Ripe´s Power Ranking 10.1.2024


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Ay carambola, mikä sekasoppastartti kauteen! Ripen uskalsi viimein ryömiä ylös pierulämmitteisestä turvekellaristaan pakkaskelien lauhtuessa sviddumaisesti joka paikkaan liruavaksi vesisateeksi. Heittovälineet ovat liidelleet ilmojen halki kunnioitettavaan tahtiin ja OKL:än A-sarjan gisuaminen gäybi aivan gierroksilla.

Tilanne on tasaisempi kuin vasta lanattu Stadikan pinta, ja siksipä Ripe tutkiikin (örp) ja hutkiikin (hörp) voimarappuset alkukauden tahdit paljastavaan oordninkiin erityistä huolellisuutta noudattaen.

  1. Balsamico-Suklaa-omena-Domino (-)

Numero Uno ei vaihdu alkukauden listaukseen, vaikka BSoD kärsikin kauden avaustappion YTY:n trollijengin käsittelyssä ja menetti pisteen verran nannaa aivan törkeällä miinuskuus-tasolla pelanneelle Akulle. BSoDin Oka on liigan paras (-3,17) ja kenttä on käynyt tyhjäksi kyykistä jo puolenkymmnetä kertaa. Kriittisimmät itsensäviiltelijät (lue: blagit) olisivat jo peruneet mestaruusbuffetin Garam Masalassa, mutta bsodareilla on vyöllään kuitenkin voittopongot viime vuoden mestarista, aina vaarallisesta Röda Tågetista ja Kesäjoukkueliigan hallitsevasta mestarista PööTistä. OFKL-Aappo on liigan sairain konanpossauttelija 8,62p heittokeskiarvollaan (eisss) ja tiiviillä rosterilla peliä pyöritellyt Herukan Koripallokeisari on saanut mukavasti tulitukea warrelta ja Johtoselta. Jos Mainio Masa jättää haukiloiset kotiin ja Dodo-orkesteri saa vari_Anssinsa kuriin, niin Åke on yhä varsin realismus. Niin, ja missä Nemo, miksei se treenaa ja onko Olli 2 vetäytynyt vuorille, täh? Juoruja kehiin.

  1. Kakkossaajat (+2)

Ossaajasijalta kakkossijalle osanneet Kakkossaajat yllättivät kauden avauskierroksella kaikki vihulaisensa housut kintuissa. Pienimmällä otannalla kolmen kärkeen nostettu SuHa on hennonletkeä kysymysmerkki, vaikka -5 Okalla ja puhtaalla pelillä edennyt musta hevo pistelikin ykkössijoitettua BSoDia turbeliiniin. Joukkue on jyystänyt tappavan tasaiseen tahtiin lähelle nollaa painuvia erätuloksia laajahkolla rosterilla. Kantavia voimia vaikuttavat olleen ykköspaikan mörssäri Leinonen ja tiimiä sairastuvalta Lasaruksen lailla luotsaamaan palannut ytytytytytyttytytyytyy! Onko SuHa-lyhenteestä tarttunut tiimiin hippunen taikaa, vai jääkö kuuma startti yhden päivän ihmeeksi? Nähtäväksi jää. Haukisaldon ainakin soisi supponevan, jos Kakkossaajat mielivät haastaa vastustajien tulikuumat plussaerät.

  1. The No Good Yellows (+3)

”Komea on alku”, sanoi Kaarna-Ripe, kun banaanihaalareiden alkukauden tilastot näki. TNGY olisi voinut olla pykälää tai jopa kahta korkeammallakin tikaspuissa, jos keskinäinen ottelu ylemmäksi sijoitettuja Kakkosmiehiä vastaan olisi päättynyt toisin. Laajalla ja hyvin yhteen pelaavalla rosterilla myllyttävä kemistipoppoo on virittänyt moponsa armottomalla harjoittelulla sellaiseen keulintamoodiin, että näillä otteilla voidaan puhua jopa potentiaalisesta mitalitiimistä. Ottelukeskiarvo -5,50 on vahva tilasto (liigan kolmanneksi paras) kuuden pelin otannalla ja pelikirjakin näyttäisi toimivan: Jeskelinen avaa, kakkospaikan bomberit tykittävät enimmät pisteet pois (paluumuuttaja Lämsä näyttäisi olleen iskussa myös kolmospaikalta) ja perätuupparit luutivat hajalinjoja kiitettävällä osumaprosentilla (suom. huom. H% ”vain” noin 20 tietämissä). Täsmä-Timppelin viiksitemppu soikoon, tästä voi tulla OKL:än runkosarjakaaoksen moolimassaltaan suurin yllättäjä!

