Ripe’s Power Rankings 23.1.2015


miniripe
Vaikka kaikki joukkueet eivät ole vielä korkanneet liigakautta, on osalla jo puolet peleistä pelattuna. Ripe varovasti ennakoi ennen kautta, että kesän treenivimman myötä taso voisi olla poikkeuksellisen kova, mutta ihan tällainen ei ollut kuvitelmissa. Kolmestatoista, vähintään 2 peliä pelanneesta, joukkueesta seitsemällä oka on parempi kuin -15. Nolla- tai plussaeriä on jo tässä vaiheessa pelannut seitsemän joukkuetta, ja osa useammankin. Onkin siis aika Ripen Power Rankingin päivitykselle!

1. SuppoHauet (-)

Aika-avaruusjatkumon lakien mukaisesti kesäliigan mestari ryömi ensimmäisen pelin oman konan päällä. Sen jälkeen tulos onkin ollut hurjaa. Vaikka joukkoon mahtuivat myös tilastotappiot AiMia ja SB:tä vastaan ja tappioton runkosarja on kuollut ja kuopattu, niin tuloskunto on ollut niin hirmuista, että nykyisillä näytöillä vaikea nostaa muita joukkueita edelle.

2. Jarrupartio (-)

Hokkisen lähtö näyttäisi herätelleen muuta joukkuetta ja läheltä piti -tilanteesta huolimatta sarja on tällä hetkellä 5/5, okankin ollessa 1-numeroinen. Lähes kaikki kovimmat tiimit ovat kuitenkin vielä kohtaamatta, joten kovimmat näytöt on vielä antamatta.

3. The No Good Yellows (+12)

Liekehtivän MVP-Jamsterin positiivisen energian aura on säteillyt kohti kanssakemistejä ja tenky on pelannut hurmiossa. Rankingin suurin nousija onkin viimeisestä ruudusta lähtenyt TNGY, joka on ottanut todella vakuuttavalla pelillä kolme kovaa voittoa ja hävinnyt ainoastaan Suppo“56p/erä”Pekalle. Pelejä on kuitenkin vielä paljon edessä, mutta TNGY vaikutta legitiltä junnupeluutuksesta huolimatta – tai sen ansiota.

4. SIK Bastards (+3)

Puolet runkosarjasta pelannut SB lienee käytännössä varmistanut jo pleijaripaikkansa. Kertakäyttöisen mjatti-kortin käyttö aikaisessa vaiheessa kannatti, sillä se toi voiton alkukankeudesta kärsineestä SuHasta. Tuloskunto on muutenkin ollut todella tasaista sisältäen ainoastaan yhden notkahduksen, jonka TNGY käytti hyväkseen. Tasaisuudesta huolimatta myös AiMilta tuli tukkaan, kun vähän päälle -10:n pelit eivät vain riitä.

5. Jarrutytöt (+4)

Huhut tätien treenimotivaatiosta eivät olleet uutisankkoja. Vanha nelikko todella on kasassa ja on yhytetty toistuvasti treenikentältä. Seurauksena männävuosien tasaisuus on alkanut heräilemään, oka on reilusti -15:n paremmalla puolella ja neljästä pelistä takkiin tuli ainoastaan derby-ottelussa Jarpaa vastaan.

6. Aitoa_menoa (+4)

Kuudesta ottelusta vain kolme voittoa ja oka hädintuskin top 10:ssä, miksi näin korkea sijoitus? Tarkempi tarkastelu osoittaa, että nuo kolme voittoa ovat joukosta SB, SuHa ja TekLa, siksi.

7. Tekniikan Ihmelapaset (-1)

Siinä, missä aim on onnistunut, ja vastustajansa epäonnistunut, oikeilla hetkillä, on TekLan tilanne päinvastoin. Tuloskunto on ollut hurjaa Piipon pommiarsenaalin johdolla, mutta monesti on tullut takkiin silti. Suurin osa peleistä on silti vielä edessä ja ennakkoon helppoja pelejäkin on vielä jäljellä.

8. Hanpit (-4)

Hanpit ovat aloitelleet rauhakseen. Taso on pitänyt molemmissa otteluissa, mutta tällä hetkellä voitto on ainoastaan voitottomasta Enoga Closesta. Mikäli, varsinkin Jonin, taso säilyy, niin pleijaripaikan luulisi irtoavan, mutta töitä on tehtävä, jos mielii päästä puolivälierissä vastustajan valikoivaan joukkoon.

9. Kakkossaajat (-5)

Kakkossaajat antoivat myrskyvaroituksen pelaamalla YTYttömänäkin kaksi -10:n peliä kärkeen siinä, missä yleensä joukkueen alkukausi on takellellut. Tämän jälkeen tuloksiin saikin laittaa 10 pistettä lisää ja tappioita tuli. Lähes kaikki ovet ovat vielä auki, mutta kovin pitkään ei ole enää varaa hassutella, sillä vääntö pleijaripaikoista on kovaa.

10. Butin Slandimir on Diktaattori (-2)

BSoD nukkuu yhä talviuniaan ja ranking on yhä täysi mysteeri. Treenikentillä bongatut Olli “OFKL:n paras pommittaja” Vuolteenaho ja Aapo “OFKL:n paras sviipperi” Lehtosaari kuitenkin vaikuttavat olevan sellaisessa vireessä että isompaan rangkaisuun ole aihetta.

11. Ossaajat (-6)

Kohurekryistä huolimatta Ossaajat ovat aloittaneet liigan melko varovaisin ottein. Kuitenkin pelit ovat menneet aika oletetusti, eli kärkitiimejä vastaan eväät eivät riittäneet, mutta Gayut kaatuivat. Kaksi viimeistä peliä olivat myös alle -20:n ja Himish on alkanut treenaamaan, eli unelma nelossijasta elää.

12. Kyrppä-69 (-1)

Kyrpän kohtalo on kahden pelin jälkeen vielä melko avonainen. Statsitarkastelu näyttäisi siltä, että haukia on tullut meeeelko paljon. Tulokset eivät silti ole olleet kovin huonoja, eli mikäli kalastusinto laskee, niin joukkue voi realistisesti haastaa suurimman osan sarjan joukkueista.

13. Enoga Close 2.0 (-1)

Enoga Closen saldo seitsemästä ottelusta on synkkä 0-0-7. Joukkue on muutaman kerran yltänyt varsin mallikkaaseen peliin, mutta joka kerta vastustaja on vain pelannut paremmin. Pleijaripaikka voidaan unohtaa, mutta mikäli tuloskehitys jatkuu ja treenimotivaatio ei pariin floppiin kaatunut, niin jatkossa joukkueelta voidaan odottaa paljoa.

14. KombostiKobla (-)

KK:n otteista on hankala sanoa vielä mitään, kun pelattuja otteluita on vasta yksi liigassa ja toinen liigacupissa. Liigan -48 ei lupaa kovin mairittelevaa jatkoa, vaikka liigacupissa hieman paremmin menikin. Ilman kovia harjoittelumääriä ei tällä kaudella ole mahdollista pärjätä verrattaen tuoreella pelaajistolla.

15. Team Gayut (-2)

Keijukaisten A-sarjan urakka on lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen. Kun neljän pelin jälkeen paras ottelu on -26, niin ei ole yllättävää, että voittotili on vielä korkkaamatta. Joukkueen olisikin ehkä syytä keskittyä treenaamiseen ja siirtää tavoitteet tuleviin turnauksiin.

Tekniikan akateemiset TEK