Ripe´s Power Ranking 29.1.2018


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Huh! Olipas WCOK! Ja sitten: no niin. Ripe sai hoidettua viime viikon tärkeimmät, eli WCOK-analyysit, alta pois ja nyt voi taas palata kipeytyneiden nakkisormien säestyksellä OKL:n pariin. Kentiltä on kuulunut juoruja Ripen kesämökille asti rankingien harvasta ilmestymistahdista. Vaan minkäs teet, kun ainoa yhteys uluko maailmaan on jekkulangasta ja jugurttipurkeista rakennettu semafoori, ja #swag jr.:n koko nimeä vastaanottajalle tavuttaessa menee aamupäivän verran aikaa. Lisäksi Ripeä kiinnosti nähdä, miten A-sarjan pelit viime torstai-illalta taittuvat, kun Pouta-Pekka lupasi Oulun seudulle vettä ja pahaa mieltä. Pikkulintujen viserrys kertoo, että molempia tuli, ja lujaa. Seuraavassa rankingia Tuutin täydeltä:

 1. SuppoHauet (+1)

Åke Gullmesin metsästys näyttäisi tuottavan tulosta SuHa-leirissä, sillä viime viikon vesisateesta napsahti tuplavoitto Hanpeista ja toinen voitto Tekniikan Ihmelapasista. Tunteet ovat huhujen mukaan käyneet pelipaikoilla kuumana ja ainakin SuHan haukimäärissä tunteilu on näkynyt selvästi. Erosella on kasassa 13, Donnilla 15 ja Ennillä peräti 21. Noista viimeisellä taistellaan tosissaan jo Taneli Rautio -palkinnosta. Silti peräpää on ollut joukkueen kantava voima yhdessä avaaja Suppiksen kanssa, sillä esimerkiksi toisen Teklapelin kuriositeettina löytyy Oksmanilta ja Miss Ylirannalta rivi 2 6 6 6, joka riitti 3p voittoon. 15:sta pelistä on 13 voittoa, ja Okakin viime viikon surkeista keleistä (ja peleistä) huolimatta -3.27, eli lähes viime vuoden tasolla. Jos ihmeitä ei tapahdu, niin SuHa uusii runkkarivoittonsa, kuten Ripe tiesi kertoa jo pre-seasonilla. Olisitte uskoneet silloin, kun kerran sanottiin. Jäljellä on pelit molempia ossaajia ja BSoDia vastaan, eli SuHan runkosarjameininkejä ehtii vielä seuraamaan muutaman pelin verran.

 1. Tekniikan Ihmelapaset (+2)

Tuore WCOK-mestari (onnittelut!) Teklakin on pistänyt OKL-vaihdetta isommalle ja pelaillut peräti 14 ottelua alta pois. 9:llä voitollaan se pitää tällä hetkellä kakkospaikkaa A-sarjassa, mutta turbeliiniin on tullut SuHalta (kahdesti), BSoDilta, PööTiltä ja AiMilta. Perinteisesti Tekla ei ole runkosarjassa turhia stressaillut ja siltä näyttää tänäkin vuonna: hiljaiset supinat kertovat MVP-Hirvosen mahdollisesta paluusta kokoonpanoon kevään pudotuspelien lähestyessä. Tuli Hirvonen tai ei, Teklan oka on kunnioitettavat -6.21 ja pelitulokset ovat heilahdelleet varsin maltillisesti. Lakovaara ja Kylli ovat päässeet kohtuudella mukaan paikkopeliin ja Teklan on onnistunut hoitaa ennakkoon helpot pelit kunnialla. Rankingissa niskaan hengittävä PööT on varsin realistisesti takana pidettävissä, jos viimeiset pelit painuvat samalle tasolle kuin tähän asti. Vakuuttavaa perustyöskentelyä OKL- (ja WCOK-)mestareilta, sanoo lopuksi Ripe.

