Ripe´s Pre-Season Power Ranking


Ripes Corner logoAh ja Uh. Ripen mahtavan 30 tuumaisen ceeärtee telkkarin valtaa lopultakin jälleen oikea kuningaslaji, Kyykkä! Kyykkästadion, kuten myös vähäisempienkin lajien korkeimman tason pelikentät, myös on valmistettu työläisten verestä ja kyynelistä. Kiitos tamppaajille jotka saavat kentät kuntoon joka vuosi!

Uusi kausi tuo uusia joukkueita, tai tässä tapauksessa hajonneita joukkueita. Aasarjan saldo on tältä vuodelta PLUS YKS (+1) ja Beesarjassakin on reilusti uusia tuttavuuksia. Viimevuoden ceesarjakin saadaan kuulemma pelattua loppuun! Kyykkäkiimaa joka puolella.

Uusi kausi alkaa ihan just, ja eetterin takarajoilta korviin on kantautunut jotain ihme kekeilyä. Ripen ikiomassa A-sarjassa pelataan puolitoistakertainen runkkari, siis mit helvetten. Ei Ripe sellaiseen leikkiin ala, vaan tässä olisi tarjolla aito oikea Ripen mestaruus(!) pree-siison-Power-ränking. Pitäkööt lohkonsa.

1. SuppoHauet (SuHa)

Lällällieru, ei me lopetetakkaan. Kesän minihajoaminen olikin vain ovela juoni! Quadruppelimestarit palaavat takaisin talvikentille pääosin vanhalla kokoonpanolla, mutta myös uusien kasvojen vahvistamana. Kapteeni Eronen naarasi kesäpelien jälkimaininegeista takakenttien kovimman naamansulattajan, eli Ripen lempparivittuilija Maijan rosteriinsa. Entisestään lisääntynyt KuningasSuppo puolestaan on tavattu harjoittelemasta tiimin toisen noviisin, ex-TUHERO Elina Salon kanssa. Tarina kertoo, että joukkueen monivuotinen ÄmV-P Hannu “Donni” Oksman ei jaksa enää siirtyä runkosarjaa varten Ouluun Pyssykylästä, vaan jättää paikan sankarilliselle paluulle pudotuspeleihin.

Joukkueen runko koostuu EeÄmErosesta, Isä Suppiksesta ja Täysiä _Keskelle_Lämsästä, ja näillä veikoillahan paukuttelee riviä pois jo aivan kiitettävällä ryminällä. Kysymysmerkiksi jääkin, että miten tuore naisosasto saa pyyhittyä kentän puhtaaksi poikien pyllyilyn jäljiltä. Ripe ei usko Åken tipahtavan tänä vuonna Suppolaisten laariin, mutta Donnin saapuessa kentälle viides mestaruus hiostaa jo uhkeasti Suppiksen lahjetta.

2. Bippeli Sippeli oihvoih Dippeli (BSoD)

Öff-siisonin suurimman pelaajakaappauksen noZen muodossa tehneet BSöDiläiset pääsivät lopultakin kullin (hih) makuun, kun Kesäliigan voitto napsui lopultakin tietoteekkareiden maljaan. Pulu-masan lisääntyneet itiöt vievät huhujen mukaan osan ajasta ja kertakaikkisen hulvattomasti nimetyt Bippeli Sippelit pääsevätkin pitkästä aikaa kierrättämään pelaajiaan tulevalla kaudella Ohtosten rumemman osapuolen liittyessä vahvuuteen ja kakkaossaajien jäädessä pelaajamarkkinoilla diskautumaan kalliolle.

Aaappo paukuttanee konaa tylyyn goatze-tahtiinsa jatkossakin, mutta peräpään joustavuutta ei voi kuin kehua. Paskis, Johtonen ja Zen-Olli pystyvät heittämää periaatteessa mitä tahansa paikkaa vain, josta kertookin Kesäliigassa pelattu PLUS YSI (+9, siis mitävv eiss) peli. Ihan hurlumheihommaa.

