Ripe`s Power Rankings 3.2.2017


miniripeLoppusuora häämöttää jo OKL:ssa ja kamppailu viimeisistä pleijaripaikoista on kiimaisempaa kuin Kötsän ja Soppasen treenaaminen teinivuosinaan. On aika tehdä viimeinen katsaus hotteihin ja notteihin ennen Åke Gullmesin ja tuhnuimpien tiimien kesälomalle lähtöä.

1. SuppoHauet (-)

Hirvittävässä iskussa olevat suhalaiset ovat mättäneet ennätysmäärin eriä plussalle ja pelejäkin on painunut alle 32 heiton jo kuusi kappaletta, niistä viisi viimeisessä kahdeksassa pelissä. OKL:n eräennätyksen uusiksi pistäneet supot ovat ennen kolmea viimeistä peliä piikkipaikalla, matkalla kohti ensimmäistä runkosarjan voittoaan. Viimeiset pelit ovat kuitenkin Hanppeja ja Teklaa vastaan, ja nähtäväksi jää, kestääkö ennätyksentahkoajien sipuli vai tuleeko viimeinen pinnistys ripulina housuun.

2. Tekniikan Ihmelapaset (-)

Teklan takaa-ajo kärsi ikävän kolauksen ilman Piippeliä pelatussa SB-pelissä ja Hanppienkin kanssa voitot menivät peruspelillä pahimmoilleen ristiin. Toivo runkosarjan voitosta elää yhä hennossa hirressä, jos vain pää kestää vikoissa peleissä ja SuHa antaa hieman siimaa ottamalla turbiiniin nousukuntoisilta Hanpeilta. Everything is still possible.

3. Hanpit (-)

Edelleen podiumille sijoitetut Hanpit ovat 8 peliä vaille valmiit ja kasassa on riittävästi pinnoja kärkikaksikon haastamiseen. Hanpeilla on yksi tappio vähemmän kuin Teklalla, mutta tasurisarakkeessa kummittelee yhä työtapaturma P-69:ää vastaan. Tuleva tupla SuHaa vastaan ratkaissee Hanppien lopullisen sijoituksen kärkipäässä, ja perinneseuralla on vielä saumaa voittaa oma pyttynsä takaisin keltanokilta puhtaalla pelillä. Kohisemalla paraneva Okakin osuu juuri sopivasti loppukauden ratkaisumatseihin.

4. aitoa_menoa (+2)

Takaisin kärkinelikkoon tiensä raivonneet WCOK-mestarit ovat napsineet tärkeitä voittoja kauden taittuessa loppupuolelleen. Kaksoisvoitto Kakkossaajista helpotti konejunan tilannetta aika lailla, ja kovat pelit on jo pelattu hyvissä ajoin alta pois. Parilla voitolla Petterin miehistö on tiukasti kiinni nelossijassa, joskin takavaara-alueella on yhä himokkaita ohiyrittäjiä.

5. Kakkossaajat (-1)

Voi bendele! Force majeuret niskassaan tuoreimpiin peleihin lähtenyt TP paransi peliään kuin Jarno juoksuaan nakuttamalla kolme peliä putkeen alle -10. Varamieheksi hommattu Tommi näyttäisi ainakin tilastojen valossa ottaneen paikkansa kokoonpanossa yllättävän sulavasti ja ainoaksi kiveksi YTYjen polulla näyttäisi osuvan hippusen paremmin pelaava vastustaja. SB vei TP:ltä kaksi pinnaa trillerinomaisesti yhden papin erolla, Häkkisen tyhjennyksestä huolimatta. Noh, vielä on pelejä jäljellä, ja pleijaripaikkakin on jo kohtuullisen realistisesti napattavissa. Lonnakolla riittänee aihetta hymyyn jäljellä olevien 9 pelin aikana.