 1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (+5)

Johan on! Tööp Ööpt uskoi Ripe ja rupesi pelaamaan: tuloksena 8 voittoa 12:sta pelistä ja ottelukeskiarvonakin muikea -8.83. Muut joukkueet ovat joko sössineet totaalisesti tai hävinneet niukasti (mm. SB kahdella pinnalla) sarjanousijoille, ja PööTin otteissa on takavuosien JarPamaisia komeetan elkeitä. Kahden nurkan pelikirja on toiminut hyvin (Roope oikea, Jenny vasen) ja tulosta on tullut parhaimmillaan +2-pelin verran. Jos PööTin kasetti ei mene menestyksestä sekaisin, voi ex-B-sarjalaisten ensimmäinen runkkarikausi Suomen kovimmassa kyykkäliigassa päättyä sensaatiomaisen korkeaan sijoitukseen. Ripe peukuttaa (ei sinne) tällaiselle ennakkoluulottomuudelle ja antaa PööTille ranking 3. -sijoituksen mahdollisen sulamisen mielessään pitäen. Ns. ”syvän pään pelejä” PööTillä on vielä pelaamatta Hanppien verran, eli pudotusta voi tulla parin sijan verran nopeastikin. Voittamisen kulttuuria löytyy WCOK:n jäljiltä Jennyn ja Oonulin kullan ja Roopen pronssin verran, eli PööT on tehnyt hyvä pohjat loppukautta ajatellen.

 1. Hanpit (-3)

Viime viikko ei mennyt Hanpeilla aivan putkeen, sillä neljästä pelatusta ottelusta tuli pataan kolme kertaa. SB:n kanssa keskinäiset menivät tasan, mutta SuHa vei Hanpeilta täydet neljä pinnaa vetisessä kohtaamisessa. Äksän ritarit ovat pelanneet hyvätasoista kautta (oka -8.57) ja jäljellä on vielä 11 ottelun verran apajaa. Hanpit ei ole vielä kohdannut rankingissa edelle sijoitettuja PööTtiä ja Teklaa, eli loppurunkkaria ei voi hoidella toinen käsi taskussa lallatellen. Juusoksen peli on kulkenut hyvin ja Ripe ennustaa, että Tepostakin saadaan pakkaskeleillä reilusti enemmän tehoja irti. Åke ei ole Hanpeilta vielä täysin karannut, mutta lopuista peleistä pitää tulla väkevää tulosta ja SuHan pitää puolestaan ryssiä omat viimeiset pelinsä. Hanpeille herkkua olisi kuitenkin varmistaa edes runkkarikakkosen paikka paremman valitsijapaikan miehittämiseksi pleijariparien jakotilaisuutta ajatellen.

 1. aitoa_menoa (-2)

AiM pelaili viime viikolla 3 ottelua ja sai tärkeät kaksi pinnaa kehnon kakkoserän pelanneelta Teklalta. SB ja SuHa sen sijaan kävivät ryöstöretkellä Petterin pistevaunussa ja AiMin recordi näyttää 7-0-5 tusinan pelatun ottelun jälkeen. Cpt Petterström, Ippe ja Inkeri ovat vakiinnuttaneet pelipaikkansa ja -tasonsa hyvin, mutta muilla punanutuilla on ollut ongelmia löytää sisäinen konduktöörinsä. Kuudesta jäljellä olevasta pelistä voisi napsia pinnoja rutostikin, mutta pelaamatta ovat ainakin PööTit ja Hanpit toistamiseen. Helppoa hommasta ei tule, mutta hyvällä loppukirillä sijoitus TOP-4:ään on vielä mahdollista. Tasan kympin oka on liigan 5. paras, mutta AiM ei ole vielä onnistunut pelaamaan kenttää tyhjäksi kahden erän mitalta. SuHaa vastaan plussapeli oli jo lähellä ja nollapäätyjä AiMilta löytyy jo useampia. Sellaisia kun vain saisi samaan peliin kaksi, niin johan alkaisi win-ratio kasvaa.

