OKL Post Mortem: Sijat 9-17


OKL:n runkosarja on saatu päätökseensä ja pleijariparit ovat selvillä. 17 joukkueen runkosarjassa yli puolet tiimeistä siirtyi laulukuoroon itkien koniakkilasiinsa, ihmetellen miksi unelmat murenivat jälleen kerran. No, Ripepä kertoo.

9. Kyrppä-69
Tätä niukemmin ei pleijareista enää voi tipahtaa. Pisteet menivät tasan ja voitot SuppoHaukien,  MacPappojen ja Kyrppän kesken menivät ristiin, joten erottelu jouduttiin tekemään oka:lla. Senkin  mennessä viimeiseksi mainittujen kanssa tasan, pullahti Kyrppä-69 pihalle huonomman parhaan  ottelutuloksen voimin. Yksikin kyykkä lisää olisi kallistanu vaa’an heidän puolellelleen, joten olisi  helppo syyttää vaikka viimeisen pelin viimeistä heittoa, mutta syyt ovat luonnollisesti syvemmällä.  K69:n parhaat viisi ottelutulosta ovat -14, -18, -20, -22 ja -24. Tämä ei ole kovin rapoinen rivi ja  kertoo paljon siitä, että venymiskykyä tiukoissa paikoissa ei vain ole riittämiin. Toisekseen neljä kahdeksasta voitosta on tullut joukkueen okaa huonommalla tuloksella, joten sijoitus olisi voinut  helposti olla paljon huonompikin. Vastustajan huonouteen ei vaan voi enää ensi kaudella luottaa, vaan  omaa peliä on parannettava reenin kautta. Pelituntumaa on toki vaikeaa pitää yllä mikäli 8 hengen tiimi jatkaa myös junnupeluutusta, jossa vähiten pelanneellakin on 11 erää alla.

10. Pesukone
Pesukoneella oli vielä avaimet omissa käsissään ennen viimeistä peliä. Voitto Kyrppä-69:stä olisi  siivittänyt tiimin pleijareihin. Vastustajan heittäessä -32 ottelun oli tie auki, mutta niinpä vain  PSK mankeloi itse itsensä ja heitti tiskiin -38. Koko kausi oli muutenkin yhtä vuoristorataa, joka  päättyi lopulta kahden surkean tappion myötä mahalaskuun. Isoimmat sulat hattuun olivat voitot  Hanpeista ja Jarpasta, mikä normaalisti kielisi hyvästä sipulifaktorista. Tilillä on kuitenkin myöskin  voittotulokset -35 ja -39, joten edes pleijaripaikan havitteluun on saatu vähän jeesiä. Pienillä  viilauksilla tässä on kuitenkin ainesta hyvään tiimiin. Sweeppiosaston työskentely riittänee jo nyt,  joten mikäli kakkosheittäjästä saataisiin puserrettua 0.5p parempi hka tai ykkösheittäjä heittäisi 30% vähemmän haukia, mentäisiin liigassa  jo varmasti kymmenettä sijaa pitemmälle. Tärkeintä on tietysti tasaisuus, -38 kaltaisia retkahduksia ei saa sattua, vaikka Blagit muuta väittäisivät.

11. STH
Voiko romahduksen suorittaa jo alkukaudesta? Nähtävästi voi, sillä STH syttyi liekkeihin vasta kun  puolet kaudesta alkoi olla takana. Puolet voitoista tulivat kolmesta viimeisestä matsista, joista  viimeisin käytiin rakasta arkkivihollista Hanppeja vastaan. Katkeraan kauteen saatiin täten edes  jonkinlainen kultareunus, mutta se lienee laiha lohtu tiimille, joka jää ulos pleijareista ensimmäistä  kertaa liigan historiassa. Mikä sitten meni pieleen? Eivät ainakaan rekryt, sillä sekä Salmijärvi että  Karjalainen hoitivat tonttinsa kunnialla. Paljon parjattu junnupeluutuskin jäi vähemmälle saman neljän sakin pelatessa leijonan osan peleistä. Sen sijaan Johtosen pelipaikkabingolle ei vieläkään nähty loppua, sillä mies pelasi vähintään 4 erää jokaisella heittopaikalla ja niistä leijonan osan peräpäässä. Loppujen lopuksi syy löytynee treenimääristä, sillä tätä poppoota ei ole kauden aikana juurikaan treenikentältä tavoitettu. Arvoitukseksi jää palaako STH enää tällä kokoonpanolla tai nimellä liigaan, joten jos kenties kuolevasta dinosauruksesta haluaa vielä nähdä vilahduksen, tulee bongaus tehdä turnauspuolella ja silloinkin on syytä tähytä lumihankiin.

