Ripe´s Power Rankings 21.1.2017


A-miniripesarjassa on saatu hätnäppiä puolet peleistä pelattua ja kuten Ripen viinakaappia, myös Power Rankingia pitää täydentää säännöllisesti. Vaikeat keliolosuhteet näyttävät vaikuttaneen joidenkin joukkueiden Okaan, mutta yhtä lukuun ottamatta kaikki joukkueet ovat Ripen iloksi onnistuneet kiskomaan pelinsä kriittisen -25 paremmalle puolelle.

 1. SuppoHauet (+1)

Suppikset ottivat henkisesti tärkeän voiton kärkikamppailussa Teklasta pienimmällä mahdollisella erolla, ja ainakin tilastojen perusteella kiitos kuuluu rva Ylirannan viileälle viimeistelylle. Suppis näyttäisi heräilevän hiljalleen koomastaan ja edellisten neljän ottelun Oka -1,5 on tyly lukema vastustajien kauhisteltavaksi. SuHa kuuluu vähemmän pelanneiden joukkueiden ryhmään A-sarjassa, mutta pönöttää silti sarjataulukon kolmospaikalla, ainoana puhtaalla pelillä. Onko tämä merkki kauan odotetusta ”SuHan vuodesta”, vai ovatko perinteiset runkosarjaryssimiset vielä edessäpäin?

 1. Tekniikan Ihmelapaset (-1)

Piikkipaikaltaan pullahtanut Tekla meni sössimään tähänastisista peleistään tärkeimmän SuppoHauille yhden pinnan katkeralla erolla. Kauan ei silti leuka rinnassa viihtynyt, sillä 12 pelistä on nyt saldona sarjataulukon kärkipaikka, 22 pistettä ja yhtä vaille hyvä W/L-sarake. Teklan Oka on edelleen hirvittävän kova -5,67, eikä vauhti näytä hidastuva vaikka aikaisemminkin Ripen alleviivamilla perätuuppareilla haukiprosentti huitelee peräti 30% tienoolla. Jos voittokulku jatkuu tähän malliin, seisoo Teklan ja Åke Gullmesin välissä ainoastaan Okaan katsottuna vielä hurjemmassa kunnossa tykittelevä SuHa.

 1. Hanpit (-)

Uskomattomasti -19,88 paskaokalla kolmospaikkaa sarjataulukossa pitävä Hanpit kärsi runkosarjan voiton kannalta kivuliaat työtapaturmat Pinkyä ja TNGYä vastaan. -34 ja -26 –peleillä on tietysti pistemenetyksiä odotettavissakin, mutta kun turpaan tulee sarjataulukon alakolmannekselta, on syytä huoleen. Kuusi voittoa ja tasuri 8 pelistä on silti hyvä saldo pleijaripaikan varmistamista ajatellen, siitäkin huolimatta että matsit kärkipariskoa vastaan ovat vielä pelaamatta. Paskiksen kannattaa jatkossa miettiä kahdesti poisjääntiään, sillä ilman Oksua pelatuista peleistä rekordi on 1-1-1 verrattuna warren kanssa tulleeseen 5-0-0.

 1. Kakkossaajat (+2)

Vähiten pelejä pelanneen Kakkossaajien kausi on alkanut toivontäyteisissä merkeissä, sillä viidestä pelistä tukkaan on tullut vain huippukuntoiselta SuHalta. Edellisen rankingin jälkeen voittotiliä on kartutettu vain Pinkyä vastaan, mutta peli painui tuolloin toista kertaa tälle kautta alle -10. Parasta terää ei TP ole vielä saavuttanut, mutta aikaa on vielä parantaa 15 pelin verran. Todelliseen testiin Kakkossaajat ei ole vielä joutunut, sillä pelit ovat vielä pelaamatta mm. Hanppeja, Teklaa, SB:tä, aimia ja ossaajia vastaan. Sarjataulukon kolmanneksi parhaalla Okalla -12,80 on noistakin peleistä pisteitä odotettavissa, ja ryminällä, jos vain taso säilyy.

 1. SIK Bastards (-)

Roimasti otteitaan parantaneet sairaspaskiaiset ovat kohentaneet tilannettaan sarjataulukossa ottamalla edellisestä neljästä pelistään tärkeät 3 voittoa. Vaikka dunkkuun tuli tiukassa pelissä Jarrutytöiltä, on SB:llä silti hyvät mahkut yltää pleijaripaikkojen jaossa neljän parhaan joukkoon. Useita heittojärjestyskombinaatioita kokeillut SB etsii vielä optimaalista pelikirjaa loppukaudelle ja Ripe odottaakin mielenkiinnolla SB:n loppukirin alkua, joskin Åke Gullmes saattaa hyvinkin olla jo menetetty peli.

 1. aitoa_menoa (-2)

AiMin käyrä on kovasti laskemaan päin, ja syystäkin. Pelin taso ei ole paljon parantunut sitten edellisen tarkastelun ja turpaankin on tullut kovaa vauhtia, joskin kolmesti kärkiparilta ja kertaalleen SB:täkin kiusanneilta jarrutädeiltä. Pleijaripaikassa AiM on edelleen vahvasti kiinni, mutta kärkikahinat se voi viimeistään nyt unohtaa hyvillä mielin. Viimeisessä kuudessa pelissään AiMin täytyy iskuetäisyyden säilyttääkseen vaihtaa nopeammalle raiteelle ja antaa muun junaliikenteen odottaa testolastin rallatellessa pudotuspeleihin. BSoDilta ryöstetyt täydet neljä pinnaa ovat hyvä alku loppukiriin, ehkä jo riittäväkin.

