OKL-A 2023-2024 Finaaliennakko (ja pronssi)


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ai jumpe, ja sen kaveri Pumpe! Välierät ovat Becelin lailla paketissa ja jäätyneellä Stadikalla nähtiinkin Okan sulattavia suorituksia. Jääkenttä yllätti ponppuisuudellaan Ripen ennusteet, jotka heittivät välierähommissa lähinnä äärimmäistä persettä – vaan mitäpä tuosta.

Ei muuta kuin narskautetaan samoilla hajuilla mitalihommat tulille. To the trenches!

*NARSK*

FINAALI

The No Good Yellows (TheNGY) vs AiM (AiM)

Eka kerta! Pissipojat iskivät sähkärit kanveesiin lukemin 3-0 ja etenivät sensaatiomaisesti ensimmäiseen OKL-A-finaaliinsa. Liivijengi puolestaan kaapi voittamattoman Kakkakvartetin nurin neljässä pelissä. Stadionin talvinen vesivelli muuttui yön pimeinä tunteina jäiseksi tantereeksi, ja taistelut mitaleista käydäänkin jäätanssin merkeissä.

Keltaisten miesten Plushenkona häärii kakkospaikan määrämittainen Lämsä, jonka kaulaa on kullitettu OKL-mitaleilla moneen otteeseen. Toisaalta kemian lapsia vahvistaa myös tasaisesti targettiinsa osuva loikkiva Karppinen, sekä jääkentälle muita lakaisijalajitovereitaan paremmin orientoitunut lakaisupari Kinisjärvi-Viinikka. Suuri mysteeri sen sijaan on, että milla mitalla, vaiheella ja sipulin pehmeysasteella pelaa capitan Eskelinen. Myös Timppeli sai havaita jäätikön olevan hänelle itse ynseys, eikä rosterissa näin ollen ole kauheasti leveyttä, jos joltakin keltanokalta pääsee finaaliripale housuun.

AiMin nousukiito finaaliin on ollut ironisesti aika aidon_menon kaltaista jyystämistä, sillä pelejä on kertynyt vyöllä kahdessa sarjassa jo 10 kappaletta. Menestyksen salaisuus on löytynyt osin kivi_kovasta rutiinista ja osin vastustajien sössimisestä. Patteri on löytänyt omaan tangoonsa tutut kaikki-vittuun-tahdit ja Inkerin talvilakaisu asettuu jääkentälle ihailtavalla varmuudella. Vakkarisankareiden lisäksi bomba Vainionpää näyttäisi päässeen aika hyvin sinuiksi kovan alustan vaatiman pitkän heittomitan kanssa.

Finaalin avainsana tulee todennäköisesti olemaan konapommituksen puhtaus. Se ratkaisee ensimmäiset 75% ja Inkeri ja Anri käyvät apuviivoilta käsin kädenväännön lakaisutaidon maailmanmestaruudesta.

Ripe pistää ekat kolme peliä kiimaisille tenkyläisille 2-1, mutta sitten kun pitäisi pistää sarja poikki, niin punainen veteraaniveturi hiipii hiljaisesti suhisten rinnalle ja puksuttaa takasuoralla ohi valkoisen vesihöyrypilven puksahdellessa piipusta Pegasuksen taivaalle.

Pinnat AiMin grillille 51-49.

Nyt ei muuta kuin huomiovärit kaulaan ja koko kyykkäkansan voimin livekatsomoon hankkimaan kisamakkaran päälle kemistinkeltaista senaappia tai koneenpunaista kepsuttia.

PRONSSI

Kakkossaajat (SuHa) – SIK Bastards (SB)

Oh boy, ketä kiinnostaa? No Ripeä. Vähän.

Sähköäpärät kärsivät TheNGYn käsittelyssä kylmän kylvyn ja mestaruuden uusiminen jäi tällä haavaa haaveeksi. Pronssiotteluun haalittaneen rosterin täydeltä eniten säälimitskuista kiinnostuneita viskojia halaavan Kaxin tukijoukoiksi. Jos kentät ovat jäätä, niin elektromiesten pitää kaivaa lisää asettumistaikaa joko pullon pohjalta tai haljenneista mailoista. Sen verran oli näet ponppua ja rodeota kemistisarjassa.

Kakkossaajien perätuuppariosastolla on sama meditaatio edessään, sillä välieräsarja AiMia vastaan suli röpelöpomppuihin kuin pöydälle jätetty vaniljajäätelö. Pronssimatsi kiinnostanee feikki-suhaa yhden YTYn hihin verran sinisiä enemmän, mutta päivän tulos riippunee enemmän kelistä kuin motivaatiosta.

Kumpi kiinnostaa Hymypoikia enemmän: OoKooÄllän bronssi vai Liigacupin mestaruus (joka muuten voi olla toisintomatsi pronssipelistä – se selviää tänään)? Onko voittajavaltti liekehtivä Mjatti vai kiimainen Suppis? Kestääkö YTY:n maha vielä yhdet pelit? Pelaako SB plussahommia?

Ripe veikkaa, että pronssipeli on täynnä antia ja kliimaa. Perinteiseen tapaan.

Pinnat nyt vaikka Jussukan pomppuhauelle ja Mikko O.:n noitumiselle 53-47 välierä-Okien perusteella.

Tekniikan akateemiset TEK