WCOK 2018 Yleisen sarjan alkulohkoennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

No niin, no niin, no niin! Voihan pieksut, tammikuun lumilla on kohtsilleen vilskettä kuin Kilpisjärven kevätpilkeissä! Meno saattaa tosiaan muistuttaa enemmän Paraisten hauenuistatuskisoja, kun kyykkääjät ottavat sipuleistaan mittaa tämän vuoden World Cup of Kyykässä. Ripe sai tuoreelta haisevan lohkojaon faksilla kesämökilleen ja vuodevaatevarastoon viime syksynä kätketylle koni akille tuli viimein käyttöä. Yleinen sarja ei näemmä tänä vuonna tullut täyteen, ja sehän tarkoittaa sitä, että useammassa lohkossa on viime vuotta paremmat saumat sijoittua viimeiseksi. Pariin lohkoon on näemmä sattunut myös useampi saman kiltahuoneen asukki, mikäs sen lystimpää. Ei muuta kuin korkki takkaan, ja alkulohkoennakko tulille!

 Lohko YA (kenttä 1)

Susirajan legendat feat. OAMK pj:t, Droit OneStars, Perintätoimisto, Taistelujaskat 2

Heti kärkeen tulee herkkua oikein Isolla A:lla, kun SuRaLe tekee paluunsa WCOK:iin entistä ehompana. Maailmam parraat pellaajat Peiponen ja Kautto hakivat viime talvena vielä tuntumaa jäisiin olosuhteisiin ja humalaiseen nuorisoon, mutta tänä vuonna joukkueeseen tarttui mukaan pari verenhimoista kunnianmetsästäjää. Makaava PJ Soppanen ja vasuri-Miettinen pistänevät SuRaLe:n ottelukeskiarvon uusiksi muiden lohkomönkiäisten mielenpahoitteeksi. Sekunda-Taistelujaskojen alkusarja menee vastustajien kyykkiä pyörätieltä keräillessä, ja Perintätoimisto joutuu ulosottamaan omat kamansa tänä vuonna yhtä peliä aikaisemmin. Droitin Ykkösstaroille kelpaa nimittäin mainiosti lohkokakkosen kohtalo kärkikamppailun päättyessä 30 pinnan selkäsaunaan.

Ripe´s Pro Tip: SuRaLe:n kahden vasurin taktiikalla voi poistaa ensimmäisellä kahdeksalla mailalla 40 kyykkää. Eikä tarvitse välttämättä edes kaikkia kahdeksaa.

Jatkoon: 1. Susirajan legendat feat. OAMK pj:t 2. Droit OneStars

Lohko YB (kenttä 2)

öpicachy, EPOn Pöhönäpartio, Eliittikumppanit, Aivan Vitun Minttu

Picachujen ei tarvitse vielä alkulohkossa venäyttää kylmiä kyykkälihaksiaan vastustajien koostuessa kymmenkunta pykälää kokemattomammista nuorista. Hilpeät kyykkäveljet Mjatti, YTY ja Paho kun tahkoavat OKL:ää sen verran säännöllisesti, että wanha rutiini on vielä hyvin selkäruodossa. Muista lohkon joukkueista Ripe ei voi kehua tuntevansa kuin nettirakkautta mainostavat Cabin Crew:n pojat. Parkkoselle tekee höpöä, kun Etelä-Pohojalaaset lähtevät vaalimaan hyvin alkanutta pöhönäänsä WCOK-humuun yhdessä minttuviikarien kanssa.

Ripe´s Pro Tip: öpicachyn hampaankolosta löytyy yhden WCOK-finaalitappion verran jarrua: https://www.youtube.com/watch?v=_jbKKOKDFIw

Jatkoon: 1.öpicachy 2. Eliittikumppanit

Lohko YC (kenttä3)

SIK Raiders, Kyykkäprinsessat, PEniS, Pyhäjoen Pommittajat

Raiderien pommittaja Helminen kiittelee jo lohkoarvonnan tuloksia nähdessään alkulohkon nimettömät kyykkätiimit, mutta sähkölohkosta ulosjääneiden B-sarjajyrien ei kannata maadoittaa ennen kuin tipahtaa. PEniS matkustaa geimeihin peräti Tampesterista saakka ja pyhäjokelaisten salanimen takaa vilahtaa kemistinkeltainen lahje. Kyykkäprinsessat joutuvat tänä vuonna tyytymään kuninkaalliseen vilkutteluun vastustajien käydessä kiimaista mittelöä lohkon ykkössijasta. Göthämin gargoyle Antikainen ja paikkopelaajalupaus Lämsä pistänevät kylmiltäänkin Raidereille sen verran painetta, että Harvala kiskaisee kolme neljästä konaheitostaan metrin ohi yleisöstä. Tamperelaiset pääsevätkin sitten lohkovoiton menetyksestä vihastuneiden Raiderien käsittelyssä hyvin ansaitulle lomalle. Pitäähän ne junaliput tilata takaisinkin päin.

