Ripe´s Power Rankings 19.1.2020


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Pääosa palikkaporukoista (Kakkossaajat prkl) on ehtinyt läpsyttelemään parissa viikossa sen verran pelejä, että ränkkäyshommat alkavat taas olla ajankohtaisia. Staadioni on Ripelle saapuneiden sähköisten telegrammien mukaan välillä umpijäässä ja toisinaan vesilillun ja loskan peittämä. Tämä on näkynytkin tulostasossa, joka on aikaisempiin vuosiin verraten näyttänyt suorastaan ryöhnäiseltä (lue: jopa tan pereen liigan paras tiimi olisi Oulun top-6:ssa Okan perusteella). Hyi!

Luistinradasta huolimatta pelit ovat päättyneet pääsääntöisesti ennakko-odotusten mukaisesti suosikkien voittoon. Ainoat ylläri de la pyllärit ovat nekin vielä aika viattomia kompurointeja todelliseen äärimmäiseen ryssimiseen verrattuna. Tässäpä näitä, bitte bitte.

  1. aitoa_menoa (AiM) +2

Tuut tuut! Plussajuna coming through! Pornofilmiteekkarit ovat avanneet kauden vakuuttavan vahvasti. Red Train niittasi kärkipään kamppailussa suhareita pataan kostoksi viime vuoden finaalitappiosta. Jääkentistä huolimatta pelitilastoista löytyy (varma!) plussaerä +3 ja yksi pelikin on painunut pinnan verran positiivisen puolelle. AiM on saanut 4:ään pelattuun peliinsä koko rosterin liikkeelle (yllätys yllätys) ja laajuuden lisäksi rosterista löytyy myös huippulaatua. Peräportaan Ice Queen Sairanen on putsaillut kenttiä suurimmalla peliajalla (ja parhaiten asettuvalla lakaisulla) ja Mr. Univ.. Törmänen on hivautellut patteria aivan järkyttävillä tehoilla (mm. ykköspaikalta hka 10.12, eissss). Kohtaaminen BSoDia vastaan puuttuu vielä pelattujen pelien listalta, ja tuo Battle for the Åke voineekin syöstä hiilivaunun raiteiltaan.

  1. Boss, Somalian omega DJ (BSoD) -1

7 peliä, 7 voittoa. BSoDi on myllyttänyt A-sarjan rostereita nurin vakuuttavan tasaisella suorittamisella, kuten Ripe tiesi ennustaakin. Erityisesti lakaisuosaston tilastojen valossa vahvasti suorittanut BSoD ei ole kuitenkaan vielä kohdannut sarjakärjen muita tehokvartetteja, jotka ehkäpä piilottelevat itseään vihaisen Aapon viuhuvalta konapommilta. Päänahka kauden avausottelusta (videomateriaalin perusteella kenttä saattoi olla hippusen kova(hko)) Kakkossaajia vastaan antoi hyvän startin kauteen, eikä perinteisiä toisen päädyn ryssimisiä ole juurikaan nähty. Linjanpoistaja-Zenin v-käyrä on toistaiseksi hymiölukemissa, mutta kulman takaa kuuluu jo uhkaavaa raiteiden kolinaa ja suppojen suhinaa…

  1. SuppoHauet (SuHa) +1

Suharit onnistuivat kipuamaan rankingeissa yhden sijan, vaikka Oka huitelee kolme kertaa tavanomaista suuremmissa miinuslukemissa ja tilillä on jo yksi ”ei taas”-tappio AiMia vastaan. Vasuri-Antti on Länsi-Kaijonharjun pyörätieverkoston alikulkugraffitien mukaan onnistunut tunaroimaan itsensä 4H-kerhoon ja perinteisesti takalinjoilla luutineen Ennin kausi on yhä korkkaamatta. Lämsän ja Suppiksen konaheitoissakin on reilusti parantamisen varaa, ja joukkueen pinnalla pysyminen näyttäisi olevan toistaiseksi kolmospaikan Donnin käsissä. Kärkipään matseista on takana vasta yksi (turpaan!) ja peräpään tiimienkin kanssa on ollut ottelutilastojen valossa ajoittain vaikeuksia. Mestaruuskrapulan taittumista ja kovia pelejä odotellessa.

  1. Kakkossaajat (HanSB) -2

No niin. Kakkossaajilla on tilastoissa yksi pelattu peli, ja siinäkin tuli BSoDilaisilta tauluun, että heilahti. Haukkaritahdin ollessa 3,5 erää kohden ei voi odottaa kovin hillittömiä tuloksia, mutta jääkenttä ei taida sopia Hanäsbeelle sen paremmin kuin muillekaan. Dataa on sen verran vähän, että Kakkossajien loppusijoitusta ei kannata lähteä vielä kovin valistuneesti arvailemaan. Vahvasti aloittaneen Himangan räyhäisän tukkamuodin (no ei silti, vaan Oka:n) saattelemana sijoitus PööTin ja Halin edelle neljänneksi.

