WCOK 2017 – Yleisen sarjan jatkopelianalyysi


miniripe

1. Jatkopelikierros

 

Kenttä 1 Y1 A1-P2 Nurmeksen kyykkäseura – Elram 85 – 15

Pääosin uluko maalaisista koostuvassa kohtaamisessa Turanssin supertiimi onnistuu käyttämään Smyyn paikallistietoutta hyväkseen ja Elram pääsee varailemaan junalippuja seuraavaan WCOKiin (tervetuloa uudelleen!).

Kenttä 2 Y2 B1-O2 Muutama Risukäsi – AiM_Rafaello 55 – 45

Rafaellot antavat heikennetylle TNGY:lle hyvän vastuksen, mutta Lämsän ja Antikaisen konapoistovoima on vielä tässä vaiheessa liikaa konelaisille. Jyrkäksellä tulee turnauksen 10. haukkari täyteen.

Kenttä 3 Y3 C1-N2 Blagitarius Blagiators – Haukiem 70 – 30

BlaBla on ennenkin tappanut jatkopeleihin pääsevien altavastaajien innostuksen vakaan rauhallisella viimeistelyllä. Niin käy nytkin, vaikka Mörrin valeidentiteetin takaa paljastuu kaikkien (muttei Ripen toim. huom.) yllätykseksi konaa yhtä lailla naputtava Laatta! Mikä sandaali! Ripen on muutenkin vaikea ennakoida joukkueiden pelikirjoja, saati sitten että kierot blagiaiset sekoittavat soppaa vaihtamalla pelaajiaan tiheämmin kuin Soppanen kahvagrippiään.

Kenttä 4 Y4 D1-M2 Ville Peltonen – Aina Häviää 60 – 40

Ville Peltosen tie turnauksessa jatkuu Saarnionkin alkaessa osua nopeasti harvenevaan konarivistöön. Ja Nyt Häviää, sillä Lonnakko ja Kananen eivät ehdi kauhomaan omalta kentältään riittävästi nappulaa väistellessään vihaisten ymppiläisten korkealla kaarella poistamia kuusikoita.

Kenttä 5 Y5 E1-L2 RKK Ruiske – Pesukone 59 – 41

Pesukoneen onnistui pyörittämään itsensä jatkopeleihin asti, mutta Ossaajien Himanka on juuri saavuttanut täydellisen promille-itseluottamus-suhteen ja rankaisee PSK:ta kiskaisemalla haukikarttunsa linjapoiston kautta rumpuun. Turnauksen nelospaikalle on vielä sen verran matkaa, että Ossaajat eivät vielä osaa lopettaa hiljalleen ruostettaan karistelevien linkoajien harmiksi.

Kenttä 6 Y6 F1-K2 Kakkossaakat – Harakat 75 – 25

Kakkossaakat saavat vihdoin karistettua männävuosien jatkopelipeikon selästään yleiseen sarjaan siirtyneiden Harakoiden kustannuksella. Häiriköinnille immuunit Häkkinen ja YTY painavat pelin -10 tuntumaan Leskisen ja Lonnakon vielä ottaessa rennosti. Terhin kyykkäkoira tosin voittaa Pyöreäposkisen YTY-nallen söpöyskisassa 100-0, että jotain sentään ja plakkariin Harakoillekin.

Kenttä 7 Y7 G1-J2 SIK Bastards – STH 62 – 38

Soppanen repii hiuksiaan nähdessään jatkopelikentälle marssivan Repan, sillä pari vuotta sitten WCOK:ssa SB otti pataansa STH:lta yhden kyykän erolla. Kipeät muistot eivät kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että kiihtyvä olutmarinointi saa Heikin ja Aken paikkaamaan Soppasen sipuloinnit valtavan itseluottamuksen puuskassa. Johtonen keskittyy vielä oman vaiheensa korjaamiseen, eikä saa maankuuluun piikittelyynsä riittävän terävää sävyä etumatkaa kirivän SB:n pysäyttämiseksi. Sunnuntaina nähtäneen IRC:ssä sekä Rey^n että Bttrn toisistaan poikkeavat muistelot matsin kulusta.