Jatkoon: 1. Pyhäjoen Pommittajat 2. SIK Raiders

Lohko YD (kenttä 4)

STH, Aina Häviää, #yolo

Oi, Ripe tykkää kun STH on liikkeellä useamman originaalin veijarin voimin. Johtonen, Repa ja Tiensyrjä ovat verestämässä muistoja tositarkoituksessa, ja YD:ssä luvassa on hyväntuulista (ei) alkusarjarellestystä kahden lohkokaverin harmiksi. Aina Häviää voi parhaimmillaan yllättää kovankin poppoon, sillä esimerkiksi vuoden 2016 WCOK:ssa se hävisi 1. kierroksen jatkopelinsä Jarrupartiolle niukasti yhdellä pinnalla. Parrakkaan Kittilän runkkarin johtama #yolo saakin todeta että You Only Drop From The Tournament Once (#yodftto). Aina Häviää hyödyntää STH aamukankeuden ja ryöstää lohkon ykkössijan kyykän voiton ja tasurin mitalla.

Jatkoon: 1. Aina Häviää 2. STH

Lohko YE (kenttä 5)

SIK Bastards, SIKin Kakarat, SIK GodTier, Ramppa Kalkattaa

Hihhih, sähköä ilmassa. Kovasti verkkoja veteen heitelleet sikkiläiset päätyivät lohkolotossa samaan veneeseen ja luvassa on ratkiriemukasta sisäpiirivittuilua vanhan polven kohdatessa nuoren sinistä verta. Ramppojen Kalkatus päättyy alkueriin sähköläisten ratkoessa jatkopaikat, ja ensimmäisen niistä ottaa edustusjoukkueelle sopivalla tavalla SIK Bastards. SB on liikkeellä ilman susirajalle loikannutta Soppasta, mutta korvaavia kanuunoita on kasvateltu monen vuoden ajan farmitiimeissä. Metsävainio, Ake ja Pekka hoitavat homman kotiin ja hyvänä kakkosena jatkopeleihin lähtee B-sarjaa tahkoava SIK GodTier. Helppoa kakkospaikan kalastelusta ei silti tule, sillä voitot Kakaroista ja Rampasta tulevat vain parin kyykän erolla. Kakaroiden riveissä on muutama tuore fuksikyykän mestarikin,  mutta siitä tittelistä ei tunnetusti ole WCOK:ssa ollut paljon iloa.

Jatkoon: 1. SIK Bastards 2. SIK GodTier

Lohko YF (kenttä 6)

Black Satisfaction on Demand, Taistelujaskat 1, Team Möykkykala

BSoD on tänä vuonna taipaleella ilman iloista Pulukkista, vaan sepä ei alkusarjassa vielä soppaa hämmennä. Kolmen joukkueen lohkossa ei ole Nemon, Aapon ja Ollin poistovoimalle vastusta ja Jaskat saavat ratkoa toisen jatkopaikan kohtalon Möykkykalojen kanssa. Ykköstaistelijoiden Tahkola ja kilpailuvastaava Luostarinen pistävät quasimodofisut jatkosta putoajien kasvavaan joukkoon Nemon kysellessä että ”montako peliä meidän pitää vielä tänään pelata?”

Ripe´s Pro Tip: BSoDin ihailtava fairplay-pelikirja kuluvalta OKL-kaudelta noudattaa 5 (ja rapiat) heittokeskiarvoa kolmelta ensimmäiseltä heittopaikalta. Jos sama onnistuisi vielä ankkuriltakin niin voittoja, voittoja kaikkialla!

