Ripe´s B-season Power Ranking


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ripe on vuosien saatossa saanut runsaanlaisesti suorastaan vihamielistä palautetta B-sarjan totaalisesta unohtamisesta (ei sillä että olisi paljon ko. palaute kiinnostanut). Kyykkäihmisten jo odottaessa puccia, on Ripe pikku koni akki höyryissään vihdoin heljennyt avaamaan sanaisen arkkunsa myös divarin suhteen. Beetasarjalaisten ponnahti tälle kautta ilahduttavaan kasvuun joukkuemäärän lisääntyessä (hihi) kolmella.

Menyytä katsoessa voi hyvällä syyllä sanoa edessä olevan mielenkiintoisin B:n kausi hetkeen. A-sarjalaisten kekeillessä puolitoistakertaisilla runkkareilla (urpot), on B-sarjassa luotettu tuttuun kahden lohkon jakoon. Ripen musiikillista makua hivelevät lohkonimet kätkevät alleen hieman epäsuhdat jaot: siinä missä Matti on yleensä se valovoimaisempi osapuoli, on tällä kertaa Tepon aika loistaa. Teppo pitää nimittäin sisällään 4,5 joukkuetta viime vuoden B:n pleijaristeista (bilun räjäyttäessä värkkinsä tuhannen bilun päreiksi) Matin vastaavan statsisarakkeen osoittaessa 1,5:tä (lähellä myös Ripen kirjoitushetken promillelukemia). Tepossa on myös muutama yllätysvalmis tutkan alla lentävä nousukas. Molempien lohkojen keski-ikää on saatu nostamaan myös kaksi todellista dinosaurusjoukkuetta. B-rapun tilanne on siis kutkuttavampi kuin Ripen haarus.

Mikäli sikäli kyykkäkansa haluaa jatkossakin laajoja B-tason ennakointeja ja anaalisointia, ja Ripen maksa-arvojen pysymistä luovalla tasolla, voi koni akki lahjoitukset jättää stadikan kusipuun viereisen männyn koloon. Mutta tähän hätään, eikun pöytä täyteen B-priisiison ennakointia b´ la Ripe. Silvuplee!

Lohko Matti

1. Droit (D)

Setämiesten salasaura is back, ja mikä pahompaa, myös Paho-setä on tullut takaisin! Vuoden hiljaiselon jälkeen kyykkäkiimaa pursuava Paho on pakannut pakuunsa karttunsa ja muutaman haisevan vanhan teekkarin. Suurin osa B-sarjan kyykkäpalleroista oli vasta vahinko-ohon päässä, kun nämä vanhan pierut jo latoivat kyykkää kumoon. Toissakauden
runkkarin kakkossijan tuoneeseen runkoon nojaava droidilauma on helppoa sijoittaa nytkin
lohkonsa kärkipaikoille. Korsuorkesterin soittaessa pleijaripaikka varmistunee hyvissä ajoin, mutta palkintolusikoiden jakoa ajatellen on oleellista kysyä, kuka pelaa ja kuinka paljon?

2. SyrvänKyylä (KyS)

Kakkoseksi (tirsk) Ripe sijoittaa Pattajan lomalta nimensä ostaneet SyrvänKyylät. Viidennettä
kauttaan ookooällää tahkoavat kyylät ottivat viime kaudella tuloksellisesti askeleen eteenpäin, vaikka pleijaripaikka kosahtikin keskinäisten otteluiden vertailuun. Myös WCOCKissa (kissa hihi Inkeri-huumoria) väläytelleet kyssit luottavat tulevallakin kaudella lähes muuttumattomaan kokoonpanoon. Johtotähtenä sykkii viime kauden paras yleispelaaja lahden Perä. Tiivis rosteri kielii ainakin suuresta motivaatiosta, ja voi parhaassa tapauksessa katalysoida menestystä. Jyrkässä nousukunnossa olevan joukkueen voikin huoletta sijoittaa ennen näkemättömille sijoituksille.