Kenttä 8 Y8 H1-I2 SuppoHauet – Voi, Minun Poikani! 90 – 10

Voi hiivatti! Juopperin VMP saa heti ensimmäisellä kierroksella vastaansa tutun porukan marssiessaan kentän muhkuja tasoittelevien SuHalaisten haastajaksi. Ilkka ja Toni heittävät tällä kertaa eri puolilta viivaa ja kohtaaminen saattaa äityä viileäksi kokeneiden SuHalaisten myllyttäessä lutkafuksien harmiksi kentän tyhjäksi jo ensimmäisessä erässä. Suppikset saivat taannoin WCOK:n jatkopeleissä turpaansa kapteenin entiseltä emäjoukkueelta, joten fiilis on varmasti SuHaleirissä hyvä vahingon lähtiessä kiertämään.

Kenttä 9 Y9 I1-H2 Isäntäklubi – AiM_Donatello 56 – 44

Lohkovoitostaan innostuneet Isännät jatkavat vauhdikasta menoaan AiMin kakkosporukkaa vastaan. Pelikirja on edelleen pitkälti Ropsukan harteilla ja kentälle jää mailojen loppuessa pari poiston tarpeessa olevaa linjaa. Konelaisille tuo ei kuitenkaan riitä, sillä Timpan 2,7-kiloisilla kartuilla kiskotut helikopterilakaisut eivät tahdo pysyä kentällä ja Lanton konalakaisuista jääneet nappulat leviävät mahdottomiin linjoihin. Isäntäklubi pinnistää jatkoon parin kyykän erolla.

Kenttä 15 Y10 J1-G2 Jarrutytöt – 18cmbnis Reserves 62 – 38

JRYÖn onneksi ensimmäisessä jatkopelissä vastaan tulee kohtalaisen kokematon porukka. Bnisten reservit eivät ole joutuneet vielä nokikkain jääkentällä kevyillä lakaisuillaan linjoja poistelevien jarrutyttöjen kanssa ja Tiina ei tunnetusti anna nuorille miehille armonpaloja tosipeleissä. Vielä varmuutta hakeville Jarrutytöille ensimmäinen kierros toimii viimeistelyharjoituksena ennen kovempia koitoksia, reserviläisten harmiksi.

Kenttä 16 Y11K1-F2 AiM_Leonardo – Polytekninen Willimiesklubi 66 – 34

Maskuliinisuutta uhkuvassa pudotuspeliparissa PoWi saa vastaansa kotiturnauksensa viimevuotisen pronssimitalistin. AiMilaisten kohteliaisuus uluko paikka kuntalaisia kohtaan osoittautuu huijaukseksi, ja röyhkeät linjapoistot kolmospaikalta päästävät konelaiset karkumatkalle jo ensimmäisellä puolikkaalla. Ippe on pystyttänyt parin metrin päähän sivurajasta kokoontaitettavat tikkaat, jotta voi näyttää PALAa PoWin kolmemetriselle Revolle ja joka osa-alueella askeleen jäljessä olevat vieraat joutuvat tyytymään edellisvuotta yhden pelin verran pitempään WCOK-kokemukseen konejunan puksuttaessa seuraaviin peleihin.

Kenttä 17 Y12 L1-E2 Hanpit – 18cmbnis Original 90 – 10

Helppoa jatkopelikaaviotaan myhäilevä Hanppilauma nauttii vastentahtoisesti välipalakseen kourallisen bniksiä ja Originalsien harmiksi kaksinkertaisen finalistin tähtäin on jo välierissä. Liigakokemus, originaliteetti ja turnaustiimikerroin kellahtavat jyrkästi Hanppien eduksi ja tähän pariin Ripe ennustaakin poikkeuksellisen rumaa selkäsaunaa.

Kenttä 18 Y13 M1-D2 Bingbong Sanoi ovikello Dingdong – Bille Bunttila 67 – 33

BSoDilaisten riemuksi ensimmäisessä jatkopelissä vastaan asettuu ryhmä hyväntuulisia pappoja ja otteluparin tunnelma on leppoisaakin leppoisampi. Ellei sitten menestyksennälkää poteva Olli piiskaa muuta nelikkoa totisempiin turpakäräjiin. BSoD hoiti helpohkot jatkopelit kotiin viime vuonna mallikkaasti, ja niin käynee nytkin, sillä Willizin manageroima BB ei pysty kiristämään peliään alle -20:n vaikka Arffin maila alkaisi yllättäen käymäänkin. Sitä paitsi Kinder-yllätykset pääsivät loppumaan jo alkusarjassa. BSoD (poikkeuksellisesti) jatkoon.

