Ripe’s Power Ranking 21.1.2014


miniripeSipulia koettelevista pakkasista huolimatta kaikki A-sarjan joukkueista ovat viimein ehtineet pelaamaan jo ainakin yhden pelin. Ensimmäiset kierrokset eivät tarjonneet suurensuuria yllätyksiä liigan kärkipäässä muutamia yksittäisiä floppeja ja paria positiivista välähdystä lukuun ottamatta, joten Ripen koniakkivarasto: 1 OKL: 0. Pleijariviivan tuntumassa sen sijaan voimasuhteet heilahtelivat hieman enemmän, johtuen osittain joukkueiden vaihtelevista pelimääristä. Kauden alun Power Ranking näyttää seuraavalta: 

1. SIK Bastards (-)

Aina yhtä viileä tosinörttien peruskoulun päättötodistuksen keskiarvoa hka:llaan havitteleva Leskinen sai olkapäälleen katsastusleiman ja palasi tutulle pommittajan paikalleen vastoin alkukauden huhuja. Muun joukkueen ajoittaisesta yskähtelystä huolimatta 7-0-0-rivistä ei ole yllättynyt kukaan, paitsi mahdollisesti joukkueen kakkostykki Soppanen. Paskiaisilla on OKL:ssä vain 1 notkahdus yli -20 ja Liigacupissa pari vastaavaa, joten muiden tiimien on ajoitettava yllätyksen saumansa tarkkaan.

2. Jarrutytöt (+2)

Hupsistakeikkaa. Viime vuoden taktikointiskandaalin tuomasta negatiivisesta julkisuudesta sydämmistyneenä jarruttelevat tyttöset ottivat derbystä voiton ja keräsivätpä pisteet pois vielä SuppoHauiltakin. Uudet lupaukset eivät ole vielä suuria tunteita kentällä herättäneet, mutta vakiokokoonpano näyttäisi olevan jo alkukaudesta poikkeuksellisen hyvässä iskussa. Tästä ja kahden ennakkoon pleijaripaikoista kisaavan tiimin voittamisesta seuraa kipuaminen rankingin sijalle 2.

3. Hanpit (-1)

Kauden ensimmäisestä turnauksesta voitto ja ilmaistiketti rahaturnaukseen, wu-huu! Hanpit eivät sijoituksen putoamisesta huolimatta ole erityisesti flopanneet, mutta liigassa kaksi voittoa ovat tulleet rankingeissa selkeästi alempana olevia tiimejä vastaan, joten tytöt ajelevat niukasti edelle. TekLa-ottelu enteili pienoista varianssia tulostasossa, mutta raivoavan Southassin lähes Kötsämäinen hka sekä Oksupoksu Huovialan pelastavat otteet 3. paikalta pitänevät paketin jotakuinkin kasassa pudotuspeleihin asti.

4. Jarrupartio (-1)

Jääkeliswiipperi karkaa Venäjälle ja ehkä ennakoidusta, mutta yllättävän tiukasta Juusos-challengen tappiosta masentunut torni-Röksä heittelee mitä linjoja sattuu, eikä kapteeni mskomu of Smuulikaan ole toistaiseksi ryhtynyt joukkueen kantojuhdaksi. Tästä seurauksena: pisteen menetys TekLalle tasurin muodossa, jarruderbyssä ensimmäistä kertaa joukkueiden historiassa päihin ja pikkujoulukyykässä ulos ensimmäisellä kierroksella – joskin SB:tä vastaan. On aika kaivaa kaislahameet kaapista ja alkaa pelaamaan, jotta viime kauden tuloskuntoon päästään.

5. Kakkossaajat (-)

Liigassa vertailukelpoinen 1. peli, josta tiukkaakin tiukempi pisteen voitto BSOD:sta, mutta Cupista pudottiinkin sitten ryminällä. Tosin Ripe on kuullut sandaalinkäryisiä juoruja, ettei kaikkien A-sarjan porukoiden motivaatio olisi aivan huippuunsa hiottu Liigacupissa varsinkaan alkukierroksilla, mutta mikäs sen mukavampaa kuin pienet yllätykset. Joukkueen ytyisintä osaa ei nähty ensimmäisissä peleissä, joten tulos voi tästä vielä hieman parantua.

