WCOK 2022 – Alkulohkoennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Se on kuulkaas flikat ja kläpit sellaanen homma taas, notta maailman kovin akateemisen kyykän turnaus, World Cup of Kyykkä, on tällä taas vuoden tauon jälkeen. Ripen onneksi Suuret ja Mahtavat tiedemiehet ovat kertoneet, että sopivissa määrin nautittu koni-akkia pitää taudin loitolla. 

Turnaus on palannut lähemmäksi alkuperäisiä uomiaan ja toissavuoden mielipiteitä jakava kilpasarja jätettiin kuolemaan vuoden 2020 vetisille jääkentille. Naisten sarja vilahti (hihi) kilpasarjan mukana jäisen lätisevään helvettiin, mutta tämän vuoden kisassa naisoletetutkin pääsevät näyttämään kyntensä yleisen sarjan muikeissa maisemissa. Tästä se lähtee! Korkki auki (on ollut jo vuodesta 1995 asti)! WCOK yleisen sarjan alkusarjaennakot ovat tosiasia!

Lohko YA (Evil Sayans, Deus Sex Machina, Setämiehet, Aivan Vitun Minttu)

Aa-lohkosta meidät laittaa käyntiin paha joukko tuolta Suomen Lappeenrannasta, eli Tampereelta. Ulkoavaru..paikkakunnan muukalaiset pitävät nimittäin sisällään yhdistelmän Tamperelaista kyykkärenesanssieliittiä. Sitten jäikin Ripelle hämmentynyt olo, sillä yhden yhtään pelaajaa kahdesta seuraavasta joukkueesta ei Ripe tunnistanut nimeltä. Deus Sex Machina ja Setämiehet ovatkin Ripen tekopakassa täysin villi kortti. Aivan Vitun Minttu sentään on WCOK veteraaneja ja ovat osallistuneet kolmeen viimeiseen WCOK:iin tyydyttävällä tasolla. Rahko ja MÄKIPÄÄ, PELTOTALO, MITÄ NÄITÄ NYT ON hoitavat hommansa puhtaalla pelillä ja jatkoon tiensä kairaavat ensimmäistä kertaa, vuosien kokemuksen saattamalla, myös AVM.

Jatkoon 1. Evil Sayans 2. Aivan Vitun Minttu

Lohko YB (Konttaava Doris, Kivenmurikat, Aimo Kulaus 1, Tädin Lapset

Uusi lohko ja lisää Tanperetta. Ennakkoasetelmissa tiukassa etukenossa B-lohkoon tähtevä Konttaava Doris saa muut joukkueet lohkossa huutamaan ABUA nopeasti karismaattisten KONABÖMBEReidensa tykittäessä 12+ heittoja. OKL:n B-sarjan suorittajien Aimo Kulauksen edustusjoukkue voi kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä Kivenmurikoitten ja Tädin Lapsien voisi olettaa taittuvan rutinoituneen kyykkäorganisaation edessä. Kivenmurikat voivatkin tunkea kiveksensä takaisin haalarinlahkeeseen ja lähtä juottamaan vaikka Tädin Lapsia hjumalajaan.

Jatkoon 1. Konttaava Doris, 2. Aimo Kulaus 1

Lohko YC (Susirajan legendat feat OAMK pjt, Jutin Rilliraiders, Pinppi-69, Fanaattiset Virkamiehet)

Kiliposarjan hallitsevat mestarit palaavat WeeCock kentille tutulla kokoonpanolla. Nurmeksen Kyykkähirmut yhdistettynä JarboRoobeen vievät C-lohkon kärkipaikan ilman hikipisaraakaan. Toisesta jatkopaikasta käydäänkin sitten edes hitusen tiukempaa vääntöä Jutin Rilliraidersien ja Ympin Legacy joukkueen Pinppi-69:n välillä, Fanaattisten virkamiesten jäädessä auttamatta jalkoihin, mutta Jutilan Grillipileet jatkavat lopulta kuitenkin matkaa vieden kabanossinsa kohti jatkopelejä Roopen jäädessä lohduttamaan pudonneita Pinppejä. 

