OKL-A Välieräennakot


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Vasta on WCOK-ennakkojen kirjoittamiskrapulasta selvitty, ja puolivälierät on jo saatu pelattua. Oh my dear liver, don’t fail me now. Maire, lisää koni akkia!

Mutta voi pojat, mitä trillereitä olikaan tarjolla puolivälierissä. Mukaan mahtui niin odotettuja tuloksia, tiukkoja vääntöjä, kuin sensaatiomaisia sankaritarinoitakin. Sääolosuhteet eivät olleet kovin nautinnolliset, mutta kentät olivat (onneksi) samat (yhtä paskat) kaikille. Tuloksista on enää turha itkeä, vaikka kaikkien otteluiden Oka olikin yli 9 pistettä viime vuotta kehnompi. On aika siirtyä neljän parhaan joukkueen johdolla kohti mitalipelejä. Välierät, here we come!

SuppoHauet vs Musta Surma

Voi MusSu minkä teit. Anrin johtama Musta Surma kampesi Gullmesin herrat (ja rouvan) raiteiltaan ja AiM-juna luisui ponppien jäitä pitkin rotkoon. Voi olla, että jäinen routakenttä antoi MusSulle hieman etua, ja voi olla, että MusSun Oka jäi muutaman pisteen AiMia jälkeen voitosta huolimatta, mutta melkoisen tempun tulikuuma MusSu silti teki pudottaessaan kaksi edellistä vuotta finaalissa pelanneen AiMin jatkosta. Kas, win the right games, jne. MusSun suurimmaksi vahvuudeksi voinee laskea joukkueen jäsenten tasaisen suorittamisen, sillä keltanokkien heittokeskiarvot ovat todella lähellä toisiaan jatkopelien pelaajatilastoissa. Varsinkin Empun 4,17 hka nelospaikalta on pelottavaa katsottavaa vastustajan kannalta. Kunhan pojat saavat pidettyä edelleen haukimääränsä inhimillisissä määrissä, voi tulostason odottaa vain nousevan talvikauden huipennusta jo odottelevan kyykkäkansan kiiman tavoin.

WCOKissa irtosi myös tärkeä päänahka tiukassa paikassa A-sarjan välierätiimi BSoDista pelastaen jatkopeliunelmat, mutta meno tössäsi puolivälierissä finaaliin asti pötkineeseen SIK Raidersiin. Mikä olennaisinta, niin tuokin turpasauna tuli kohtalaisen hyvällä tuloksella -16. WCOKki-tappiosta huolimatta Musta Surma lähtee tulikuumana ja nälkäisenä jatkamaan ensimmäistä pleijarisaagaansa ja Ollin ja Rasmuksen silmissä kiiltelee jo toinen legendaarinen päänahka.

Päänahasta puheenollen: SuHa otti yllättävänkin tiukassa sarjassa odotetun 3-0 voiton Piti mennä B mut… en perkele sano kyllä vieläkään tuota nimeä loppuun asti… kuhaBeestä. Jäisellä pottupellolla (aka WCOKin jälkeinen Stadion) pelatussa ottelusarjassa nähtiin tuloksia, joita ei normaalisti ole SuppoHauilta nähty kuin MM-kyykän alkulohkossa (ja Anrin märissä unissa), ja silloinkin vasta riboolisankon pohjan jo kuultaessa nopeasti hupenevan iloliemen alta. Tulos mikä tulos, se kuitenkin riitti voittoon ensimmäisen A-sarjakautensa komeasti leuat pystyssä päättäneitä Beekuhia vastaan.

Pelijärjestys on palautunut takaisin runkosarjan malliin, ja odotettavissa onkin etenkin etupatterin otteiden paraneminen ensimmäiseen sarjaan verrattuna. Lämsän konapommit eivät löytäneet maaliaan runkosarjan tahdilla ja Suppis joutuikin jälleen näyttämään kyntensä ykköspaikalta (eikä ollut tilastojen valossa ruusuinen paluu sekään). Peräpäässä puolestaan työskentelee tasaisemmin runkosarjan malliin. Antti paiskoo joka toisen heiton joka toisella kädellä joka toiseen reunaan, ja Donni kannattelee joukkuetta kolmospaikan täsmäpommeilla. Jos Lämsä kuitenkin saa konaheittonsa kuosiin paremmalla kentällä, niin ottelutulokset paranevat usean kymmenen pisteen verran.

