WCOK 2020 Kilpasarjan alkulohkoennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Nyt kun Oulussa on siirrytty blagimaisesta muka-tosikkomaisuudesta ihan tosissaan kilpasarjahommiin, niin sama se on haukkua nämäkin irvissä hampain pelaajat yleisen sarjan höyryillä. Seuraavassa kilipasarjan alkulohkoennakko Ripen pensselistä, shazaam!

Lohko KA (Rölli ja metsänhenget, SuppoHauet, Kakkossaakat, Aina Maksimi, Disko_Lisko, Tosissaan Hauskat)

Ihmisten sarjan A-lohkoon on osunut sekalainen joukko uluko paikka kunta laisia amatöörejä ja paikallisten onneksi myös pari oululaista A-tiimiä. Ennakkoon heikomman kilpalohkon joukkueet on syytä syynätä ihan yksi kerrallaan selkeän kokonaiskuvan saamiseksi.

Ruoveden veljekset rölli & tukkajumala tulevat ensimmäistä kertaa koko perheen voimin WCOKkiin, ja mukaan näyttää tälläkin kertaa tarttuneen pari Syvärin Enkeliä. Legendaarisessa WIT Blankossa kypsytelty Viitas-Tiina on löytänyt aisattomaksi (hih hih) parikseen ruotsalaisen Hannan, elikkäs kyykänheittokokemuksessa mitattuna tämä jengin on aivan turnauksen kärkipäätä. Röllien talvituntuma on käytännössä nolla, mutta tuopa tuskin Karssen hyvää tuulta lannistaa, toisin kuin kolmaskymmenesviides perättäinen röpelöpomppuhauki. Jos pojat saavat mailat asettumaan konaan  yhtä hyvin kuin verkkareihin, niin hellempää heittokättä vaativat lakaisuhommat voidaan jättää tyttärille. Muuten ei kyllä hyvää heilu tilipitapeille.

A-sarjan eliittiä edustava kestomenestyjä SuHa on tällä kertaa turnauksessa ihan omalla kokoonpanollaan, eikä keräilyeräspesialisti Suppis ole vaihtanut kokoonpanosta Ukkoakaan menestyksen toivossa. OKL:ssa hieman alle -10 Okalla napsutellut SuHa on varmasti yksi lohkon ennakkosuosikkeja, mutta Ripe suhtautuu varauksella jääkelien ja konaorkesterin ponpun mitan yhdistelmään. Jos Donni ja Lämsä saavat alkusarjassa lämmön päälle ja mitan kohdilleen, niin suharit painelevat ruskeapaidat hulmuten jatkopeleihin. Eikä Erosen tarvitse edes heittää kakkospaikkaa.

Kakkossaakat pitävät yllä perinteitä WCOKissa sekä joukkueensa nimen, että sen kokoonpanon osalta. Nämligen kiroajaryhmä on liikeellä ilman öpiin kaupattua YTYä ja SuRaLeen karannutta Jatboa. Kakkosvitjasta löytyy kuitenkin kokemusta ja laajuutta kilpasarjan tiimien haastamiseen, mutta se on eri asia, että pystyykö Himangan kvartetti ryöstämään riittävästi elintärkeitä pisteitä oululaiskollegoilta ja muurahaisilta jatkoon päästäkseen. Epäonnekseen Räkänaurulokkiparviparisko on vieläpä liikkeellä hymypoika-Sniper1n ja Jeesuksen kanssa, elikkä aika saattaa käydä päivän mittaan helvetin pitkäksi jos laulukuoro kutsuu jo aamupäivästä.

Aina Maksimia heittävät tampereen urpot ovat tänä vuonna keksineet hitsata yhteen voittamisen kulttuuria kolmesta eri koplasta. ex-DDRNV Himmasen lisäksi anaalivandaalit Sorvali ja Mr. Sentteri ovat löytäneet remmiin PoWi-Cupissa kultaa voittaneen Maksimi ”Antti” Kukon. Ryöstönaaraus Disko_Liskosta osuu sillä tavalla arkaan kohtaan, että Cuckon oma tiimi lotottiin samaan lohkoon, ja ilmassa voi olla pientä vittuuntumisen hiventä. Tornipelissä Tammer-Kyykän pojat ovat omaa luokkaansa, mutta Ripe huomaa että Oulun jäisille parkkiksille on lennätetty vain yksi lakaisija, ja sekin Jyväskylästä Topin muodossa. Jos Topsukka saa kadotettua edes yhden linjan peliä kohdan treeniporkkanapussin lailla, niin Diskonaisvoimistelijavandaaleilla on ihan realistiset saumat päästä podiumilta jatkoon.

