WCOK 2018: Naisten sarjan jatkopelianalyysi


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ripe jakaa varman rivin myös naisten sarjan jatkopeleihin, selavii:

Välierät

O A1 – B1 TUHEROT – OTA 45-55

TUHEROT aloittaa välierän laahaamalla hurmoksellisen OTAn perässä ensimmäiset 12 mailaa. Vuoden 2016 mestarin maila käy kuitenkin vastustajaa paremmin neljällä viimeisellä heitolla ja ero tulee tuskin yli kymmentä pistettä. Molemmilla joukkueilla on sen verran niukasti treenitunteja alla tälle talvea, että tulokset voivat heilahtaa toisessa päädyssä kovastikin. Salo, Hannila ja Heikka pistävät parastaan toisessa päädyssä ja ero kaventuu, mutta naurava Kupiainen osuu toisenkin kierroksen heitoillaan pitäen hankitun etumatkan riittävän suurena. TUHEROiden -58 ei riitä tälläkään kertaan uusimaan finaalipaikkaa, mutta toisaalta hauskanpito onkin usein voittamista tärkeämpää, eikös juu? Ripe pistää prosentit snapsiakkojen hyväksi ja OTTAA itsekin pienet analyysin kunniaksi.

P C1 – paras 2. SuHan Naiset – Olutlutkat 65-35

”Eiiiii saatana..” huokaisee Olutlutkien Kinisjärvi kun vastapuolella pui nyrkkiään rivi tuttuja naisia. Perinteisesti teekkarilajissa ei pääse kovin usein näkemään kahden luonnontieteilijätiimin välieräkohtaamista, joten tätä peliä kannattaa silmäillä erityisen kiihkeästi. Inkerillä on henkinen yliote kollegastaan, ja SuHaNan kokoonpano on muiltakin osin melko paljon kovemmissa liemissä keitetty kuin vastustajan nuori kvartetti. SuHaNa naputtaa kolmen A-sarjalaisen voimin ensimmäisen päädyn eron yli 20 pinnaan Kinisjärven ja Molkkarin upeista yksilösuorituksista huolimatta. Toisessa päädyssä epätoivo hiipii lutkien puseroon ja Jenny murskaa vastustajan toiveet finaalipaikasta 14p vasemman nurkan heitollaan. Oonulilla jää parista viimeisestä lakaisusta akka kentälle, mutta ex-2x-pj hymyilee ja huutaa ”ei haittaa!” siirtäessään mailojaan finaalikentän läheisyyteen. SuHaNa vastustamattomasti finaaliin toista vuotta peräkkäin.

Pronssi TUHEROT – Olutlutkat 45-55

Ilmainen uusinta! Alkulohkovastustajat ottavat mitalista matsia, eikä välierätappio maistu enää suussa parin ensimmäisen mitskupelimailan jälkeen. Anri on psyykannut joukkueensa amatsonimoodiin ja lutkat pistävät ensimmäisessä erässä koreasti TUHEROIDEN kustannuksella. Keulaa tulee itse asiassa sen verran, että vanhat konkarit joutuvat toteamaan uusien neitien olevan mailan mitan edellä joka käänteessä. Teekkarifanitkin ovat valumassa jo finaalikenttää kohti ja luonnontieteilijät saavat suorittaa viimeiset mailansa verrattain rauhallisissa olosuhteissa. Ripe pistää pronssiprosentit OLuTkien tilille kymmene prosentin turvin.

Finaali OTA – SuHan Naiset 40-60

Naisten sarjan kliimaksi nähdään finaalikentällä edellisvuoden mestarin puolustaessa titteliään monet kokenutta vastustajaa vastaan. OTAlla on meuhkaavan yleisön suoma kotikenttäetu, SuHaNalla puolestaan pelillinen etumatka A-sarjajoukkueidensa starojen muodossa. SuHaNalta löytyy voittamisen kulttuuria sekä WCOK:sta että MM-kyykästä, ja joukkue on ollut naisten sarjoissa täysin pysäyttämätön viime vuosina. WCOK on kuitenkin yllätysten turnaus, ja mitä vain voi tapahtua. On eri asia jauhaa liigaa mörssäreiden seassa kuin rakentaa toimiva pelikirja yhtä turnausta varten: lisäksi vastassa on hyvän tuulen kyykkää pelaava nousuhumalainen haastaja. Virve ei ole saanut tälle kautta peliaikaa PK-69n riveissä liigassa, mutta Liigacupista löytyy pelin verran tuoretta kokemusta. Ilonen, Kivelä, Sairanen ja Glumoff puolestaan kuuluvat omien joukkueidensa vakiokokoonpanoon ja rutiini on ehtinyt jo turnausselkärankaan. Ripe pistää akateemisten kuningattarien kaulaan yhden kultamitskun lisää vakuuttavien viime vuosien ja tämän kauden näyttöjen perusteella.

Tekniikan akateemiset TEK