  1. Puppeli Kukkeli Tööt Tööt (-2)

Puppelistaan Kukkelin erottaneet Pööttärit johtavat A-sarjaa 10 pisteellä ja otteluitakin on jo kertynyt vyölle muikeat 8 kappaletta (#AiM). Matkalle on mahtunut muutama tiukan ynseä pistemenetys hyvin pelanneita vihulaisia vastaan: TheNGY vei keskinäisten kohtaamisten pisteet lukemin 3-1 ja teekkariseurat AiM ja BSoD ryöstelöivät ropsuleilta 3 pinnaa lisää. PööTillä on 4 pisteen edestä pinnoja NMOKS:in kustannuksella, eikä voimatikkaita rakentaessa voi siis sokeasti tsiigailla vain P-saraketta. Nessu (1.), Topi (2.) ja puolen kierroksen Mustaniemi (4.) ovat pysytelleet vakiopaikoilla 14 saludon SM-kullitettujen miesten jakaessa kolmospaikan vastuut. Tulostaso on heilahdellut paikoin aika raakastikin, eikä PööTin kympin päälle painuva Oka –11,25 yllä liigan kärkitasolle. Kausi on kuitenkin vielä aluillaan, ja voittamisen kulttuuria maistaneiden spödäreiden paras An(t)ti on vielä näkemättä.

  1. AiM (-)

På samma plats, för helvete! Vitospaikalle änkeää punalakkiporukka, jonka alkukausi on ollut paikoin jäniksenpehmeä. Pinnoja on kyllä sadellut rankingin alapäästä (hihi), mutta yläkerran väki on niistellyt kestosuosikilta pisteitä tasaiseen tahtiin. AiMin grillissä muhivat tutut ainekset, mutta Ripen silmään pistää tikun lailla pari Erostelevaa tekijää. Ensinnäkin kauden jumalattomalla rytinällä aloittanut Markus ”Toratti” Topatti on ollut hyvässä iskussa heittojärjestyksen alkupäässä. Ostopelaaja nestori Aho on tuskin Pahoittanut mieltään Maken hoidellessa ykköstonttia, eikä kakkospaikan konajumala Petterikään ole rivilinkoaan säästellyt. Peräpään Inkeri-mamma ja laakapommi-Ville ovat naksutelleet hajalinjaheittoja ja viimeistelylakaisuja aivan riittävällä tasolla, sikälimikäli tiimi mielii napsia pongoja muilta Top 6 -tiimeiltä. Golfmeister Lanton sihti on vielä toistaiseksi melko legendaarisella tavalla hukassa (14 haugeliinoa, liigan kärkitulos) ja kokonaisuudessaan lusikkajuna on puskenut 8 otteluun peräti 26 (tjmsp) peräpään haukkaria, mamma mia! Viimeistely kuntoon – siimaa vastustajilta – levyjä tankoon – osakkeet nousuun. Pam!

  1. SIK Bastards (-3)

Mestaruuskrapula, anyone? Kausi on vanhentunut hallitsevan mestarin osalta vasta kolmen pelin verran, mutta meno on ollut tilastojen valossa vapisevaa, huonovointista ja korjaussarjan tarpeessa. Lyhyellä siimalla varustautuneet vastustajat TheNGY, BSoD ja SuHa (näiden Oka SB:tä vastaan -3) antoivat kukin vuorollaan pataan heikosti aloittaneelle SB:lle (PaO -14/Oka -23,33) ja unelma Åkesta vaatii äsbäreiltä ryhtiliikettä. Vanhat ja likaiset ovat tosin vielä kesälaitumilla, sillä kiltit sedät Kaxi ja mjatti eivät ole vielä karttujaan näillä lumilla hivutelleet.  (BD)SM-Soppanen on repinyt kärkipaikoilta konaa minkä on kerennyt, mutta tulitukea kaivataan lisää sekä konavastuuseen päässeeltä young n´ Flirty Ilmarilta että peräpään vastuuosastolta. Akselin Metsämansikka-Klippone-Korhonen-Määttä starttasi kauden silmiinpistävän (ai, stna) nihkeästi ja hutilointi näkyy armottomasti pakkaselle päätyneessä tulossarakkeessa. Joukkueen matalin H% on tällä hetkellä Jarnon 13% (:D), eli kohtilyömisessä lienee vielä hieman petrattavaa. Pirujen piirtely seinille on tässä vaiheessa vielä too soon, mutta kauaa ei voi lipsutella menemään kakkosvaihteella, jos mielii painia Åkesta.