  1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (PööT) 0

PööTin kausi ei lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla, sillä tiimi ei ensimmäisen 7 pelin aikana onnistunut yllättämään kärkipään tiimejä jääkentällä housut kintuissa. Sen sijaan kuhaB onnistui piirtämään jarruraidat pööttikapteenin kalsareihin pisteen eroon päättyneessä kaudenavajaistrillerissä. Tästä huolimatta PööTin Oka on vertailukelpoinen -23.00 ja parasta heittojärjestystään vielä hakeva tasa-arvokvartetti ei ole edes saavuttanut Ballmer´s Peakiaan (toisin kuin Himish, silloin kun ei puhuta kyykästä). Roopen H% on jokapaikanhöylälle yllättävän matala ja Oonan röyhkeät linjasiivoukset pitävät tiimiä vielä mukana kamppailussa TOP 4 -sijoituksesta. Jos Jenny löytää nurkkapoistovarmuutensa, niin johan alkaa edessä heiluvienkin tiimien läski tummua.

  1. Halukkaat (Hali) +1

PaO -31.00, sijoitus 5. Hali on keskittynyt pelaamaan kovia pelejä pois näin alkukauden kunniaksi, ja se näkyy K/D-sarakkeessa masentavana vertailulukuna 0.20. Rosteriaan vinhasti pyöritellyt Hali ei ole saanut siivottua vielä yhtään päätyä alle -10:n, mutta tästä huolimatta voitto tuli tärkeimmässä pelissä MusSusta pinnan erolla. Halukkaat tarvitsee kärkipään haastamiseksi kelakaupalla mussusiimaa, vaan tärkeintäpä taitaakin tällä hetkellä olla wanhojen setien ja tätien diesel-koneen hidas ja huolellinen lämmitys ennen kevätauringon hellimiä jatkopelejä. Johtonen keikkuu hauettomalla pelillä OFKL:n kärjessä (edes fantasiakyykkää ei enää osata, jumalauta, melkein jokainen tiimi miinuksella: hävetkää!), Repa on kuulemma hymyillyt ja Maija on ollut telegramin kertoman mukaan kentällä hiljaa. Joko seuraavaksi jäätyy helvetti, tai sitten Halin heikko Oka kostautuu ja takatuupparit vilahtavat toisella runkosarjakierroksella kikatellen ohi.

  1. Piti mennä B mutta mentiinki A, nimikkotaktiikka kuhaB (kuhaB) +1

Voi Jeesus, mitä ryssimistä! Ensin meni reisille 13p etumatka suhareihin ja sitten tuli tukkaan PööTiltä pinnan erolla kolmen viimeisen heiton näyttäessä enemmän kemian rakennekaavalta (H-H-H) kuin kilpaurheilulajin pistesarakkeelta. kuhaB on osoittanut alkukaudesta olevansa yllätysvalmis joukkue, ja sillä on ehdottoman hyvät saumat jatkopeleihin; heti kun pää kestää kokonaiset kaksi erää yhden sijaan. Sen verran on toki sanottava, että jo pelkästään A-sarjaan vahingossa ilmoittautuminen on vaatinut sen verran isot cojonesit, että sibalenkovettamisprosessiin ei ole vielä välttämättä riittänyt paukkuja. Nähtäväksi jää.

  1. Musta Surma (MusSu) -2

Hehe, vituiksihan se meni MusSun startti kaikesta revanssinhimosta huolimatta. Turpaan on toki tullut vasta 4:ssä pelissä, joista kahteen otteeseen kärkipään bsodilaiskostajilta ja kertaalleen verrattain hyvin pelaanneelta PööTiltä. Kirvelevästi suolassa pyöritettyä veistä haavassa kääntää kuitenkin pinnan tappio katkeransuloisesti käkättävälle Halille. Mitta on vielä ottamatta sekä peräpää poikia ja muutamaa kärkipään tiimiä vastaan, ja MusSun kisakausi on vielä auki kuin entisen tytön alasuojaus tanssien jälkeisessä kesäyössä. 0-4 -startin jälkeen suunta on vain ylöspäin. Paitsi jos joutuu Piekkarin yllättämäksi. Sitten se on alaspäin.

  1. Wanhanamatöörigyykkäjoukkueen A Gerho (#swagina) 0

Kyllä on wanhassa wara barembi. Swäggärit istuvat toistamiseen bussin takapenkillä tilastosarakkeen näyttäessä neljää tappiota ja Oka:n huidellessa yli viidenkympin. Koska pelejä on alla vasta niin vähän, niin on turha ruveta hylkäämään laivaa ja vaihtaa gambinalinjalle (tai, no, sen suhteen taisi juna mennä jo). Naamat sulattava H%-sarake paljastaa, että jääkeli ei ole sopinut edes swaginaattoreille, sillä alle kympin prosenteissa huitelee vain 25% pelaajistosta (hyvä Rainer!). Uulan kona-hka:ssa on pinnan parin verran kasvupotentiaalia kelien pehmetessä ja Piekkarin konatykitys nyt ei voi ainakaan mennä kovin paljoa heikompaan suuntaan. Joukkue on ottanut tähän saakka turpaansa liigan valiojoukoilta ja taktiikkana vaikuttaisi olevan oletetusti heikompien vastustajien hämääminen vaatimattomalla Oka:lla. Tosin jos #swagina aikoo räväyttää MusSulle ja kuhaBeelle paskat housuun, niin sitten pitää jo pelata joku -42:sta parempi pelikin.

Tekniikan akateemiset TEK