WCOK 2023 Yleisen sarjan alkulohkoennakko


 

Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ripe-setä on hyvällä tuulella ja päätti pistää tulille helvetinmoisen ennakkorallin kesken Oulun sarjojen jatkopelien. Kauniin talvikelin ansiosta WCOKissa saatetaan jopa nähdä paluu erinomaisiin ottelutuloksiin ja Suomen kovatasoisimman kyykkäturnauksen arvonimen ansaitseviin tunnelmiin. Ah, WCOK, tuo kyykkäturnausten pohjantähti ja legendojen kohtauspaikka. Tästä lähtee. Hik!

Lohko YA (AiM, Kuha ei oo Hauki, 18cmTakaBilu, Blankon wanhat)

Nuorten Aikuisten lohkosta löytyy monenlaista tekijää. Aa Ii Äm saapuu hakemaan uutta mestaruutta, mutta kah. Kinkeri totesi, että vittu liian kylymä ja punajunan perävaunu on huhujen mukaan siirtynyt kisatoimiston puolelle. Muu lohko kiittää, mutta edes Tanpereen Kuhan Inkan rivinviskominen ei riitä Petter-Topatin ojaansyöksemiseen (Toratti hoitanee sen homman ihan itse). Blankon Wanhat eivät ikävä kyllä sisällä BlaBlan tuttuja nimiä ja jäävät auttamatta jalkoihin. BiluDynastian kakkos(tirsk)tiimikin pääseekin Blankolaisten kanssa nauttimaan ilojuomaa jo heti alkulohkon jälkeen. Kippis!

Jatkoon 1. AiM 2. Kuha ei oo Hauki

Lohko YB (Susirajan legendat feat. OAMK pj, Jarrusukat, Uunilohi ja kermaperunat, 18cmvälibilu)

Ei vittu, taas ne on täällä. Akateemista kyykkäskeneä mielin määrin dominoineet Susirajan legendat palaavat taas WCOKkiin ja hakevatkin Akateemisen Kyykän Grand Slamia, kun tämän vuoden MM-kyykkä ja PowiCup (vaikkakin hieman eri kokoonpanolla) on jo voitettu. Roope, Marco ja Sobbanen ovatkin olleet järkyttävässä tikissä tänä vuonna ja tiimi on turnauksen ehdottomin mestarisuosikki. Uunilohista löytyy viimevuodelta tuttu Bravo Six joukkue uudella nimellä, mutta miinus 50 huonommalla puolella pelatuille tuloksilla ei tässä seurassa pärjää. Ripen verestäviin silmiin osuu kuitenkin ihanan nostalgian tuoksu, kun Jarrusukkien rivistä löytyy kasa iloisia Jarrutyttöjä kannattelemassa Herkkoa. Tytärten lempeä huutelu saakin Bilujen välivuodon paljon paremmalle tuulelle heidän WCOK-urakkansa päättyessä hyvissä ajoin. Bilut pääsevätkin kannustamaan muita proselaisia Marcon mutustellessa Uunilohta välipalaksi.

Jatkoon 1. Susirajan legendat feat. OAMK pj, 2. Jarrusukat

Lohko YC (Wanhat Hassuttelijat, setien wcokissa aina givestissit, Hienot Altot Ui Kohti Ikuisuutta, Mikkelsbräuerei zwei)

Ceelohkosta meille tulee hassuttelemaan joukko Wanhoja setiä…ja Taru. Pahon tämän vuoden kokoelmajoukkue-edition sisältää paljon Kaxihaleja ja railakkaita VITTU-huutoja. Konavoimaa riittää, mutta saavatko Taru ja Himanka pidettyä kentän puhtaana, saas nähä. Jatkopaikassa on myös tiukasti kiinni pitkäaikainen OKL-B menestyä swägi, joka jahtaa jatkopaikkaa mustan velhon, tuon Sandalf the Blackin kanssa. Jatkopaikka on luultavasti kuitenkin tarttumassa haaviin, koska WCOK vakiokasvojen Mikkelsbräuereiin kakkosjoukkueen tulostaso ei ihan taida riittää vielä haastamaan tarpeeksi ja vaikka Teekun hienosti nimetty H.A.U.K.I onkin viritellyt kaksiääniset vittuilulaulut äärimmilleen Paho on jo tässä vaiheessa liian päissään kuullakseen mitään. Swagi antaa häviäjille ilmaisen latauspaketin swagin kyykkäpeliin tanssiessaan kohti jatkopelejä.

