OKL-B Välieräennakot


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Välierätkin on jo kalenterin mukaan kohta pelattu, eli finaalit tulee. Jee! Ripe saikin neronleimauksen. Krapula tulee, mutta Ripe päättää milloin. Uusia maksojakin saa tällä hetkellä Wuhanin alueelta halvalla, joten koni akkia lasiin ja tästä lähtee kiimainen yllätysennakko: B-sarjan välierät, mina damer och härregudar!

SIK Raiders vs Vallijannut Kuivaa

Ensimmäiseen ottelupariin vastakkain asettuvat B-sarjan vakiokasvo RaiRai ja Telegramissa hehkuteltu Oululaisen Kyykän tuleaisuus, A-sarjan tuleva voittaja, [insert mahtipontinen titteli here]: KuVa. Molemmat joukkueet pelasivat puolivälieränsä varsin vaikeissa olosuhteissa. Kullijannut tiputtivat Tekniikan Kallialaiset jatkosta suoraan kahdessa ottelussa, mutta Oka lähenteli -60 pinnaa, kun puolestaan Kadonneen kultamitalin metsästäjät joutuivat pelaamaan itsensä väsyksiin tiputtaakseen Young Men’s Kyykkä Associationin jatkosta voitoin 2-1.

RaiRai lähtee otteluun B-sarjan kovimman runkosarjaottelukeskiarvon (eivittt mikä sana) turvin. Raiderssit ovat myös moraalisia WCOK-mestareita, sillä unelma karahti kiville vasta finaalissa BSoDin muiluttaessa poikia turpaan kentälle marssivan selostajan itsevarmuudella. Matkalla kaatui kuitenkin tulikuuma A-sarjan MusSu, joten tahtoa ja taitoa löytyy. Raidersin ykköstähtenä häärää todella kovaa kautta pelaava T. Aura, jonka karttu on aiheuttanut tuhoa talvikentillä jo useamman vuoden ajan. Teemu taitaakin olla Eerolan Paavon (ei sukua Paavolan vasenkätiselle Eerolle) kanssa ainoa Raideri, joka ei ole koskaan ennen A-sarjaa pelannut. Loppujoukkuetta täydentääkin kova yhdistelmä vanhoja Gayuja sekä sinisiä paskiaisia. Metsämansikka, Ake ja Pekka tiputtivat tylysti sarjatasoa SB-kauden jälkeen ja nyt nämä konkarit tuovat sellaista varmuutta ja rutiinia suorittamiseen, että sitä on paha korvata edes REENILLÄ.

Aken hypnoottisen taakseviennin liehuessa tupakansavussa vastustajalta tärähtää kurkkusalaatit väärään lahkeeseen ja WCOK:n epäonnisessa alkulohkossa koviin suorituksiin paineen alla (aina välistä) yltynyt Korhosen epeli päässee myös vauhtiin vastustajien sipulien rapistessa. Kärkiosaston haukiprosentit olisivat A-sarjatasollekin kovaa luettavaa ja isoin ongelma mitä Ripe Raiderssien pelissä näkee on se, millä kokoonpanolla päätetään pelata. Jatketaanko runkosarjan kaikki pelaa mallilla, vai siirrytäänkö ankaraan Soppasmaiseen natsipeluutukseen? So many questions, so little koni akki.

JannuKulleilla puolestaan ei ollut mikään vahva WCOK. 0-0-4 tuloksella alkulohkoon tipahtaneet pikkelipojat ovatkin verenmaku suussa liikkeellä. KuVan vuosi on huudettu (check) ja A-sarjaan nousu julkistettu (checkidy-check), joten nyt olisi aika antaa niitä näyttöjä. Joukkueen vanhat työjuhdat Kovero ja Juopperi ovat istuneet koko kauden penkillä junioreiden vallatessa pelipaikat. Joukkueen heittokeskiarvot ovatkin varsin mielenkiintoista katsottavaa, sillä paras hka on kolmospaikan heittäjällä. Vasarin Nuuttipukki on tykittänyt nelosen keskiarvolla ja heti perään tulevat kakkospaikan ja ykköspaikan combo ei-Teemu-Wirkkala & Uusitalo pauttiarallaa 3,8hka:lla. Kapteeni Nergin on pitänyt peräpaikaltaan myös oli 3,5hkan, eli tasaista settiä on luvassa. Nerg onkin ilmoittautnut jo Oulun oman perspuolisen EM-kullisti A. Erosen padawaniksi ensi kesälle, joten treeni-intoa luulisi joukkueesta vielä löytyvän