 1. Ossaajat (+3)

Kovin ranking-nousija Ossaajat on aloittanut kauden keskiverto-Okalla ja hyvällä tiimihengellä, mutta turpaan tuli silti heti BSoDilta, TNGYltä ja AiMilta. Pudotuspelikahinoita ajatellen nuo kriittiset tappiot eivät hyvää tiedä, mutta JRYÖltä sentään saatiin tuplapinnat plakkariin. Ossajilla on poikkeuksellisesti mahkuja vaikka mihin, jos vain pisteluovutusten määrä saadaan viimeisessä 13 matsissa kuriin ja keskikastin tiimejä vastaan päästään voittojen tielle. Kumman tahansa ehdon jäädessä täyttymättä Osaajat voivat sanoa soronoot pudotuspeleille ja keskittyä Königsbacherin nautiskeluun. Olisiko aika päästää Drollo irti?

 1. Bingbong Sanoi ovikello Dingdong (-)

BSoDin onneksi muutkin sarjataulukon pohjalla ovat ottaneet pataansa oikealta ja vasemmalta. Katastrofiluisu näytti jo hetken päätyvän täysimittaiseen ragequittiin, mutta Ossaajia vastaan tietoteekkarit naputtivat jo erän verran plussallekin. Viimeisin noteeraus AiMia vastaan vetää naaman vakavaksi BsoDin kapteenistossa, ja BSoD tarvitseekin pisteitä kipeästi pysyäkseen mukana pleijaripaikkataistossa. Tasonvaihtelu on saatava loppurunkkarissa kuriin, jos BSoD mielii pisteitä haalia, eikä tilannetta ainakaan auta se, että Vuolteenaho ja Pulkkinen keikkuvat heitettyjen haukien määrään katsottuna pelaajatilastojen TOP-6:ssa. Ryhtiliikkeen on alettava nyt, sillä pian pian ei ole enää jäljellä selkärankaa mitä suoristaa.

 1. The No Good Yellows (+2)

TNGY:n soisi saavan pelinsä pelattua ennen Jamsterin todeksi huhuksi paljastunutta Kainuuseen karkaamista. Pahnanpohjimmaiseksi TNGY ei näillä otteilla ole jäämässä, mutta pleijaripaikalle asti puristamiseen edellytetään viimeisestä seitsemästä pelistä jo melkoista venymistä.  Edessä ovat vielä koitokset mm. SuHaa ja Hanppeja vastaan, ja jostain olisi pisteitä revittävä. Rankingissa edellä keikkuvaa BSoDia vastaan on yksi peli tullut pataan, mutta toisen voittamalla TNGY ottaisi askeleen lähemmäksi historiallista pleijaripaikkaa. Olisiko salainen ase viimeiseen pinnistykseen Mäenpään alati paraneva ote peräpään tyhjennykseen (pro tip: kannattaa vilkaista pelaajatilastojen H%-saraketta, ja jos olet TNGYläinen, facepalmata). Ja ei, Ripe ei nyt puhu coffee enemasta.

 1. Jarrutytöt (-1)

O-Ou! Voi hiivatti kun menee tädeillä tukalaksi! JRYÖ:llä on täysin legitiimit saumat pleijaripaikkoihin kahdeksasta tappiosta huolimatta. Puolet peleistä on vielä pelaamatta ja edellä keikkuvilla tiimeillä on ollut vähintään yhtä suuria vaikeuksia kuin Pahollakin. Huono uutinen on se, että kohtaamatta ovat vielä sekä Tekla että SuHa, ja myös hyvässä vireessä oleva Kakkossaajat. Hyvä uutinen on se, että BSoDin ja Pinkyn piekseminen jääkentällä saattaa hyvinkin riittää jatkopeleihin. A-sarjan Okalla ei ennakkoon paljoa juhlita, mutta jotkut seuran fanaattisimmista statsifakiireista ovat ennustaneet tätien lämpiävän hitaasti. Hella kutoselle, kapteeni Pukko!

 1. Pinky-69 (-4)

Pinkyllä on 9 pelistä plakkarissa yksi voitto ja tärkeä tasuri Hanppeja vastaan. Kuten monilla rankingissa edellä olevilla, myös Pinkyllä on vielä hitunen toivoa tulevasta, mutta suurimman putoajan rooli paljastaa Ripen olevan hiukkasen huolestunut ymppiläisten menosta. Pinky on strategisesti pelannut vaikeita pelejä hyvissä ajoin alta pois, mutta Oka ei sittenkään taida riittää raivoisasti pleijaripaikasta taistelevia BSoDilaisia, kemistejä ja jarrutätejä vastaan. Tietysti jopa Ripe voi olla väärässä (NOT!) ja Pinkyllä on nyt paikka yllättää epäilijät rennonletkeällä 69-meiningillä!

Tekniikan akateemiset TEK