WCOK 2020 Kilpasarjan jatkopelianalyysi


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Huuuuh,.. Ei jaksa… Niin monta haukea.. Pakko saada… koni….akki…

.

.

.

(kilpasarjan jatkopelianalyysi, olkaa hyvät)

 

Puolivälierät

SuppoHauet – öpicachy

Puolivälieräkentältä kaikuu vittuuntuneen Suppiksen parkaisu, kun leveäperseinen YTY marssi yhtä leveällä hymyllä varustettuna jatkopelikentälle, perässän virnulan veljekset Mjatti ja Paho. Kakkossaajat kurmootti SuHaa liigan edellisessä kohtaamisessa ja samaisesta kokoonpanosta ovat häärimässä kurkunvärinen kolmiraita-mjatti sekä kilkkilinjoja lahoilla mailoillaan räpsivä Komulainen-Määttä. Suppisten sibale on kovilla avauserässä Miikkan avautta 2 H ja Suppiksen räpiköidessä perään kaksi yläkertapomppua. Pahon ja Mjatin avaustyöskentelystä jäävät roskaiset nelikot suorastaan huutavat kolmospaikalta kiskaistua kyykät joka suuntaan räjäyttävää ”VITTU”-prööt-heittoa. Donni eliminoi kolmospaikalta avaajien ripulit ja Erosen vasurilakaisu asettuu vaikka perunapellolle (mutta ei sentään MM-kyykän yleisen sarjan alkulohkojen rekanuriin). Ottelun ratkaiseva panos nähdään kakkoskierroksella, kun Pahon pyyhkäisy menee metrikaupalla ohi ja yli konan ja Mathildelle jää vain yksinkertaisesti liikaa linjoja heitettäväksi. Suppikset pungertavat jatkoon vain vaivoin.

Prosentit SuHalle 53-47.

Miikan_Anaali – Rölli ja metsänhenget

Eilisestä puolivälieräsulamisesta yhä painajaisia näkevä aimikvartetti on hakenut K-raudasta kuuden tuuman nauloja Petterin kengänpohjiin ja Inkerin verenhimo hipoo True Blood -lukemia. Vastustajaksi vain sattui hämmentävän nopeasti humalaa kohti kirivä ulko paikka kuntalais kvartetti, jonka hyvää tuulta ei pysty pilaamaan täydellisellä 16 pisteen konaheitolla saati röyhkeällä mailan levyisellä linjapoistolla. Hanna ja Tiina pystyvät jääkentällä lakaisemaan konaa kovilla kesäkenttään treenatuilla maanuoliaisillaan ja Lanton ja Maken on vaikea löytää röpelöön asettuvaa virettä heittoihinsa. AiMi pyristelee ja jopa on jopa pelissä paikka paikoin edellä, mutta Röllit tietävät että ”peli on niin kauan kesken, kun kentällä on nappuloita”. Viimeisellä heittokierroksella Petterin jalka lipeää ja Maken piikkipoistosta tulee metrinen ponppu hauki. Mikkos-Juhan lakaisuhauet eivät edes haittaa; parempi vain kuin ei sotke tarkempien neitokaispelaajien linjoja.

Rölli(t) ja metsänhenget välieriin lukemin 48-52.

Susirajan legendat feat. OAMK pjt – Disko_Lisko

Disko_Liskon ”jee me päästiin jatkoon” vaihtuu ”voi paskaan” samalla kun Ari asettelee retkituolinsa kentän viereen ja alkaa kertomaan Julialle juttua erämaavaelluksellaan kohtaamastaan kolmetassuisesta karhusta. Jatkopelitärrä saa Reiman konaheiton niin varovaiseksi, että se jää viisi metriä tavallista lyhyemmäksi, ja Kundi von Karlin varovaiset vasurilöpsyt tuskin jaksavat takaviivalle asti. Vastapuolen vasureilta tulee sen sijaan Tuutin täydeltä, sillä Ari alkaa saavuttamaan talvituntumaa MM-kyykän jäljiltä ja Roopen turnaussipuli on täydellisessä balanssissa alkoholilla vahvistetun itseluottamuksen ja viime vuoden ryssimismuistojen välimaastossa. Ahavena heittää Reiman perään täydellisen linjapoiston ja hauen, eikä Julialla jää kenttään kuin pari nappulaa. Yarmon lakaisun etuviivavaihe on maksimia ja  tulos painuu vääjäämättä plussalle. Marcelino kommentoi voittoa innokkaasti (”mrruh”) ja viipottaa jo kohti välieräkenttää.

Prosentteja sulhoille 65-35.

Aina Maksimi – Tekniikan Ihmelapaset

Tampere. Oulu. Piippo. Kukko. Henkka. Sorvali. Tuijotus.

Edelrid raapaisee jossakin kaukana jäätä.

Hauki. Kasvot peittyvät käteen. Pylly näkyy vähän.

Tuuletus. Nurkkapoisto. TONK. Sentterit.

Aina Maksimi välieriin 55-45.

