ssä vuosikaudet häärineen Jarnon. Oikeakätisenä maajoukkuemies pääsee antamaan paljon kaivattua tulitukea kakkosten pommiosastolle ja ytyli saa keskittyä lempipuuhaansa, eli mahdottomien linjojen poistamiseen epäonnistuneilla paskaheitoilla. Kokoonpanon muu osasto ei kalpene kokemuksessa näiden herrojen rinnalla ollenkaan, sillä Nisperi, McHäkä ja kiroamisen maailmanmestari Himanka ovat kaikki sipulivesissä lillutettuja ammattiukkoja. Varma pleijaritiimi hurjalla potentiaalilla.

 1. Beatbox Spandex oligark-Dudes

Randomgeneraattorilla nimensä joka vuosi kyhäävät mustapaidat pistivät kesällä Pulkkisen treenaamaan ja tuloksena on entistä ehompi ja pelottavampi BSoD. Aapo alkaa olla liigan timanttisimpia bömbääjiä suoritusvarmuutensa vuoksi ja Zenin on huhuttu palanneen meditaatioluolastaan jopa harjoittelemaan. Toisin kuin Nemo, joka ei harjoittele eikä venyttele koskaan. Keisulle ja Kyöstilälle saattaa monen OFKL-kapteenin harmiksi löytyä naftisti peliaikaa, jos harvainvaltamiehet saavat pelikuvionsa kasaan. Jos zenolli muuttuu raviolliksi ja Nemo erehtyy harjoittelemaan herkkyytensä pilalle, niin BSoD saattaa pullahtaa ulos pleijareistakin. Näin tuskin käynee, ja Ripe ennustaakin Soldiers of Otitille menestystä ainakin välieriin saakka.

 1. Hanpit

Ripen TOP-5:sta koristaa vielä wanha & tuttu herrasmiesoktetti. Juusoksen jättämä iso aukko on täytetty A-sarjaan palanneella Mjatilla (tervetuloa takaisin!) ja muilta osin rosteri on täynnä satavarman laadukkaita suorittajia Nakkokintas-Jonista Mylly-Teppoon. Ja aisss, onpa mukaan tarttunut tälle talvikaudelle SB:stä karannut halipoju Kaxikin. Hanppien suoritustaso ja –varmuus eivät ole ehkä ylemmäksi sijoitettujen tasoa, mutta jos nämä taatot pääsevät kevään kynnyksellä iskuun niin turpaan tulee amatöörivastustajille, että heilahtaa.

 1. Puppelikukkeli Tööt Tööt

Hyvän ensimmäisen A-sarjakauden tahkonnut Pöötti palaa entisellä kokoonpanollaan kiusaamaan paperilla kovempia vastustajiaan. Vasurihonkkelin ja Jennyn sämäköihin nurkkapoistoihin perustuva pelikirja on valmiiksi hiottu, mutta paljon on kiinni siitä kuka heittää kärjestä ja miten. Kaksinkertainen puhenainen Oona tuskin ehtii paljoa harjoittelemaan; tai oikeastaan muu joukkue voi olla tyytyväinen jos rupeliranne ehtii kiireiltään peleihin. Pööt-orkesteri hoitanee itsensä vaivoitta jatkopeleihin, mutta siellä voittoja kairatakseen tööttelien pitää osua toisellakin kierroksella.

 1. SIK Bastards

Sairaat sähköukot käyvät läpi melkoista muutosta monen muun A-sarjatiimin tapaan. Poissa ovat vanhat nestorit ja jäljelle jäivät vain nuoret kollit meuhkaamaan. Huhta, Määttä ja Metsämansikka ovat kokeneita veikkoja kyykkäjäillä, mutta herrat Niemi ja Ilmari ovat Ripelle vähemmän tuttuja tekijöitä. SIKkiläisten maankuulut kasvatustaidot tuntien laatu on tuskin sutta ja savea, mutta ylempänä möllöttäviin tiimeihin verrattuna kalusto on hipsun verran ailahtelevaa ja kevyttä. Pudotuspeliviivan parempi puoli on ennakkoon todennäköinen sijainti keväällä, mutta sipulit levittäessään tämä jengi voi hyvinkin löytää itsensä pohjamudista rypemässä.