Jatkoon 1. Wanhat Hassuttelijat, 2. setien wcokissa aina givestissit

Lohko YD (Bippeli Sippeli oihvoih Dippeli, 18cmbnis, Parhaimmillaan keskinkertainen, Psykoosit Tulille)

Bibbeli-BSoDit pelasivat ennen WCOKkia vahvan OKL puolivälierän ja paketti näyttäisi olevan hyvin kasassa. Alkulohko lieneekin vain alkulämmittelyä, kun GoatseAappo levittää reikää (ja ehkä pari(kymmentä) puluakin “suattaapi” tulla(tulee)) ja tulos pysyy kivasti alle kympissä. Jatkopaikka-arvonnassa voidaan varmaan myös läimäyttää pöydälle 18 senttinen benis, sillä Proselaisten Benisperheen kuningaskalastaja Janne on saanut rivinsä sellaiseen iskuun, että PKK:n All-Stars Saarisalon tykitys ei nyt aivan riitä jatkopaikan varmistamiseen. Samaan kelkkaan joutuu myös viimevuodelta tuttu Psykoosit Tulille, sillä tulivoima ei nyt aivan riitä ja toivotaankin, että ilojuoma hoitaa pahimmat psykoosit samalla kun tulisteluveikot siirtyvät laulukuoroon.

Jatkoon 1. Bippeli Sippeli oihvoih Dippeli, 2. 18cmbnis

Lohko YE (Kylmäkoski III, Null Pointer, SyrvänKyylä, Myllyleidit )

Ripe katseli ilmoittautuneita joukkueita ja naamalla lämähti nimi Kylmäkoski. Ei saatana – nyt se maankuulu Veppuli tulee ja tappaa kaikki. Piilottakaa fuksit (Ripen kellariin, esim.) ja teräsverkottomat ikkunat kilometrin säteeltä. Voi sitä pettymyksen määrää kun V-P:n nimi ei ollutkaan rosterissa, mutta Onneksi sieltä paljastui joku kuitenkin. Laadukkaan rosterin Kylmäkosken Kyykän kesähirmut ovat saaneetkin kasattua kisuamaan, se on sanottava. Null Pointer näyttäisi olevan kasattu tietoteekkareista, joita tähdittää OoKooÄllän A-sarjan KuhaBeen Julius, mutta muu rosteri ei taida samalle tasolle pystyä nousemaan. Kovin taistelu jatkopaikasta käydäänkin lienee Oululaisen Syrvänkyylän ja Tanpereen Saksalaisten naisvoimistelijoiden kanssa. Suomalaisiksi Myllyleideiksi naamioituneet DDRNV:n herrat ja rouvat yllättävät Ripen Ee-lohkosta ja rosterista löytyy ainoa virallinen Kyykkäammattilainen TopiTopi! Saksalaisten voimistelijoiden loppuvenytykset taitavat kuitenkin olla tällä kertaa liikaa Syrvänkyylän poikien herkille mielille ja joutuvat parantelemaan traumaansa jallupullon avulla.