6. SuppoHauet (-)

3 voittoa, 3 tappiota, kaikki ennakkosijoituksia vastaten. Tulos, ja varsinkin vaihteleva pelitulos, ei tyydyttäne pre-season rankingista möksähtänyttä tuoretta PJ:tä, joten jäljellä olevia kärkimittelöitä varten on odotettavissa tiukka treeni- ja sipulinjäykistyskausi. SB tarjosi joukkueelle hiljattain herkullisen mittaista siimaa, joka tällä kertaa jätettiin käyttämättä. Täytyykö tiukasta 2-2-roolituksesta luopua ja Yliranta-Dahl-pariskunnasta edes toisen opetella siivoamaan?

7. Tekniikan Ihmelapaset (+6)

Rivi 2-1-4 ei 7 pelatun ottelun jälkeen pitäisi oikeuttaa 7. paikkaan rankingissa, mutta joukossa on vain 1 tappio rankingissa alemmille ja kermana tasapeli Jarrupartion kanssa. Tiukat tappiot Hanpeille ja etenkin Kyrppälle harmittavat, mutta heittihän joukkue tämän kauden A-sarjan ensimmäisen plussaerän. Varianssin vähenemiseen lääkkeeksi Tekniikkalapset voisivat ostaa vaikkapa pelikirjan: Kun kärkikaksikko Kylli-Lappalainen heittää paljon pisteitä, kenttä on sellainen ettei sinne osu enää kukaan. Epäonnistuminen ei ole kuitenkaan tuonut toivottavaa lopputulosta.

8. Kyrppä-69 (+6)

Pirteähkösti kauden avannut K-69 on ottanut takkiin ainoastaan Bastardoilta ja voittokin tuli tärkeää tiimiä vastaan. Kahden ottelun otannalla ei aivan vielä pudotuspelipaikkaa tähtiin kirjoitella, mutta muiden ryssiessä ristiin, nousevat sinikeltahaalarit rankingeissa kohisten. Onhan joukkue nykyisellä okalla (pl. Liigacup, hyh) myös sopivasti sarjan 8. Kahdessa OKL-pelissä on myös ehditty peluuttaa jo lähes koko rosteria, propsit siitä!

9. Pesukone (-)

Sarjan toistaiseksi laiskin joukkue avasi kautensa vasta hiljattain voitolla papoista. Ensimmäisen matsin tulos ei vielä päätä huimaa, mutta voitto parinkympin pintaan kykenevästä tiimistä on kuitenkin tärkeä ja pistehanat ovat auki. Kyrppä menee tästä huolimatta ohi aavistuksen merkityksellisemällä voitollaan TekLasta ja paremmalla okalla, mutta Pesukoneella on oivalliset tarkkailu- ja yllätysasemat jatkokierroksia ajatellen.

10. aitoa_menoa (-3)

Da Fuk! Tapahtuiko se taas!? Vielä ei ole sentään aika ajaa jengimopoja suohon, vaan tarkkasilmäinen hoksaa, että AiM on hävinnyt oikeastaan vain yhden pelin liigassa, mikä sen olisi ennakko-odotusten mukaisesti pitänyt voittaa. Huonomman okan siivittämänä kuitenkin romahdellaan taulukossa 3 sijaa alaspäin. Ripessä herättää myös herkkyyttä, että viime kauden valmennuspäällikkö vaivautui ansiokkaasti viikonloppupeleihin paikalle heittämään hieman vajaata pisteen per erä ulos neliöstä. Matkustelu on rankkaa.

11. Kombostikobla (+1)

KK:n menneistä matseista AiM-voitto oli tärkeä ja lisäksi SB:tä vastaan pelattu -10-peli lupaili ainakin ajoittaisia hyviä otteita jatkoon. Taso kuitenkin katosi kuin swiipperin tupakat pommittajien suuhun ja Mc hanppeja vastaan pelattiinkin jo yli -40-peli. Lisäksi TekLa vei keskinäisen mittelön, joten tie pudotuspeleihin uhkaa mennä kivi(niemi)seksi. Liigacupissa ollaan vielä jatkossa ja liigaa pelattuna vasta 5 peliä, joten tunnelin päässä on ehkä yhä valoa. Suurennuslasin alla on eräs 3. paikan veteraani, joka on huhujen mukaan kirvoittanut muutamaltakin managerilta varsin perussuomalaisen (pun intended) kommentin: “Perkele!”.