3. VauhtiRaidat (VR)

Mitä helvettiä ajattelee moni, kuten Ripekin, kun voimaränkkäyksen pleijarijoukkueeksi nousee joukkue suoraan neitseellisestä C-sarjasta. Mutta niin vain on, että kun vauhti kiihtyy jää raitoja muuallekin kuin Ripen sexypöxyihin. Nykymuodin mukaisesti VR-laseilla (tästäpä Ripe saikin idean pukinkonttiin: wr-lasit) pelaavat nuorikot kävivät kyykkäkoppia kiertävien läskipulujen hengenahdistuksesta rohisevan laulujen mukaan haalimassa itselleen C-sarjan kullia, joulukuussa!? Ceessä pärjääminen ei toki takaa mitään, mutta lohkojaon myötä paikka puolivälierissä on otettavissa. Sitten onkin liigavastaava-Kemppaisella oma lehmä
ojassa, kun pleijarit pitäisi pelata ajallaan.

4. Raha tuo A-sarjan kullia, Kuha kaataa pappia (KUHAA)

Nimifetissin omaavat otitlaiset ovat ilmeisesti ostamassa sandaalinomaisesti kultaa alfasarjassa, mutta vain A:ssa. B-joukkueen kokoonpano (tirsk) on nimittäin samaa wanhaa viime kauteen verrattuna. Pajukankaan johdolla kuha uiskenteli viime kaudella niukasti pudotuspeleihin, ja uusien tähtien noustessa tiukkaa tekee nytkin. Mikäli jukkapoika saa tulitukea myös muulta poppoolta, eikä kentällä käydä vain pelaamassa, voidaan viimeinen paikka taivaaseen merkata tämän kalalajin nimiin.

5. TeeKu (Dum)

PUTElaisten äänihuuliharjoitteiden ansiosta suloisesti lauleskelevat kuoroihmiset jäävät Ripen teelehtien mukaan niukasti viivan väärälle puolelle. Rosterin laajuus aiheuttaa pelaavan kvartetin tasoon liiallista heittelyä. Kaikki rotat -Klemetin johdolla kauteen lähtevä TeeKu menetti nimittäin off-siisönin aikana Keski-Korsun isolle D:lle. Taustatukea Ernolle tuovat toki edelleen Villen sisko Hanne ja Lystinen. Duurin ja mollin veitsenterällä tanssivat Dumlet saattavat toki löytääkin yhteisen sävellajin, jolloin jatkopaikka on vain yhden kvintin päässä.

6. Huutis Mint (HuM)

Fuksikyykän mestaruudesta on alkanut monen legendaarisen joukkueen tarina, ja moni muukin tarina (krhm). Seuraavaa tarinaa kirjoittavat huutonauravat ja käsiään heiluttevat tutalaiset. Mikäli käsiä on heiluteltu raskas fuksikyykkäpokaali kädessä voi papua riittää tulokaskaudella yllättävänkin korkeille sijoituksille. WCOKissa tyydyttävällä (hihi) tasolla pelanneet mintunvihreät ovat Ripellekin uusi tuttavuus. Sisukkaasta yrityksestä huolimatta palkintokaappiin ei ainakaan ensimmäisellä kaudella löydä tietään yksikään OKL-aiheinen pokaali.

7. PUrs TEntuma (PUTE)

Kyykkäkansaa jännityksessä ollaanko mukana vaiko eikö ollakko -jahkailullaan pitäneet Puttepossut ilmestyivät juhlimaan pervojen sekaan viime hetkillä. Joukkue onkin uusiutunut kovalla (tirsk) kädellä. Perstuntumalla logopedot menettivät sen verran hkaa, että orastava nousukiito on peruttu. Vai onko? SuHalaisilta muinaisessa piccujoulucyycässä himoreenausgeenin saanut Putela johdatti osan mustapaidoista myös kesäliigaan. Tekosyitä pärjäämättömyydelle pitäisi siis olla vähemmän. Ripe olisi silti yllättynyt
PUTEsta pleijareissa. Sovvy, göwls!

8. VAG racing club Pattijoki (VrcP)

Piipon maan suunnilta ponnistaminen on jo saavutus sinänsä, mutta ei anna automaattisesti
samanlaisia jumalaisia kyykkägeenejä. VAGinan kokoonpanoa katsoessa Ripeä hämmästyttää vanha Pinppi-69-jyrä Sonja. Pinpistä on lähes Raaheen pulpahtanut myös Kehusmaa. Lisäksi nimilistalta löytyy aikoinaan mainion debyyttiliigakauden pelannut Kylmäsen Annika, Tiia, Annika, eiku. Erinäisten naisen sukupuolielinten pyöriessä Ripen verkkokalvoilla, on kokoonpanoon eksynyt toki pari peniseläintäkin. Komsii komsaa – tämän ajeluklubin matka päättyy jo ensimmäiselle kierrokselle.

