SuperWeekend II:n satoa


Joulutauko oli ja meni, kinkut on loppu ja uudesta vuodestakin jäi käteen vain krapula. Parasta lääkettä kyseiseen masennustilaan on tietysti kyykkä ja todentotta tämän tietävät myös OKL:n alati kiimaiset tiimit. Liiga palasi viime viikolla tositoimiin ja jjjumaleissön mikä määrä matseja! Kalenteri meinasi ratketa liitoksistaan ja Ripen pikkulinnuilla loppuivat viikon jokaisena päivänä kameroista akut ja kynistä musteet. Lisäksi jokainen toimittaja valitteli saaneensa kuulovaurioita kun tarkkailuasemina toimivien isojen muovipöniköiden vieressä oli aina ollut joku möylä rääkymässä.  Ennakkoasetelmien perusteella luvassa oli äärimmäisen tiukkoja otteluita ja niitä myös saatiin.

Pääosaa viikon ja viikonlopun peleissä näytteli kärkitiimien ja -pelaajien floppaamisprosentti sekä ennakkoon heikompien joukkueiden uskomaton suoriutuminen. Esimerkiksi Blagien pelaajat olivat kaikki vielä joulutauolla ensimmäisessä liigapelissään ja konttasivat BoSSin varman suorittamisen edessä -38 – -26. Sarjapisteet siis ansaitusti takavuosien kyykkäjätille.

Jos Blagi oli jäässä, niin eräs STH oli TRIPLAjäässä. Joukkue kellotti kolme yli -30:n matsia ja turpaan tuli mm. Ex-Hipeiltä, Kakkossaajilta ja KombostiKoblalta. Aina paskin pois –tiimi sai kuitenkin ruoskittua itseästään sen verran irti, että hegemoniamatsissa Hanppeja vastaan heittopaikat olivat kohdallaan edes ensimmäisessä erässä. Vuosi sitten Hanpit mestaruuteen siivittänyt myllykokoonpano ei saanut kaikesta huutelusta huolimatta konettaan käyntiin ja STH pelasti naamansa tuloksella -22 – -29. Teppojen Teppo kommentoikin matsin kaatuneen lähinnä muun joukkueen lapsellisuuteen Juneksen ja Äksän heitellessä taustalla toisiaan lumipalloilla.

Liigan mediaseksikkäin tiimi oli kuitenkin STH-matsia lukuunottamatta voittoisa ja kolmesta muusta matsista irtosi mitäpäs muutakaan kuin voitto. Ykköstykki Kovasin hempuloi joukkueen menestymisestä huolimatta kaukana tasonsa alapuolella ja juotuikin vilttiin DBI-matsin viimesessä erässä. Kysyttäessä syytä varmasti kova panomies Joni kommentoi lyhyesti  ”pää ei kestä olla kärkimies”.

Tiukka alkukausi alkaa vähitellen olla mennyttä ja sekös jos mikä aiheuttaa pään hajoilemista. Tämän alan experttejä ovat eritoten Ossaajat, jotka ottivat dejavumaisesti täydet nolla voittoa SuperWeekendistä. Tuomas “Huippumotivaatio” Mustosen kuultiinkin jo julistavan tiimin olevan ulkona pleijareista. Yhtään rapoisammin ei mene, robinhood-pisteistä huolimatta, Ex-Hipeillä tai KK:lla, jotka molemmat tarvitsevat hanppimaisen voittoputken yltääkseen mukaan pleijareihin. ExH on huhujen mukaan ottamassa käyttöönsä aikanaan muun muassa SIK Bastardsin taanoisen TUPLAmestarijoukkueen menestyksellä käyttämän NATSIpeluutustavan. KK:n varakapu sen sijaan uhosi laivan kääntyvän sillä, että OFKL-menestyksen siivittämänä kapteeni Pylkkö siirretään puhtaasti managerihommiin. Aika näyttääkin kaatuuko monivuotinen mitalisti loppujen lopuksi joukkueen sisäisiin ristiriitoihin.

Jos taas kahdelle nestoritiimille ollaan monasti rääksitty rekrytoinnista ja menneiden aikojen haikailusta, niin nyt on tullut huutelijoille kerralla jauhoja suihin. BoSS ja Droit ovat molemmat onnistuneet rekryissä mainiosti ja ovatkin vahvasti kampeamassa itseään hyviin pleijariasetelmiin. Samoiten satavarman kiinnityksen on jo ottanut SB, joka pelasi SuperWeekendinkin mainiosti… lukuunottamatta tietysti Hanppeja vastaan pelatussa matsissa, jossa sähköDIPLOMI-insinöörin alut floppasivat lukemiin -52. Käytännössä SB:lle riittää lopuista kuudesta matsista yksi voitto, minkä luulisi kuitenkin olevan helppo nakki.

Runkosarjan voitosta kamppailevat enää lähinnä BlaBla, Droit, Hanpit, Boss ja Pacman Brothers. Todellisuudessa kuitenkin vain kahdella ensiksi mainitulla on todellisia saumoja, jos vain pelin todellinen taso on minkäänlainen mittari. Nyt kun vain saataisiin lumet takaisin, ettei peli menisi jälleen täysin lottoamiseksi… EDIT: lumet tuli jo.

Tekniikan akateemiset TEK