 

Välierät

SuppoHauet – Rölli ja metsänhenget

Suharit ovat saaneet käyntiin hirvittävän turnauskiihkon ja hyväntuulisten Röllien uudelleenpieksentä on ruotsipipojen tähtäimessä. Tuntumaa jo päivän verran keränneet Röllit ovat saaneet tarvittavat ponppu testit tehtyä ja maila alkaa asettua väkisinkin vaakaan yli 20 vuoden heittokokemuksella (paitsi Hannalla, joka on jotain 14v tjms). Suharit jättävät avauskierroksen jälkeen roskaisia linjoja pitkin kenttää, ja jostain menneisyydestä hiipii ISO sinipunainen välierähaamu irvailemaan suhareiden ryssinnälle. Röllit ehtivät kirimään eroa peräti 10p verran Donnin ja Antin viimeistelylakaisujen painuessa kartun verran ohi kohteistaan. Ja se on vain liikaa. Peruspeliä jauhavat Röllit painelevat WCOK-finaaliin ja Suppis lähtee pronssikentän viereen rakentelemaan dreamteameja ensi vuoden turnauskiertueelle.

Jatkoon metsiemme veteraanit ja Hanna todennäköisyydelle 49-51.

Susirajan legendat feat. OAMK pjt – Aina Maksimi

Turnauksen röyhkeyshuippu nähdään välierässä, kun valtakunnan rivilyöjien parhaimmisto kokoontuu tolpanpoistokisoihin. Sarjoina ovat kolmen, neljän, ja Roopen (viiden) tornin sarjat. Nelikoita ei lasketa riviheitoiksi, ja eikä Marcelino siksi pääse podiumille, vaikka neljä kappaletta niitä pelin aikana puhtaasti poistaisikin. Sorvalin tamperelaiseen Cyyccae-Viestiin jättämä myynti-ilmoitus ”vasempia nurkkia poistetaan, tuon omat minishortsit” houkutteli onneksi remmiin toisenkin pystylyöjän Antti ”Maximum Cock” Kukon muodossa (ei ole sukua Juuso ”Massive Cock” Räsäselle”). Näyttävän räiskyttelyn jälkeen itse pelin ratkaisu jää perätuupparien varaan, ja siinä leikissä SuRaLella on kaikki inkkarit kanootissaan. Topitopi jää pitelemään hämmentyneenä otsaansa Roopen cerbe-tuulettaessa Jatbosen kentän tyhjentäviä 1p ja 2p lakaisuja (pappi ensin!).

SuRaLe (viimeinkin) finaaliin lukemin 60-40.

 

Pronssi

SuppoHauet – Aina Maksimi

Maksimissaan ovat sekä vitutus, että hauet. Haukipörssin kärkisijoista jo tässä vaiheessa päivää kamppailevat Eronen ja Topsukka täräyttävät 3 kappaletta mieheen ja Hannu ja Himmanen pistävät kaupan päälle kaksi paikkohaukea lisää. ”Miks?” on muuttunut muotoon ”möks” ja Sorvalilla on jo kiire Caioon vikittelemään paikallisia kyykkäkaunottaria. Suppis löytää vanhan vireensä (vasemmalta yli) ja Cuccelbåkin pamauttaa muutaman hudin wanhaa joukkuekaveriaan sympatiseeratakseen. Tulos painuu molemmilla joukkueilla päälle -30:n ja kukaan, edes tuomari, ei jaksa (osaa) laskea lopputulosta.

Tampere lähtee mitskun kanssa kotiin lukemin 2-98. Paitsi Topi. Topi menee Jyväskylään.

 

Finaali

Rölli ja metsänhenget – Susirajan legendat feat. OAMK pjt

Sadatta kertaa WCOK-finaaliin Ripen kirjoissa etenevä SuRaLe voisi kerrankin pitää kutinsa, niin tässä ei tarvitsisi pitkin vuotta taas lukea Ripe´s Cornerin faksiin lähetettyjä vihakirjeitä kyykkäseuran pitkävetojaostolta. Liiton miehissä mitattuna Karssella ja Juhalla on vähemmän talvikokemusta ja rutiinia kuin vastapuolen KAutollA ja Peipos-Makella. Tukkaa heillä sen sijaan on enemmän, ja kauniimmalla tavalla. Kauniimpia ovat myös metsänhenget, jos on vertaaminen Sulhojen pierunhenkiin Roope & Soppanen. Mutta kyykkä ei olekaan kauneuslaji, vaan voittamislaji. SuRaLe kirii ensimmäisessä erässä vimmatun turnaushurmoksen avulla tyhjennyksen ja hirmuiset röllit pompottavat viimeiset lakaisunsa yli sinne tänne ripotelluista takakyykistä. Takaa-ajo on toisessa erässä huima Roopen ja Arin puristaessa naksuvia kahvojaan hermostuneina, ja trilleri huipentuu Markon tuplahaukkariin kahden akan pitkästä linjasta. Yleisön raivoisassa pauhussa Röllien rutiininpuute kuitenkin käy kalliilla tavalla ilmi, kun ratkaisuheitoilla linjoista ei lähde kuin irtokyykkiä.

SuRaLe ottaa kilpasarjassa omansa prosentein 42-58, sanokaa Ripen sanoneen. Tai jos tupeksivat itsensä ulos jo esimerkiksi puolivälierässä, niin sanokaa sitten jonkun toisen sanoneen.

Tekniikan akateemiset TEK