WCOK 2018: Yleisen sarjan jatkopelianalyysi


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Luonnollisesti hyvään turnausanalyysiin kuuluu myös jatkopelien kähmintä etukäteen. Jos joku menee näiden arvioiden pohjalta kaljalavavetoja veikkaamaan, niin jokaisesta oikein menneestä kohteesa provikat, kiitos! Häviäjien on turha tulla ruikuttamaan, Ripen veikkaustilit toimivat vain vastaanottavaan suuntaan.

  1. Jatkopelikierros

Y1 A1 – P2 Susirajan legendat feat. OAMK pj:t – Droit TwoStars 92-8

Aih ja voih, droittareille tulee välittömästi pataan niin että rytisee. SuRaLe on saanut hienosäädettyä tatsiaan kenttään ja Jarnon ja Roopen sipulit alkavat marinoitua PJ-jallusta ja hyvän olon kaljoista. Soronoo, kahden tähden herrat, jäämme ikävöimään.

Y2 B1 – O2 öpicachy – Portal Wombat 85-15

Juuri ja juuri jatkoon kompuroinut Portal Wombat saa tuta äärimmäisen picassoa kohtelua ensimmäisessä jatkopelissään, sillä YTYlin kakkalaskuri näyttää ”4” ja Paho pääsee pelituulelle turnauksesta pudonneiden jonottaessa Exotic Fusioniin väliruokailulle. Siimaa ei tule, eikä siitä olisi apua vompateille, vaikka tulisikin.

Y3 C1 – N2 Pyhäjoen Pommittajat – AiM_Aramis 55-45

Antikaisen tiimi on perinteisesti onnistunut yllättämään itsensäkin WCOK:n jatkopeleissä, ja niin käy tälläkin kertaa. Aramis kiilaa ensimmäisessä erässä parin kyykän johtoasemaan Vaseniuksen helikopterilakaisulla, mutta toisessa erässä Lämsä heittää toisella kierroksella kaksi torniröksää puhtaasti ulos ja Mäenpää ottaa vinon 6p lakaisun viimeisellään. Lantto lähtee pakkaamaan golfbägiään ensi kesän kiimaviheriöt mielessään.

Y4 D1 – M2 Aina Häviää – Isäntäklubi 40-60

Joskus kannattaa oikeasti Hävitä lohkonsa, sillä AH saa vastaansa jatkopaikasta ilostuneen Isäntäklubin. av:n lohkossa voittamisen mallia saanut Isäntäklubi takoo ensimmäisessä erässä niukan johtoaseman ja Oikarinen viimeistelee voiton h 6 -mailoillaan toisessa erässä. Mihin sitä Roopea nyt sitten tarvittiin?

Y5 E1 – L2 SIK Bastards – Jugolan Veljekset 74-26

SB on vasta pääsemässä vauhtiin, ja Kaxin aloitusmailoista vähintään toinen menee viuhuen yli konasta. Onneksi Metsävainio ja Ake paikkaavat Jugolan poikien huutaessa kiven päällä apua. Sauna palaa, Valgo-hepo on mörgö ja Kaxi kysyy lopuksi että ”halataanko?”

Y6 F1 – K2 Black Satisfaction on Demand – 18cmbnis 60-40

Kauan ei kestänyt bnisten jatkoonpääsyjuhlinta, kun vastaan tuli viime vuoden pronssimitalisti BSoD. Aapon raivolakaisu lyö kovalla alustalla tornitkin mennessään ja Zen onnistuu jo tässä vaiheessa paikkomaan Nemon ohilyönnit orastavan nousuhumalan turvin. Järvelällä onkin päiväohjelmassa OKL-aikatauluista muistuttelua, eli hyvä että pääsee ajoissa kotiin.

