Ripe’s Power Ranking 9.2.2014


miniripeKelit kostuivat kauden kliimaksia kohden, kuten myös pelaajat. Ja ehkä Ripekin vähän. Edellinen Power Ranking oli ilmeinen menestys, koska järjestykset pudotuspeliviivan tuntumassa eivät ole muuttuneet ollenkaan. Siltikin viime vuoden tapaan 8. paikan oka-vertailun kertoimet putoavat kuin Soppasen taso pomppukentällä.

Wanhat kyykkäanalyytikot tupisevat myöskin huipputulosten puuttumista. Vain yhdellä tiimillä on oka alle -15, kun moiseen tasoon on parilla aiemmalla kaudella yltänyt kolmisen joukkuetta. -15-okan yläpuolella ja -30-tason tietämillä sen sijaan alkaakin olla jo tungosta. Tehkää jotain. Tampereellakin pelataan paremmin! Stna! Juusos! Eiku…

Power Ranking ennen ratkaisevia rykäisyjä on seuraavanlainen:

1. Hanpit (+2)

Oh deh gad dääm tätä tasaista paukuttelua. Jos tuloksista ottaisi edestä yhden numeron pois, niin voisi luulla Blagien tehneen comebackin. Ainoa tahra kauden pelihistoriassa on putoaminen SuHalle Liigacupissa sekä wuhuu.infon poissaolollaan loistava raportointi. Jäljellä on enää matsit Jarpaa ja SB:tä vastaan, joista varmasti ainakin viimeinen, todennäköisesti molemmat, tulee olemaan jännityksellä seurattu spektaakkeli. Vaikka Powi-hulinoissa hopean arvoisesti edustaneen Huovialan puuttuminen näkyi tiimin otteissa -30:a lähentelevänä tuloksena, toivoisi Ripe Herniksen näytöistä intoutuneena näkevänsä kentällä myös kuulun pokaalinrakastaja-Lassin sekä takavuosien laattakaksarin “varman hevosen” Lismoksen. Ja edes yhden wuhuu.infon kirjoituksen. Pelkkä “Moi” riittää.

2. SIK Bastards (-1)

Parista siiman tarjoamisesta selvittiin, mutta puhdas runkosarja (ja sitä seuraava väistämätön floppi) katkesikin yllättäen alkukaudella rämpinyttä Jarpaa vastaan. Kyykkäkansan keskuudessa on aiheuttanut myös supinaa, että kyseisessä pelissä tähän asti ykköspaikalta komeasti täräytellyt Kötsä alkoi yleispelaamaan ja siirsi itsensä kolmoseksi paikkaamaan ajoittain ilmennyttä siivoustyön tepsahtelemista. Tappio meinaa käytännössä sitä, että Hanpit voivat sunnuntaisten voittojensa jälkeen hävitä Jarpalle ja silti viedä kärkipaikan keskinäisessä matsissa. 1. tai 2. runkosarjassa tuskin kuitenkaan vaikuttaa tiimin suunnitelmiin tai tilanteeseen juuri mitenkään, mutta Ripe sen sijaan arvuuttelee, mitkä ovat voittoon tottuneen Vapupipu-kaksikon tunnelmat, kun kirkkain mitali katosi välähdyksenä silmien edestä pisteen tappiolla. Joka tapauksessa OKL:n osalta: solid siisön, gg ja giiv mii teh playoffs, plz.

3. Kakkossaajat (+2)

Jos abyy-indeksillä olisi inversio, se olisi lonkalta heitettynä 2-saajilla ollut ainakin tammikuun puolella liigan kärkipäätä. Alkukauden otteet olivat jopa huonommat kuin SB:llä ilman Leskistä, mutta näin niillä on vain otettu voitot kaikista muista paitsi kolmesta matsista. Viime peleissä taso on kuitenkin alkanut nousta viime kausien näköiseksi ja muutkin kuin ytypyty ovat löytäneet jyvän, vaikka Häkkinen osoittikin huhujen mukaan varsin tollolaista linjavalintaa eräässä menneessä pelissä. Jäljellä ovat vielä pelit kapteeni Lonnakon rakastamaa JRYÖ:tä, PSK:ta ja SuHaa vastaan, joista voi tulla ainakin yksi tappio, mutta toisaalta yksi tappio voi vielä riittää 3. paikkaan, kunhan siitä pidetään kiinni, että naisille ei jumlauta hävitä. Jännnnnittävää.