 1. SIK Bastards (-)

SB:n OKL-kausi on sujunut sen verran vaihtelevalla menestyksellä, että muutamista jäljellä olevista peleistä soisi onnistumisia tulevan. Kolmea peliä vaille valmis runkosarja näyttää tällä hetkellä tasurittomassa OKL:ssa 7 voittoa ja 8 tappiota. Voittoja SB on napsinut ansiokkaasti SuHalta, AiMilta ja Hanpeilta hyviä päätyjä paukuttamalla. Oka vain vielä laahaa kympin huonommalla puolella (-12.27), eikä sillä ole asiaa TOP-4:een. Tuore tuplavoitto puolikuntoisesta BSoDista tuli sähkäreille taivaan lahjana ja loppupeleissä ei tarvitse enää puristaa pleijariasemien puolesta. Soppanen on ollut mainio kautta rantain, mutta Ake johtaa 24 haukkarillaan Taneli Rautio -pörssiä, SuHan Ennin helpotukseksi. Nokat voi SIKkilässä kääntää kohti jatkopelejä, sillä kovin kummoisesti ei Bastardsien sijoitus tästä enää notkahtele.

 1. Kakkossaajat (-)

Kärjen vauhdista pudonnut Tmu pelaa tulevalla viikolla tuplat BSoDia ja Hanppeja vastaan, eli pelejä tippuu tilille hyvään tahtiin. 9:stä pelistä on pinnoja 8, eli turpaan on tullut keskimäärin enemmän. Teklalta ei riittänyt siimaa Himangalle, mutta sen sijaan 2oss nappasi tärkeät voitot PööTistä ja SB:stä. Oka (-16.56) on liigan kolmanneksi huonoin, eli parannettavaa on loppupuoliskolla rutosti. YTY on paikkonut Häkkisen ja Hurstin korkeita haukiprosentteja minkä on ehtinyt. Poikien pitää ruveta osumaan, mikäli korkeampi sijoitus himottaa. Toisaalta: 4 voittoa on jo hyvä kiinnitys jatkopeleihin ja kärkipää on karannut jo niin kauaksi, että lopuista peleistä on turha ottaa ylimääräisiä paineita. Jos pelit kusahtavat, on takaa tulevilla toki vielä saumoja mennä kiljuen ohi kakkosista. Sehän se vielä puuttuisikin, että OKL-loma alkaisi kuukauden etuajassa.

 1. Black Satisfaction on Demand (-3)

OKL:n mustat mörököllit ovat pelanneet vähiten pelejä, joskin edellinen statsattu matsi löytyy tältä iltaa. WCOK:ssa BSoDin matka katkesi toisen pudotuspelikierroksen SB-peliin, eikä joukkueen peli ole ollut ihan parhaassa tikissä OKL:ssakaan. SB:ltä tuli tuplasti tukkapöllyä myös heti WCOK:n perään. Tähänastiset pelit ovat menneet keskimäärin penkin alle, vaikkakin mukana ovat kovat pelit mm SuHaa, Teklaa, PööTtiä ja AiMia vastaan. BSoDilla on alkaneella viikolla vielä pelejä kalenterissa ja tämä viikko näyttää, mihin OTiT-laivan kurssi lopulta asettuu. Lopullista runkosarjasijoitusta on vaikea arvioida, mutta -16.75 on liigan toiseksi surkein oka. Sillä ei kilpailla TOP-4 sijoituksesta, eikä edes TOP-6:sta, mutta jatkopelipaikka sen sijaan varmistuisi muutamalla helpolla voitolla. Kolme sijaa alaspäin BSoDille, it is.