Y7 G1 – J2 SuppoHauet – AiM_Porthos 90-10

Oo-oo-oo! AiMilaiset eivät tunnetusti ole SuHalle herkkua jatkopeleissä, mutta tällä kertaa vastassa onkin AiMin B-sarjalaisista koostuva koonpano PowiCupin +2-AiMin sijaan. SuHan riveistä saattaa kuulua useampaan otteeseen jotta ”onpa mukava antaa aimilaisille turpaan” samalla, kun Donni heittää viimeisen kentälle jääneen torniroskan takarajasta yli plussapelin merkiksi.

Y8 H1 – I2 Pinky-69 – 18cmbnis Reserves 65-35

Niin se vain on, että näidenkin bnisten matka katkeaa ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Pinkyläiset ovat sen verran kokeneita jääriä, että pleijarimeno ei päätä palella. Jussukka pistää päivän pohjat heittokeskiarvoon ja Mikko saa pelin seitsemänteen mailaansa saaton kohdilleen. Onneksi bnispojat saavat kätellä pelin päätteeksi iloista Kaisaa ”hyvin te pelasitte” -kannustusten saattelemina.

Y9 I1 – H2 Tekniikan Ihmelapaset – Kyykkää EI Osata Saatana 80-20

Toiset osaa, toiset EI. Piippo syö ensimmäisen kierroksen vastustajia aamupalakseen ja Parkkilan ei tarvitse vielä osua kuin joka kolmannellaan. Blankolaiset pelaavat päivän parhaansa, mutta TekLan plussaerä katkaisee selkärangan ja toinen erä on pelkkä muodollisuus.  Tekla jatkaa kovempia pelejä odotellen.

Y10 J1 – G2 Kakkossaakat – Valokaari-ilmiö 57-43

YTYtön Kakkossaakat ei tiedä jännittää ensimmäistä jatkopeliä ja Häkkisen jäätävän pitkä kokemus siivittää kakkaossaajat ensimmäisen erän selvään voittoon. Valokaaren pojat ovat kuitenkin nähneet oululaista kyykkää ennenkin ja ensimmäisen erän lipsahdus kääntyy toisessa erässä niukaksi yhden akan voitoksi. Jatkoonpääsy ja erävoitto on kuitenkin jo matkan arvoinen, ja mikä hupaisampaa, tulipa opittua pari uutta kirosanaakin.

Y11 K1 – F2 Syvärin Enkelit – Taistelujaskat 1 65-35

Vaikka jääkenttälakaisu ei vieläkään ole SE-jyrillä ihan kohdillaan, niin konasta lähtee niin paljon nappulaa, että Luostarinen paskoo allensa. ”Voi juma!” sanoi Taistelujaska, kun Ruotsalaisen riviheiton näki. Karssen hikka alkaa yltyä ja Tiinakin väläyttää aamupäivän ensimmäisen hymyn katsojien iloksi. Hyvä että on talvi, kesäalustalla olisi tullut pataan 40-50p rumemmin.

Y12 L1 – E2 PAvolan Seudun KArjalaiset – SIK GodTier 55-45

PASKA jatkaa lentoaan WCOK:ssa helpon ensimmäisen jatkopelin turvin. SIK GT ei oikein tiedä mitä tehdä, nyt kun vastustajina on ei-sikkiläisiä ja Eero hyödyntää tilaisuuden lyömällä 4 x 10 oikeasta reunasta lukien. Kentän reunalla tarkkaavaisesti kuunteleva saattaa kuulla Honkamäkien sanomana, että ”tämä talvinen opiskelijakyykkähän on ihan hauskaa”. Niin se onkin. Vielä.

Y13 M1 – D2 anaalivandaalit – STH 65-35

Ei mennyt Repan ja Johtosen turnaus nyt putkeen: alkolohkokömmähdys toi ensimmäiseen jatkopeliin tylyn vastustajan ja av ei tunnetusti kunnioita muiden seurojen vanhoja osaajia. Huutelu ja vittuilu saattaa syödä Topin heittokeskiarvosta jokusen pinnan, mutta Sorvallille heikomman vastustajan murskaaminen on lempipuuhaa. Prosentit ja jatkopaikka Tampereelle.