Tampereen liigassa niukasti hopealle jäänyt Disko_Lisko on osoittanut huikeita turneé-otteita pitkin talvikautta. PoWissa kone hyytyi Peltotalon ilmiliekehdinnästä huolimatta pronssipeliin ja TEK-kyykkäliigassa (vrt. OKL:n C-sarja) otteet ovat olleet tasaisen vakuuttavia. DL on jopa oppinut sen verran MM-kyykän käsittämättömästä tunaroinnista, että Kukko on tajuttu heivata turnauksen ajaksi toiseen joukkueeseen. Reiman konapommi tykkää paskaa jääkeleistä, mutta toisaalta kyykkien liukuminen kevyelläkin sipaisulla on hunajaista musiikkia Ahvenan ja Karlin korville. Ripe ennustaa, että DL nähdään myös jatkopeleissä, vaikka poppoo bilekyykkäkaupungista onkin.

Lohkon viimeisenä esittelyyn pääsee oikeastaan ainoa tiimi, joka ei esittelyä kaipaa. A-sarja-swäggäreistä koostuvat kvartetti lähti isännän ottein haistelemaan kilpasarjan tuulia, siitä nosto hatun. Riikosen ja Rainerin johtamalla lakaisuosastolla saattaa olla hikinen alkulohkourakka edessään, sillä Piekkari ei tunnetusti konaa paljon räjäyttele pyyhkäisyillään ja Uu-la-laa-llakin on kovalla alustalla suuria ongelmia mittansa (ei sen) kanssa. Swaginan jätkillä on sikäli rennot lähtökohdat alkusarjamähinöihin, että jokainen piste on tervetullut yllätys plakkarissa, ja jos jatkopaikka sattuu tulemaan, niin sitten puhutaan jo historiallisen kovasta venymisestä Suomen kyykkäskenen kovimman turnauksen kovimmassa sarjassa. On se kova.

Jatkoon: 1. SuppoHauet 2. Aina Maksimi 3. Rölli ja metsänhenget 4. Disko_Lisko

Lohko KB (Tekniikan Ihmelapaset, Susirajan legendat ft. OAMK pjt, öpicachy, Miikan_Anaali, Motivaatioryhmä, PASKA)

Lohkoon KB tärähti oikea jättipotti oululaista obsidiaaninkovaa kyykkäosaamista, etelän vetelien harmiksi. Pelin taso saattaa päätyä kelien tapaan plussalle jo alkulohkossa, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Elikkä jos kelvollinen kyykänpeluu kiinnostaa, niin kannattaa liittyä kilpasarjan B-rapun poikien fanikatsomoon hyvissä ajoin.

Viime hetkillä sarjanousun suorittanut Tekniikan Ihmelapaset on tutulla, mutta hienoisesti MM-kyykässä komeasti neljänneksi pelanneesta kokoonpanosta poikkeavalla orkesterilla. Kärjestä paukuttavat edelleen legendaariset veljet Piippo ja Lahtinen, mutta aiturin ja märakastankaikkia-Juhan sijaan takavaara-alueella häärivät herrat TONK!-Kylli ja Johansson. Joukkueessa on siis peräti 3 entistä WCOK-mestaria, ja Piipolle ja Henkalle kultamitali olisi peräti kolmas perättäinen, jos sellainen sattuisi turnauksesta mukaan tarttumaan. Herkon talvipelit ovat jääneet tälle kautta vähiin, eivätkä Piip of Po ja Henulikaan liikaa ole lumikeleillä jynssänneet. Tuomon ei tarvinne ottaa paljon paineita natsitaktiikasta, sillä kovalla alustalla roskalinjat ovat usein leveitä ja helposti osuttavia. Jos Tekla saa tähdet kohdalleen, niin jatkopaikka lohkeaa. Jos kone yskii, niin talvirutiinin puute saattaa kostautua pahan kerran.

SuRaLe tekee jo perinteeksi muodostuneella kahden vasurin taktiikallaan paluuta WCOKin mitalipeleihin. Tällä haavaa talviturnauksista ei ole tarttunut haaviin muuta kuin Iso-A:n (jo sekin perinteeksi muodostnut) hopeamistku MM-kyykästä, mutta tästä huolimatta joukkueen jokainen jäsen on ehtinyt ottamaan mukavasti tuntumaa talvikeleihin. Kesällä Suomen ennätyksen rykinyt Marko ”Marco” Peiponen luutinee torniroskia kolmospaikalta Roopen tykittäessä oikean nurkan rivin merihelvettiin ensimmäisellä kierroksella. Kakka-ossaajissa lakaisuheittoaan hionut Yarno tuo kaivattua tulitukea linjanpoistosektorille ja Cauton Hello Kitty hurmaa paikalliset tytöt. Mitäpä muuta kyykkäturnauksessa tarviikaan? Ainakin yksi +6 erä on alkusarjassa taattu, mutta saas nähdä joko keräilyerän kasetti viimein riittää tänä vuonna finaalikentälle asti.