Jatkoon 1. Susirajan legendat feat OAMK pjt, 2. Jutin Rilliraiders

Lohko YD (Kuha ei nakkaa Merikoskeen, Ei siit sit sen enempää, SIK Twixes, 18cmbnisjatke)

DeeLohkossa jatkopaikat ovatkin taas sitten tiukemmassa. OTiT:n A-sarjan nuorisojyrä KuhaB hävisi nimensä nopeammin sivua päivittäneille Tamperelaisille ja ovatkin siksi liikkeellä erittäin kostonhimoisena. Kuharit ovat kuitenkin onnistuneet hukkaamaan ykkös konajyränsä Körkön rosterin ulkopuolelle ja se voi hyvinkin kostautua. Lohkosta löytyy nimittäin yllättävän paljon kyykkäkokemusta SIK Twixien riveistä. Ripe uskookin, että vielä kylmillään olevat Merikosken kalastajan yllätetään alkulohkossa ja voiton vie Kettusen Kaisan johdattamat siniset Gayuset. Jumbofinaalissa 18cmjatkopeeniksen voittosarake tulee lopulta näyttämään ykköstä, mutta reitti johtaa silti emojoukkueen kannustusjoukkoihin.

Jatkoon 1. SIK Twixes, 2. Kuha ei nakkaa Merikoskeen

Lohko YE (SeDät, Pinkit Fuksipallerot, MikkelsBräuerei, Suudelmin Teille Belze Boob)

Nytpä nytpä. E-lohkon syövereistä meille avautuu joukko setiä, joka sisältää joukon legendaarisia Oululaisia. Droitti ei ilmeisesti saanut joukkuetta kasaan, joten Paho nappasi seuraansa kenties Oululaisen kyykän dominoivimman konakaksikon TekLan Piippo+Henkka. Kaarlelan kauniimpi veljes täydentää kokoonpanon, mutta mieheltä tuksin vaaditaan paljoa alkulohkon voittoa varten. Aikaisempien vuosien fuksikyykän voittajat Pinkin Fuksipallerot palaavat myös kentille, mutta jäänevät auttamatta kokeneempien Mikkelsien ja Tissisaatanien jalkoihin. Bräuereiden riveistäkäin löytyy tuttuja nimiä, mutta suudelmien takaa kuitenkin paljastuu kymmenien vuosien kyykkäkokemusta villien TeeKulaistan muodossa. Voidaan siis odottaa ainakin parhaiten nuotissa pysyvää haukilaulua sieltä, jonka Ripe uskoo kannattelevan BelzeBoobin laulajat suoraan jatkopeleihin.

Jatkoon 1. SeDät, 2. Suudelmin Teille Belze Boob

Lohko YF (Biisissä Sorsat ovat Dodoja, Aimo Kulaus 2, Syrvänkyylä, Joni’s Head Trauma Unit)

Jaha! Toista kertaa perätysten yleisessä sarjassa pelaava OKL:n A-sarjajyrä BSoD näyttänee pyllyä (ei Jonin päätä sitten sinne, eihän) lohkon muille veikkosille mojovasti paukkuvien 14 pinnan lakaisujen säestämänä. Kivi kovan tikka Masa_LAN takana käydään kovaa kanppailua lohkon kakkospaikasta, sillä sekä AkU-kakkonen että tummanpuhuva peenisnäppy KyS ovat liikkeellä OKL:stä tutuin voimin. Jonin päätrauma onkin todennäköisesti seuraavan aamun murhe, sillä Trauma Unitilla on alkulohkon alusta asti aikaa ottaa mieltä piristävää urheilujuomaa muiden pelatessa irvissä hampain ja ihan saatanan tosissaan jatkopelipaikasta. Mrr!