Mikäli DodosorsaDinot saavat pelituntumansa kohdalleen heti kauden alkuun tässä on yksi suurimpia suosikkeja Åken nostajaksi. Sipulin pitää vielä pysyä koko kauden kasassa, ettei pleijareissa sulamista tapahdu aikaisempien vuosien tapaan.

3. Puppelikukkeli Tööt Tööt (PööT)

Viimevuoden sensaatiojoukkue Pöötti löytää tiensä lopultakin Ripen pre-season rankingien top kolmoseen, wuhuu. Joukkueen kapteeni Ropsukka täytteli palkintokaappiaan kesällä SM-kullalla ja moni muukin joukkueen jäsen on onnistuttu bongaamaan kesäkentiltä tiedustelupalvelu Stadikan avulla. PJ Miettunen lähtee kauteen suu vaahdossa ja kullankiilto silmissä, sillä viimevuoden karvas finaalipettymys tuntuu varmasti yhä miehen kalpeissa perskannikoissa.

ÄmVeePee Mustaniemi rullaillee edelleen lakaisukarttunsa neliön kulmasta kulumaan vastustajien pyöritellessä silmiään. Kapitenski Ropsu pitää paljetin koossa tykittämällä hevon kuuseen kaikki vasurille sopivat hajalinjat. Topi jatkanee tasonsa nostamista edelleen, mutta Nenosen täsmäpommit vaatinevat alkukaudesta vähän kalibrointia. Odotusarvo on kuitenkin viime kauden pohjalta, että Nesunkin djorma nousee tappiinsa pleijareiden lähestyessä. Alkukauden tasonhaku vienee Puppelsseilta parhaimmat Åke-mahkut, mutta pleijareissa viime kauden komeetat näyttävät miten humalassakin pystyy pelaamaan KYYKKÄÄ.

4. AiM (AiM)

RIP aitoa_menoa. Perheellisten setämiesten (ja tätinaisten) AiM on hukannut vanhan perinteikkään nimensä ja siirtyneet kokonaan pelkän lyhenteensä käyttöön. Skandaali, saatana! Liekkö tämä esimakua koko kauden suunnasta, sillä lihavat pikkupulut kertovat puolen vuosikymmenen parhaan lakaisijan Kinkeri-Inkeri-Kaisa Eronen-Sairasen hakevan vielä kyykkämotivaatiotaan. Kesäliiga jäi puksuporukalla kokonaan välistä, mutta avainpelaajat toki löytyivät edelleen kesäkentiltä reenaamasta (lapsellista).

Punajunaa ei voi kuitenkaan sijoittaa nelossijaa alemmaksi, sillä tiimissä on kuitenkin samanaikaisesti Puolen Vuosikymmenen Bomberi, Lakaisija, sekä Seuran Kovin Jätkä! Lantto, Vainionpää ja Tupla-Ii täyttävät jälleen rosterin ja hoitanevat kaiken tarpeellisen mikä tähtikolmikon haukiverkosta sattuu pääsemään livahtamaan kentälle. Violently gayn Petterin kartunheilutuksen tahdissa punajunalla on oivat edellytykset jopa OKL-mestaruuden uusimiseen, jos mies pysyy pois jääkiekkokentiltä.

5. SIK Bastards – old’n Dirty (SBoD)

Onko se Diktaattori? Onko se olutdelffiini? Ei – se on SBoD. Vanhat perunat kyllästyivät penkillä istumiseen ja potkivat junioridivisioonansa omaan joukkueeseensa. Vanhat ja Ikivanhat Siniset paskiaiset kokoontuvat jälleen SM-Soppasen ja BDSM-mjatin coren ympärille ja hakusessa on uusi kultainen dynastia jo männeiden vuosien muistoa kunnioittaen.