Y14 N1 – C2 AiM_Athos – SIK Raiders 70-30

Rai rai, kotiinlähtö koitti! Viime vuoden mestari alkaa olla sellaisissa turnauskeitoissa derbyn jäljiltä, että nappulaa lähtee plussaerätahtiin. Helmisen konapoistot kalpenevat Törmäsen rinnalla ja Raidersin vuotava peräpää ei pysty vastaamaan Ipen linjapoistoihin. Eikä Ipen tarvitse edes heittää kentän ulkopuolelta.

Y15 O1 – B2 Blagitarius Blagiators – Eliittikumppanit 75-25

Eliittikumppanit kohtaavat Eliittikyykkääjät. Vuosien takaiset mestarit jatkavat kliinistä -15 menoaan ja siinä on 25 pinnaa liian vähän Eliittikumppanien tasoon nähden. Nyt kun aikaa on ja BlaBla on sopivasti kasaamassa kenttää, niin Parkkosen kannattaa kysäistä että kukas vittu se nyt on se Puttosen Jyrki?

Y16 P1 – A2 Hanpit – Droit OneStars 55-45

Kiimainen ensimmäisen kierroksen kohtaaminen nostaa äänisaasteen kattoon asti, sillä sekä Hanppien että Droitin kannattajat ovat kuuluisia mölyämisestään. Pasasen poistotahti ei missään nimessä ole Juusoksen tasoa, ja niinpä Droit ei häviä peräpään suoritteissa senttiäkään. Keulassa sen sijaan tulee turpaan niin, että tuntuu, sillä Joni on löytänyt heittonsa uudestaan ja Oksu on elämänsä konakunnossa. Tästä otteluparista voikin sitten lähteä Hanppien bandwagoniin juomaan jallua ja huutamaan kurkku suorana ”ÖÖÖÖÖÖÖÖÄÄÄÖÖ!!!

Neljännesvälierät

A Y1 – Y2 Susirajan legendat feat. OAMK pj:t – öpicachy 55-45

Nyt tarjoillaan jo neljännesvälierävaiheessa yleisölle oikein kunnon spektaakkeli! Molemmat neliöt ovat täynnä toinen toistaan kovempia legendoja, ja sitten on vielä Vili! Marcelino ja Kautto ovat juonineet pelikirjan niin ilmatiiviiksi, että edes Roopen sipulia ei vielä palella. Jarnollakin on hyvä olla, kun peli kulkee ja patteri lähtee. öpicachyn paras ase onkin tunkea hyvän olon tunne takaisin legendojen hanuriin tuuttaamalla nappulaa samaan tahtiin ulos ensimmäisellä kierroksella kuin vastustajakin. Roskaisuudestakaan ei kannata ottaa stressiä, jääpähän enemmän linjaa haarukoivalle ankkurille. Noh, silti Ripe pistää prosentit vierailijoille kovemman konapotentiaalin ja maailmanluokan viimeistelijöiden vuoksi. Tämä peli kannattaa käydä katsomassa, jos on taidokkaan pelailun ystävä.

B Y3 – Y4 Pyhäjoen Pommittajat – Isäntäklubi 51-49

Huipputasainen pudotuspelipari huudettu! Isäntäklubilla on aseinaan hyvä kosketus tämän talven kenttiin, kemisteillä puolestaan mittava kokemus yhdessä pelaamisesta ja A-sarjan kovaakin kovemmista liigapeleissä. Tätä peliä ei ratkaista kentän tyhjennyksillä, vaan haukien vähyydellä. Oikarinen ja Mäenpää ovat siinä leikissä samalla viivalla, joskin Timon parhaat haukikaudet ovat jo takanapäin. Kisaviikon kelien vuoksi kentät saattavat olla juuri sen verran kovia, että pehmeillä lumilla pelanneet Isännät pomputtavat piirun verran enemmän ja kemistit puolestaan saavat pompuista apuja rutiinin puutteeseen. Ripe pistää prosentit niukasti kemistien hyväksi, bitte.