12. Hanpit
Raivo sata. Ai sata? TASAN SATA. Ensimmäistä  kertaa viiteen vuoteen tämä sympaattinen veljeskunta ei yltänyt pudotuspeleihin. Miten ihmeessä liigan 4. parhaalla okalla voidaan olla sijalla 12. runkosarjassa. Miten ihmeessä niin moni tiimi onnistui pyyhkimään Hanpeilla lattiaa? Miten ihmeessä  sitä Junesta ei vieläkään löydy? Osa vastauksista löytyy abyy-indeksistä: Vastustajien oka oli  Hanpeilla liigan kovin, -20.38. Tililtä löytyy myös kolme pistetappiota ja tasuri Blageja vastaan, joten saldo voisi olla pienellä puristuksella okan mukainenkin. Mutta kun ei niin ei. Glooriaa onkin  etsittävä vaikka WCOK:n tai Liigacupin puolelta ja noh, ainahan on myös ensi kausi. Kun peli sujuu okan kannalta näin mallikkaasti, ei ole mitään syytä mikseivät Hanpit hulinoisi liigassa jatkossakin. Ensi kaudella tosin toivoisimme näkevämme kentällä myös Voittajan ja Lismoksen, jotka skippasivat pelit tällä kaudella tyystin. Hetkinen, olisiko tässä syy…

13. Tekniikan Ihmelapaset
Tämän tiimin alkukausi ei luvannut liikoja, mutta viimeisestä kuudesta matsista otetut neljä voittoa  siivittivät tulokkaan aivan kahden edellä olevan konkaritiimin kantaan. Joukkueen kaikki kaikessa on aloittaja ja kapteeni Lappalainen, joka toivon mukaan hieroo off-seasonilla muusta tiimistä sarjan itsensä veroisia kyykkätaitureita. A-sarjan tiimille ei nimittäin vain ole soveliasta että ykkös- ja kakkosheittäjän hka:ssa on liki kahden pisteen ero. Ne muut -osastosta Junnola ja Pesonen ovat lupaavan oloisia tapauksia, joten kovin kaukana ei olla -30 okan alittamisesta. Toivon mukaan  aloituskaudella otetut 13p on sen verran kannustava saalis, että Lapasten ura jatkuu A-sarjassa ensi kaudellakin.

14. AiM_Teppo
Tämän analyysin teemabiisinä soikoot Katy Perryn Hot N Cold. Alkukaudesta otettiin pataan kaikilta muilta paitsi “isolta veljeltä” Matilta, kunnes tähdet löysivät oikean asennon ja Teppo aloitti sensaatiomaisen voittoputken, josta kerrottaneen tulevina vuosina legendaa useammassakin Koneen kiltikselle suuntaavassa junassa. Juuri kun pleijaripaikka rupesi häämöttämään käden ulottuvilla alkoi sellainen turpaanotto, että heikompia hirvitti. Kauden päättäneet viisi tappiota syöksivät Tepon näinkin alas taulukossa, mikä oka huomioiden onkin ehkä oikeudenmukaisempi sijoitus. Tulevaisuus näyttää millaisella kuorolla AiM on ensi vuonna liikenteessä, mutta Tepon poikien olettaisi olevan mukana tavalla tai toisella.

15. KombostiKobla
Ville Haapasalon eikunsiis Kiviniemen karvaiset … uudet seikkailut veivät KK:n Ven… runkosarjan 15. sijalle. Oksmanista kuoriutui perin oiva aisapari ja normaalisti kahdella tämän tasoisella pommittajalla mentäisiin liigassa pleijareihin ihan heittämällä. Tämän tiimin siivoustyöskentely vaan on… noh, annetaan armollisesti statsien puhua: Tiimin muiden heittäjien hka:t vaihtelevat välillä 2.42-3.16. Nuff said? Jostain olisi parempi löytyä edes joku joka osaa heittää kärkikaksikon jättämiä roskia ja torneja edes jonkinlaisella varmuudella, muuten sijoitus pysyy näillä huiteilla myös ensi kaudella.

16. AiM_Matti
Viimeisen kuuden matsin oka: -15.5. Tällähän haastettaisiin ihan tosissaan jo liigan kovinta kärkeäkin, mutta kun alkukausi meni about -40 okalla niin tulos on tämä. Kenties ensi kauden alla voisi valmennuspäälikkö järjestää ihan kunnon peruskuntokauden, niin ei sattuisi edes alkukaudesta AiM-derbyn kaltaisia -81 täyspersekyntöjä. Jumalauta, tuota huonomminhan heittävät vain… jaa, näköjään AiM:n B-sarjan joukkueet. Wtf? Enivei, Matilta on lupa odottaa suuria paitsi Powicupissa, niin myös WCOK:ssa ja eritoten ensi kaudella OKL:ssä. MM-kyykkään tehty valloitusretki oli nimittäin lähellä tuottaa mitaliottelun ja tällä momenttumilla painetaan pitkälle myös niissä tärkeämmissä kyykkäturneissa.

17. Pso-ass
Mahtavaa! Tulihan se voitto sieltä kun oikein potkii! Kausi olisi siis voinut mennä huonomminkin. Tähän ne hyvät uutiset sitten loppuivatkin. Pelaajisto on vanh… kokenutta ja treenaa *kröhöm* säästeliäästi ja uudemmatkin rekryt keskittyvät lähinnä törkeän paikan leireihin Kiinassa ja heittelemään haukia käskystä. Nousua sarjataulukossa ensi kaudella voikin tällä meiningillä odottaa vain tinkimättömin optimisti.

Tekniikan akateemiset TEK