OKL-2018 Mitalipeliennakot


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Höhöö! Hekumalliset välierät on saatu ryskättyä läpi, ja gaalaviikko lähestyy juhlavaa huipentumaansa kiihtyvällä vauhdilla. Noviisisarjan (suom. huom. C-sarjan) ((Ripen huom. aivan sama)) mestaruus ratkesi irssitoitotusten mukaan jo alkuviikosta, eli Liigan osalta jännää sekä kakkaa on tarjolla enää kolmen brönzmedal-ottelun ja kahden ultimaattisen kiimaisen finnaalin verran. Torstaina ja perstaina kannattaa valua Stadikan liepeille löhöämään, sillä luvassa on skeptaakkelinomaisia käänteitä, kylmähermoisia linjapoistoja ja tunteikkaita kliimakseja. Ah!

No niin. Seuraavassa Kyykkäprofeetta Ripen kinkkiset ennakot kauden 2018 huipentumaan kulminoituvassa ordeerissa.

B-sarjan Pronssiottelu

Kapulapojat-TuolPualHaukke

Voi wattihatti, eivät onnistuneet altavastaajat yllättämään konkareita välierissä. Merja vastasi kapulapoikien veikeään vittuiluun viileillä linjapoistoilla ja tyrkkäsi nuoret miehet säälimättä pronssipeliin, ja saman kohtalon saivat tuta myös Aurajoen Limatorpeedot. Mitskupeli on kuitenkin molemmille joukkueille ensimmäinen laatuaan, eli peliä tuskin heitetään ihan lekkeriksi kummassakaan leirissä.

Kapulapoikien rennonletkeä Honkanen ei saanut pakettia kasaan KLONKKU:a vastaan ja Kurtillekin jäi vielä 30 pinnaa takataskuun ykköspaikalta, eli parannusvaraa on edellisiin pelituloksiin ainakin 10-15 pinnan verran. PaH sen sijaan törmäsi tulikuumaan droitmuuriin hyvistä edellytyksistä huolimatta. Näin ollen ruskeimman mitalin mittelöstä tulee kahden parannuksen varaan toivovan joukkueen kamppailu, ja Ripe pistää prosentit neljän tiiviillä rosterilla jauhavalle Haukijengille. Lukemat nyt sitten vaikkapa 45-55.

A-sarjan Pronssiottelu

Hanpit-Tekniikan Ihmelapaset

Murtuneiden unelmien taistossa voisi tuskin olla parempia osanottajia, sillä viime vuoden ennätyspitkä ja -tiukka välieräsarja kolottelee yhä kokeneimpien heittäjien niveliä. Perättäinen tuplamestari ei saanut ladattua parastaan välierässä suppoja vastaan ja Hanpit puolestaan sortui onnettomaan tasonnotkahdukseen pelikirjan revähtäessä ossaajahommiksi tasokkaan avausvoiton jälkeen. Yhden pelin ratkaisumenetelmä perustuu paljolti päivän kuntoon, ja niinpä avainpelaajat ovat jälleen mitalijahdin ytimessä.

Piippo kadotti mestaruusvainunsa välierässä, ja Henuli sai pidettyä hajoavan lapaspakan kasassa yhden pelin verran. Parkkila piti oman pesänsä verrattain siistinä, eikä Teklalla ole hätää jos keulapari saa kolme mailaa neljästä perille asti. Hanppien Il Duce X pyllähti vilttiketjuun välierässä, mutta mitalijahti kaipaa onnistuakseen kipparin johtajuutta ankkuripaikalta. Juusoksen loistava kausi mureni hutihommiin ja edes Paskis ei pystynyt tilkkimään linjalottoa game savereillaan. Jonin jatkuvat vaikeudet pitävät konarivin repaleisena, mutta skittlesgod Juuzor pystynee paikkomaan nelikot yhden pelin ajan ilman vammoja. Ripe ennustaa, että mitalin kohtalo ei ratkea perusmailoihin, vaan näyttäviin linjapoistoihin ykköspaikkojen takaa. Ja Henkalla jäi vielä pari huippumailaa varastoon välieräpettymyksestä: prosentit Teklalle 53-47.