C Y5 – Y6 SIK Bastards – Black Satisfaction on Demand 53-47

Sipulien taistoista suurin on luvassa parissa SB-BSoD. BSoD pelaa ilman Pulkkista, SB ilman Soppasta. Toisaalta paikkomiehenä on SB:llä kokenut, mutta epävarma Kaxi, ja BSoDilla puolestaan varmasti kokematon Kyöstilä. Sipulin jäätymismittelössä vastakkain ovat sipuloordit Hulking Zen ja Metsävainio, ja se matsi menee Ripen papereissa aika lailla tasan. Pekka ja Ake lykkivät konaa ja siivoavat linjoja minkä ehtivät, ja sama pesti on luvassa Nemolle ja Aapolle. Ripe veikkaa, että ensimmäinen pari voittaa skaban parin akan mitalla ja viime vuoden pronssimitalisti voi lähteä tyynnyttelemään pettymystään finaalikenttien tienoolle.

D Y7 – Y8 SuppoHauet – Pinky-69 80-20

O-ou! Pinky-69 on ottanut yhteen suhalaisten kanssa, ja pelit ovat päättyneet jokseenkin rumanpuoleisesti SuHan eduksi. (+2) – (-23) ja (+4) – (-19) kertovat joukkueiden välisestä tasoerosta, mutta WCOK on tunnetusti suurten yllätysten turnaus! Pinky lyö parhaimmillaan nollan pintaan ja SuppoHauet ryssi viime vuonna itsensä WCOK:sta ulos naamat sulattavalla -17 pelillä, eli yllätyspotentiaalia on. SuHan kolmospaikan Donni on kuitenkin ollut viime vuotta varmemmassa kunnossa ja Suppiskin näyttäisi liigatilastojen mukaan osuvan nykyisin 4 kertaa erää kohti. Lisäksi Ilkan tilalla on armottomasti linjoja pökkelöivä Enni, eli taso pysynee viime vuotta vakaampana. Kom sii, kom saa: Pinky saa lähteä vuoden mittaiselle WCOK-lomalle, ja SuHa jatkaa toisen mestaruutensa metsästystä selvillä prosenteilla. ”Voi vittu, ku ois osunu edes johonki”, sanoi Mikko.

E Y9 – Y10 Tekniikan Ihmelapaset – Kakkossaakat 65-35

Jälleen on Ripeä kustu silmään ja vaihdeltu pelaajia lohkoarvonnan jälkeen. Miten helsveetissä tässä nyt osaa mitään mistään sanoa, kun äijää menee vaihtoon kuin Sommen juoksuhautarynnäköissä. Tekla pullautti Lakovaaraan höpöjoukkueeseen ja otti yhden WCOK-mestaruuden verran Herkkua kolmospaikalle. Noh, anyways: parhaallekin Ballmer´s Peakille tulee joskus loppu, ja tällä kertaa loppu koittaa Kakkossaakkien Tapsan matalaliidolle Teklan käsittelyssä. Piipon ja Lahtisen poistovoimaan Kakkossaakat eivät pysty vastaamaan ja Teklan peräpäälle jäävät linjat ovat niin paljon ohkaisempia kuin vastustajien, että kolmos-nelosheittäjien ei tarvitse esittää edes ihan parastaan. Kakkosten pelikirjasta puuttuu ytyä ja Sniperin hymy ei yksin riitä taivuttamaan vakavia marjastajia herrasmiesmäiseen luovutusvoittoon. Allu lähtee etsimään ensi vuodeksi vielä astetta kovemman tiimin turnausvoittoja kalastaakseen, mutta Häkkisen musakornerin menoja harmittava tappio ei haittaa. OKL-mestari Tekla jatkoon.

