Ripe´s Power Ranking 14.1.2018


Ripes Corner logo
Ripes Corner

OKL-kausi on käynyt täydellä höyryllä ja puolet peleistä on aikataulutettu pelattavaksi tulevan viikon kuluessa. Kyykkästadionilla on nähty tiukkoja yllätyspelejä, upeita yksilösuorituksia ja pelihousut repiviä yhden pinnan tappioita. Valtaosa peleistä on vielä edessäpäin, mutta voimasuhteet ovat heilahtaneet jo muutamissa peleissä annettujen näyttöjen perusteella. Tästäpä siis tuoreimmat arviot OKL-tiimeistä Ripen piikkiin.

OKL-A

1.Hanpit (+1)
Hanpit ovat pelanneet kolme ja voittaneet kaikki matsinsa, vaikka vastustajat ovat pistäneet tilastojen mukaan parastaan kaapatakseen kippari Äksältä OKL-pinnoja. Ykköseksi siirretty Huoviala on heittänyt todella vakuuttavasti ja heittojärjestys on toiminut kuin öljytty kone. Siitä todisteena on Hanppien -2.00 Oka ja nollapeli +2 -erällä. Tärkeä voitto nousukuntoisesta AiMista ja rauhallinen viimeistely kuusysejä vastaan on vahvaa evidenssiä sen puolesta, että åkenmetsästys on alkanut hanppileirissäkin. Wjuhuu!

2.SuppoHauet (-1)
SuHan kausi alkoi yhden akan katastrofitappiolla AiMille tylynkerin raapiessa tarvittavan eron kasaan toisen erän painetestissä. Lohduttava voitto vaikeasta alkukausivastustaja SB:stä toi valoa tunnelin päähän ja viimeiset kolme peliä Pinkyjä ja Kakkossaajia vastaan ovatkin sitten päätyneet plussan puolelle. Kivikovalla -1.00 Okalla luulisi voittoja irtoavan jatkossakin, mutta kovat pelit eivät perinteisesti ole olleet SuHalle herkkua. Loukkaantuneiden listalla venyneet Donni ja Eronen ovat löytäneet peliinsä paremman rytmin ja Suppis on pitänyt haukiprosenttinsa kurissa. +4 ja +5 -pelit näyttivät, että SuHan kone on hiljakseen lämpeämässä OKL-kauteen 2017-2018.

3. aitoa_menoa (+5)
7 peliä pelannut punapuksutin on kerännyt laariinsa 10 pinnaa ja kerättyjen päänahkojen listalta löytyvät mm. SB, SuHa ja BSoD. Ottelukeskiarvokin on mukavasti alle kympin (-8.14) ja syy löytyy joukkueen uudesta perätuupparista. Inkeri on pistänyt nappulaa ulos lähes samaan 15 pinnan tahtiin kuin pelipaikkaa ylempänä heittäneet testoilijat ja Cpt. Patteri voi olla tyytyväinen ankkurityttelin matalaan haukiprosenttiin (11%). AiM on hävinnyt kohtalaisen hyvillä peleillä ainoastaan TekLalle ja Hanpeille, ja alkukauden kuumimpana komeettana sillä on erinomaiset mahkut sijoittua runkkarissa viime vuosia paremmalle sijalle.

4.Tekniikan Ihmelapaset (-)
Doppelmestarit ovat käyneet näyttäytymässä Stadikalla vain yhden peli-illan mitalta, mutta jälki oli vakuuttavaa. Ottelukeskiarvo -6.33 on liigan 3. paras ja mukaan tarttui kaksi voittoa Pinkystä ja AiMijunasta. TekLa sortui SuHan tavoin urpoilemaan -14 -pelin BSoDia vastaan ja otittilaiset käyttivät tilaisuuden hanakasti hyväkseen. Lakovaara on paikannut Hirvosta hyvin kolmospaikalla, mutta kärkipaikoilta löytyy vielä yllättävän paljon varianssia (mm. Kälkäjän 14p peli kakkospaikalta Pinkyä vastaan). Piippo löytänee jyvänsä kauden edetessä ja kovat pelit näyttävät mistä mestareiden sipulit on tehty. Ripe rankkaa TekLan edelleen neloseksi, mutta sijoitus voi hyvinkin olla tulevien pelien jälkeen parikin pykälää korkeammalla.