Pitkin kesää massiivisia konasokkopommeja nakellut sympaattinen Kaxi paukuttaa konaa minkä futisreeneiltä kerkiää. Exhippimme Paavo ja Metsämansikkahenki Heikki hoitavat kenttää tyhjäksi jumalaisilla lakaisuilla ja WTC-heitoilla (kaksi tornia, kas). Sobbanen heittää kaikki vaikeat linjat ja mjatti heittää sympaattisella roikullaan kulumat poies.

Vanhat ja likaiset sedät ovat ilman muuta taistelemassa mestaruudesta ja Åken kuparisesta kosketuksesta ja Ripe uskoo joukkueen pääsevän varsin pitkälle. Vitossija voi jopa olla röyhkeä aliarvio ottaen huomioon joukkueen jäätävät kokemuskertoimen.

6. Kakkossaajat (DSQ)

Kakkosta jakoon kun Kakkaossaajat palaavat uuteen kauteen Kesäkauden katkeroittamana. KJL päättyi sandaalinkäryiseen luovutusvoittoon puolivälierissä KuVaa vastaan, kun Häkkinen oli eksynyt metsään kahdeksi viikoksia ja pelejä ei Ripen uutis- ja varma_tieto_toimiston tietojen mukaan saatu sovittua. Uusia luovutusvoittoja onkin jo luvattu julkisesti kapteeni Komulaisen toimesta, kun DSQ saapuu kentälle lähes samalla miehistöllä.

Ainoana erona viimekauteen on BSoDin ryöstökalastama Johtonen, joka pakeni mediahärdelliä nuorempien lajitovereiden seuraan. Ytytytytytyt on edelleen joukkueen sielu ja selkäranka ja tuulimylly-Leinonen tekee muille tietä paukuttaen konaa ykköspaikalta ykköspaikan heittäjälle sopivalla hka:lla ja lakaisujen osumaprosentilla. Peräpäästä löytyy M.Häccinen (jos löytyy?) ja AiM-palikkapelin hallitseva Euraasianmestari Himish, ja tämä takapään lottoduo onkin Kakkossaajien ikuinen kysymysmerkki ja musta hevonen. Lonnakko tekee Lonnakkojuttuja (#vainlonnakkojututeipekka).

Vaikka Kakkivat Ossaajat löytyvätkin Ripen listasta vasta sijalta kuusi, ei ole yhtään syytä aliarvottaa DSQ:un kokenutta joukkuetta. Hyvänä päivänä tällä rosterilla voi lyödä luun kurkkuun kenelle tahansa ylempänä taulukossa keikkuvalle tiimille.

7. The No Good Yellows (TheNGY)

Tenky jatkaa nuoremman rosterin voimalla. Vanhukset tiputettiin B-sarjaan ja edes paluun tekevä Kajaanin kaunein kyykkäpoika -palkinnon useita kertoja voittanut Jamsteri ei mahtunut joukkueeseen (nyyhkis). Timppeli pitää vanhan kaartin lippua yhä korkealla, mutta joukkue on todellisuudessa rakennettu “uuden” sukupolven voimaparin Viljami-Anri ympärille.

Tuore Naisten HKL-herkkusieni Anri lähtee näyttämään kaikille ja hakemaan pleijaripaikkaa viime kauden nöyryyttävän jumbosijan jälkeen. Viljami näytteli kesällä oivallisia lakaisuvälähdyksiä ja tuore puheenjohtaja Eskelinen on ottanut myös aimo harppauksia kesällä peliinsä. Joukkueen mielenkiintoisin vahvistus tulevaan kauteen on kuitenkin B-sarjan voimapommittaja Karppisen Antti, joka tykitti konaa kumoon antaumuksella koko viime talven. Mies on myös HKL-mestari viime kesältä, tosin eri sarjasta kuin Kinis-Anri.

Rosteri hakee varmaan vielä alkukaudella uomiaan, mutta pelijärjestyksen vakiintuessa tulosta alkaa varmasti tulemaan ja muutama isompikin päänahka tarttuu varmasti haaviin matkan varrelta vieden heidät jälleen pleijareihin vuoden tauon jälkeen.