F Y11 – Y12 Syvärin Enkelit – PAavolan Seudun KArjalaiset 70-30

Johan nyt on, uluko paikka kuntalaiset gisuavat keskenään. PASKAlle tulee ikävä yllätys virnuilevan Karssen merkeissä ja vaakakupit kallistuvat vahvasti Syvärin Enkeleiden hyväksi. Yleensä peleissä on hippusen hyötyä kun ilmoittaa, että ”me pelataan kesälläkin”, mutta tällä kertaa kessääjiä löytyy molemmilta puolin. Hanna alkaa päästä hillittömään turnausfiilinkiin ja Tiinan vasaralyönnit napsahtavat ikävästi kohdilleen kolme kertaa neljästä. Paavolan kenttään jää linjaa toisensa jälkeen, vaikka rutiinilyönnit onnistuisivatkin. Edes Eeron kolmen tornin nurkkapoisto ei riitä etelän huitojien pehmittämiseksi: Syvärin Enkelit selvin prosentein (muttei selvin päin) jatkoon.

G Y13 – Y14 anaalivandaalit – AiM_Athos 48-52

Neljännesvälierien toinen tulikivenkatkuinen trilleri nähdään parissa av-AiM. Joukkueiden välillä on tukuttain turnauspelihistoriaa ja vaakakupit ovat vuosien varrella tasoittuneet roimasti. AiM on viime vuoden mestari ja mukana huippukokoonpanolla (miinus akkojen sarjassa pelaava Inkeri), av puolestaan vuosien takainen hopeamitalisti ja vailla Jundia. Reuna on loistava paikkomies, mutta kestääköhän kantti sittenkään AiMin painetta? Sorvali ja Hokkinen ovat jäätäviä konalyöjiä, mutta niin on Petterikin. Ripe pistää pinnat toinen silmä kiinni pimeässä arvaten kotijoukkue AiMin hyväksi.

H Y15 – Y16 Blagitarius Blagiators – Hanpit 46-54

Wanhoja Hyviä Aikoja kaipaaville on tarjolla ensiluokkaista kyykänpeluuta takavuosien supertiimi BlaBlan iskiessä yhteen edelleen vahvasti rullailevan Hanppilauman kanssa. Juusoksella on paljon pelissä, sillä miehellä on kovasti kytköksiä molempiin joukkueisiin. Kävi pelissä miten kävi, jossakin saunaillassa tulee petturijupinaa niskaan. Juusoksen puute on valtavan Iso aukko Hanppien peräsimessä ja linjapelistä tulee vaikeaa ilman mestarin taidonnäytteitä. BlaBlan peräpää on siis Hanppeja edellä Juusoksen ja Puttosen hääräillessä linjojen kimpussa. Keulassa BlaBla jääkin sitten toivottomasti Oksun ja Jonin jälkeen. Pelin tärkeimmät heittäjät ovatkin siis todennäköisesti Hanppien Pasanen ja BlaBlan Torsti. Tällä kertaa Ripe pistää rahat likoon Hanppien puolesta, mutta saattaa takataskuun jäädä sinipunainenkin lottolippu bandwagon-hommien varalle.

Puolivälierät

I A-B Susirajan legendat feat. OAMK pj:t – Pyhäjoen Pommittajat 75-25

Kemistien turnaukselle tulee stoppi kahdeksan sakissa, sillä lohkojako tuo vastaan ynseän tympeän SuRaLen. Janoinen Jarno on löytänyt sisäisen rauhan ja Roopenkin heitosta on kaikki jännäkakka poissa tärisevien kemistien katsoessa monttu auki vierailijoiden avauskierrosta. Antikainen ja Lämsä pistävät parastaan, mutta linjaa jää niin tuhottomasti perätuuppareille, että erä ei mene plussalle kirveelläkään. Marco vilkaisee mailan mittaisia oikealle vinoja linjoja pohtien, että ”olispa joukkuessa hyvä vasuri”, ja raapaisee ne sitten kylmästi pois kahdella heitolla. Arin kestää vielä tässä vaiheessa heittää toisella kierroksella yksi haukkarikin, sillä Timo vastaa niihin kahden suhteessa yhteen. SuRaLe feat. OAMKpj:t jatkoon 20p erolla.