Vaikka ValliKulleilla onkin vielä valoisa tulevaisuus edessään kyykän saralla, ei Auran konapommi tunne kevätjäällä armoa ja KuVa:n juniorisipuleista taitaakin kuoriutua ensimmäinen kerros pois. RaiRai-miehet astelevat voittoon prosentein 69-31.

Valenssin Kovat vs Droit

Toisessa parissa tarjolla onkin sitten vieläkin vahvempaa (lue: vanhempaa) kyykkäkokemusta. Tarkemmin VaKoa tuijottaessa voimmekin nähdä jotain keltaista, joka ei ole oikeastaan kelvollista mihinkään, if you get my drift. Joukkueen vakiokalustoon kuuluun Jamsterin vanhan legendaarisen Kemistipumpun TNGY:n vakiokasvot viiksivallu Mäenpää ja partajeesus Mika. Mukaan he ovat napanneet kesäkisoissakin vaikuttaneen Viljamin ja varsin lupaavat peräpään juniorit. Peppulit ottivat puokkareissa Valenssilta kovaa peppuihinsa näin mahdollistaen Keltaisten paluun B-sarjan huipulle. Viljami paukutti vähintäänkin mielenkiintoisella heittovaiheellaan puolivälierien kovimman heittokeskiarvon (4,88) ja Valenssin uuden edustusjoukkueen ottelukeskiarvokin lähenee maagista -30 rajaa.

Kärkipoppoon haukiprosentitkin ovat inhimillisellä tasolla, ja kunhan nuoren kaartin sibalet pysyvät kasassa, pystyy VaKo vielä parantamaan tulostaan. Ripe toivookin, että viimeistään mahdollisessa finaalisarjassa kentälle kaivetaan mies, Halla-Ahon pojanpoika, Tomi Mestari (penkillä).

Vastaan asettuu yksi OAMK:n historian kuuluisimmista joukkueista (ja ainoa jäljellä oleva ihka aito original OKL-tiimi), elikkä Teekkariperinneseura Droit. Punatupsuiset herrakerholaiset varastivat shown alkulohkossa täydelliselllä 10-0-0 tuloksella (ten and ou) ja liigan toiseksi parhaalla ottelukeskiarvolla. Joukkueesta löytyy myös kovaa A-sarjaosaamista, vaikka seuran kovin tuulimyllyheittäjä Jussukka onkin painunut etelään. Kärkipatteriston täyttää BSoDin kesätiimissäkin taitojaan parantanut Seksi-Norsu sekä viime kausilla liigassa väläytellyt Kestilä. Myöskään peräpään sankarit (heh) Mikko, Särkelä ja Lusikka ovat antaneet vahvoja näyttöjä viimeisimpien vuosien aikana. Puolivälierissä pottupeltokentällä kaatui OKL:n nouseva komeetta TaisteluJaskat hämmentävän huonotasoisessa ottelusarjassa (-100 – -66, mitä vittua nyt), mutta sääolosuhteiden vaikutusta tapahtuneeseen ei voine aliarvioida.

Pasin käsivarsivirveliheitot aiheuttavat kivun vihlaisuja jokaisessa A-sarjajyrässä, mutta vanhan pesäpalloilijan kyynärpää on rautaisessa terässä (toivottavasti?) ja sen olettaisi (kai?) kestävän vielä pari peliä (ehkä?), vaikka puolivälierien tulostaso olikin arveluttava (R.I.P. käsi). Särkelä täsmäpoistot osuvat kuin osuvatkin suurimman osan ajasta ja Kestilä kantaa joukkuetta vielä lopunmatkaa maaliviivalle.

Ripen prosentit pelottavan tasaisesti 53-47 droittareiden hyväksi.

Tekniikan akateemiset TEK