8. Kuha tuo B-sarjan rallia, paha kaataa kuppia (KUHAB)

KuhaBee ei välttämättä päässyt kovin pitkälle viime kauden pleijareissa, mutta pisimmän nimen kisan tiimi voittaa tänäkin vuonna (voi jeesus, oisko mittään aimi_hommia, hä?). Rosteri on pääosin sama kuin aiemminkin ja joukkueen tulostaso on ollut varovaisen nousujohteinen viime vuosina. Viime vuoden bomberkaksikko Rintamäki-Körkkö hoitanee rivin pommittamisen Zakke-Taru-kombinaation hoitaessa statsilapun takaruudut. Aivan uusia nimiäkin löytyy Markus Ojan muodossa, joka on Ripelle täysin uusi tuttavuus (terve Markus!).

Viimevuoden pleijariunelma meni pipariksi (hihi) heti puolivälierissä, kun SuppoHauet tykittivät mustat Kuhat suohon suoraan kolmessa pelissä (TAAS, valitkaa välillä joku muu prkl), mutta Ripe uskoo Kuhan nousevan (hihi) jälleen pleijareihin ja antaa (hihi) lievän mahdollisuuden yllätyksillekin.

9. SIK Bastards (SB)

Nuorta lihaa! Ripe tykkää! SB:n nuorisojaosto kaappasi ÄsBeen vanhoista paskoista kalliolle jätetyn Kili-posen ja muodosti oman joukkueensa, with blackjack, and hookers. Nuoret Siniset paskiaiset tuovan kentälle koko A-sarjan tiiviimmän rosterin, jota tähdittävät veijarit Miksu sekä Ilmari. Loppupään putsauksesta vastaavat Korhonen (Risto, ei Aapo) ja itse kuningas-paskiainen Kiliposen Janne.

Nuori ja nälkäinen joukkue pyrkii näyttämään kyntensä, mutta ensimmäinen kausi kosahtanee kokemuksen (ja 14 saludoen pelaajien) puutteeseen. Ainoat voitot tulevat ennustettavasti KullinVahaajista. Lopputuloksena arvokasta kokemusta, iso kasa haukia ja nälkää tulevaan kautta ajatellen

10. Kuivaa Vallissa (KuVa)

“Kuvan vuosi!” -huudot ovat jo pikkuhiljaa kadonneet ihmisten mielistä, vaikka Nuuttipukin uuden sukupolven urhokkaat kyykkäsankarit palaavatkin toteuttamaan jatkamaan joukkueen legendaarista A-sarjataivalta. Tiimi palaa viime vuoden kokoonpanollaan luottaen kohurekry Eeron vasuripommivoimaan ja OoPeen rivintykitykseen. Nuuti puolestaan otti kesän aikan vahvoja kehitysaskelia noustessaan A-sarjaan, mutta huono puoli on, että Vasari on ainoa, joka osuu edes suurin piirtein sinne mihin yrittää.

Kyllä – Ripe ennustaa, että viime vuoden Taneli Raution kollektiivisesti voittanut KullinVahaajat tulevat taas kilpailemaan haukitilastojen kärkipaikoista ja pistetaulukon peräpäästä tiiviisti. Kyykän tuskaa ei auta ollenkaan, että Eero paskoi khännipäishään (alledgedly) jalkansa eikä ainakaan kesän aikana päässyt missään vaiheessa takaisin omalle möreälle tasolleen. Lisäksi yliopistokadun pihoilla ja Leskisen edessä juoruja ja kyykkätornareita keräilleet läskipulut kertovat, että Nuuti ei ole välttämättä Oulussa, joten (hauki)soppahan tässä on tarjolla.

Ripe aavistelee KuValle tänä vuonna OKL-mahalaskua, mutta sehän ei tunnetusti pesispaitoja haittaa. Jääpähän aikaa aloittaa kesätreenit ajoissa!

Tekniikan akateemiset TEK