OKL-A 2023-2024 Välieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ja näin päästäänkin mitalikastiin. Kauden neljä parasta joukkuetta on selvillä ja tällä viikolla ratkotaankin saman tien, että ketkä lähtevät taistelemaan Icecomin nostamisesta kohti Teekkaritalon kattoa!

Ripskaa pukkaa, Voilã!

Kakkossaajat (SuHa) vs AiM (AiM)

YTY:n kakkapojat ottivat vakuuttavan voiton KuVasta, joka koitti ansiokkaasti räpistellä sohjossa hihipoikien mukana. Valukutien taso ei vaan millään riittänyt edelleen kautta puhtaana pelaavaa feikki-tsuhnaa vastaan. AiM puolestaan antoi ensimmäisen pelipäivän verran siimaa Pöötille, mutta vetäisi thö Siiman tiukasti takaisin toisen pelipäivän myllyissä. Tiukalla -1,3 okalla keskiviikkona läpsytellyt punajuna koki karvaan alkusarjatiputuksen weekokisssa, mutta on varmasti vahvana liikenteessä välierissä.

YTY pelasi välierissä suorastaan Jumalaisin ottein. Meisselias Juusoksen paikan Kyykkäjumalana ottanyt KomuMäättä heitti sohjossa nelospaikalta 5,67 heittokeskiarvolla, ei shaatana. Leinonen ja Ojala eivät olleet videomateriaalin ja tilastojen valossa ns. “tikissä”, mutta kun el Kapitain ja huippukautta pelaava palkkasotilas Upe kantavat laivaa, niin muiden ei tarvitse kuin joskus osua jonnekin. Ilmestyykö taisteluvillagen Donni kentille? Se nähdään keskiviikkona.

Aimi taistelutahto on varmasti kova WCOK-pettymyksen jälkeen (nyyhk). Petteri on siirretty jälleen kakkosruutuun, sillä miehen massiiviset hauikset eivät mahdu avaamaan Stadikalla. Ykkösruutuun yllättäen komennettu Vainiopää hoiti kuitenkin välierässä ruutunsa mallikkaasta. Suurin musta jari tässä kisassa on kuitenkin yllättäen nelospaikalle määrätty Paho, joka poisti linjan joka heitolla. Ei välttämättä linjan mihin tähtäsi – mutta linjan kuitenkin. Joskus se oli kaksi linjaa kerralla (joihin hän ei myöskään todistettavasti tähdännyt), eli siivouspeli tuntui toimivan vaikka Inkeri joutuikin lähtemään kuskaamaan kiukuttelijoita kotopuoleen. Ehkä Antti kuitenkin käyttäytyy tällä kertaa ja Inkeri pääsee pelaamaan koko sarjan loppuun.

Tämän ottelusarjan ratkaiseva tekijä on kyky reagoida sääolosuhteisiin. Ottelusarja voi alkaa jääkentällä ja päättyä sohjossa, tai sitten toisinpäin – vain Kyykkäjumala tietää. Mutta ripale YTY ei kerro vastauksia Aimille.

Riviä 19-0-0 täytyy sen verran kunnioittaa, että Ripe uskoo Kakkossaajien suhailevan itsensä finaaliin, vaikkakin ensimmäiset tappiot tulevatkin ilmestymään tilastosarakkeisiin. 

Bingot tältä erää kuitenkin YTYn hihitykselle 55-45.

The No Good Yellows (TheNGY) vs SIK Bastards (SB)

Kusilahkeet murskasivat Akun välieräunelmat ja etenivät ensimmäistä kertaa historiassaan mitalipeleihin (Ripe onnittelee). Vahvaa -7 peli pelanneet tenkyläiset ovatkin kovassa iskussa. WCOK-kilpasarjan alkulohkon voitto yllätti Ripen, ja voikin olla, että finaalipaikka voi hyvinkin kutsua keltaisia lutkiaisia. Vastaan heillä tulee todella vahvalla suorituksella bsodilaiset tiputtanut sähköpaskiaiskvartetti. Äpärät pelasivat tasaista kentänpuhdistustahtia heti kun pelikirja asettui uomiinsa.

Tenkyn Lämsä ja Karppinen ovat edelleen kovassa tikissä. Vaikka Lämsä onnistukin heittämään WCOK-finnaalisa komeaa ponppusettiä Naamaripalmunnäätien rivissä, on Tenkyn loppupään suorittaminen epäilyttävän varmaa. Nämligen WCOK-Anri oli jääkentällä varmaan kilpasarjan varmimpia lakaisijoita muiden pomputtaessa linjojen yli. Heikkouksia panssarissa nähtiin kuitenkin tiimiltä, kun puolivälieriin kentät pehmenivät ja Karppinen tanssi itsensä Joukahaisena suohon. Kenttäolosuhteet tulevat merkkaamaan paljon, mutta tulokset pysynevät kuitenkin -10 yläpuolella, huonoimmassakin tilanteessa. Tenkyllä on ollut ongelmia sipulinsa kanssa tärkeissä peleissä, mutta Multi-MestariLämsä tuonee joukkueeseen tarvittua varmuutta tiukassa paikassa.

ÄssäBeet ovatkin jo ladanneet Sweet Carolinet mankkaan toista peräkkäistä finaaliesiintymistä varten. Sympaattinen Hali-Kaxi alkoi löytämään virettään puolivälierän edetessä ja Soppanen siirtyi lakaisusastolta takaisin rivinheittopuolelle. Mjatti oli aikaisemman kierroksen ehdoton ÄmVeePee ja miehen varmuus on Hamppien kulta-aikoijen veroista, vaikka pelipaikka onkin erilainen. Kiliponen tulee tuskin paljoa peliaikaa näkemään kun Kona-Ilmari tungettiin yllättäen nelospaikalle. Mies onnistuikin jokaisessa pelin ratkaisevassa heitossaan, elikkäpä kylymää vettä on suonissaan tällä miehellä. Sääolosuhteet ovat kuitenkin Sikkiläisilläkin hankalia. Sobba-Jarbon heitto kärsii usein liian pehmeiden ja jääkovien kenttien kanssa, mutta sissitakkipoika tulee ongelmista huolimattakin olemaan ottelusarjan tärkempmpiä pelaajia.

Tämä sarja voi heitellä laidasta laitaan plussa-asteiden kanssa, mutta Ripe antaa pingipongit 46-54 Sikkiläisille sipulikertoimen erotuksella, mikäli kentät pysyvät kutakuinkin vakiotilassa. Mikäli kentät ovat sen sijaan peilijäässä, niin oddsit käännetään toisinpäin Tenkylle 54-46.

Huijui ku on jännää. Ja kentät kakkaa. Jännäkakkaa!

Tekniikan akateemiset TEK