Perinteinen WCOK-ilmestys öpicachy on ladattu jälleen täyteen mitä parhaimpia herrasmiehiä. Konaosastolta löytyy sekä viiksekäs täsmäbomberi Mjatti että tangentin (lue: yleisön) suuntaan avauksia heittelevä droittari-Paho. Tänä vuonna kestomenestyjät onnistuivat haalimaan rosteriinsa myös vakuuttavassa talvivireessä häärineen YTY:n, jonka paikkoheitot ovat äärimmäisen kaivattua kauraa öpin peräloosterissa. Mathilden tehtäväksi jäänee poistella kyykkä tai kaksi, sieltä tai täältä, silloin ja tällöin. Ainoastaan kahdella talvikautta jyystäneellä runtinoituneella konkarilla varustettu öpicachy ei missään nimessä yllä ennakkosuosikkilistalla kärkipäähän, mutta jatkopeleihin se voi hyvinkin pungertaa jos vain sipuli kestää tampereen teinejä ja Paavolan maajusseja vastaan.

Nimivarkauden kohteeksi joutunut punajuna lähtee raiteelta KB ja luvassa on heti aamusta kovalla ryskeellä vastaantulevaa karttuliikennettä. OKL-A:n tähtipari Petteri Sairanen – Inkeri Törmänen voimalla puksuttava kyykkäkone on lohkon rutinoituneimpia kokoonpanoja, joskin harjoitustunneissa menoa_aitoa jää vielä MOT:n himotreenaajia sata, pari sataa, jälkeen. OKL:ssa kapteenoivan Villen sijaan Red Machine on värvännyt kotiturnaukseen golffari-Mutti Luutton (eli ensin on vedelty pitkää tikkua, sitten ranteita auki) kolmospaikalle onnistuneen PoWi-reissun kunniaksi. Kännituuletusten ja raivokkaan oman joukkueen kannustamisen erikoismies Markus ”piip piip piip piip RYSK” Toratti löytyy niin ikään pelaavasta kokoonpanosta. OKL:n runkosarjan mestari pelannee pelit kevyesti alle -10 lohkotovereiden kiusaksi, ja näin ollen jatkopeleihin lunastettu piljetti on jo käytännössä kukkarossa. Ja siellä on myös Matti.

Tampereen kyykkäalueuutisissa hehkutettu teinisensaatiokomeetta MOT luopui leikkisarjojen pöllyyttämisestä PoWi-Cupin voitettuaan, ja siirtyi jo MM-kyykässä ammattilaisten sekaan. Tampereen bileturnauksessa taapertaminen päättyi vain pinnan tappioon pronssi-AiMille, eli revanssille on Oulussa enemmän kuin paikka. Ikävä kyllä WCOKissa alkulohkossa ei ole yhtään lällänlierupeliä, vaan tiimi toisensa perään pystyy pistämään erätulosta nollan tienoolle. Ripe ennustaa, että MOTilla ei vielä tänä vuonna ole riittävästi Rahkoita jatkopeleihin saakka, mutta onneksi WCOK järjestetään ensi vuonnakin (tervetuloa uudestaan, kiva kun kävitte!) jos vain talvi saadaan aikaiseksi. Jos oulutiimeiltä ei tule MOTille siimaa, niin jumobfinaalikamppailussa Paavolan PASKOJA vastaan tampesterin junnuilla on ainakin kokemusetu talvipinnoilta. Lohtu se on laihakin lohtu.

Paavola Cityn edustusjoukkue PASKA koostuu tuttuun tapaan Hongista ja Mäistä. Vasuri-Eero on Ripen tietolähteiden mukaan tuttu näky Oulun kesäkisoissa ja muutkin sukulaissarjan lärvit ovat joskus Pöllönkankaan kentän reunustaa somistaneet. Paavolan pojilla kävi sikäli paska tsäkä, että B-lohkon kavereilla ei ole niin montaa kelallista siimaa pulkissaan, että maaseutumiehet saisivat rutistettua itsensä jatkopeleihin. Hyvä uutinen on se, että kun on kotiväeltä saanut luvan viikonloppureissuun Isolla Kirkolla, niin ainakin ehtii nautiskella nähtävyyksistä (ts. siitä kun muut pelaavat kyykkää) pitemmän tovin oman viskonnan päättyessä alkusarjaan. Noh, ensi vuonna parempi lykky!

Jatkoon: 1. Susirajan legendat feat. OAMK pjt 2. Miikan_Anaali 3. Tekniikan Ihmelapaset 4. öpicachy

Tekniikan akateemiset TEK