Ripe olettaakin, että Suppoisten Haukien tuloskunnosta ei kannata tehdä liikaa päättelyitä puolivälieräsarjan perusteella, ja SuHa lähteekin yhä ennakkosuosikkina jatkamaan neljännen perättäisen finaalipaikan metsästystään. Mutta mikäli kentät jäätyvät uudelleen, niin Hevimetallibänditiimiä ei todellakaan voi jättää pois laskuista.

Pro-sentit hallitsevalle mestarille 61-39.

Prosentit sille, että Donni nukkuu sohvalla, jos SuHa voittaa: 50-50.

Boss, Somalian Omega DJ vs Kakkosaajat

BSoD palasi OKL-kentille intoa puhkuen WCOK:n yleisen sarjan voiton jäljiltä (väärä sarja, tunarit!). Miltei alkulohkoon tippumisen jälkeen BSoD käänsi nupit kaakkoon heittäen alle kympin keskiarvolla läpi jatkopelien (mahduttaen mukaan yhden plussapelinkin). Aivan kuten SuHakin, BSoD otti varman 3-0 voiton puolivälierissä Halia vastaan viimeisen pelin ratketessa pisteen erolla koodarimörköjen hyväksi. Pottupeltohelvetti oli vaikea molemmille joukkueille, ja BSoDin Oka heilahtikin reilusti pakkasen puolella runkosarjaan verrattuna. Aapenssin sweeppi juoksi kukkuloille, mutta ammattisweeppiosasto adaptoitui nopeasti alun vaikeuksien jälkeen.

Huhu kertoo kuitenkin, että kentät ovat jo paremmassa kunnossa ja tulostaso noussee välierissä tutulle tasolle. Warre kiittää, kun kentällä on lunta, ja pelitulokset tulevat todennäköisesti lähentelemään nollalukemia kelien painuessa vuorostaan siniselle. PulukkisMasan jatkaessa viimeaikaisia vahvoja otteitaan BSoDin finaaliunelmat voivat kusta vain pään sisäiset asia. Viime vuoden floppaukset välierissä AiMia vastaan kummittelevat vielä Aapon unissa, mutta zenOllin vahvat näytöt puolivälieristä tuovat rentoutta heittoon. Kunhan hanskat pysyvät poissa metsästä ja AapOllin sipuleerot kestävät, niin Warren ei tarvitse joka kerta kantaa edes karttuja neliöön.

Kakkaossaajat puolestaan saapuvat kentälle tiistain tasokkaimman välieräsarjan voittajina. P(r)ööT laittoi kovan kovaa vastaan pelisarjan venyttyä peräti geim faiviin, mutta se ei riittänyt HanPacBrothersien inkarnaatioiden marssiessa jatkoon voitoin 3-2. Fiksuina wanhoina herroina joukkueet olivat päättäneet pelata parkkiksilla ja kenttä oli kuuleman mukaan osittain jopa laadukas.

Kakkosossaajat taitavatkin olla tämän kauden kenttäriippuvaisin joukkue. Jääkentillä pelitulokset pomppivat päälle kahdenkymmenen (samaan tapaan kuin Mjatin ja Soppasen heitot konan yli), mutta sen pienen pyhän pätkän aikana, kun kentällä oli lunta, tulostaso nousi heti -10 paikkeille. Ytytytytytyt toki pelaa hyvin kentällä millä hyvänsä, mutta Wanahan miehen selkä ei kestä enää kantaa koko joukkuetta läpi lukuisten jatkopelien. Joukkueen heittojärjestys tuntuu vaihtuvan samaan tahtiin säätiedotuksen kanssa, ja Capitain Himanka ja Soppanen ovatkin heittäneet useamman erän jokaista pelipaikkaa runkosarjan aikana. Pelipaikkalotto tuntui kuitenkin hieman tasoittuvan pleijareissa, vaikkakin KakkaOssaajat ovat edelleen liikkeellä pleijareiden laajimmalla rosterilla. Mjatin pomppukin tuntuu osuvan paremmin kohdilleen, kun hka-paholainen YTY jäi heittokeskiarvoissa kakkoseksi (toisin kuin runkkarissa). Jahka peräpään peluutus (ja Sopan ja Mjatin heitot) saadaan tasoittumaan, vastassa on todella kova ja rutinoitunut vastustaja.

Prosentit Ripe laittaa BSoD:lle 70-30 jos pelit pelataan jääkentällä, ja 52-48 lumikentällä. Kunhan selostaja pysyy poissa neliöstä, niin Boss, Somalian viimeinen Tiskijukka porskuttelee ensimmäiseen finaalinsa KomuMäättä Jukan jäädessä nuolemaan näppejään.

Tekniikan akateemiset TEK