Kenttä 19 Y14 N1-C2 Susirajan legendat – Mutta Tommia Ei Kiinnosta 55 – 45

Alkulohkossa ihan oikean kyykän hallitseviksi Suomen Mestareiksi paljastuneet legendat alkavat hiljalleen päästä jyvälle jääkentän omalaatuisista ominaisuuksista ja Iso-A on suostunut vihdoin pukemaan Marcon ostamat stopperit jalkaansa. Parilla napsulla voima-arvoja heitostaan pudottaneet liiton jyrät alkavat osua ohuempiinkin pätkiin joskin Koveronkin täytyy jo onnistua säännöllisesti pitääkseen SuRaLen YMPpiläisten edellä. Anne, Kaisa ja Heidi eivät nöyristele kesämestareita, mutta Tommia ei taida paljon Arin jutut kiinnostaa. Eivätkä kiinnostaa loput jatkopelitkään.

Kenttä 20 Y15 O1-B2 anaalivandaalit – Vanhat karvaiset 98 – 2

Nyt tulee muuten turpaan että rytisee. Vandaalien kone on saatu öljyttyä alkusarjassa ja kolmen MM-sarjalaisen rivinpoistotahti ei jätä Topille paljoa ruokaa pois lakaistavaksi. Vanhat Karvaiset jäivät tässä jaossa vaille taskuparia, ja käteen jäänyt seiska-kakkonenkin on pahimmoiltaan eri maata. Ripe toivoo vain, että fuksiparat eivät lannistu liiaksi av:n tylytyksestä, sillä tätä porukkaa vastaan siihen on syytä tottua.

Kenttä 21 Y16 P1-A2 Tekniikan Ihmelapaset – Droit Onestars 80 – 20

“Plussaerä!”, huusi Paho. “Plussapeli!”, huusi Piippo. Ja sitten molemmat ryssivät kilvan tavoitteensa. Droitin harmiksi Tekla jää omastaan pinnan päähän tyhjentäessään kentän kahteen otteeseen jallustarojen tuskaillessa linjanpoisto-ongelmien kanssa toisella heittokierroksella. Saulin ja Pasin harmitellessa huonoa kaavio-onnea Paho pukee jarrupipon päähänsä, kaivaa taskustaan viime vuonna sinne jääneen viskilasin ja lähtee etsimään Nurmeksen Kyykän jatkopelikenttää Smuulin Lagavulin-kätköllä vieraillakseen.

2. Jatkopelikierros

Kenttä 1 A Y1-Y2 Nurmeksen kyykkäseura – Muutama Risukäsi 80 – 20

O-ou! Kemistien matkaan tulee tiukahko mutka hyvin menneen aamupäivän jälkeen. Tähän asti Lämsä ja Stadikan Yellow Knight Antikainen ovat onnistuneet konaloimaan muut tiimit nurin, mutta nyt vaihtuu soitannan sävel. Skeppareilla vahvistettu Smuuli naputtelee patteria vähintään yhtä tehokkaasti pois kuin mittapullomiehetkin, mutta identiteettivarkaat osuvat vielä toisellakin kierroksella ankkuripaikkojen laatupoistoista puhumattakaan. Turneen haukikuninkuuden jo varmistanut Jyrkäs voi huokaista helpotuksesta pelien vihdoin päättyessä rökäletappioon.

Kenttä 2 B Y3-Y4 Blagitarius Blagiators – Ville Peltonen 55 – 45

BlaBla joutuu ensimmäiseen kunnon testiin kohdatessaan Ville Peltosen pystylyöjät  ja Torstia alkaa jo hiukan jänskättää. Juusos ei pysty mailallaan yksinään poistamaan 20 tolppaa, joten Laatan kapulan on alettava taittua optimaaliseen poikkiasentoon eturajalla. Tämän pelin ratkaisu piilee toisen heittokierroksen heittokeskiarvoissa (never ignore the heittokeskiarvot), joissa BlaBla ottaa raivohaukkareita lakaisevista YMPpiläisistä niskalenkin Puttosen osumilla. 10 pisteen takamatkalta konanryskäämisen jälkeen lähtevät blagiaattorit voittavat molemmat erät yhden akan erolla Ojalan raivotessa ei-kenellekään että “V*ttu, kyllähän minä tämän tiesin koko ajan.”