Jatkoon 1. Biisissä Sorsat ovat Dodoja,    2. Syrvänkyylä

Lohko YG (SIK Raiders, Fuksikyykkä, Oliiviaijat, AiM_Omikron)

Tämän vuoden SIK katraan kärkijoukkue Raiders palaa kentille muuttamaan toissavuoden yleisen sarjan hopeamitalia kultaiseksi. SIK Basterdissa tänä kautena ahkerasti pelannut rosteri pelaa noin -20 okaa on varmasti  ja sillä pitäisi lohkovoitto kuitata kevyesti. Pojilla on nimittäin rokotteet kunnossa ja heikommat Omikron viiirukset syljeskellään kentän laidalle jalluhörppyjen lomassa. Lanton johtama AiM:n kakkosresiina hoitanee viime vuodelta OKL C-sarjasta Beehen tälle kaudeksi nousset Oliiviäijät ja vielä kirjoitushetkellä nimeämättömät fuksikyykän voittajat eivät taida kyetä haastamaan AiM:n villiä punajunaa ja sipulit hajoavat huuteluun jo valmiiksi.

Jatkoon 1. SIK Raiders, 2. AiM_Omikron

Lohko YH (öpicachy, SIK-Karitsat, The Return of the Kemi’s Cabbage, Nuortenmiestenolutjakyykkäseura)

Passelisti nimetyssä YH-lohkossa puolestaan SIK edustuksella ei olekaan aivan niin hyvä fiilis kuin isoveli-Raidersilla, sillä täältä löytyy alkusarjojen kovimpia lohkoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jatkopaikat olisivat kovinkaan epäselvät, sillä Mjatin ja ytytytytyn öpicachy kekeilyjoukkue möi Pahon SeDille ja sne sijaan ostivat itselleen vasurivoimaa Suomenmaestari Eeron muodossa ja tällä kokoonpanolla voisi odottaa tuloksen lähentyvän nollaa kunhan vaareilla on paikat kunnossa. Hyvän haasteen heille tulee kuitenkin antamaan Kemin Kaalin paluu, sillä legendaarinen TheNGY:n alkuperäisrosteri palaa (SuhaLämsää lukuunottamatta) kentille Idän ihmeen, Jamsterin johdolla. Poikien ruoste kuitenkin kostautuu ööpisiä vastaan ja jäljelle jää tiukka taistelu toisesta jatkopaikasta B-sarjan eliittiin kuuluvan Än Mm Oo Koo Ässän kanssa. Kaljaa tillittävien Nuorten miesten -40 pelitaso ei tule kuitenkaan riittämään kaalinhajun tunkeutuessa jatkokentille saakka.

Jatkoon 1. öpicachy, 2. The Return of the Kemi’s Cabbage

Lohko YI (Kuha ei oo Hauki, 18cmbnis, FetichPro, Horny Torvi Cult)

Ei oo häpiä olla nopia. Tampereen Kuha näytti pyllyä Oulun OGKuhalle varatessaan tutun nimen ja vieläkin tutumman lyhenteen. Kuha-Derbyä varten matkan pitäisi jatkua vähintään puolivälieriin asti, mutta matkalla vastaan astuu Oululainen sarjajyrä 18cmbniksen edustusjoukkue. Joukkueiden tulokset tältä kaudelta ovat todella lähellä samaa ja lohkon kärkiottelusta tulee äärimmäisen tiukka. Ripe kuitenkin olettaa että Inka saa psyykattua joukkueensa sellaiseen hurmioon, että lohkovoitto sieltä napsahtaa. Janne saanee kuitenkin karttunsa lopulta konaa kohti ja Beenix nousee kuitenkin tuhkista ja varmistaa lohkon kakkospaikan varsin tuntemattomien torvipervojen ja FetissiProiden edestä.

Jatkoon 1. Kuha ei oo Hauki, 2. 18cmbnis

Lohko YJ (MaHaLasKu omaksui Tamperetta, 18CmTakaBilu, Kapteeni Hoddog, DIB Penetrators)