6. SIK Bastards (-1)

Paskiaisten runkosarjataival on yhtä vaille valmis ja pinnoja on kasassa kakkosella alkavan luvun verran. Jos Ripen vanhat silmät eivät aivan petä, on viimeinen matsi WCOKissa bronssille yltäneitä Bingbongeja vastaan ja SuHan tappaneilla BSoDilaisilla on pelissä enemmän panosta kuin jo pleijaripaikkansa varmistaneilla sähköteekkareilla. Pelin taso on noussut muhevasti kauden edetessä ja erityisesti Soppasen maila on käynyt tänä talvena poikkeuksellisen hyvin ja säännöllisesti. Pleijareissa SB on vaarallinen vastustaja ja loppukiri näyttää ketä vastaan SIKkiläiset lopulta joutuvat pelaamaan. Edes 22 pinnaa ei nimittäin riitä valitsijan paikoille.

7. Bingbong Sanoi ovikello Dingdong (+1)

Menestystä maistaneet BSoDilaiset ovat loppukirissä vahvoilla, sillä pelikirja alkaa vihdoin asettua uomiinsa. Yllätysniisto sipuloivilta suhalaisilta kasvatti pleijaritsäänssejä mukavasti, joskin samaan syssyyn tuli kertaalleen ikävästi turpaan JRYÖltä. Kom sii, kom saa: vikat kuusi peliä netonnevat BSoDille riittävästi pinnoja edellä keikkuvien kemistien ohittamiseen, etenkin kun yksi keskinäinen on vielä pelaamatta.

8. The No Good Yellows (+1)

Sensaatiomaista jatkopaikkaa hakevat puistojuopot ovat tiukasti kiinni pleijaripaikassa, ja mahdollisia lisäpisteitä on vielä haettavissa peräti neljästä pelistä. Jokainen pinna on nyt tarpeen, ja jos vain Antikaisen ja Lämsän liito jatkuu, ennustaa Ripe TNGY:lle matkaa jatkopeleihin. Nyt vain ei kestäisi enää ryssiä.

9. Ossaajat (-2)

Osaajien pleijarihaaveet murenevat kovaa vauhtia, sillä Himangan uljaat ribalit eivät ole onnistuneet niistämään edellä kaahottavilta tiimeiltä pinnan pinnaa. Perässähiihtäjiltäkin tuli vastikään pataan sen verran rumasti, että toivo ei enää elä kovin tiukassa, vaikka magical Jakerin torniroskapoistot alkaisivat napsua. Ukkikin on mennyt ja rykäissyt kolme haukkaria muuten hyvältä näyttävään tilastosarakkeeseensa. Onko tämä enne? Loppukirin on oltava suopea pleijaripaikan nappaamiseksi, ja siihen Ripe ei oikein jaksa uskoa.

10. Pinky-69 (+1)

Pahnanpohjimmaiset Ripe lajittelee tällä kertaa ihan vain Okan mukaan. Toiveet jatkopeleistä alkavat näyttää aika kaukaisilta, vaikka muutama tärkeä voitto vastikään Pinkyjen sarakkeeseen napsahtikin. Kuusysien perinteitä kunnioittaen Pinkyt pelannevat viimeiset kolme matsiaan hyväntuulista peruskyykkää lähitulevaisuudessa häämöttävästä kesälomasta uneksien.

11. Jarrutytöt (-1)

No niin, vituiksi meni. Pahosta ei ollut apua rutiinin puutteesta kärsiville tytöille, ja Tiinankin All Stars- vuodet ovat rehellisesti sanoen takanapäin. Ainoana lohtuna ennen kauden päätöstä on vielä jumbofinaali Pinkyä vastaan ja Okan mukaan tuokin lohtu näyttää ennakkoon melko laihalta. Historiallisen heikon kauden syy lienee Smuulissa, jonka panokseen luotettiin OFKL:ssakin ainakin yhden pettyneen raakkelin verran.

Tekniikan akateemiset TEK