4. Jarrupartio (-)

Analyytikot lukivat Jarrupartiolle jo kilpaa niitä kuuluisia Madon (moi!) lukuja, mutta kuinkas kävikään. Heitto kaivettiin väkisin pullosta ja masentavien KK ja PSK –tappioiden jälkeen seurasi pienoinen voittoputki juuri oikeaan paikkaan. Männäviikon pelien myötä partiolaiset ovat joka tapauksessa pleijareissa ja mahdollisuudet ovat jopa top-kolmoseen runkosarjassa, vaikka jäljellä olevista matseista (Hanpit ja Ossaajat) toisesta tulisi päihin. Tämä kuvio vaatisi kuitenkin pienoista ihmettä, joten todennäköisesti kaksi voittoa pitäisi ottaa, jos halutaan päästä valintapuolelle pleijareissa. Jos maksa ja sipuli kestävät erinnäisten kameroiden välähtelyt ja tulevat turnaukset, voi Jarpa tämänkin kauden rosterillaan haastaa ylempänä olevia.

5. Jarrutytöt (-2)

Hetken tyttöjen pelaaminen meinasi muistuttaa Ripeä tyypillisestä naisten mielialan kehityksestä. Alkukausi meni hyvin, mutta migreeni ja/tai pms-oireet sattuivat lopulta osumaan pelipäivälle. Kaudella onkin tehty jo kahdenlaista historiaa, jos miespuolisesta jarrutiimistä otettiin joukkueiden liigahistorian ensimmäinen voitto, niin Hanpeilta otettiinkin sitten ensimmäistä kertaa evör tukkapöllyä kauden tähän asti tasokkaimmassa matsissa. Tytöt palasivat kuitenkin ruotuun ja ottivat hiljattain tärkeitä voittoja ollen sijoissa 3.-5. kiinni. Lopullisen sijoituksen ratkaisee matsi tuloskuntoaan viime aikoina kovasti parantaneita 2ossaajia vastaan valitettavasti tytöille hieman epäsuotuisien kelien vallitessa. Ripeä erityisesti jännittää taisteluparin Tyni-Soppanen tiukkaakin tiukempi kamppailu haukipörssin kärkipaikoilla, vaikka pappojen Niemelä ottikin piikkipaikan vahvasti haltuunsa heittämällä kolmessa viimeisessä pelissä vakuuttavat kolme haukea per peli.

6. SuppoHauet (-)

SuHan tiimi kävi lähes kokonaisuudessaan Powissa hakemassa tuntumaa ison maailman turnauksista. Kapteeni Suppo-Pekka sekä luottoswiipperi Eronen ottivat matkamuistoksi pronssiset mitalit Jarrupartion nimellä kulkeneessa yhdistelmätiimissä, kun muun rosterin kasaama HuVikumpu selvisi sekin komeasti puolivälieriin asti. Tilanne on Ripen kuuleman mukaan aiheuttanut alle kaksivuotiaan tiimin sisällä pientä närää, mutta toisaalta nyt sitä puhuttua voittamisen kulttuuria sitten löytyy. Joukkue pudotti myös haastajan asemasta Hanpit Liigacupissa ja näin ainakin yhdelle pystille saadaan varmuudella uusi haltija. Hieman täytyisi saada varmuutta, niin mahdollisuudet viedä kärkitiimejä useamman ottelun pelisarjoissa olisivat paremmat, mutta arvio on että pleijareihin mennään ihan vaikka vain huvin vuoksi.