12. Pohjois-Syynimaan oikeistolais-akateemikkojen salaseura (+3)

Uh, avausvoitto ja sen jälkeen komea -7-peli plussaerällä maustettuna. Siltikin tilastot ovat tylyt 2-0-7, kun 9 matsia on pelattu. Oka on jo parempi kuin viime kaudella ja jopa 3 matsia on hävitty vaivaisella kyykällä, mutta mahdollisuudet pudotuspeleihin alkavat olla nihkeät. Pistenipistyksiä ja pleijaripaikkakisaajien dream crushereita lienee silti luvassa parantuneen pelin myötä. Pso-ass, yes you can!

13. Boris, Sergei och Dimitri (+3)

Tilillä on tasan 1 voitto, mutta silti häntäpäästä kivutaan 3 sijaa ylöspäin. U kid? Ei, vaan toisen bomberin löytyminen siivitti joukkueen hetkiseksi -20-okan tietämille, ja pari tappiota onkin napsahtanut abyy-indeksiä hipoen. Pso-assin unelmapeli sattui ikävästi BSoD:ia leukaan, mutta sen lisäksi menneistä matseista olisi kausiennakon voimasuhdearvion mukaan ollut voitettavissa ainoastaan TekLa. Vaikka edeltäviltä tulikin päihin ja alle -20-pelit ovat alun jälkeen hetkeksi kadonneet, on BSoD:lla vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin, jos se palaa linjapoistojen tielle pisteroiskinnan sijaan.

14. Mc Hanpit PacPappa Brothers (-4)

Papat avasivat Liigacup-kauden ryssimällä sen komeasti pisteellä B-sarjan tiimille vaatimattomalla tuloksella ja kauden avausmatseista vietiin pisteet ainoastaan KK:lta. Pistemenetykset tulivat myös samoista sijoista kisaileville joukkueille karmaisevilla tuloksilla. Useamman ottelun heikoilla näytöillä tullaan rankingissa alaspäin, vaikka liigassa on vielä kaikki, mukaan lukien takki, auki. Ehkäpä kentälle pitäisi ennakkoanalyysista huolimatta saada Sikkilä JA Määttä sekä ehkä myös Haukila heittämään tilastohauet, jotta muiden ei tarvitsisi. Oka lupailisi isompaakin romahdusta, mutta voiton myötä pysytellään vielä pois rankingin hänniltä.

15. The No Good Yellows (-4)

Ensimmäinen ja ainoa peli liigassa ei ollut kovin lupaavaa näytöstä, mutta Cupissa pelattiin jopa +-erä, jota toki edeltävän erän hassuttelu tasapainottaa. Sija putoaa silti heikon liigaottelun ja puuttuvien näyttöjen myötä, koska yksittäisillä erillä ei vielä A-sarjassa pärjäillä. Sarjassa tappio tuli joka tapauksessa tiimille, jolta se todennäköisesti olisi tullut muutenkin, joten ensivaikutelman lisäksi muuta ei olla vielä varsinaisesti menetetty.

16. Ossaajat (-8)

Caramba! Liigan suurin pudottaja -kilpailun voittaa tässä rankingissa perinteikäs omalla nimellään erään taktiikan (tai taktiikattomuuden) valjastanut Ossaajat. Tiimin sijoitusta laskee ennen kaikkea huonohko tulostaso sekä Liigacupissa että liigassa ja sen lisäksi kirpaiseva tappio siihen asti voitoitta pelanneelle Pso-assille. Jos otteet jatkuvat samana, olisi bändi-Pyyppösen tarvis hiljalleen raahautua kentälle heittämään *ttu sitä konaa.

Tekniikan akateemiset TEK