Jatkoon 1. Kylmäkoski III, 2. Myllyleidit 

Lohko YF (öpicachy, Valli Kulolla, 2.2kW imuri, Heinola SN)

Ööluokan pikatsut ratsastavat taas paikalle YTYn ja Mjatin tahtipuikon tahdissa. Vaikka Eero-mörkö ei olekaan jalkansa paskomisen jälkeen ollut vielä ihan oma itsensä, niin ei liene ongelma, jota jallupullo tai pari ei ratkaise. Vallia paskomaan tulevat myös Taneli Raution lempijoukkue KuVa, jonka ykköskonapommittaja  onnistui  viime vuoden alkulohkossa saamaan 4H-kiinnityksen. Hyvä Opsi! KuVan onneksi haukia saakin nakella, sillä rutinoituneita Kyykkäjurmuja vastaan asettuu jatkopaikasta haastamaan Optiemin kiltamestaruusvoittajat Heinola SN ja Bilun joukkuekaartiin kuuluvan Iinan tähdittämä kakstuhattakaksaata kilowattinen imuri. Öpin ukot laahustanevat lonkat poksuen lohkovoittoon ja Kullivahapojat pääsevät nautiskelemaan jatkopeleistä -40 tuloksella Optiemin väen lähtiessä pelaamaan kiltikselle snookeria.

Jatkoon 1. öpicachy, 2. Valli Kulolla

Lohko YG (Blagitarius Blagiators, Mikkelsbräuerei, 18cmEtuBilu, Armin Sitkeät Sissit)

Voihan BlaBla mitä namia täällä on tarjolla. Gey-lohkon kärjestä meiltä löytyy moninkertainen OKL-A mestari Blagitarius Blagiators alkuperäisellä kokoonpanollaan. Jälleen uusi sukupolvi pääsee katsomaan kun KyykkäJumalan kolme karttua laahaa kentänpintaa hänen kävellessään hidastettua Baywatch-kävelyä kentän reunalla. Namia, ah, mitä namia. Mikkelsbräyerin pojat voivat ihmetellä vain kun kenttä tyhjenee pitkän tauonkin jälkeen tyylikkäästi ja Bilun hetkuttelukaan ei tulostasoa laske. Ainoan haasteen BlaBlan ylikävelylle antaakin peruutuspaikalta kisoihin viimehetkellä päässeet Skeppar.. Eikun mitä vittua? Armin ja sen Perseet ovat vohkineet legendaarisen turnausvieraan lyhenteen Turanssin nenän alta mitä julkeutta! Lappeenrannan teinisakki pystyykin hetkellisesti haastamaan vanhat oulujarrut, mutta tyytyy ottamaan lohkon kakkos(tirsk)sijan Mikkeleiden ja Bilujen etsiessä toisaalla tippuneita joukkuetovereitaan.

Jatkoon 1. Blagitarius Blagiators, 2. Armin Sitkeät Sissit

Lohko YH (MaHaLasKu, Vanhat pikachut, JaloKaato, Oliiviaijat)

Lappeenrannan ylpeys MaHaLasKu saapuu Ouluun hakemaan ensimmäistä vieraspaikkakuntalaista voittoa Tanpereen nokan edestä. Ikävä kyllä Leeviä ei näy rosterissa, mutta kokoonpano on ilman Lepsuakin erittäin vahva talvikenttäkvartetti. Pahin vastustaja lohkosta löytyy Vanhoista pikachuista. Hassuttelunimen takaa löytyy tenkyn vanhusosasto, joka on heittänyt OKL-kauden ajan ihan mukiinmenevää tulosta. Ja kun vastassa on OKL-lohkokaveri Oliiviäijät ja tuoreenvihreät Fuskikyykän voittajat JaloKaato, voisi Ripe olettaa jatkopaikan olevan hyvissä käsissä. Pikatsut ja Lpr-poijjaat liukuvat kohti jatkokenttiä kun tippujat kaatavat lasiin Jalludrinkkejä oliiveilla (hyiss).