  1. Aimo Kulaus (+1)

-6 rankingin kärkitiimiä vastaan ja -69 samana päivänä Aimia vastaan. AKu, hei: mitä vittua? Sarjanousijan legendaarinen avauspiste tuli ansaitulla A-sarjatuloksella ja PööT-pelin -17 kielii myös piilevästä potentiaalista. Varianssia vaan pitää säätää vielä 5-6 pykälää pienemmälle. Koko 8-henkisen rosterinsa kentällä jo pyöräyttänyt (voi selittää edellä mainittua) AKu jyrskyttelee pisteitä tasaisesti joka heittopaikalta. Joukkueen ehdoton dynamo on sille kuuluisalle tärkeimmälle kolmospaikalle majoittunut Aukusti, jonka taso on ollut odotetun kova. Avauspaikkojen Herala-Johansson -combo ei vielä pärjää tulivoimakisassa millekään ylemmäksi sijoitettujen joukkueiden avausduoista, elikkäpä pisterohmuamista kaivataan lisää. -30,67 Oka hämää naamat sulattavan 69-pelin (silti: nice) myötä, mutta selvää on, että jos tahtotilana on taistella mistään muusta kuin sijoista 7-9, on pelin tason noustava sinne -15 tietämille, jos ei ylemmäskin. Kaiken kaikkiaan Ripe nostaa stetsonia ennakkoluulottomasti aloittaneelle Akulle.

  1. Valuvat Kudit (-1)

Kudit ovat tulleet lähinnä lahkeeseen KuVan valuessa rankingissa pykälän verran alaspäin. Miksi kävi näin, yhyy! KuVa aloitti kauden tylyn ynseän hyvin pelanneita vastustajia vastaan, ja tulosrivi 0-0-4 on sikäli ymmärrettävää luettavaa. PaO -14 ja Oka -22,75 eivät silti anna aihetta liialliseen päänsilittelyyn – petrausta on tultava juoksevan possun lailla tulevissa peleissä. Mahtisonni Eeron tykitys on ollut A-luokkaa, ja peräpäähän SuHan haaskalta naarattu Majjjjja on löytänyt vakkaritonttinsa nelospaikalta. Avaaja-Opsin meno ei vielä ole ihan NÄIN-NÄIN ja team spirit kaipaa selvästi nostetta kauden vyöryessä kohti puoliväliä. Jokaiselta oikeakätiseltä heittopaikalta steppi tai kaksi tehokaampaan suuntaan, ja seiskasija on tosiasia.

  1. Nuorten Miesten Olut- ja Kyykkäseura (-)

Nuoret miehet ovat tuskin ranking-sijasta nmoksiskaan, sillä A-sarjan uusi tulokas on saanut neljässä ekassa pelissään helisten dunkkuunsa. Tiimin pitkän linjan kantava voima Jokiaro on pyssytellyt nappuloita hankeen kiitettävällä pieteetillä ja nelospaikan Kärkimaan nyökkäyksiä aiheuttava Hka kuiskuttelee aina maksimia -pelikirjasta. Kyyti voi olla A-sarjassa kylmää, jos PaO-sarake (-28) ei painu piakkoin alle -20:n, elikkä nyt nuoriso olutkippojen äärestä treenaamaan poikittaista mailaa Stadikan yöhön. Sija 8 ja paikka pudotuspeleissä voi nimittäin olla vain yhden tai kahden voiton päässä!

Tekniikan akateemiset TEK