Jatkoon: 1. Black Satisfaction on Demand 2. Taistelujaskat 1

Lohko YG (kenttä 7)

SuppoHauet, #swag.sm, TeeKun KyykkäKvartetti, Valokaari-ilmiö

”No voi paska..!” sanoi tamperelainen, kun SuppoHauet näki. Valokaarien harmiksi samaan lohkoon sattui MM-kyykästä tuttu tosikkotiimi ja muukin lohko näyttää äkkiseltään ynseältä tutulle WCOK-kävijälle. #swag.sm:n riveissä on useampi kokenut OKL:n hinkkaaja, joskaan ei aivan sieltä tasokkaimmasta päästä. TeeKun KyykkäKvartettikaan ei näytä paperilla aivan höpöhöpöjoukkueelta, eli lohkossa saattaa sattua ja tapahtua aamunkajon hiljalleen himmentyessä. Lohkon kakkossijalla siis, sillä alle akan verran erää kohti tänä vuonna OKL:ssä jättänyt SuHa ei pinnoja jakele. Sitä paitsi Enni on palannut yleiseen sarjaan ja suhalaisten veret kiehuvat vielä viime vuoden nelossijaryssimisen jäljiltä. Ripe veikkaa, että Valokaari pungertaa jatkopeleihin pitkän kotimatkan motivoimana teekun poikien kiirehtiessä wappukonsertin stemmareeneihin.

Ripe´s Pro Tip: Suhalaisten sträppäreistä kiimastuneiden tamperelaisten ”pay-to-win” protestihuudot pelin päättyessä 35p tappioon.

Jatkoon: 1.SuppoHauet 2. Valokaari-ilmiö

Lohko YH (kenttä 8)

Pinky-69, Kyykkää EI Osata Saatana, LaLa

Superjännittävä lohko tarjoaa monet kerrat WCOK:n kusihangissa uitettuja veteraaneja kolmen joukkueen edestä. Kuusysin Jussukka ja Ojala ovat saaneet peräparikseen Joensuu-Kettusen ja tasaisen varmasti A-sarjassa -20 molemmin puolin nakutelleet ymppiläiset vievät lohkovoiton pystypainin mitalla. LaaLaassa räpeltävät Haukiemista tutut Vuorinen ja Lusikka yhdessä aveciensa kanssa, ja EI-ossaajistakin löytyy Heimosen ja Mannisen verran taattua blankolaatua. Kakkossijakisa kulminoituu blankolaisten älämölön siivittämiin tuplahaukkareihin LaLan peräpäästä ja kenttäkuulutuksista voikin sitten kuulostella tuoreimmat tippujat: Tiivi-Taavi, Hipsu, LaLa ja Pai.

Jatkoon: 1. Pinky-69 2. Kyykkää EI Osata Saatana

Lohko YI (kenttä 9)

Tekniikan Ihmelapaset, Haukiem, LIHA, 18cmbnis Reserves

Lohko YI tarjoaa niin ikään herkullista ”kuka muu pääsee jatkoon?” -kiimaa. Tekniikan Ihmelapaset ovat korvanneet maailmalla seikkailevan Hirvosen Lakovaaralla, mutta muuten kokoonpano on timanttisen kovaa Ihmelapasta. Ensimmäistä WCOK-voittoaan metsästävät tyrnimarjabomberit pistävät muille luun kurkkuun jo ensimmäisellä heittokierroksella, mutta lohkokakkosesta Ripen pitääkin jo sitten heittää arpaa ihan tosissaan. Haukiem on käynyt WCOK:ssa häviämässä ennenkin ilman teletubbeihin loikanneita voimamiehiään Vuorista ja Lusikkaa, mutta myös 18cmbnis Reserves jäi viime vuonna alkulohkossa rannalle samojen jannujen takia. LIHA on varustettu SIKGT:ssä liigaa pelaavalla Venäläisen Tomilla, mutta se ei yksinään taida sittenkään riittää. Ripe pistää TekLan kaveriksi jatkoon kourallisen penisjatkeita.

Jatkoon: 1. Tekniikan Ihmelapaset 2. 18cmbnis Reserves

Lohko YJ (kenttä 17)

Kakkossaakat, M/S Dosetti, AiM_Porthos

Voi saamarin saamari, YTY pullahti jälleen Lonnakon harmiksi WCOK-gloryhunttaamaan wanhojen weljiensä kanssa öpicachyyn! Onneksi Kakkossaakista löytyy neljän pelaajan verran A-sarjakokemusta muutenkin. Pelikirjassa voi olla alkuun vähän säätämistä, mutta sitä vartenhan alkusarja on. AiM_Porthos käy kovan kilvan kakkossijasta MSDOSin kanssa ja Ripe pistääkin koneen pojat jatkoon ihan vain vanhasta tottumuksesta.