5. Black Satisfaction on Demand (+2)
BSoD aloitti kauden ottamalla makean voiton TekLasta -3 -pelillä. Nemon kasetti meni kuitenkin sekaisin AiMia vastaan ja nollaerän perään pelattu -18 -oksennus kartutti tappiosaraketta yhdellä. Tavallisesti positiivisemmin startannut kausi voi olla vaarassa, jos -11.33 Oka karkaa lapasesta. Olli ja Aapo ovat kuitenkin hyvässä vireessä ja Ripe uskoo OKL:n kääntyvän vielä bsodilaisten iloksi tulevien viikkojen aikana.

6. SIK Bastards (-3)
Niin ikään vain 3 peliä tähän saakka pelannut SB päästi Okan lipsahtamaan heti -10 pahemmalle puolelle ja tukkaankin tuli sekä AiMilta että SuHalta. SB pisteli liigacupissa erän verran nollille, eli taso on kova ristiaskelten sattuessa kohdilleen. Ripellä ei ole SBn suhteen muuta sanottavaa, kuin että kärjestä kannattaa osua toisellakin kiekalla. Seuraavia pelejä odotellessa.

7. Kakkossaajat (-2)
Uudistunut Kakkossajat on pöräyttänyt 5 peliä eetteriin ja päihin on tullut AiMilta, SuHalta ja Pinkyltä. Tuplavoitto Ossaajista helpottaa hippusen, mutta -14.80 Okalla ei paljo juhlita. Heittojärjestyksestä ei ole vielä päästy yksiin tuumiin, mutta Allu ja Tapsa ovat ottaneet hyvin paikkansa joukkueessa. Häkkisellä on vielä tämän kauden haarukointikalibrointi tekemättä ja YTYnkin toiset kiekat kaipaavat hienosäätöä. Ryhtiliikkeen pitää olla melkoinen, että kakkaossaajista saadaan vielä kärkikahina tiimi, mutta mikään ei ole mahdotonta.

8. Puppelikukkeli Tööt Tööt (-1)
Voi jumalauta, Pööt Tööt hyppäsi sarjatasoa ylemmäksi eikä ole vielä saanut aikaiseksi pelin peliä muiden a-sarjalaisten myllytellessä jo kovaa vauhtia. Huhujen mukaan Pöötit kävivät viskomassa liigacuppipelinsä kolmella pelaajalla ja tulostasokin olisi ollut heittäjän puutteesta huolimatta varsin siedettävä. Tilastotietoa tarinan tueksi ei löydy, eli aika ohkaisesti on annettu penkkiurheilija-analyytikoille dataa OKL:n suurimmasta kysymysmerkistä. Viidakkorumpu tietää tosin kertoa, että Hra. Miettunen on pyssyttänyt stadikalla 16p + 16p avausmailat treeneissä. Se on aika kova. Ruvetkaa pelaamaan, urpot!

9. Pinky-69 (+1)
Höh ja voivoi. 7 pelistä 2p ja sarjan huonoin Oka -18.43. Lähinnä ennakkoon kovimpia pelejä alkukauteensa kerännyt Pinky on saanut 6 kertaa tukkaansa, ja kaikkein kivuliain tappio tuli pinnan erolla Hanpeista. Ja vielä upealla -2 -pelillä! Nallekarkit eivät vielä ole tasoittuneet, mutta salvaa viiltoihin tuli sentään selkeästä Kakkossaaja-voitosta. Putoamisuhka on ilmeinen, mutta iloitsemisenkin aiheita on: Jussukka ja Kaisa ovat edustaneet tänä talvena hyvin ja aikaa on vielä korjata kurssi kohti jatkopelejä.

