OKL-B 2022-2023 Välieräennakko 1/2


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Uulalaaa, kyykkäkausi alkaa olla kiimaimmillaan ja Ripehän tykkää. Suomen toiseksi paras kyykkäliiga, OKL:n B-sarja on edennyt välierävaiheeseen. Tässäpä siis ennakkokattaus ensimmäisestä kiimaisesta parista. Puspus, halihali t. Ripe. P.S. Loput tulee sitten jos känniltä jaksaa. Ja viitsi. Ja näkee kirjoittaa.

Aimo Kulaus – Aeto raitti

Voi pojjjaat! Kaavio on puhunut ja synnyttänyt varsin mielenkiintoisen ja tasaisen otatteluparin. Hallitseva mestari Aimo Kulaus saa vastaansa Ripelle persettä näyttäneen Aeto(n) raitin.

AKu veti runkosarjan huolella vihkoon, mutta pleijareissa mestaruuskrapula näyttää vihdoin
hälvenneen. Neljännesvälierissä Aimo kulautti TeeKun laulukuoroon vaivatta voitoin 2-0, ja samat olivat lukemat taululla risuaitagivestisuja vastaan. Varsinkin #swagia vastaan pelatut -22 pelit kielivät siitä, että reenikentällä on viihdytty ja kurssi on käännetty. Osansa lienee myös kokoonpanon tiivistämisellä ja oikealla roolituksella. Läskipulujen laulujen mukaan AKu kävi myös voittamassa Pyro-kyykän, itseluottamus siis lienee tapissaan (tirsk).

Viime kauden menestyksen tuomaa kokemusta ei myöskään ole syytä väheksyä. Kulaus nojaa vahvasti trioon Kusti-Tuomonveli-Kiros. Mielenkiintoisesti on Quiroz nähty pleijareissa nelosena, mikä ainakin tilastojen mukaan on onnistunut valinta. Sen sijaan Heralaaaan tekemisessä Ripe näkee kompastuksen vaaraa – nämligen avausheitoissa on ollut pientä hapuilua.

Oletettu kokoonpano: Herala – Myllymäki – Johansson – Quiroz
Seuraa häntä: AKun paras heittäjä Myllymäki on paljon vartijana mikäli ykköspaikka sakkaa.

Ripen ennakoille persettä näyttäneet raittipojat vetivät runkkarin varsin komeasti purkkiin, vaikka tie ei suoraan puolivälieriin vienytkään. Neljännesvälierissä Aeto huutisteli Mintin pihalle komeasti lukemin 2-0. VauhtiRaitoja vastaan raitti joutui jo tukalaan tilanteeseen, mutta selvitti kuin selvittikin tiensä välieriin komean viimeisen erän ansiosta. Sipulin kestävyyttä on siis jo näissä poffeissa koeteltu, kun Aeto nähdään ensimmäistä kertaa B-sarjatasolla neljän parhaan joukossa.

Onko edessä ulospuhallus, vai puhallustyö, vai myllyttääkö raitti itsensä saman tien finaaliin? Kulaukseen verrattuna Ripe näkee Aeton pelissä suurempaa heittelyä: VR:ää vastaan kaksi yli -40 peliä, mutta toisaalta hyvä -26 peli, eivät Kulausta vastaan riitä. Taululle pitäisi saada vähintään kaksi erinomaista tulosta. Tunteella elävät raittipojat toki siihen pystyvät, kunhan fiilis ja vire osuvat kohdalleen. Myös raitti on tiivistänyt kokoonpanoaan tosipelien koittaessa. Samalla ovat Lehtonen ja Himanen vaihtaneet paikkoja päikseen. Mikäli Aeto pääsee ytimeen ja saavuttaa potentiaalinsa voi tuloksena olla menolippu finaaliin.

Oletettu kokoonpano: Lehtonen – Himanen – Pyykkönen – Tornberg
Seuraa häntä: Tornibärin rooli nelosena on ratkaiseva tiukassa sarjassa.

Aimo Kulaus voittaa, koska: tasainen suorittaminen, kokemus
Aimo Kulaus häviää, koska: ykköspaikan hapuilu
Aeto raitti voittaa, koska: näyttämisen halu ja menestyksen nälkä
Aeto raitti häviää, koska: epätasaisuus

Summa summarum
Aeto saa myllynsä pyörimään (ja pyllynsä myörimään) ja voittaa yhden ottelun tuloksella -15. Kaksi heikompaa erää kuitenkin koituvat kohtaloksi ja Kulaus rullailee finaaliin -24 okalla.

Aimo Kulaus Ripen kitusiin *narsk* ja finaaliin voitoin 2-1!

Tekniikan akateemiset TEK