B-sarjan Finaali

Droit – Original Long Drink Cranberry

B-sarjan kärkikamppailussa on silmänruokaa nuorille ja vanhoille, sillä kentän liepeiltä löytynee kyykkäkokemusta yhteensä 50 kyykkäkauden ajalta. Eikä taida sekään riittää. Sekä Droit että KLONKKU pistelivät parastaan välierissä, eli finaalista tulee odotetun tiukka vääntö. Paho ja Mjatti ottanevat pääroolin pisterohmuhommissa, joskin Paho vienee hka-tilaston kärkipaikan Mjatin keskittyessä kliinisempiin osumiin. Kakkospaikoillakin riittää ruutia Repan ja Salmen Jannen muodossa. Näin ollen ratkaisuhommat jäävät takaloosterin poikien ja tyttöjen vastuulle.

Äitiyslomalta pelikentille kaivettu Merja ja vasuri-Oula parsivat KLONKUN kentät kasaan välierissä tasaisen varmasti, kun taas Droitin Kestilä on kiskonut ajoittain maagisia eriä kolmospaikalta. Droit nelospaikalla ei sitten muuta satavarmaa ole kuin kokemus: rosterissa riittää entisiä A-sarjalaisia ja monet tiukat paikat nähneitä B-rapun konkareita. Tämä mestaruustaisto ei ratkea suoraan kahdessa pelissä, jos molemmat joukkueet saavat ykköskokoonpanonsa paikalle mähinöimään. Ripe laittaa taalat hiuksenhienosti Droitille aiemman kohtaamisen ja nousujohteisen pudotuspelimenon pohjalta. Pinnat 57-43.

A-sarjan Finaali

SuppoHauet – aitoa_menoa

Mitä Ripen vanhat silmät näkevätkään? Eikö finaalissa nähdä yhtäkään aikaisempien vuosien mestaria? Vaikka SuppoHauet ovat finaalissa jo toista vuotta perätysten, on sitä vaivannut melkoisen krooninen alisuoriutuminen OKL:n playoffeissa runkosarjaan nähden. aitoa_menoa sen sijaan puksuttelee finaaliin neitsytmatkalleen monen vuoden yrityksen jälkeen. Pääseekö SuHa vihdoin yli flopeistaan vai onko sittenkin AiMin vuosi?

Ykköspaikoilta on tässä parissa aivan turha lähteä hakemaan eroja. Runkosarjan ykköstykki Ukko-Pekan rinnalle on playoffeissa kirinyt Petterien Petteri, oikea pommikone. Kakkospaikallakaan suuria eroja ei saada aikaan edes desibeleissä kun vastakkain asettuvat todennäköisimmin Eronen ja herra Hyväää Toratti. Kolmospaikalla molemmilla häärivät kokeneet kehäketut, SuHalla aina yhtä hillitty herrasmies Donni ja testosteroideja tihkuva naistenmies Ippe. Ei tässäkään eroja, sillä molemmille etulinjan paskomien torniroskien siivoaminen ja prinsessojen lohduttaminen ovat tuttua puuhaa.

Eipä tiennyt von Wright 1800-luvun lopulla, että joku vielä tulisi maalaamaan taidehistorian merkkiteoksesta pittoreskin tribuutin liikkuvana kuvana. Sen verran kovaa settiä tulee olemaan A-finaalin taistelevat naiset Enni vs Inkeri, että Ripe ei tiedä miten päin tässä pensseliä pitelisi. Vahva veikkaus kuitenkin on, että yksittäiset eivät neliöön jää kummallakaan mikäli niitä nyt jotenkin epäonnisesti olisi viimeiselle kierrokselle jäänyt. Tästä onneksi desibelierot tulevat tallentumaan videolle kyykkähistorioitsijoiden riemuksi.

Yksilötasolla molemmat tiimit ovat löytäneet kauden huippukuntonsa, mutta ehkä yhteen pelaamisessa Ripe laittaa pari prosenttia SuHalle. Todennäköisesti AiMilla nähdään ainakin yhdessä pelissä pieni rosteriruletti, jotta myös hymypoika Ville ja golfmaisteri Matti menettävät finaalineitsyytensä. Prosentit 52 -48 viime vuoden finalistille.

Tekniikan akateemiset TEK