 1. Pinky-69 (-)

Pinkyillä on vielä 8 peliä OKL:aa jäljellä tätä kautta ja jokseenkin synkältä näyttää. Symppistiimi ei ole onnistunut edellisen rankingin jälkeen kasvattamaan pistetiliään pelaamissaan kolmessa pelissä, ja okakin näyttää A-sarjan pohjalukemia -19.60. Kauden toistaiseksi ainoa voitto Kakkossaajista pitää Pinkyn tiukasti mukana jumbofinaalissa, ja sillä on Ossaajia useampi mahdollisuus ottaa vielä kahden pinnan täyspotteja ennen pleijariparien julkaisua. Jäljellä on vaihteleva otanta kivenkovia pelejä ja muutama realistisemmin voitettavissa oleva ottelu, eli jännäksi menee ynppiläisten viimeisen leposijan metsästys. Pleijarihaaveet tosin roikkuvat melko heikoissa kantimissa. Ossaajia parempi sijoitus paremmalla erällä (0) ja ottelulla (-2), sekä kahden useamman jäljellä olevan ottelun mitalla.

 1. Ossaajat (-)

Ossaajilla on teoreettiset saumat 14 pinnan loppusaldoon, mutta se edellyttää viimeisen kuuden pelin klaaraamista tappioitta. Ripe ei taivu näin kovaa Miracle on Icea uskomaan, vaan veikkaa, että Ossaajien OKL-taival stoppaa tänä talvena pudotuspeliviivan alapuolelle. Ossaajat on ei ole onnistunut viimeistelemään pelejään siellä täällä vilahtelevista hyvistä eristä huolimatta, ja PaO näyttää tällä hetkellä -9:ää. Toki A-sarjan tasosta kertoo se, että neljällä joukkueella on Ossaajien parasta suoritusta parempi ottelukeskiarvo. 12:sta pelistä on Pinkyn tapaan vain yksi voitto, ja jäljellä on vielä SuHaa ja Hanppeja, SB:tä ja Aimia. Lohdullista on, että kauden ainoa voitto tuli rankingissa edellä killuvasta Pinkystä ja toinen peli on vielä pelaamatta. Jospa Vili keksisi vielä jonkun lääkkeen, ettei nyt ainakaan sarjan viimeiseksi jäätäisi?

B-sarjan TOP-4 per lohko

Täl Pual Sarjaa

 1. Droit

Viisi peliä, viisi voittoa. B-sarjan selvästi paras oka (-21.20). Voitto lähimmästä uhkaajasta KLONKUSTA tuli jo aikapäiviä sitten ja jäljellä olevat 5 peliä sisältävät astetta tiukemmat kohtaamiset PaHia ja HaKaa vastaan. Droittareiden edellisestä pelistä on jo tovin verran aikaa, mutta joukkueen pelimiehet kävivät ottamassa tuntumaa WCOK:ssa. Droit hoitanee oman lohkonsa ykkössijoituksen olettaen, että pakka pysyy kasassa ja Pahon sihti on kohdillaan. Keski-Korsu ei ole vielä päässyt tälle talvea irti, mutta ehkä sekin nähdään tulevissa koitoksissa?

 1. KLONKKU

Yhtä vaille hyvällä rekordilla liikkeellä oleva KLONKKU on selvästi vahvin ehdokas lohkokakkoseksi. Kovimmat haastajat on jo peitottu ja jäljellä olevat 2 peliä ovat konkareille helppo pala ainakin ottelukeskiarvovertailun perusteella. kone_maitoa ja #swag saavat pistää parastaan, jos aikovat hankaloittaaa KLONKUN urakkaa. Eikä se taida sittenkään riittää. Ykkössija tavoitettavissa droittareiden sulamisen avulla; muuten Mjatti voi hyvillä mielin tyytyä lohkokakkosen kohtaloon.

 1. TuolPualHaukke

PaH on hävinnyt seitsämästä pelistään vain yhden ja pelannut muutenkin varsin kelvollista kyykkää. Tasaisesti puurtavalla kvartettityöskentelyllä menestystä hankkinut PaH on erinomaisen hyvissä asemissa jatkopelejä ajatellen, sillä jäljellä olevista peleistä ainoastaan Droitilta voi ennakkoon odottaa kylmää suihkua. Lohkon ottelukeskiarvot sijoilta 3.-7. ovat kuitenkin niin tasaiset, että mitä vain voi tapahtua viimeisen kolmen pelin aikana. Zacharias & co. voi kuitenkin alkaa jo kirjoitella pleijareiden pelikirjaa valmiiksi, sen verran hyvät ovat asemat.