J C-D SIK Bastads – SuppoHauet 40-60

Vakavia katseita ja hurjia heittoja tilattu! SB ja SuHa kohtasivat viime vuonnakin WCOK:n timmellyksessä, ja tuolloin kohtaaminen oli täynnä tunnemyrskyjä ja käänteentekeviä heittosuorituksia. Tänä vuonna SB ja SuHa ovat kohdanneet liigassa kahdesti, ja pelien erot ovat olleet ensin 4p SuHan hyväksi ja sitten 2p SBn hyväksi. Luvassa on siis trillerien trilleri, jos vain Aakken sipale kestää ja linjat siistiytyvät jo toisen kierroksen ensimmäisiltä paikoilta. SuHa on tässä vaiheessa turnausta yleensä marinoinut itsensä kovaan nousukiitoon ja tulosta saattaa painua plussalle molemmissa päädyissä. SBllä ei ole mitään hävittävää, mutta toisaalta SuHalla on viime vuoden katastrofin jäljiltä tyhjien vammamasujen verran nälkää jäljellä. Tässä pelissä konalyöjät vastaavat toistensa räiskähteleviin poistoihin, paikkopelaajat lyövät nelikot mieheen ja lakaisijat napsivat kilvan ratkaisevia linjoja pois. Ripe antaa prosentit ykköskokoonpanollaan liikkuvalla SuHalle loikkari-Jarnoa kipeästi kaipaavien SBläisten harmiksi.

K E-F Tekniikan Ihmelapaset – Syvärin Enkelit 58-42

Aitaa kaatuu ja Edelrid kirskuu, kun isot miehet paukuttelevat konaa tässä parissa. Karssella ja Tiinalla on enemmän kokemusta pitkistä pelipäivistä ja hermoja koettelevista paikoista, mutta eivät Teklankaan pojat ole jääneet vaille sipulitreeniä. Kaksinkertaisen OKL-mestarin pleijarisarjat ovat kiristyneet vuosi vuodelta, ja lisäksi heillä on talvikenttäetu puolellaan. Hyvin roolitettu Tekla paukuttaa tuttuun rytmiin eränsä nollan pintaan (menisi plussalle, mutta Parkkila ei viitsi), ja Ripe uskaltaa veikata Syvärin Enkeleiden olevan pulassa pelien tiukentuessa marginaalieroihin. Hassuttelumeiningillä pääsee pitkälle, mutta kun joukkueen pitää toimia kuin öljytty kone, on ensi kertaa yhdessä pelaavalla kokoonpanolla aina sulamispisteensä. Ripe veikkaa, että Tekla ottaa turvallisen eron ensimmäisessä päädyssä ja häviää sitten toisen päädyn kyykällä lepsuilun ja hyvän olon tunteen vuoksi. Liittojyrät jatkavat matkaa SuRaLen kentälle trollaamaan Marcoa ja Aria Teklan aukaistessa uuden tyrnimarjaboksin välieriä varten.