 1. 18cmbnis

Penisherrat tekivät miehen työn ja nousivat sarjatasoa ylemmäksi kokeilemaan siipiään. Yliopiston ilmoitustaululle naulatun tiedotteen mukaan osa valkovioleteista on päässyt myös osalliseksi seuran hallinnosta. Ripe kohottaa stetsoninreunaa sukuelinäijien rohkeudelle, mutta ennustaa samalla jääkylmää kyytiä B-sarjan kaksinumeroisiin miinustuloksiin tottuneille noviiseille. Turpasaunojen ohessa tilille voi kertyä jokunen voittokin paperilla vielä heikompien höpöporukoiden kustannuksella, jos tähdet ovat kohdallaan. Voittamisen kulttuuria Teklasta tuova Kälkäjä ja hullun lailla harjoitellut Järvinen mahdollistanevat laajuuden strategiassa, mutta perustyö nojaa edelleen vahvasti Lehtosen vahvaan nelospaikan työskentelyyn. 18cmbniksen ”eniten heitettyjä haukia” –vakioveikkauksen voi jättää ensi sunnuntaihin mennessä Ripen viralliseen postilaatikkoon Raksilan Alkon ruskeiden juomien hyllyllä.

 1. Halukkaat

Ennakkolistauksen peräpäästä löytyy sekä haluja että ossaamista. Manageri Wili on hankkiutunut jälleen samaan kuoroon kokeneiden heittoneliökettujen kanssa. Kaikkien All Stars –äänestysten klaavaamaton kingi Jakeri kiskoo pinnoja Himokkaiden plakkareihin yksikseenkin, mutta moottoriturpa Repasta ja hirmuspinnillä rannelakaisujaan luistattelevasta Johtosesta ei liene haittaa. Perusheittopotentiaalia löytyy vielä sympaattisen Lonnakko-Pekan mitalla, mutta kuka pistää konan matalaksi? Ja missä on Drollo? Näillä sedillä on täysi työ jatkopaikan varmistamisessa, mutta lämmetessään sala-ossaajat pistelevät junnuille jauhot suuhun yksi torniroskan läpi lakaistu 4p heitto kerrallaan.

 1. Musta Surma

Jälleen yksi sankarillinen sarjanousija A-sarjaa täydentämään, bravo! Mussulle on luvassa hervotonta persposkien pieksentää A-sarjan isojen poikien ja tyttöjen käsittelyssä, mutta jostainhan se on ura aloitettava. Mussujen teinit ovat Ripelle liian nuoria arvioida, mutta jospa tulevan kauden lukuisat ottelut antavat wanhallekin viitettä nuorison tasosta. Kinisjärvi on toki tuttu kesäkentiltä, eli ainakin orkesterissa on yksi konauttaja suuntaa näyttämässä. Ripe toivottelee onnea keltanenille ja on varma, että ainakin yksi pinna jää ekasta kerrasta muisteltavaksikin!

 1. Saatanan WirGinit A-sarjan Autistit

Pahnanpohjimmaisena kyyhöttää möllöttävät tällä kertaa swaginat, jotka ovat niin ikään neitsytmatkallaan A-sarjan ihmemassa. Tuttua ja kokenutta swagiremmiä on vahvistettu Khithilän karvanaamalla, ja vielä hetken seuran rahapussin nyörejä suputtava Uula tietänee muiden A-tiimien tähtipelaajien metkut muita swäggäreitä paremmin. Swägi ei ole koskaan loistanut tilastoillaan eikä yksilötaidoillaan, mutta hyväntuulisempaa jengiä saa hakea kisumirrien ja kyykkäkoirien kanssa. Ripe lupaa syödä kulhollisen salaattia ja vaihtaa alkoholittomaan koni akkiin (brandyyn) jos autistit löytävät tiensä jatkopeleihin.

Tekniikan akateemiset TEK