Jatkoon 1. MaHaLasKu, 2. Vanhat pikachut

Lohko YI (Konttaava Doris, Jutin Rilliraiders, Aimo Kulaus, SIK Karitsat)

(H)YI-lohkosta paikalle ensimmäisenä Tanpereelta konttaa Dorikset, jonka rosterista löytyy taattua kyykkäkokemusta. Tinskun johtama ABUA porukka on hakenut Heikkisen Jussin rosteria täydentymään ja pelillisesti joukkueen rahkeiden pitäisi riittää helppoon lohkovoittoon. Haastetta tuo B-sarjajyrä Jutin Rilliraiders ja Aimon Kulauksen ykköstiimi. Marcon ja Johanssonin johdattamat kulauttelijat lienevät kuitenkin suosikki lohkon kakkospaikalle ja SIKin fuksijoukkue joutuukin katselemaan vierestä kun vanhemmat tieteenharjoittajat näyttävät miten karttu lentää. Onneksi viina ei kuitenkaan lopu kesken ja sää lienee leppoinen, joten on hyvä lähteä kannustamaan vaikka oma hallitusjoukkue voittoon. 

Jatkoon 1. Konttaava Doris, 2. Aimo Kulaus

Lohko YJ (Pyssykylän Kyttyrä, Val. kyykk.liig. voitt. ja Vilma, Kyykkä Kerralla, 18cmbnisjatke)

Sodankylän poromailta meille tulee kisojen Mustin Hevonen Pyssykylän Kyttyrä. Upouuden joukkueennimen takaa löytyy kuitenkin SuppoTason miehiä ja naisia kun Lämsä, Donni ja Emppu vyöryvät kentälle tuhannen poron voimalla. Monen pistelyhennyksen Valioliigavoittajien kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä jos et ole porkkana, niin Iiro nakkaa 10 senttiä liian pitkät kartut neliön ulkopuolelta poistaen samalla kolme linjaa. Tuhma poika, Iiro, tuhma! Turnauksen mielenkiintoisimman kokoelmajoukkueen tulostasoa voi vain arvailla, mutta alkulohkoon tällä kokoonpanolla tuskin jäädään. Rosterista löytyy Lpr-Kuismaa ja Tmpr-Eliasta ja nimikko-Vilmaa. Ihme rosteri kyllä, härrekyyd. Haastetta asiaan tarjoa toinen ulkopaikkakuntien ihmekokoonpano Kyykkä Kerralla, josta löytyy kaikkien Youtube-krapulavideoiden kuningas von Kund (7-ottelu, look it up). Viimeisellä paikalla Beenisten kakkos(hih)joukkue joutuu tällä kertaa ottamaan tappioluotia vastaan, kun lohkon seura sattuu olemaan niin kovaa (tirsk). Benisten poistuessa kannustamaan ykkösjoukkuettaan jatkopeleihin Tamperelaisten kaivavat mustamakkarapaketit repustaan jallu-gambinan kaveriksi.

Jatkoon 1. Pyssykylän Kyttyrä 2. Val. kyykk.liig. voitt. ja Vilma

Lohko YK (The No Good Yellows, NMOKS, Anatonistit, Voi Ihme Ilman Nuotteja Ahdistun)

Epähyvät keltaiset lähtevät pelaamaan parhaalla nuorisokokoonpanollaan lohkonsa ennakkosuosikin asemasta. Karppisen maila löytänee iskukulmansa jo ensimmäisen pelin aikana ja liigan pudotuspelien pettymykset on jo tässä vaiheessa huuhdottu kurkusta alas. Nuorten miesten olut- ja kyykkäseura ovat herran kiitos lyhentäneet nimensä ja lähtevät männävuosien B-sarjan tutulla kokoonpanolla liikkeelle varmaa miinus-30-tulosta pulutellen. Anatonistitkin palaavat jälleen kentille ja hauskaa varmasti pidetään, vaikka jatkopaikka onkin tiukassa. Viimeisenä meiltä löytyy Teekun kakkos(tirsk)joukkue V.I.I.N.A (heh, hauki ja viina, tajusin) ex-peejii Kiliposen johdolla. Kili-pone pelasi juuri elämänsä pelit (tai ainakin erän) OKL:n pudotuspeleissä, mutta tällä kertaa Jannen sankariteot eivät kuitenkaan riitä kun NMOKSin kaima All-Stars Mustaniemi rullaa ihan kaikki kyykät pois pukaten YMBSA:n jatkoon Teekun laulukuoron kasvaessa neliääniseksi.

