Ripe´s “Pre-Season” Power Rankings 5.1.2020


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Hallelujaa, kyykkäkausi 2019-2020 on vihdoin täällä! Olisipa talvikin. Moni konkaritiimi näyttäisi olevan eläkeputken poistopäässä ja uusien yrittäjien rosterit ovat Ripelle tabula ja vieläpä rasa sellainen.

No joh, hitaasti mutta varmasti liikkeelle nytkähtelevä liigakausi näyttäisi kärsivän vakavasta kyykkäkiiman puutteesta ja suoraan sanoen paskoista kyykkäkeleistä. Le Stadiónin pinnoite on huhujen mukaan liukkaammassa kunnossa kuin Linnanmaan jäähallin luistinrata. Tästä huolimatta uskaliaimmat ovat ehtineet jo pelaamaan ihan virallisia pelejäkin, ja Ripen on syytä tirkistellä vähän A-sarjan voimasuhteita virallisten pre-season-ennakointikiikarien läpi.

1. Boss, Somalian omega DJ (BSoD)

Rankingin ykkösenä aloittaa tällä kaudella pikkumusta bsodi, joka on näemmä arponut tänä vuonna nimeensä ripauksen kyykkähistoriaa ja kansainvälistä musiikkiosaamista. Itse rosterissa selkein ero aiempiin vuosiin on warren vakiintuminen tietäjäteekkareiden remmiin Nemon etsiessä itseään jossakin joukkuetreenien tuolla puolen. Tutut nimet Kyöstilä ja Keisu täydentävät rosterin hätävarantoja vakkarinyrkin pelatessa valtaosan peleistä.

Aapens on kasvattanut jo valmiiksi hyväksyviä nyökkäyksiä kerännyttä varmuuttaan kesän aikana ja Zenith sai paremman kätensä takaisin heittokuntoon ennen kauden alkua. Näillä eväillä BSoDi on jo jatkopeleissä, mutta kun pakettiin pistetään kaupan päälle kokenut Pulu-kkinen ja lakaisijaloordi wr, niin luvassa on voittoja. Voittoja kaikkialla!

2. Kakkossaajat (HanSB)

Hyvänä kakkosena killuu lähtöarvonnassa Kakkossaajat, jonka rautainen rosteri taipuu melkein mihin tahansa muottiin. Mjatti, Soppanen ja YTY ovat kaikki All Rats -tason suorittajia ja vilttiketjurulettiin löytyy kovia suorittajia kakkosketjustakin. Häkkisen hellästi hivelevä nelospaikan hipaisu sopii hyvin alkukauden liukkaille, ja jo pitkään vaiheeseensa varmuutta kerännyt Himish täydentää joukkueen lakaisupotentiaalia. Jarno ja Jukka ovat liigan kärkipäätä tehokkaassa kakkos-kolmospaikan tykityksessä ja Southassin nurkkapoistot ovat edelleen käypää valuuttaa A-sarjassa.

Oikeastaan ainoa epäselvä asia on, että miten Nisperger suhtautuu tiimin uuteen naispelaajaan ja hänen oikeuteensa käyttää lähempää heittoviivaa. HanSB on tänä vuonna erinomaisen hyvä veikkaus Åken pokkaajaksi.

3. aitoa_menoa (AiM)

A-finaalissa viime kaudet pyörinyt AiMi on kahden edellisen tapaan varma valinta liigan Top 4:ää ruotiessa. Kaikki joukkueen takuumiehet (ja -naiset) ovat tälläkin kaudella remmissä ja rosterista löytyy laajuutta kelille kuin kelille. Petteri pistänee patteria pihalle konatilastojen kärjessä ja ämV-P Inkeri hoitaa lakaisupuolen. Torakatti, Ville ja Matti eivät kovasta kelistä yleensä perusta, mutta pienikin lumentulo nostaa AiMin osakkeita reippaanlaisesti.

Nyt kun röda tåget on hiljakseen tottunut pleijarimenestykseen, niin on jännä nähdä puristaako Åke-panta kapteenin päätä, vai ottaako punakone rauhallisesti parhaat paukut kevätkeleille säästäen.

4. SuppoHauet (SuHa)

”Mestariit!” Vuosikaudet päätä Teklaan ja AiMiin hakannut Suppotiimi otti viimein viime kaudella omansa ja tällä kaudella nähtäneet miten pahasti mestaruuskrapulakärpänen on puraissut tosissaan pellaajia. Joukkueen rosteri on takuutiukka paketti, mutta viime kauden mestaruuden takuumies Piip of Po loistaa poissaolollaan. Ylirannat ovat siirtyneet huhujen mukaan harjoituspuuhista sisällöntuottohommiin ja EM-Erosen varsinainen heittokäsi on edelleen telakalla.

Vaikka rosterissa on edellisvuosiin verrattuna paljon liikkuvia palasia ja probleemia, on SuHa silti kerännyt joka vuosi riittävästi treenitunteja vyölleen kairatakseen itsensä jatkopeleihin. Haastajat ovat tosin jo tulleet kyykkäkiimassa jo ex-himotreenaajien rinnalle.