L G-H AiM_Athos – Hanpit 51-49

Eeeeeiisssssss….!! Nyt ei Ripe pysy enää housuissaan: paras mahdollinen puolivälieräpari evöö! 2017 mestari kohtaa 2015 mestarin ja kipinöitä lentää. Hanpit on persnyrkin verran liigaversiotaan heikompi ilman Juuzoria, mutta peliä seuraamaan saapuneet humalaiset hanppifanit luovat AiMin sipuliliemelle sellaisen hornankattilan, että kuoriutumisvaara on ilmeinen. The Iceman Petteriä mylvintä ei kiinnosta ja Merkki-Make on kiskaissut puokkareihin mennessä MM-kyykkään asti kestävät suojat päälle. Ippe saa VOIMAA ensimmäisestä osumastaan, mutta Villen kasetti on kovilla. Oksu pelaa tasaisen hyvin, se on selvä, eikä X anna yhtä haukkaria enempää siimaa peräpäästä. Jonilla tulee yksi huono konamaila, mutta seuraavalla lähtee torni-kolme-akkaa puhtaasti. Peli ei ole sievää eikä kliinistä, mutta tunnelmaa ja jännitystä riittää ensimmäisistä heitoista viimeisiin. Kuka vie, kuka vikisee? Kenen WCOK-unelma katkeaa välierien kynnyksellä? Ripe kirjaa kahden pinnan verran voittoveikkausta hallitseville mestareille ja ”AIMIN VUOSI, AIMIN VUOSI!!” hukuttaa alleen hiljakseen pettymyksentäyteiseen nousuhumalaan hiipuvan ”oo-o-o-o-haaaanpit!”.

Välierät

M I-J Susirajan legendat feat. OAMK pj:t – SuppoHauet 50,1-49,9

Nyt. Räjähtää. Katto. Lämmitystolpat menevät oikosulkuun ja lumi sulaa piikkien alla PJn ja Pulleron kohdatessa turnauksen ratkaisevimmassa ottelussa. Kaksi vasuria: uhka vai mahdollisuus? Kurkunleikkaaja ja Tyly-Enni: tulos vai ulos? Jarno ja Roope tietävät pelaavansa ehkä kaikkien aikojen paperilla kovimmassa turnauskokoonpanossa ja Marcelinolla ja Arilla hymyilyttää OAMK I:stä tuttujen naamojen ilmestyminen vastapuolelle. SuppoHauet on tasainen, roolitettu ja valtavalla plussapotentiaalilla varustettu tiivis turnausmenestyjä. SuRaLe feat. OAMKpj:t on puolestaan vuosikymmenien aikaista voittamisen kulttuuria ja palavaa nuorta verta sisältävä Optimus Gloryhunterus Prime. Jarnon kauhukokemukset SuHa-välieristä pinnistävät sipulin äärimmilleen ja Roopen käsi tärrää ensimmäisessä oikeasti kovassa testissä. Suppis ei voi enää suorittaa pelkällä ”muut hoitaa” -asenteella ja Eroselle hiipii mieleen omenakossuisia muistoja sateisesta Nurmes-välierästä parin kesän takaa. Tunnelma ja pelin taso ovat huipussaan talvisten kyykkäkenttien kuninkaiden iskiessä yhteen ja Ripen joutui pistääm alea iacta estit paras seitsemästä näin tiukassa parissa: 7. noppa kertoi, että SuRaLe vie. Niinpä pinnat vierailijoille pienimmällä mahdollisella erolla.

N K-L Tekniikan Ihmelapaset – AiM_Athos 55-45

Joka vuosi WCOK:ssa pettymään joutunut Tekla myhäilee AiMin marssiessa jonossa välieräkentälle. Teekkarikiltojen taistossa on nyt panosta enemmän kuin koskaan, sillä kumpainenkin joukkue on ottanut pari kovan luokan päänahkaa matkallaan välierään. Piippo on isojen pelien mies, ja Henkka on varma kuin aamukahvia seuraava ripuli. Petteri ei anna armoa kenellekään ja Ippe parantaa peliään pleijareissa kuin sika juoksuaan. Ensimmäisen päädyn jännitysheitot jättävät kentälle akan-pari, ja Make osuu Herkkoa paremmin paikkomailoillaan. Parkkilla ja Ippe pistävät linjat mieheen ja Tekla hoitaa vasemman nurkan paremmin. AiM yllättää siivoamalla epätoivoiselta näyttävän kenttätilanteen tasaisella 4p ja 6p nakuttamisella ja lopputuloksena ensimmäinen pääty menee kyykällä hallitsevien mestareiden hyväksi. Toisessa päädyssä Piippo ryskäyttää turnauksen hka-pohjat ja Lahtinen lyö kaksi täydellistä tolppapoistoa ennen AiMin painekierrosta. Toratti sortuu haukkariin ja Ipelle jää kolme linjaa kahdelle heitolle. Parkkila tyhjentää ensimmäisellään ja plussaerä on vain liikaa AiMille. Tekla jatkaa finaaliin toisen erän huippusuorituksilla ja hallitseva mestari joutuu tyytymään wanhaan kunnon pronssiotteluun. Huh huh. Ei kestä Ripen pumppu näitä pelejä edes paperilla.