Kenttä 3 C Y5-Y6 RKK Ruiske – Kakkossaajat 42 – 58

Juhuu, ossaajaderbyä pukkaa! YTY haastaa ilmiliekeissä viisi puujalkaa minuutissa suoltavan Himangan MVP-osastolla ja molempien joukkueiden sibalet (ja ribalet) ovat jäätymispisteessä. Ukki kiskaisee päivän ensimmäisen maidon Leskisen vastatessa kahdella tavan hauella Jakerin ja Lonnakon säätäessä alivaiheitaan kohdilleen rinta rinnan. Häkkisen promillekiri alkaa purra ja kutosen linjapoistot toisella kierroksella vetävät naamat vakavaksi rynnäkkökiväärikiväärien riveissä. Pyllylahden loppukiri ei riitä ja nappulaa jää kentälle moneen linjaan; peli on ohi. Kakkossaajat jatkaa hyvin alkanutta turnausta ja Ukki voi viimein vaihtaa jalkaansa kaksi kokoa tiukemmat bilefarkut yöjuoksua varten.

Kenttä 4 D Y7-Y8 SIK Bastards – Suppohauet 40 – 60

Supermanaatin harmiksi toiseen jatkopeliin marssii vastustajaksi saman painoluokan kapteeni. Ylipainon suoma ylivoima voidaan siis unohtaa, sillä SuHan brother from another mother ei painavilla riviheitoillaan paljon siimaa jakele. Sopivasti marinoituneet joukkueet ovat päässeet turnausfiilikseen siihe malliin, että tulostaso alkaa näyttää samoja lukemia kuin lämpömittari. Edellinen kohtaaminen OKL:ssa päättyi SuHalaisten +5-(-24) -voittoon, mutta tuossa matsissa sähkömiehillä jäi paljon parannettavaa ja SuHa puolestaan pelasi voimiensa tunnossa. Jännityselementtiä ja panosta riittää, sillä tämä peli ei ratkea ennen viimeistä heittokierrosta. Prosentit kuitenkin henkistä yliotetta nauttiville SuHalaisille.

Kenttä 5 E Y9-Y10 Isäntäklubi – Jarrutytöt 48 – 52

Ropsun turnaussibale on koetuksella Jarrutyttöjä vastaan, oli veressä sitten promilleja tai ei. Kovat jatkokentät pomputtavat Isäntien karttuja Tyttöjen lakaistessa sievon siististi tasaisen varmaa nelosta pihalle joka heitolla. Ripe antaa Jarrutytöille hennon edun pitkän turnausmenestyskokemuksen ja hiukan liian kovaa heittävien klubilaisten pomppusiiman pohjalta.

Kenttä 6 F Y11-Y12 AiM_Leonardo – Hanpit 35 – 65

Voe tokkiisa, nyt kävi konejunalle kettanasti! Myllyhanpit ovat pääsemässä parhaaseen turneeliitoonsa ja Jonin keskimääräinen heittonopeus alkaa huidella 0,75s/karttu paikkeilla. Top-Ratti näkee tässä vaiheessa parhaaksi peruuttaa AiMin kookkaaksi kasvaneen kannustusjoukon bandwagoneineen lähiojaan ja Mjatilla alkaa pitkästä aika rallatuttaa Hanppien edetessä puolivälierävaiheeseen 10 pisteen keulan turvin.

Kenttä 7 G Y13-Y14 Bingbong Sanoi ovikello Dingdong – Susirajan legendat 59 – 41

Binki-bonkin unelma elää yhä, pelätystä SuRaLe-kohtaamisesta huolimatta. Aapo haastaa Arin konakilvassa häviten vain hippusen, mutta paikkopelissä BSoDilaisilla on vaikeuksia vastata Marcelinon linjapoistoihin. Ollin onneksi SuRaLen perumisten myötä heikentynyt peräpää ei vastaa aivan kärkitykkien tasoa ja kirivien tietoteekkareiden aiheuttama murahtelu rikkoo äänivallin. Pulkkisen vaihe pelastaa dingelidongelit jatkoon Paulin liipaistessa ratkaisupaikoilta 2 metriä liian pitkiä pystypuikeloita takakenttään. Hyvä niin, sillä Iso-A:ta tarvitaankin kommenttaatorin tehtäviin finaalikentälle.