9. 18cmTakaBilu (9cmtblu)

Viime kaudella positiivisesti pudostuspeleihin yltänyt 18cm-poppoon naisjaosto nosti täksi
kaudeksi toisenkin joukkueistaan sarjaporrasta ylemmäs. Liekkö joukkuejako ja nimeäminen
suoritettu joukkueen saunaillassa anatomisen vertailun perusteella, sillä viime vuoden pleijarirosteri on hajautettu kahteen eri joukkueeseen. Taka (Ripen henkilökohtainen suosikki) bilusta löytyy toki Hokkisen jylhän kyykkäsuvun vesa, mutta pudotuspelit ovat siitäkin huolimatta kaukainen haave.

10. Pinppi-69 (P-69)

Huolimatta alfapinppi-Sonjan menetyksestä, jatkaa ymPin (vai yrkin, mikävittu) ylpeys suurelta osin samalla rungolla. Viime kauden surullista voitotonta ajanjaksoa korjatakseen tarvitaan muutakin kuin kalenterissa keikistelyä. Myös Veeran (ihan sama kumman) ja Inkan takaa olisi tultava tulosta. Matin häntäpään taistoissa on kuitenkin voittoja poimittavissa, samalla Ripen ennakkokin kääntyisi päälaelleen (hihi).

Lohko Teppo

1. Aimo Kulaus (AKu)

Toissakauden pronssinsa kullittaneet prosen pojat ovat tälläkin kaudella vahvoilla. Ydinrunko
on jäljellä, vaikka kokoonpanossa on myös vaihtuvuutta. Tämä lieneekin itse asiassa vain hyvä asia, jottei nääs mestaruuskrapula pääse yllättämään. Läskien pulujen mukaan Akut on nähty jopa reenikentillä. Marcon romanssi KuVan poikien kanssa jäi yhden kesän jutuksi, ja vaikka kisakausi A-sarjan haukitykkien kanssa on tuskin tehnyt Marcosta uutta Peiposta, olisi top-4 sijoituksen ryssiminen fiasko kun Quirozin yhtälöön lisätään Poff-ämveepee AKusti ja Juuhanssoni. Tepon kärkikamppailu tulee kuitenkin olemaan tiukkaakin (tirsketi) tiukempi
(tirsk).

2. Setä Walitsee Aina Givestissit (#swag)

Siinä missä AKulla on mestaruuskrapula, voi pinkkikylpytakeilla olla vielä vujukrapula. Muuten kyykkäkansalle masentavaa marraskuuta piristäneet vuosijuhlat toivat kyykkäintoilijoille myös muuta ajanvietettä kyykkäsimulaattorin myötä. Koodareiden taidonnäyte voi kuitenkin olla myös uhka, jos simulaattorin ja sohvan mielenkiinto vie voiton livekyykästä. Niin kauan kuin tuloksen tekeminen aidolla kyykkästadikalla on helpompaa kuin simulaattorissa, voi givestissien odottaa kairaavan itsensä pudotuspeleihin. Onhan mukana paras lakaisija Kassila, Rain3ri ja sandalffi. Ja ehkä jopa Uula, vai pelaako se?

3. 18cmbnis (9cm)

Kahdella viime kaudella mitaleita pokanneet bnispojat janoavat puuttuvaa OKL-B-kullia (kun yksi ei riitä). Mahdollista se on, löytyyhän joukkueesta Reilu Peli-Kaikki Tähdet Samu ja debyyttikaudellaan vakuuttanut Nissinen. Kesäliigaakin tahkonneiden kendopaitojen seisokin (ihihi) kovuus riippuu pitkälti siitä löytyykö laajasta rosterista se oikea pelaava kombinaatio. Onko vanhan TekLa-prospekti Käläkäjän aika puhjeta kukkaan vai mitä tekee Rakkaudesta Lajiin Lärvelä? Pudotuspelipaikan pitäisi olla hanskassa (tirsk).