Itä-Suomen Tampereen, Lappeenrannan, edustus saapuu omaksumaan Ouluun Tamperetta kapteeni Jarnon johdolla. Kesällä mallikkaasti kapulaa nakanneet itäläiset ovat tänä vuonna NatiomaaliKyykkäLiikassa liikkeellä puhtaalla pelillä 20-0. Samanlaista tulosta tulee luultavasti myös alkulohkosta, sillä Penetraattoreiksi itsensä naamioituneiden Aeto Raitin poikien ja 18cmbilun kakkosjoukkueen farmitiimin tulokset eivät riitä haastamaan MOT:ia lauantaiaamuna. Kapteeni Hoddogin rosterista pitäisi mennä Tintiltä kyselemään, sillä ei mitään haisua, mutta Ripe olettaisi DIP Penetrattoreiden penetroivan kakkoseen (tirsk) tiensä, ja pukkii itsensä tahdissa kohti jatkopelejä usean kymmenen pisteen marginaalilla kolmoseen.

Jatkoon 1. MaHaLasKu omaksui Tamperetta 2. DIB Penetrators

Lohko YK (SuppoHauet, 18cmEtuBilu, The No Good Yellows, Seniilipapat)

No mutta, tämä yhdistyneet kansakunnat tuovatkin meille sellaisen kuuluisan kuoleman_lohkon. 18cmEtuBilu voi alkaa kiskomaan ilosimaa kaksin käsin jo alkulohkon aikana, sillä tästä lohkosta ei ole mahdollisuuksia jatkoon. SuppoHauet ovat liikkeellä täydellä kokoonpanollaan: lapsenvahdit on hommattu, Donni on ratsastanut porolla Sodankylästä kisoihin ja Lämsäkin vastusti Kemin Kaalien kutsua. Vain kultaa hakemassa olevat alkulohkon Suppiksen sateenkaarihauet hoitavatkin alkulohkon piikkipaikan rutiinilla. Kakkospaikasta onkin sitten kova (tirsk) vääntö kun Lämsän Alma Mater, TheNGY, löytyy samasta lohkosta, vaikkakin uudella nuorisokokoonpanolla. Farmista mukaan on kaivettu kauden tulokassensaatio Karppisen Anssi ja Anrin ja Viljamin poppoolla on katse kohti jatkopelejä. Mutta vastaan asettuu kasa pappoja, joista lähes jokainen on pelannut enemmän kyykkää kuin keltaiset kemistit yhteensä. Kokoonpanolla Vili, Tapsa, Kaxi ja NoZe kisaan lähteneet konkarit laittavat kovan kakan keltaista vastaan, mutta vain toinen pääsee jatkoon. Viimeisimmät tiedot kertovat Anrin oikean heittokäden olevan käyttökelovoton ja tämä antaakin juuri sen verran periksi, että Vilin sukkulahauet eivät ratkaise peliä, vaan Papat marinoituvat jatkoon tiukkaakin tiukemmin.

Jatkoon 1. SuppoHauet, 2. Seniilipapat

Lohko YL (Fuskuliskot, 18cmbilu, Psykoosit Tulille, Karttu Wiskarit)

DiskoSutkien sekatiimi heiluttelee hikisiä kepeksiään lohkon YL ykköspaikalla, jos nyt rosteri on vähän toisenlainen kuin post-suffiksi -liskosta voisi päätellä. Rivistä löytyy muun muassa niin aito DL-insinööri ahvena kuin viiksekäs kyykkäkiertolainen ja tunnettu PKL-vedättäjä Tupla-I:kin. Kovan vastuksen lohkon ykköspaikasta taisteluun antavat sekä WCOKkia jo monennetta kertaansa kahlaavat Psykoosiveikot että nerokkaasti nimetyt suomipoppipojat. Bilulle tulee 18 pistettä kirittävää peliä kohden, eikä -54 näyttävä +/- sarake oikeuta jatkopeleihin saakka.