Ripe´s Pro Tip: Lohkon YJ seuraajille ei suositella lasten ottamista mukaan turnauspäivään, sillä Himangan ja Häkkisen heittäessä haukia kiroaminen kuuluu Raksilaan saakka.

Jatkoon: 1. Kakkossaakat 2. AiM_Porthos

Lohko YK (kenttä 18)

Syvärin Enkelit, Koneen fuksipalleroiset, 18cmbnis, Kauniit ja kiltit konelaiset

”Onneksi ei tullu ketään kovia meidän lohkoon”, toteaa liigavastaava Lärvinen ja yllättyy katkerasti Syvärin Enkeleiden ilmestyessä kentän laidalle röyhtäilemään. Ihana ja söpöt (?) konelaiset lähtevät yhdessä seuramaan AiMin muskettisotureiden pelejä, sillä pisteitä irtoaa tässä lohkossa vain keskinäisestä pelistä. Ja sekin menee varmaan tasan. Syväriä edustaa tänä vuonna tuore WCOK-kasvo, nämligen googlattuaan Kari Mikkosen nimen Ripe havaitsi, että kyseessähän on OAMK:n kesäkiertäjien pelkäämä Karsse-rölli! Karssen enkeleinä mukana on vieläpä nagsterin ja Ruotsalainen jr.:n verran kokemusta Kyykkäliiton kisoista, eli 18cmbnis voi hyvillä mielin tutkailla jatkokaaviota YK2:n näkökulmasta. Viereisiltä kentiltä kannattaa pitää Syvärin Enkeleiden heittoja silmällä, sillä kovaan talvikenttään totuttelu saattaa johtaa parin ensimmäisen kartun pomppaamiseen fuksin pään korkeudelle.

Ripe´s Pro Tip: Jos wapun hiustyyli on vielä valitsematta, niin kannattaa vilkaista vinkiksi Ruoveden Jätin muhkeaa kuontaloa.

Jatkoon: 1. Syvärin Enkelit 2. 18cmbnis

Lohko YL (kenttä 19)

PAavolan Seudun KArjalaiset, SIK Karitsat, Jugolan Veljekset

Lisää uluko paikka kuntalaisia seuraa: PASKAlla akronyymillä liikkeellä olevat paavolalaiset eivät ole mitään höpöhöpö-kyykkääjiä, vaan aitoja karjalansukuisia kartunpyörittelijöitä. Vasuri Honkamäki (Eero) on Kyykkäliiton tulospalvelun mukaan tuttu kaveri Oulun kesäkisoista, mutta WCOK-turnauksessa naapurit ovat ensimmäistä kertaa. Kolmen joukkueen lohkossa kakkospaikan arvuuttelu on kuin etsisi ehjänä pysyvää kyykkää Turanssin muhkusetistä, mutta Ripe pistää rahansa likoon tällä kertaa Alegsis Given berindöä vaalivien Jugolan Veljesden buolesda.

Jatkoon: 1. PAavolan Seudun KArjalaiset 2. Jugolan Veljekset

Lohko YM (kenttä 20)

anaalivandaalit, Isäntäklubi, OLK 2.0, Royal

Täällä taas! Oulunmurskaaja-Topi on ottanut mukaansa tällä kertaa maailmanmestarin (Sorveli) ja SE-miehen (Popcorn-Hokkinen) WCOKia voittamaan ja alkusarjassa av on perinteisesti tarjoillut vastustajilleen kylmää kyytiä. Hyvän sparrausvastustajan perseentuhoajille tarjoaa Isäntäklubi, joka menetti supertähtensä Roopen A-lohkon superjoukkueeseen. Isännistä löytyy silti Nessun verran A-sarjakokemusta, eivätkä Salamen Janne ja Oikarinenkaan mitään ensikertalaisia ole. Ripelle tuntemattomat lääkisläiset ja kuninkaalliset joutuvat täyttämään ”haluaisimme helppoon WCOK-alkulohkoon” -hakemuksensa ensi vuonna uudestaan, sillä tämän vuoden lohkolotto toi mukanaan vain itkua, parkua ja hampaiden kiristelyä.