Kenttä 8 H Y15-Y16 anaalivandaalit – Tekniikan Ihmelapaset 49 – 51

Toisen kierroksen jännittävin, tasaisin, mellevin ja räyhäkkäin matsi nähdään kovassa iskussa olevan Teklan ja glooriaa hunttailevan anaalivandaalien välillä. Ripe ennustaakin, että tämä peli ratkaistaan sipulitasolla fyysisten tapahtumien sijaan, ja Teklalla on hiuksenhieno etumatka pääpelissä monet kerrat WCOKissa pettyneen av:n sulaessa paineen alla. Patterinjytkäämisestä pienen edun saaneet Piipposet joutuvatkin pureskelemaan kynsiään nelospaikkojen ottaessa yhteen. Ja tällä kertaa Ripe ennustaa Parkkilan onnistuvan pisteen verran av:n ankkuria paremmin.

Puolivälierät

Kenttä 1 I A-B Nurmeksen kyykkäseura – Blagitarius Blagiators 57 – 43

Nostalgian voimalla puolivälkkäreihin yltänyt BlaBla joutuu myöntämään harmikseen Smuulin uusimman kokoonpanon liian tylyksi vieraaksi. Vaikka blagien peli kulkisi mainiosti, ovat Sibooli-Myy ja Turanssi ehtineet päästä synkkaan pelikirjasta ja Torsti ja Puttonen eivät pysty vastaamaan Nurmeksen linjapoistoihin. Blagien kaatoon ei tarvita tänä vuonna edes plussaerää, mutta Ripe ei olisi yllättynyt vaikka Meuroselta pari heittoa e:ksi kirjattaisiinkin.

Kenttä 2 J C-D Kakkossaakat – SuppoHauet 43 – 57

Suppeli ei varmasti ole järin mielissään YTY:n kohtaamisesta näin tärkeissä peleissä, mutta vaaka kallistuu silti vahvasti SuHalle mieleiseen suuntaan. Hyvän touchin päälle saanut unelmienmurskaaja Donni paikkoo ykköspaikan ohiheitot peräpäästä ja Lonnakolta ja Leskiseltä jääneet linjat ovat yksinkertaisesti liikaa tanssitunnelmiin päässeelle Häkkiselle. YTY:n 12,5 hka pitää Kakkossaakat mukana yhden erän ajan, mutta enempää Ripe ei uskalla luvata jos suhalaiset ovat piirunkaan vertaa pelipäällä.

Kenttä 3 K E-F Jarrutytöt – Hanpit 30 – 70

Hoplaa! Jonin kiusaksi puokkareihin vastaan tuleva Jarrutytöt aiheuttavat sipulin vapinaa ja Mjatti joutuu huhkimaan konaa olkavarret hellänä. Jarrutyttöjen yhdellä likalla heikentynyt aura ei riitä pitämään Pukon uskollista naisistoa Hanppien kelkassa, sillä jokainen kentälle jäänyt kilkkaamaton akka painaa peliä miinukselle Hanppien pysytellessä turvallisesti nollan tuntumassa. Äksääkään eivät tyttäret jännitä, sillä Oksu kuittaa Tiinan lakaisut määrämittaisilla torniröksäpoistoillaan.

Kenttä 4 L G-H Bingbong Sanoi ovikello Dingdong – Tekniikan Ihmelapaset 40 – 60

Anaalivandaalivoitosta hyvänolontunteen makuun päässyt Tekla ei anna BSoDille tarvittavaa siimaa, vaikka Lappalaisen alivaiheinen vähän linjoja levittelisikin. Tiukassa paineessa Aapon ratkaisupommi menee kartun verran ohi ja Matin lakaisut pyörivät kyykänkylkiä hipoen linjat jättäen. Zen-Olli muuttuu Hulk-Olliksi heti kättelyn jälkeen ja tarkkakorvainen katsoja saattaa kuulla jokusen lupauksen kyykänpelaamisen lopettamisesta ikiajoiksi. Matka on onneksi monesti perille pääsyä arvokkaampi kokemus!