7. Tekniikan Ihmelapaset (-)

Edellinen Power Ranking osui ilmeisen hyvin Teklan kohdalla, sillä viime kaudella peräpaikkoja asuttanut hauekas joukkue on nyt menossa hyvää vauhtia pudotuspeleihin. Viime aikojen voitoista tärkeimpänä mainittakoon JRYÖ:ltä vaivaisella kyykällä niistetyt kaksi pinnaa. 4 viimeistä matsia ovat noin muuten menneet -10, -10, -35 ja -19, joista huonoimmassa pommittajakaksikko pelasi yhteenlaskettuna alle 5 hka:lla, mikä vaikuttaisi olevan tämänkin 2-2 roolitetun tiimin selkein floppioptio. Jäljellä ovat AiM, PSK ja The NGY ja arviolta yksi voitto tarvitaan varmaan pudotuspelipaikkaan. Jos se ei näistä peleistä tule, niin Ripe heittää brenkkupullolla 16p avauksen. Kesäkentällä.

8. Kyrppä-69 (-)

K69:n pojat ovat sekä tällä että edeltävällä kaudella ansioituneet tekemään omalla panoksellaan pleijariviivan tuntumasta erittäin jännittävän. Oka ja kärkiheittäjä-Leinosen myllykkäät pommit näyttäisivät siltä, että viimeiseen pleijaripaikkaan olisi hyvät saumat ottaa kiinnitys, mutta tätä varten mestausosaston pitäisi alkaa katkomaan hyvänkokoisia siivuja konasta tai vaihtoehtoisesti vastustajajoukkueen avainpelaajien päitä. Jotain muuta kuitenkin kuin stadionin valleja. K69:n viimeiset matsit ovat SuHa, Ossaajat ja PSK, joista ainakin kaksi pitäisi voittaa, niin unelma elää. Tosin, jos samoihin pisteisiin jää vain AiM, niin eihän se riitä. Kuten tällä kaudella moni ratkaiseva matsi, tämäkin hävittiin ainoastaan pisteellä.

9. Pesukone (-)

Ripelle tulee varsin year 2000 -olo, kun OKL:n pleijareihin on realistiset mahdollisuudet joukkueella, joka ei kertaakaan ole kaudella pelannut alle -20-peliä mukaan lukien Liigacup. Viime kauden tapaan Jarrupartiolta otettiin tärkeät pisteet ja nyt ollaan tilanteessa, että kuudesta pelistä pitäisi viedä puolet, että päästään tällä hetkellä ratkaisevalta näyttävään 14p-tilanteeseen. Matsithan menee sen verran ristiin viivan tuntumassa, että koniakkivarasto ei riitä sanomaan, riittääkö sekään millä varmuudella. Ailahtelevat otteet antaisivat ymmärtää, että näin ei tule käymään ja toisaalta jos oka-vertailuun mennään, PSK tuskin sitä voittaa. Ja ne vastukset: SuHa, 2oss, Tekla, K69, KK ja Ossaajat.

10. aitoa_menoa (-)

AiMin tilanteessa ainoa positiivinen asia on selkeys, eli se että jäljellä on yksi peli ja se on pakko voittaa, jotta kesäliivejä ei tarvitsisi vielä kaivaa kaapista. Ja sekään ei välttämättä riitä. Punainen juna kävi männäviikonloppuna edustusmatkalla moikkaamassa itäisen Suomen mafiaa ja otti turneesta tyylikkäästi nelospaikan. Turnausmeriiteillä ei kuitenkaan OKL:ssä pisteitä saa ja Teklaa vastaan pitäisi pystyä pelaamaan arviolta omaa okaa n. 10p parempi tulos. Näin ei käyne ja koska vastustajallakin on pelissä panosta, niin siimaa voi tulla ainoastaan sipulin muodossa.

11. Ossaajat (+5)

Ooh, Ripe ei voi olla ottamatta pienoista osaa Ossaajien noususta pohjalta pudotuspelitaisteluun edellisen viiltävän analyysin vuoksi. Naposteluporkkanat ja “allstars”-jaker ovat saaneet viime pelien tason kirpaisevaa AiM-röksähdystä lukuun ottamatta jopa kelvolliselle tolalle. Tiimin kannattaa kuitenkin tässä vaiheessa muistaa perinteet ja pelata vastustajan mukaan, koska niissä kolmessa matsissa, jotka on pelattu alle -20, on kahdessa tullut päihin. Maininta pudotuspelitaistelusta ei tarkoita, että tie 8. paikalle olisi kovinkaan tasainen. Nimittäin, jäljellä ovat Jarpa, K69, PSK ja The NGY, joista pitäisi voittaa ainakin kolme, jotta olisi edes saumat.