5. Puppelikukkeli Tööt Tööt (PööT)

Jos joku A-sarjan tiimeistä pystyy toden teolla haastamaan kärkinelikon, niin se on A-sarjapaikkansa vakiinnuttanut PööT. Varmaotteisten lajikonkareiden Oonan ja Jennyn treenitunnit eivät välttämättä pistä päätä pyörälle, mutta tekemisen taso ei yleensä ole siitä järin paljoa kärsinyt. Roope on pelannut pikkulintujen mukaan aktiivisesti kesän aikana ja uutta rekryäkin on kuuleman mukaan käytetty kentällä ottamassa tuntumaa. Mannis-Annin ja Nessun kunto on arvoitus; siispä Puppeleille sija viides keskisuurella yllätysmenestyspotentiaalilla varustettuna.

6. Musta Surma (MusSu)

Viime kaudella nippinappi ristiin pelaamalla ja tupeksimalla itsensä pleijareista pullauttanut MusSu janoaa revanssia. PeeJii-Anrin ja Emmi-Kaisan tyttövoimalla johtama kokoonpano on pysynyt kasassa nyt jo kunnioitettavan pitkään ja treenitunneille alkaa toivottavasti tällä kaudella tulla katetta. Kärkiviisikon haastaminen ei taida tänäkään vuonna olla vielä päätavoite, mutta pleijaripaikan MusSu haluaa ilman muuta. Takaa tulevissa joukkueissa on vähintään yhtä paljon kokemusta tai innokkuutta (ja Willizin tapauksessa molempia), eikä sipuli saa levitä ratkaisupaikoissa.

Jos Anri ehtii hallintotehtäviltä treenaamaan ja poikaosasto osuu muuallekin kuin pelitovereihin, niin MusSulla pitäisi olla kelpo saumat kiilata kahdeksan parhaan sakkiin hyvin arvosanoin.

7. Halukkaat (Hali)

Kaxittomaksi yllättävän halausta halajava rosteri on jälleen kausiennakkolistalla lähellä peräpäätä, vaikka Halukkaat ovat vuodesta toiseen kaapineet tiensä jatkopeleihin. Aina yllätysvalmiit veteraanit ovat todennäköisesti kuuden sakissa runkkarin saapuessa loppusuoralle, ja kovilla keleillä joustavalla rosterilla pelaava poppoo voi hätyytellä jopa Top 4 -tiimejä.

Halukkaiden penkillä ei istu yhtään pelaajaa, jonka pelikokemus ja rutiini ei riittäisi pleijarikähinöihin asti, vaikka tiimi ei treenaisi heiton heittoa. Jos Ohtoset rupeavat kulkemaan kentällä entiseen tapaan ja Jakerin ja Repan heiton mitta asetttuu kohdalleen, niin Halukkaat kiusannee tänäkin vuonna kärkitiimejä jatkopeleissä.

8. Piti mennä B mutta mentiinki A, nimikkotaktiikka kuhaB (kuhaB)

Ajan ja hermojen säästämiseksi pelkkä lyhenne riittänee kuhaB:n uudesta A-sarjakokelaasta puhuttaessa. Pisimmän nimen kilpailussa jatkopaikan jo varmistanut kuhatiimi ei ennakkoon kuulu voittajasuosikkeihin, mutta rosterista löytyy pari Ripellekin hämärästi tuttua nimeä ruodittavaksi.

Tuoreen hallituksen liigavastaava Kilponen on keskustelulokien mukaan yksi ahkerimmista treenaajista ja muiltakin pelaajilta löytyy kyykkäkokemusta alemmista sarjoista yllin Kyllin. Ainakin Hellberg on todistettavasti käynyt takavuosina näytillä kesä-BSoDissa. Lähtökohtaisesti sarjataulukon pohjalta ylöskäsin rimpuilevalla kuhaB:llä on sikäli hyvä tilanne, että vahingossa väärään sarjaan ilmoittautumalla jatkopaikka voi olla jopa lyhyemmässä kuusessa kuin B-sarjassa. Takana ei nimittäin tarvitse pitää kuin yksi kvartetti.

9. Wanhanamatöörigyykkäjoukkueen A Gerho (#swagina)

Häntäpään swaginaattorit pistävät ennakkosijoitusta tuskin pahakseen. Tiiviissä ja kokeneiden rosterien tähdittämässä A-sarjassa on vähänlaisesti löysää #swaginan kaltaisille yllättäjille, mutta hyvällä urheiluhengellä ja sopivalla Gambina-voitelulla höystettynä A Gerhon Bojad voivat hyvinkin pistellä ylempänä hilluville pataan jatkopaikkaan oikeuttavan määrän verran.

Uulan konaheitto sopii mainiosti koville keleille ja Laaksonen ja Riikonenkin osuvat kenttään ainakin jokseenkin säännöllisesti. Arpaonnen varaan jääkin, miten Kittilän jätin tangenttisivallus on kohdistettu.

Tekniikan akateemiset TEK