Välierät

Kenttä 1 M I-J Nurmeksen kyykkäseura – SuppoHauet 49 – 51

Välierässä nähdään valtaisa sipulien taisto, sillä Skepparit ja SuHa ovat vuoronperään olleet toisilleen myrkkyä, niin WCOK- kuin MM-kyykkäkentilläkin. Smuuli ja SuHalaiset jakavat hekin kokemuksia aikaisemmista turnauksista: ensin vei JarPa, sitten SuHa. Edellisten kohtaamisten tapaan tätä peliä ei ratkota ykkös- eikä kakkospaikalta, vaan pallo on peräpään tärisevissä käsissä. Keskinäisissä kohtaamisissa tason notkahtaminen on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, ja niin käynee nytkin. Ennittömänä liikkeellä olevalle SuHalle se käy mainiosti, sillä Ilen kolmospaikan poistot riittävät nyt nytkäyttämään edun toisesta perättäisestä finaalipaikastaan riemuitseville Suppilovahveroille. Smuuli voidaan nähdä pelin jälkeen neuvottelemassa ensi vuoden pelaajasopimuksista turnauksesta jo pudonneiden SuRaLen poikien kanssa.

Kenttä 2 N K-L Hanpit – Tekniikan Ihmelapaset  49,9999 – 50,0001

Teklalle painajaismaiseksi muuttuva turnaus vain pahenee: ensin av, sitten Hanpit. Hanppien mylvivät kannatusjoukot joutuvat vastatusten riekkuvien proselaisten kanssa ja tunnelma alkaa illan jo hiipiessä saavuttaa urheilujuhlalliset mittasuhteet. Viime vuonna eroa pääsi kasautumaan Hanppien katkaistessa lapasten selkärangat plussapelillä ja Lahtisella puserruttaakin varmasti jännäkakkaa Mjatin ja Jonin avatessa kolmen tornin osumilla. Piipon ja Lahtisen yhteistyö on tällä kaudella ollut niin saumatonta, että bombereista leikki tuskin jää kiinni. Ripe jättää tämän(kin) pelin nelospaikkojen ratkaistavaksi ja huikeaan matalaliitoon äitynyt Parkkila voittaa Äksän luotettavan paras seitsemästä -koni akki.. kolikonheittomenetelmän perusteella.

Kenttä 1 Pronssi

Nurmeksen kyykkäseura – Hanpit 48 – 52

Tuttu juttu, sanoi Skeppari! Mitskupeleissä kyllästetyt konkarit ottavat vitutuksissaan mittaa toisistaan ja luvassa on -20-tason spektaakkeli. Kotiyleisön valtavan paineen alla Hanpit tsemppaavat toiseen erään ja kirivät ohi Smuulin murtuessa buuausten alla ryssimään helpot tolppaheitot. Pronssi odotetusti Ouluun ja mitalisarjan täytteeksi Hanpeille. Skeppareiden käsiin jää tällä kertaa sekä luu, että vauhdilla humaltuva Smuuli.

Finaalikenttä Finaali

SuppoHauet – Tekniikan Ihmelapaset 49,9999 – 50,0001

OKL:n pohjalta odotetun finaalin sipulin murskaavista paineista tarvitsee Ripen tuskin muistutella. Taisteluparit Suppis-Piippo ja Eronen-Lahtinen suoriutuvat otteistaan todennäköisesti varsin tasaväkisesti ja haukkari nähdään avauserään satavarmasti molemmilta ykköstykeiltä. Turnausvierailijoina kokoonpanoissa häärivät Lappalainen ja Alanärä räpivät minkä pystyvät ja veitsi-kurkulla-Donni antaa SuHalle etumatkaa toiseen erään. Ratkaisun paikoissa SuHan mieliin palautuu kuitenkin MM-kyykän kauhunhetket Teklan käsittelyssä ja varmistelu kostautuu ripulisina konaheittoina. Ilkan treenaamattomuus näkyy lakaisujen ohikiskaisuina ja Hannulle jää liikaa ruokaa nelospaikalta paikottavaksi. Tekla pinnistää nollaerällä ohi ensimmäiseen WCOK-voittoonsa SuHan jäädessä odottamaan revanssia OKL:n finaalissa.

Tekniikan akateemiset TEK