Jatkoon: 1. anaalivandaalit 2. Isäntäklubi

Lohko YN (kenttä 21)

AiM_Athos, KEIJOT, AiM_Aramis

AiM sai kaksi yhden hinnalla WCOK 2018 -lohkoarvonnan hengessä, ja se tarkoittaa sitä että keijoilla ei ole hirvittävän kova käsi. Viime vuoden sensaatiomaista mestaruuttaan puolustamaan lähtevä AiM_Athos on täynnä voittamisen kulttuuria ja ruumiinaukoista tihkuvaa testosteronia, ja alkulohkon ykkössija on varmaa kuin Ripen jokaöinen virtsakivien kanssa tuskailu. KEIJOjen harmiksi AiM_Aramis on aimilaisten kakkosnyrkki, eli turpaan tulee pornotiimin TOP-8 voimamiehiltä. AiMien keskinäisestä ottelusta ei takuuvarmasti puutu tunnelmaa, eli jos WCOK-meiningeissä on pelitauon mentävä paikka, kannattaa käydä vilkaisemassa lohkon YN otteluohjelmaa ja jäädä seuraamaan punanuttujen hikisen huohottavaa kohtaamista.

Ripe´s Pro Tip: Heitoista kannattaa seurata Petterin määrämittaiset ja Pönden sievät, huudoista Maken ”hähää!” ja Iiron ”eih, saatana” ja paineista Lantto vs. Vainionpää.

Jatkoon: 1. AiM_Athos 2. AiM_Aramis

Lohko YO (kenttä 22)

Blagitarius Blagiators, Pecsin Enkelit, Portal Wombat, Sherrynpolttamat

Lohko YO tarjoaa oikein klassisen mixin eleganttia kyykkää, jäätäviä neljän metrin haukia ja hyväntuulista juopottelua. Viime vuonna yllättäen hopealle itsensä kangennut BlaBla on jälleen mukana rautaisella kokoonpanolla (joka varmaan muuttuu perjantain ja lauantaina välisenä yönä nyt kun tästä menee ennakkoon mainostamaan) Juusos-Puttonen-Torsti-Laatta. Luvassa on siis kliinistä pelikirjan noudattamista ja akkaa vaille täydellisten poistojen kiroamista. Lohkon ennakkosuosikkia lähtevät haastamaan Pyllylahden sherryholistit ja 4H-Mukan porttaalivompatit, joskaan kumpikaan ei taida päästä 25 pistettä lähemmäksi blagien lopputulosta kahden erän jälkeen. Pecsin Enkeleiden harmiksi WCOK:n enkelikiintiö on jo täynnä Syväriä, ja turnausmatkan jatkamista voi kokeilla seuraavan kerran WCOK 2019:ssa. Portal Wombat jää ensimmäisessä päädyssä Sherryjä 5 pinnaa jälkeen Mukan tilastorivin näyttäessä h h 8 h, mutta toisessa erässä Mutjake kompastuu puolityhjään viinitonkkaan ja pullauttaa (akillesjänteensä lisäksi) Sherryt ulos turnauksesta.

Jatkoon: 1. Blagitarius Blagiators 2. Portal Wombat

Lohko YP (kenttä 23)

Hanpit, Oliivi, Droit TwoStars

Viimeistä viedään, mutta yksi kovimmista on vielä hiivana ja sokerina pohjalla. Joka vuosi vaarallisten Hanppien tie katkesi viime vuonna 1/4 välierätappioon mestariksi edenneelle AiMille, ja siitähän on luonnollisesti suunta vain ylöspäin. Oliivi on käynyt kahden vuoden ajan kokeilemassa alkusarjatunnelmia ilman mainittavaa menestystä, eikä lohkojako tuo lohtua tänäkään vuonna. Droitin kakstähtiset ovat nimittäin varsin kelvollisella poppoollaa liikenteessä ja Kallio ja Kärenlampi kurmoottanevat oliiveja oikein isolla kädellä. Ikävä kyllä Droitille tulee samassa suhteessa turpaan Oksulta ja Jonilta Äksän vielä imiessä turnausfiilistä ympäröivästä WCOK-huumasta.

Jatkoon: 1. Hanpit 2. Droit TwoStars

Tekniikan akateemiset TEK