 1. HaukiKaunottaret

Lohkonelosena pistesarakkeen mukaan möllöttävä HaKa on hyvällä iskuetäisyydellä kärkitriosta. Pelejä HaKalla on jäljellä enää kaksi ja puhtailla voitoilla on saumat napsia hyvä pleijariasetelmat. Takaa puskevan Taistelujaskojen kanssa keskinäinen peli on voitettu, ja WCOK-hopeasta kiimaantunut Anri mättänee nappulaa OKL-kentillä entistä vimmatummin. Lisäksi joukkueesta löytyy jo useammalla kultamitalilla marinoitu Helmi, jonka panosta tarvitaan nyt kun kausi alkaa runkosarjan osalta kääntyä loppusuoralle.

Tuol Pual Sarjaa

 1. 18cmbnis

Voittoisasti otellut bnisjengi on vahvasti kiinni lohkon ykkössijassa. Paras oka on muikea bonus, mutta turpaan tuli ikävästi takana vaanivilta Kapulapojilta. Ja raideri-peli on vielä pelaamatta. Mahdollisia synkkiä pilviä voisi hieman hälventää, jos kapteenisto saisi kolmospaikan Hollannin haukiprosentit kuriin. 56 mailastaan 20 kokonaan ohi paiskonut Petteri laahaa jopa nelospaikan Lehtosen takana heittokeskiarvoissa, eli parannettavaa löytyy. Saas nähdä miten rairai:n kanssa käy: lohkosijoitus voi merkata paljonkin tulevan pleijarivastustajan haarukoinnissa.

 1. SIK Raiders

Rauhalliseen tahtiin pelaillut Raiders on mukana puhtaalla pelillä ja tasan -40.00 okalla. Keskinäiset pelit ovat vielä pelaamatta bnisten ja Kapulapoikien kanssa, mutta kaljapingviinit sentään on hoidettu pois päiviltä. Raidereilla on hyvät kortit kädessään lohkovoittoa ajatellen, mutta tiukat pelit ovat vielä edessäpäin ja Korhosen haukiprosenteilla (41%) yhden akan pelit kääntyvät väkisinkin vastustajan eduksi. Noh, niin kauan kuin Helminen osuu, niin rairai on vahvasti noususuhdanteessa.

 1. Kapulapojat

Kuudesta pelistä kymmenen pinnaa ja elintärkeä voitto peeniksistä: siitä on hyvä alkukausi tehty. Jäljellä on neljä peliä ja niissä ei kestä lipsahtaa #swag jr. -pelissä tappioon johtaneelle -65 -moodille. Olvin Pingviineillä on yksi peli enemmän alla ja näiden kahden joukkueen kohtaamisesta tuleekin melkoinen pleijaritrilleri: lohkon viimeinen saanee vastaansa ynseät droittarit. Nyt kannattaakin aloittaa tarkuustreenit, sillä joukkueen kuudesta pelaajasta peräti neljällä H-% huitelee yli 20. Hyi.

 1. Olvin Pingviinit

Sarjanousijoilla on 3 peliä runkosarjaa jäljellä ja avot, näyttääpä hyvältä! Viisi voittoa ja vertailua kestävä oka antavat toivoa pleijaripaikan varmistumisesta. Pinguviinit eivät ole vielä otelleet Kapulapoikia ja 18cmbnistä vastaan, eli kylmää suihkua voi tulla viime metreillä. Kyllä se siitä: WCOK:ssa hienosti pitkälle pötkinyt Erno voisi jättää jonkun hauen heittämättäkin vaivalla hankittujen asemien vaalimiseksi.

Tekniikan akateemiset TEK