Jatkoon 1. The No Good Yellows, 2. NMOKS

Lohko YL (Moikataa Ohimennen Toripolliisia, Droit OneStars, Paska Maistuu Mainiosti Pelatessa, Öökullipojad)

Lällänlää-lohkosta löytyy jälleen yksi vierasvallan valloittajien kärkijoukkueista. MOTilaiset turistit tulevan paukuttelemaan konaa nurkkaspesialisti Rahkon tahtipuikon tahdissa. Vaikka rosteri olekaan ihan täydessä iskussaan Peltoniemen puuttuessa kokoonpanosta se riittää vallan mainiosti Jallupulloa ahkerasti narskuttavia Droittilaisia vastaan. Teekkariperinneseuran sedät tulevatkin varmaan paikalle enemmän nauttimaan talvisesta yksitähtisestä, kuin mestaruushaaveiden perässä, mutta tulostakin tämä porukka osa tehdä, kun rosterissa on kymmeniä vuosia OKL-kokemusta. Paskaa onkin tarjolla PMMP:lle lohkon kärkikaksikon käsittelyssä ja Olutkyykän palkintopaikan kuitanneet luonnontieteilijät yrittävät hädin tuskin pysyä vanhempien kyykkäsetien (juomis)vauhdissa. Bee-sarjasta tutut Öökullipojad eivät tällä kertaa kutittele jatkopaikkaa -60 tulostasolla, vaan he lähtevät, öö, vaikka kannustamaan naarasjoukkuettaan naisten sarjan suuntaan.

Jatkoon 1. Moikataa Ohimennen Toripolliisia, 2. Droit OneStars

Lohko YM (Team Yli-Kierto, KettuViekööt, Crisp Kyykkä Comrades, VauhtiRaidat)

Ämmien lohkosta löytyy jälleen yksi ennakkosuosikeista, kun Suomen_väli_mestari Sorvilan johtama Tanpereen tähtisikermä lähtee hakemaan ensimmäistä WCOK-mestaruutta Hervantaan. Jallux on katsellut jo usean kymmenen tunnin ajan Mömmökyykän ratkaisevaa pomputusheittoa ja onanoinut luvatuille ei-peltomaisille WCOK kentille. Kunhan Himmanen saa pidettyä sipulinsa kasassa turnauksen ajan luvassa on kovaa tulosta. Kettu Vieköön tuo kentälle taas Ripelle vain tiimin nimestä tuttuja naamoja, joten tulostaso voi periaatteessa olla mitä tahansa (tuskin kuitenkaan ihan leveliä Sorveli). Viime vuonna RIP in pelitaidot nimellä kyykänneet Crispit pääsivät jatkoon -43 okalla, mutta tänä vuonna jatkopaikka voi olla tiukassa, sillä lohkon viimeisellä slotilla meiltä löytyy OKL-Been runkosarjan sensaatiojoukkue, joka lässähti ikävästi jatkopeleissä tippuen jatkosta puolivälierissä. Näytöntahtoa kuitenkin hallitsevilla C-sarjan mestareilla on ja uskookin sen riittävän jatkopaikkaan tällä kertaa.

Jatkoon 1. Team Yli-Kierto, 2. VauhtiRaidat

Lohko YN (SIK Raiders, Karttu Wiskarit, Bull’s Hit, Metamorfiinit)

