OKL Välieräennakot 2018


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Puolivälierät mennä tupsahtivat ja kyykkäkiima on sata! Välieriin saatiin tänäkin vuonna nippu timanttisia ottelupareja, ja Ripen piti ihan asioikseen piipahtaa systeemipuulaaketissa ruskeavarastojen täydennysreissulla. Puolivälierissä nähtiin melkoisia tasonvaihteluita ja sarjat äityivät ennakoitua tiukemmiksi. Sipalee palelee myös välierissä, sillä Siperiasta hyökyvä jäätävä pakkanen pitää huhujen mukaan kyykkäkelit pinkeinä ja kahvahelat huurteisina. Seuraavassa välierätuoksinat by Ripehs, mon amii.

A-sarja

SuppoHauet – Tekniikan Ihmelapaset

Uh, ah, eiiiiiisss… Männäkauden finalistit ja toistensa kurkuissa vuosi toisensa jälkeen peuhaavat powertiimit välierässä! Teklalla ei ole ollut hääppöinen tuuri välierähommissa, sille viime vuonna pleijarihuumaan yltyneet Hanpit venyttivät sarjan 7 pelin mittaiseksi ja nyt vastaan tulee runkosarjamestari ja kovinta Okaa puokkareissa pyöritellyt suhakvartetti. Tekla hoiteli oman puolivälieränsä nousukkaita vastaan puhtaalla pelillä, ja SuHa puolestaan taipui yhden tappion verran Pinkyä pudottaessaan. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana useaan otteeseen ja voitot ovat menneet tasan 2-2. Runkosarjassa SuHa vei molemmat kohtaamiset nimiinsä, mutta Tekla otti omansa WCOKin finaalissa ja MM-kyykän pronssiottelussa. Näillä eväillä sarja venähtää vähintään 5 pelin mittaiseksi mestarikandidaattien vaihtaessa iskuja akseleilla Piippo-Suppis, Henkka-Antti ja Parkkila-Enni: mutta kuka pelaa Donnia vastaan kolmospaikalla? MVP-cliffhangerin hengessä Ripe pistää prosentit herran haltuun 50-50. Voittajasuosikkeja veikkaaville suosittelen kolikonheittomenetelmää. Se on joko tai.

aitoa_menoa – Hanpit

Oo-O-O-O-hyyyvääÄÄ! Voi pieksut, mikä trilleri! Vuoristoratamaiset puolivälierät tahkonneet punatsugut ja Hanpit hiplasivat nappulaa hankeen lähes samaan tahtiin (Okat -8.5 ja -8.2), eikä kumpikaan saanut välieräpaikkaansa ilmaiseksi. Kurkut käheäksi meuhkannut AiM ravisteli viime vuoden äpärän selästään ja lähetti sähköukot kevätlomalle. AiMin historiallisen hyvä kausi saa tosin ansaitsemansa tasoisen välierähaasteen, sillä vastaantuleva liikenne jää tuskin odottelemaan liiviveturin mestaruusmarssia sivuraiteelle. Hanpit raastoi rosterirulettinsa Kakkossaajia vastaan kuntoon, ja eteni ansaitusti välieriin YTYlin maagisista vastusteluista huolimatta. Äksä ja Juusos pistivät sarjan loppua kohden parastaan ja Oksulla jäi pari hyvää heittoa säästöön pakkasen purressa pinnoja pois Hanppien konamailoista. Patteri von Petteri on järkälemäisessä tikissä ja Ripen Commodore 64:n vastaanottamilta kyykkävideoilta paistaa läpi hyvä joukkuehenki ja erinomainen lakaisupotentiaali. Ippe ja Inkeri, tutummin PALA ja perse, ovat niin ikään erinomaisessa iskussa. Runkkarissa Hanpit voitti toisen kohtaamisen ja toinen meni enteenomaisesti tasan -7 – -7. Kyseessä on sen tason pari, että Ripen täytyy mennä mutupohjalla: jos Hanpit saa mölytanssin askeleet kohdilleen, on AiM vaarassa suistua ojaan heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Jos taas AiM saa huudettua Tepon kumoon hyvin ajoitetuilla hyväää-huudoilla, on Hanppien sibaali vaarassa jäätyä jälleen välierävaiheessa. Ripeltä pari pinnaa etumatkaa fiilishommissa hipsun verran edellä oleville testokanuunoille: AiM 52 – Hanpit 48.

B-sarja

Droit – TuolPualHaukke

Droit hoiteli Olvin Pingviiniäiset odotetusti suoraan kahdessa pelissä, vaikka homma menikin tilastojen valossa erän verran puppeliksi. Puijari-Paho istutettiin penkille, ja heti lätisi -22 tiskiin. Peräpään perseily laahaa tulosta edelleen hipsun verran, mutta konavoimassa Droit on yhä vahvoilla PaHin tasaisiin puurtajiin verrattuna. Välierästä tulee mielettömän kiimainen, sillä Okaerotusta on puokkareiden perusteella vain vaivaiset puoli pistettä. PaH pisteli puolivälierissä kauden parastaan ja 18cmbnis jäi rannalle komean -14 -pelin saattelemana. Jatkuuko Kestilän lento, vai tuleeko droittareille kiire kesälomalle PaHin jarrutyttömäisessä ”kaikki heittää saman verran pinnoja ulos, jooko” -myllyssä? Ripe antaa herraseuralle Pahon 12p sokkopommin verran etumatkaa: prosentit Droitille 55-45.

Kapulapojat – Original Long Drink Cranberry

Voe rähmän käpy! Kapulapojat tykitty Taistelujaskojen iloiset veikot suohon kahdessa pelissä, mutta pelin tasoon jäi toivomisen varaa. Harlin on pistellyt miehekkäästi peräpäästä ja Kurtti on lapioinut torneja minkä ehtii, mutta niin vain kentälle on jäänyt linjaa toisensa perään. Lisäksi välierään marssii vastaan liekehtivässä pudotuspeli-iskussa oleva pieni vihreä mies Mjatti sekä kovasti vakiintuneella rosterilla tanssahteleva trio Repa-Hai Kala-Merja. KLONKUN kaksi viimeistä peliä painuivat lukemiin -16 ja -24 ja Raiderit putosivat ansaitusti kelkasta ennen mitskupelejä. Südarse on niin jäätävässä tikissä, että Kapulapoikien pitää kiristää haukivyötä ja rapsia linjat pois finaalipaikan napatakseen. Okaeroa on peräti 19 pinnaa jatkopelitilastoissa, eli Ripe pistää hyvillä mielin prosentit wanhoille sedille ja tädeille 65-35.

Tekniikan akateemiset TEK