4. Ei ihan parhaat emmentaalit (TNGY(ex))

Uhmakkaat uuden sukupuo… polven TNGYt sysäsivät vanhat paskat alempaan sarjaan. Nimensä mukaisesti varsinkin alkutalvesta voidaan kentillä nähdä parasta ennen -päiväyksen ohittaneita jamstereita, mutta kevään koittaessa lienee homeet höylätty pinnasta pois. Muutaman vuoden liigatauolta palaavat vanhat pierut tulevatkin Antikais-Jamon johdolla yllättämään monet nuoret keulijat, jos Oulun Maailmancupin suoritukset keväältä antavat sitä olettaa. Mikäli Kajaanin miehen rinnalla muutkin ei-hyvät keltaiset löytävät sisäisen nuoruutensa, yltänee emmentaalit top-neloseen.

5. Aeto raitti (Aeto)

Toissa kaudella C-sarjan mestaruuden vienyt Aeto raitti selvisi jo ensimmäisellä kaudellaan B-sarjan puolivälieriin. Raittipojat kiroilevatkin arpaonneaan, sillä nyt jatkopaikka on työn ja tuskan takana. Mikäli joukkue kykenee haukkaamaan okastaan napsun verran pois, on sekin toki mahdollista, mutta suurena puutteena Ripe näkee viime kauden MVP-Saarisalon poissaolon. Minne lie mies kadonnut, nyt olisi uusien vastuunkantajien aika.

6. Jutin Rilliraiders (Jurri)

Aeton lisäksi rillipojat kärkkyvät pleijaripaikkaa sen minkä rillaukselta ehtivät. Mikäli reeni-intoa on yhtä paljon kuin jutipumpussa tehoa, voidaan Ripen ennustuksella pyyhkiä persettä.
Kokoonpano on tiivistynyt neljään mieheen, joten ainakin motivaation luulisi olevan kohdillaan. Maailman parhaassa kyykkäturnauksessa väläytelleet jurrit onkin läskien tiedustelupulujen mukaan nähty reenaamassa (lapsellista, B-sarjassa). Kauden päätteeksi ollaan todennäköisesti menty eteenpäin, mutta riittääkö sekään poffeihin? EI RIITÄ!!!

7. Miehekkäät Oliiviaijat Laittaa Uru Tsolmuun (MOLUT)

Urkupoikien suunta on ollut ylöspäin. Viime kaudella Oliivinsyöjät leikkasivat okastaan hyvän
siivun, mutta saman pitäisi jatkua jotta jatkopaikka heltiäisi. Rosteri on lähes ennallaan, mutta Ripe ei siltikään jaksa uskoa yllätykseen. Vaikka kaudesta suutari tulisikin voi aina nauttia mOlutta ja vaikkapa oliivin. Ja samalla soittaa urkuja. Miehekkäästi. Lepo!

8. Valenssin Eliitti (VALE)

Valenssin keltaista tuntuu pukkaavan joka tuutista. Eliitiksi itseään väittävä kyykkäjoukkue on
sekoittanut kokoonpanoaan toden teolla, kun kolme kahdeksasta viime kauteen verrattuna on jäljellä. Mukaan VALE on värvännyt toisesta valenssitiimistä Kukkosen. Merkittävin muutos joukkueessa on Kaikki Tähdet -Kumpulan puuttuminen. Ottaen huomioon vaihtuvuuden ja viime kauden tuloskunnon ei Ripe ennusta eliitille pitkää kautta. Ainahan toki voi ennusteet todistaa valeeksi. Ehe ehe.

9. Öökullipojad (ÖÖKU)

Kullipoikien joukkue on sekoitus kahta viime kaudella C-sarjan puolella majaillutta joukkuetta: C-sarjan pronssia pokannut Emme Mari SE yhtyi (tirsk) Öökulleihin. B-sarjan untuvikoille tuleva kausi on lähinnä nahkan kovettamista, kun turpaan tulee sekä oikealta ja vasemmalta. Ehkäpä sieltä pari voittoakin voi liietä. ÖÖKUn kohtalona lienee silti sijoituksen ankkurointi jumbosijoille.

10. 18cmETUbilu (ETUbilu)

Bnispoikien märkien unien kokoonpano on sekoitus viime kauden B- ja C-sarjalaisia. Prosen
muijien innostus on toivottavasti korkealla, sillä sitä koetellaan pistepussin karttuessa nihkeästi. Mikäli reeni maistuu on sijoitusta toki mahdollista nostaa pari-kolme pykälää, pudotuspelien ollessa kuitenkin kaukainen haave. Jatkopelien koittaessa voikin bilun porukka keskittyä vaikka räppäämiseen tai viininjuontiin. Tai molempiin.

Tekniikan akateemiset TEK