Nänänänä-lohkossa on nuorten Sikkiläisten revenge-mäts. Suorastaan legendaarisen hyvin OoKooÄllän pleijareissa riviä nakuttaneet Ilmari ja Miksu lähtevät edelleenkin loistavasti nimetyn Karttu Wiskarit-joukkueensa kanssa SIK raidersin vanhuksia vastaan. Ripe olettaakin, että tässä on alkusarjojen suurimpia yllätyksiä. Sillä Raidersin kekeillessä “Tenttijoukkueena” ensimmäiseen peliinsä kylmiltään tulikuumaa Karttu Wiskaria vastaan, ollaan Ilmarin muotoisen pilven alla ja Wiskarit Wievät Woiton ja sitä mukaa koko lohkon. Vaikka Metamorfiinien joukosta löytyykin tuttuja nimiä BeeÄssän pojat ovat Ripelle varsin tuntematonta sakkia. Sähköiskun saaneena voidaankin hakea morfiinia suoneen, kun sähkön sininen väri valuu kohti finaalikenttiä Morfiinien ja Häränkakkojen jäädessä pohtimaan mitä oikein tapahtui.

Jatkoon 1. Karttu Wiskarit, 2. SIK Raiders

Lohko YO (Finaaliin Asti, STH, EsteJuoksuKaljat, Kiviketaleet)

Viime vuoden finalistijoukkue KFC on kokenut hienoissa kokoonpanomuutoksia. Ensin Tiina oli muuttunut Antiksi ja lopulta Julia muuttui Heikiksi. Vain piru tietää onko joukkue nyt parempi vai huonompi kuin viimevuonna. Mutta nimi muuttui AFK -> Finaaliin Asti ja Kukon haaremista päästiinkin Natskun haaremiin. Voihan huhhuh. Oli kokoonpano parempi tai huonompi, niin lohko voittoon se kuitenkin tulee riittämään. Vastaan asettuu varmaan turnauksen Wanhin joukkue STH BSoDista karanneen NoZen johdolla. Ukki, Juissi ja Repa muistavat varmasti myös muistuttaa nuorempiaan kuinka ennen oli kaikki paremmin ja Estejuoksukaljojen Rahis-Topin määrämittaiset pommitkaan eivät pelasta moiselta motkotukselta. Kiviketaleet voivatkin alkaa etsimään kentänlaidoilta sopivan kokoisia murikoita istuttavaksi, sillä jatkopaikkaa ei tällä kertaa taida napsahtaa ja geologit ja OLVI-pojat pääsevätkin nautiskelemaan laulukuoron antimista.

Jatkoon 1. Finaaliin Asti, 2. STH

Lohko YP (SuppoTekniikan IhmeHauet, Kuimo Alaus, VAG-69, Vyöti & TekniikkaTaiturit)

Akateemisten turnausten mitalipulaan kyllästynyt Ukkos-Pekka päätti jo viimevuonna päishään talolla, että tähän tulee loppu. Mitä saadaankaan kun yhdistetään OKL:n viimeisen kymmenen vuoden kahden dominoivamman joukkueen kaikki tähtipelaajat? Sutlahan sieltä tulee. Susirajan ukkojen ohella kisojen suurin ennakkosuosikki tuo yhteen joukkueeseen SuppoHaukien Upe-Antti kombinaation ja takavuosien Tekniikan Ihmelapasten Piippo-Henkka variaation. Normaalisti suurin kysymys tällä rosterilla olisi, että kuka lakaisee, mutta voi olla täysin mahdollista, että ensimmäisen kierroksen jälkeen ei ole lakaistavaa. Pommitusta on luvassa. Pee-lohkosta jatkopaikkaa on myös hakemassa AimoKulauksen kakkosjoukkue Kuomo Alaus, jonka rosteri on jaettu suhteellisen tasaisesti kahteen joukkueeseen. Aukustin nakatessa konaa antaumuksella tulos lienee tarpeeksi hyvää, että Ympin lippulaiva-69-tiimi ei kerkeä saada pelikosteuksiaan tarpeeksi liukkaiksi jatkopaikkaa varten. Sama kohtalo taitaa odottaa myös VeeTeeTeetä, ja vaikka Ripelle tuttuja nimiä sieltäkin löytyy taitaa matka päättyä tällä kertaa alkulohkoon ja iloliemien korkkaukseen.

Jatkoon 1. SuppoTekniikan IhmeHauet, 2. Kuimo Alaus

Tekniikan akateemiset TEK