Jatkoon 1. Fuskuliskot, 2. Karttu Wiskarit 

Lohko YM (Kurkkupoikien Vallit, KOVA, Anatonistit, EssoXL)

Lohkossa ynnä muut nähdään ehkä päivän tasaisin taistelu piikkipaikaista. Ekstra-ison huoltamon nimellä varustettu tamperelaisorkesteri pelaa todennäköisesti jonne kunne -30 huonommalle puolelle ja tämä taso on jo riittävä haastamaan sekä maskuliinisuutta huokuvan KOVAn että ilman paavolalaista vasuriaan pelaavan KuVan.  Kurkkupoikien lahkeessa on kuitenkin hyvin rutinoitunut ja toisistaan kovasti tykkäävä remmi OKL:n A-sarjalaisia, ja Ripe ennustaakin kuvalaisten vievän peruspelillä sekä lohkon enimmät pisteet että enimmät Hauet. Anatonistien matka katkennee alkupeleihin, mutta sepäs onkin soma syy alkaa keskittymään omaan kehoon ja sen täyttämiseen nesteellä.

Jatkoon 1. Kurkkupoikien Vallit, 2. EssoXL

Lohko YN (KFC, Kyykkätorvet, KRIIK, Rip in pelitaidot)

Finger likkin gut. Uluko maan asukit ovat lähettäneet lohkoon YN sopivassa määrin hameväellä höystetyn kvartetin, joka ylsi Kaakkois-Suomen Kyykkä-Uutisten jälkilähetyksen perusteella PoWiCupin nelossijalle (hienosti ossaavat!). Myös lohkon neljäs tiimi Ripen pelitaidot on kotoisin bilekyykkäkaupunki Tammerforsista, eli olettaa saattaa, että keskinäisessä ottelussa etsitään kyykkiä, ja hartaasti. Kyykkätorvet ja eetvart KRIIIK eivät väräytä Ripen viisaria, vaikka menossa onkin jo n:s vuosi analysointi ja n:s kappale koni akkiin hienonnettua Viagraa. Etelävaltioista tuttua äärimmäisen hienoa herrasmiesmäisyyttä osoittaen Ripe pistää tuubatorvet ja kirskuttelijat laulukuoroon. Älä petä nyt, Ale Pub.

Jatkoon 1. KFC, 2. Rip in pelitaidot

Lohko YO (AiM_Delta, Ystävällinen TorvienHuoltoSeura, HervantaIdrottsFormatiaKlubben, Joukkue)

Tarttuu huonommin, heittää kovemmin. AiMin ykkösvariantti Delta pitää sisällään AiMon läjän ykköskorin heittäjätähtiä OKL:n heittokeskiarvolistan kärkipäästä. Liivijengin eliittiosaston painaessa lohkon muita joukkueita (uhreja) kahdella kierroksella kakkoseen jää epäselväksi ainoastaan lohkon kakkossijoitetun kohtalo. Hakametsän autioista saleista feikkinimensä turvin huutelevat Stadin kingit ovat ontto tuulen huisketta Ripen tilasto-analyysi-masiinan tuulettimessa. Laitetaanko tähän vaikka Iivon kultamitalin (pellelajissa, mutta ihan sama) kunniaksi jatkoon Ystävälliset Torvihiihtäjät Huoltojoukkoineen.

  1. AiM_Delta, 2. Ystävällinen TorvienHuoltoSeura

Lohko YP (anaalivandaalit, Äänteitä etsimässä, Höyhtyän Kyykkä Club, Bravo Six)

Entis_aikojen häpeämitalisti av on saapunut jälleen testaamaaan Soppasen sträppäreitä ja heittelemään jääkenttäpomppuja finaaliyleisön nilkkoihin. Tällä kertaa tosin kaksimetrinen kyykkälääkäri Hokkila on jätetty telakalle, ja tilalle on naarattu äänekkäästi ilman pipoa vittua huuteleva naisvoimistelija Himmanen. Ripe is too old for this shit, sillä muiden lohkojanareiden nimet lyövät aika lailla tyhjää. Äänteiden etsijät ovat OoKooäLlässä tälläkin hetkellä B-sarjaa hinkuttavia PUTElaisia -65 Okalla ja Höyhtyän ostarin kummelit ovat huhujen perusteella jotain lajin pariin taskulämpimällä mustikkakossulla mukaan houkuteltuja entisiä teinejä. Näinpä lohkon kakkospaikka menee Ripen pitkävetolapussa numerolle Kuusi. Bravo!

Jatkoon 1. anaalivandaalit, 2. Bravo Six

Tekniikan akateemiset TEK