OKL-A 2022-2023 Välieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Heihoi, välierät tulloo! Ja Ripe kertoo että miten niissä käy.

SIK Bastards – old’n Dirty (“SBoD”) vs AiM (“AiM”)

Kuningas on kuollut, hauen eläköön uusi kuningas! Viidettä mestaruutta ei Suppohauille siunattu, kun AiMin punainen luotijuna ajeli suhareiden yli. Kentältä puuttui sitä jotakin ilman Donnia, vaikka sodislaisen paikannut Maija pelasikin oivallisen sarjan. Veistä käännettiin vielä hiukan haavassa kun Inkeritön aimi tiputti Suppiksen ja Erosen Dream Teamin WCOKissa jatkosta jo ekalla kierroksella. Melekosia käänteitä, Ripe tykkää! Punajunaa vastaan asettuu tylyn ynseä SBoD, joka voitti odotetusti derpykohtaamisensa. Vanhat sähkömiehet tiputtivat yhden pelin verran tilastotappiota Nuorten Paskiaisten pelatessa loistavasti, mutta joukkueen ja pelin yleisilme oli kauttaaltaan vakuuttavaa (kiitos striimaajille, näistähän pysyy jopa kärryillä).

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja voitot jaettiin tasan. Kumpikaan joukkue ei päässyt aivan huipputasoilleen näissä matseissa, mutta pleijarisarja on aina pleijarisarja. Luvassa on takuuvarmasti kuumia tunteita, kuumia kyykänpelaajia ja kuumaa keskustelua siitä, että missä sivuraja kulkee ja että onko kenttä kovettunut erätauon aikana.

Soppanen oli jälleen iskussa WCOKKissa (hih, cok, hauska) ja kauan itseään odotuttanut akateemisen kyykän Grand Slam on taskussa. SBödi itsessään oli jakaantunut ja kvartetin osat pelasivat neljässä eri joukkueessa (kaikki pääsivät muuten jatkoon alkusarjasta). All-Stars Kaxi paukuttaa riviä ulos neliöstä pelottavalla tahdilla ja Mjatin rollerisweepit saavat kyykät matkaansa tehokkaasti (varamies Ake sen sijaan on haukiloitsenut tällä kaudella normaalia tehokkaammin). Kolmosruutua miehittänyt Metsämansikka on saanut peruspoistoillaan palikat ovat loksahtamaan kivasti paikalleen paskiaisten pelikirjassa, ja Soppasen rivinpäästäpoistoja voidaan hyödyntää turvallisesti kakkospaikalla. Kunhan kentät eivät sula alta pehmeäksi (tai jäädy kovaksi), niin kivi_kova tulos_taso on varmasti nollan tuntumassa. 

Aimilla on villi WCOK-turnaus alla. Alkulohkossa raidemiehet jäivät nuolemaan kakkossijaa, jonka takia vastaan tuli ennakkosuosikki Sutla. Pojat tiputtivat entiset starat tyylikkäästi nollapelillä. Inkerikin kaivautuu oletettavasti toimistobunkkeristaan kentälle jatkopelejä varten, ja eiköhän puolen vuosikymmenen sweepperin anneta pelata ainakin pari peliä. Toratin ja Vainionpään tekemisessä on pleijarikiiman arvoista suoritusvarmuutta ja se lupaa hyvää liivijengin kokonaistulokselle. Villen tangentin suuntaan läimäisty konapommi on jatkuvasti poikittain ja kapeita tähtäysmaaleja kammonnut entinen Vainionpää on kuin muisto vain. Seuran kovimman jätkän peruspoistot eivät ole aivan yhtä raivokkaita, mutta sipulia koettelevissa jatkopeleissä päivän sana on “riittävä”.  AiMin tulostason voi olettaa pysyvän kivasti plussa-nollahommissa niin kauan kuin Petterin riviheitto pysyy vaakatasossa.

Ripe veikkaa näiltä näppylöin Vanhojen ja Likaisten rullailevan jatkoon tulosrivillä 3-1-2 pelitulosten tasaisuuden voimalla. Prosentit siis sikkilään 52-48. Tämä ottelusarja on must-see, jos vähänkään väittää olevansa kiinnostunut kyykänhakkaamisesta. Paikalle siis, ja sankoin joukoin!

Puppelikukkeli Tööt Tööt (“Pööt”) vs Bippeli Sippeli oihvoih Dippeli (“BSoD”)

Åke-tiimi Pöötti tiputti kuuman tenkyn tyylikkäästi jatkosta kolmella voitolla ja yhdellä tasurilla. Ropsukka oli myös tuossa toisen parin ennakoissa mainitsemassa akateemisen kyykän Grand Slam -joukkueessa mukana, mutta OKL-voitonnälkää se on tuskin laannuttanut. BibbeliSippelit puolestaan tiputtivat Kakkasaaajat jatkosta suoraan kolmella pelillä ja pelasivat vahvan veekokkul… WCOKin. Mutta +2  oli paperia, eikä riittänyt välieriin niissä peleissä (hyisss).

Mökkihöperö Toope on edelleen p(r)öötin sykkivä (hih) sydän ja heittää ihan kaiken mitä tarvitaan (paitsi hanskat tiskiin ja pyyhkeen kehään).  All-Stars Mustaniemi on myös nousukunnossa loppukauden lähestyessä, mutta pöötin tulostaso riippuu edelleen vahvasti Nessukan ja Topin määrämittaisten rivipoistojen osumatarkkuudesta. Puolivälieräsarjassa hyvät osumat jäivätkin osittain odottamaan itseään ja tämän seurauksena tuloshaarukka -10 – -24 on hiukan arveluttava. Jos Nessu ja Topi löytävät mittansa kuten runkosarjassa, voi pöötti hyvinkin palata toistamiseen A-sarjan finaaliin koettamaan onneaan.

BrontoDiktattoreiden tulostaso oli perusvahvalla tasolla puolivälierissä. HKA-rohmu aappens ei ole vielä kasvanut täyteen mittaansa, joskin pisteitä on kertynyt kovaan tahtiin puolikovanakin. Avausheittospesialistin rivilyönti ei nääs onnistu vielä aivan kiitettävällä prosentilla. Warren parhaat heitot tuntuivat myös olleen hukassa, mutta WCOK-kentillä mies pelasi kuin Kyykkä_Jumala ja mitan ja vaiheen poeettisessa yhteistanssi lähetti kaikki kartun alueelle osuneet akat hevon kuuseen. Nice. Lakaisupuolen ripuliranne Johtonen pääsi paiskomaan turnaushommissa KONAA STH:n riveissä ja mielenkiintoista onkin millaisella pelikirjalla BSödi lähtee peliin. Nyt kun Pulkkis-Matin ei tarvitse oletettavasti ravat synnärihälytyksen ja omien heittovuorojensa välillä, niin BSoDikin voi keskittyä rauhassa pelaamiseen.

Tuoreiden WCOK-kuntojen perusteella Ripe olettaa mustalahkeiden finaaliin paluuta prosentein 55-45.

Tekniikan akateemiset TEK