Pronssi

SuppoHauet – AiM_Athos 56-44

Täällä taas, SuHa ja AiM. Pettymysten pelissä ei ole enää samaa intensiteettiä, kuin välierissä, mutta näiden joukkueiden välillä ei ole ylimääräistä rakkautta. AiM pudotti SuHan viime vuonna PoWin välierässä ja löi sen myös akan mitalla ensimmäisessä liigakohtaamisessa. Toisessa liigapelissä AiM löi jälleen plussaerän, mutta häviämään kyllästynyt SuHa pakotti voiton itselleen ilmeettömän tasaisella suorittamisella. Tämä on yhden erän peli: eroa tulee suuntaan tai toiseen niin paljon, että toinen pääty on vain muodollisuus. Ja tällä kertaa Ripe pistää pronssimitalit WCOK:ssa kertaa vaille aina mitalitta jääneiden SuppoHaukien kaulaan Iiron huokaistessa ”ei taas!”.

Finaali

Susirajan legendat feat. OAMK pj:t – Tekniikan Ihmelapaset 52-48

Häikäisevät valot valaisevat TEK-finaalikenttää ja ilmeettömän vakavat kyykän jättiläiset aloittavat turnauksen seuratuimman pelin ratkomisen. Roopen itseluottamus on 100 voitetun SuHa-välierän jälkeen ja kiihtyvät sydämenlyönnit lisäävät vain verenkiertoa pitkissä raajoissa. Päättäväinen Piippo valaa uskoa ensimmäistä finaaliaan tahkoavaan Teklaan, ja tiimi on tunnetusti yksi parhaimmista finaalijoukkueista näillä lumilla. Sipulit eivät enää leviä, vaan tämä peli ratkaistaan pelaamalla. SuRaLella on kyselemättä enemmän avauspotentiaalia ja nurmeslaiseen tyyliin kentälle jää pari-kolme linjaa ja muutaman täydellisen mailan tyhjennyspaikka. Tekla pelaa uskolliseen tyyliinsä oululaista pelikirjaa: kaksi bomberia – paikko – lakaisija. Kentän tyhjennysvastuu jää molemmissa joukkueissa heittopaikoille 3. ja 4., sillä SuRaLen kärki ei ole omassa elementissään talvisten lakaisulinjojen kanssa. Marco osuu jokaisella heitolla, mutta yksi linja jää ottamatta pystyvaiheen vuoksi. Herkko ottaa pitkän linjan, mutta levittää etuviivan helpot akat. Jarno poimii yks ja yks, Parkkilan toinen maila menee vaaksan verran vasemmalta ohi. Toisessa päädyssä SuRaLe pelaa erinomaisesti johtoasemassa ja varmistaa vain kentän tyhjenemisen. Tekla pinnistää lyödäkseen erän riittävästi plussalle, mutta Lahtisen toinen piikkimaila ottaa vain alakerran. Linjoja jää liikaa ja pinnan erävoitto ei riitä mestaruuteen. Ripe veikkaa, että WCOK-mestaruus matkaa ensimmäistä kertaa, ainakin osittain, Oulun ulkopuolelle. Roopen voi nähdä Cerbe-tuuletusasennossa seuraavan kuuden tunnin ajan ja Arilta jos kysyy, niin turnaus meni ”ihan hyvin”. Tätä peliä ei kannata missata.

Tekniikan akateemiset TEK