12. Kombostikobla (-1)

“Saatanan tunarit!” (Kekkonen, U.K., 1975, viitattu: Eteläperä, M., 2013, viitattu uudelleen: Oksman, H., 2014). Hetken näytti jo hyvältä, taso hujahti -10:n tuntumaan ja otettiin tärkeät voitot Jarpasta ja K69:stä. Mutta, aber, men, saanko esitellä seuraavat ottelut: -30, -39, -23 ja huipentuma -51. Jos Hanpeilta tulee -28-mittainen siima, niin pitäisihän siihen tarttua, mutta toisaalta halutessaan voi myös heittää kahdeksalla viimeisellä heitolla viisi kyykkää ulos neliössä, kun kentällä on hieman vajaata 50 pinnaa. KK:lla on vielä noin Suomen jääkiekkojoukkueen kultamitaliodotusta vastaavat mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta jäljellä olevista peleistä (SuHa, PSK, The NGY) pitäisi voittaa kaikki mielellään hyvällä okalla ja toivoa että muut kilpakumppanit ihan vähän ryssivät. Ei tapahtune.

13. Pohjois-Syynimaan oikeistolais-akateemikkojen salaseura (-1)

Näin siinä nyt kävi, että pelit on pelattu ja voitot ovat Ossaaja-peliä lukuun ottamatta vain alempana olevista. Mutta such is kyykkä ja sijoitus on kuitenkin edelliskautta parempi jo varmuudella. Oka ei valitettavasti aivan -30 paremmaksi mennyt, mutta tulihan kauden tuoksinnassa kuitenkin yksi +-erä ja äkkikatsomalta näyttäisi, että tiimin pelaajien peluutus on ollut “monipuolisinta” koko OKL:ssä. Mutt hei, Liigacupissa vielä mukana, make it count.

14. Boris, Sergei och Dimitri (-1)

Nousujohteinen kyykkäura otti tällä kertaa kolauksen ja sijoitus säilyy murtuneiden unelmien osastolla kaikkien pelien ollessa myös BSoD:lla pelattu. Alkukauden jälkeen hyviin ottelutuloksiin ei oikeastaan enää missään vaiheessa päästy kiinni ja vaikka kärkipään hka jäi yli viiden, tuloksissa, siivoustyöskentelyssä ja pommittelussakin oli aivan liikaa varianssia A-sarjan tylylle tasolle. Joka tapauksessa, kuten Pso-Assillakin, on myös BSoD:lla unelmat elossa Liigacupin puolella ja aina on ensi kausi. Ripe toivoo ja uskoo optimistina, että tämän joukkueen osalta sekin kausi nähdään kovatasoisessa A-sarjassa.

15. Mc Hanpit PacPappa Brothers (-1)

Jokin kauteen latautumisessa meni nyt pieleen. Liigacupista ulos 1. kierroksella ja sarjassa kiimaton ja varsin pappamainen suoritustaso, jolla saatiin nousua aikaan ainoastaan seuran stätsääjien verenpaineessa. Wuhuu.infon raportteihin pelimotivaatio ei ole voinut kadota, joten Ripe epäilee tiimin aloittaneen kotimummoilta salassa jokaviikonloppuiset curling-treenit. Vielä on WCOK ja PKL, joista ensimmäisestä joukkueella onkin jo yksi mestaruus haettuna. Olisiko ensi kaudella vielä one more year?

16. The No Good Yellows (-1)

Treenit eivät nyt tuoneet tulosta ja tilillä on pyöreät nolla voittoa. Sniif. Liigacupista pudottiin koripallolukemin Jarrutytöille. Tuplasniif. Jäljellä on tietenkin vielä pelejä, mutta vaikka ne voitettaisi kaikki, on liigan peräpaikka jo taattu. Ripe toivottaa Gotham cityä valvovalle kapteenille kuitenkin reipasta mieltä tuleviin turnauksiin ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen!

Tekniikan akateemiset TEK