10. Ossaajat (-1)
Voittotili on Jakerin kannattelemilla Ossaajilla vielä avaamatta mutta ainakin kausi on saatu käyntiin. 4 tappiota kovemmilta porukoilta eivät vielä kaada venettä, mutta jotain pitää tapahtua pelikirjassa että -18.25 karannut Oka saadaan kuriin. Tasapaksusti 4p ja rapiat heittopaikkaa kohti paukuttelevat ossaajat tarvitsevat lisää konavoimaa keulaan, sillä leveää linjaa jää peräpaikoille aivan liikaa kentän tyhjentämiseksi. Sviddumaiset 1-3 p tappiot ovat myrkkyä pleijarihaaveille, mutta kausi on vasta aluillaan. Ukki kehiin ja pistetili auki!

—————————————————————————————————————-

OKL-B TOP 5

Koska divarisarjassa ei ole vielä pelattu kuin kourallisen verran, päivittää Ripe tällä kertaa TOP-listaustaan hieman kevennetysti. Onneksi osa B-tiimeistä on jo pelannut liigacuppia ja antanut näytteitä talvikunnosta OKL:ää ajatellen.

1.Droit (Täl pual)
Droittarit ovat aloittaneet kauden ilmiömäisesti kahdella voitolla, pelien tulokset -10 ja -17. Huhhuh. Kovan tason takana ovat tutut miehet: Yahtzee-huijari Paho, Kestilän Aleksi ja Salamen Janne. Pojat ovat pistäneet akkaa vallin yli a-sarjatahtiin ja voitto tuli ansaitusti myös aikaisessa kärkikamppailussa KLONKUSTA yli 30 pisteen erolla.

2.Original Long Drink Cranberry (Täl pual)
Vaikka lonkerot saivatkin droittilaisilta pataansa, on kolmen pelatun pelin jäljiltä 4 pinnaa ja kolmosella alkava Oka. Repa ja Mjatti ovat olleet odotetun hyviä, mutta peräpääästä ei ole löytynyt riittävästi apuja pelien vetämiseksi alle -20n. Paras ottelu -25 ei riitä mestaruuteen, mutta runkosarjaahan tässä vasta pelataankin.

3.18cmbnis (Tual pual)
Kausi lähti käyntiin kahdella voitolla, joskin varianssi on penispojilla vielä hirmuinen. Pelit -28 ja -54 eivät välttämättä mairittele tilastollisesti, mutta voitoista pelataan. Liigavastaava Järvelä on pelannut tanssiväsymyksestä huolimatta kelvollisesti kakkospaikkaa, mutta takatuupparit ovat sortuneet melkoiseen haukeiluun.

4. Taistelujaskat (Täl pual)
OKL lähti liikkeelle tappiolla KLONKUlle, mutta liigacupissa matka jatkuu -16 -voittopelin siivittämänä. Hyvä taso sarjanousijalle, tulevaisuus on näillä eväillä ruusuinen. Tietysti hyvä taso ei riitä, vaan liigassa pitää myös voittaa pelejä. Ja sitä TJ ei ole vielä onnistunut tekemään.

5. SIK Raiders (Tual pual)
OKLää raiderit eivät ole vielä avanneet, mutta liigacupissa on ensimmäinen pyristely nähty. Ripellä meinasi mennä koniakki väärään kurkkuun, kun eetteriin lävähti voitto BSoDista -14 – -40, mutta tarkempi tarkastelu ja yhteenlaskutaidot osoittivat jättiyllätyksen olevan vain tilastointivirhe. Alkaisivat nämäkin pelaamaan, niin nähtäisiin missä menestyjäkillan farmin taso tänä päivänä menee.

Tekniikan akateemiset TEK