Ripen pleijariennakko 23.2.2014


miniripeVoitteko nyt olla? Eihän tämmöisiä WCOK-spektaakkeleita maksa kestä! Huolimatta ulkopaikkakuntalaisten tiimien erittäin vakuuttavasta tuloskunnosta pysti eilisen turnauksesta jäi kuitenkin Ouluun (elleivät kartion pojat hukanneet sitä jatkoilla) ja useampikin jatkopeli ratkaistiin mehevillä 1-6p-marginaaleilla. Tästä Ripe tykkää! Viikonlopulle on varattu sen verran brenkkua,  että samoilla silmillä wanha analyytikko ruotii yleisölle myös OKL:n pleijariparit, olkaa hyvä:

Hanpit – AiM
Liigan pohjalta katsottuna tämä peli on selvempää pässin lihaa kuin Juusoksen 120kg-mave, joten Ripe lähtee tarkastelemaan otteluparia menneen turnauksen kannalta. Kapteeni X otti WCOK-flopin puskaradion mukaan tyynesti ja mitään suurempia skandaaleja ei ole luvassa. Jopa Mjattien Mjatti oli viimeisten hiukahkosti flopattujen heittojensa jälkeen tyytyväinen Papoilla saavutettuun nelospaikkaan. AiM-natsit sen sijaan floppasivat yksi toisensa jälkeen eikä välieräkokemuksia tällä kertaa saatu. Ripe otti puhelun hiljattain jengipäällikkö-Toratille kysyen tunnelmia tulevasta koitoksesta ja sai vastaukseksi sympaattisen “Ime paskaa!”. Yksittäisessä ottelussa liivimiesten raivo voisi riittää, mutta nykysäännöillä pelattavassa 3 voiton setissä AiM-juna jää lähes väistämättä resiinan taakse jonottamaan Jonin ja Oksun heitellessä täydellisiä poistoja. Hanpit jatkoon tai mörökölli minut vieköön.

Prosentit: 75 – 25

SB – TekLa
No mutta! Vaikka Soppanen on huhujen mukaan tupissut tähän hetkeen laskettuna yhtäjaksoisesti n. 18 tuntia väärin voitetusta (tai hävitystä) finaalista, pudottivat paskiaiset kuitenkin jatkosta 2 menneen turnauksen ehdotonta finaaliehdokasta. TekLa sen sijaan röpelsi itsensä jatkoon Ripen koni akki pullon etiketin yläreunaa hipovilla suorituksilla. Liigassa totta kai asia on eri ja Lappalainenkin on ringissä pudottamaan tiimin okaa sen n. 10-14 pinnaa. Useamman ottelun sarjassa tämä ei silti riittäne, ellei Kötsän käteen asennettu dynamic atom bomb räjähdä ennenaikaisesti. Kentältä kuultua: “Voitetaan nyt vittu jossain jotain” – Joonas Leskinen, 2014.

Prosentit 70 – 30

Jarrutytöt – SuHa
Molemmat joukkueet ovat melko keliriippuvaisia ja nyt ei aivan kummankaan toivomaa tilannetta ole luvassa. Iitu “12p vasurilla läpällä” Puikko asettaa tiukan vastuksen OAMKin istuvan hanuria soittavan norsun 16p pommeille. Tytöt ovat selvästi tasaisempi joukkue kelillä kuin kelillä, joten turnausmeininkeihin ehkä hieman pettyneen SuHan on ajoitettava huipputuloksensa tarkkaan. Kumpikaan ei erityisesti flopannut ainakaan pudottavan vastustajan mukaan WCOK:ssa, mutta toisaalta mitään ihmeitä ei myöskään nähty. Tyttöjen usko omaan tekemiseen ja voittamiseen on pitkälti ratkaisevassa asemassa. Pekka Supposella olisi parempi soitella omalle joukkueelleen hanurilla Herra Melperiä, sillä ilman tasaista tulosta ja uskoa oman joukkueen voittamiseen turpaan tulee heti ensimmäisessä matsissa.

Prosentit 60 – 40
Kakkossaajat – Jarrupartio
Psyykkaus on jo aloitettu ja tunteet ovat pinnassa. Vastustajan kapteenilla on Ripen kuuleman mukaan aiheutunut pienehköjä syömishäiriöitä Jarpan (tai Jarkan) turnausmenestyksestä johtuen. Kartiopartio osoitti menneessä turnauksessa olevansa iskukykyinen porukka varsinkin tärkeissä matseissa, joten 2ossaajilta vaaditaan täysi lataus, jos mielivät otteluparin viedä. Palataan kuitenkin turnauksesta maan pinnalle ja muistetaan, että toisessa joukkueessa pelaa eräs nimeltä mainitsematon karvainen YTY, joka tekee keskimääräisestä B-tiimistäkin A-sarjan pleijarijoukkueen. Tämä ottelusarja on nin tiukkaa, että Ripellä täytyy ravistaa prosentteja 5:tä isommalla tarkkuudella.

Prosentit: 51 – 49

Tekniikan akateemiset TEK