OKL-B 2022-2023 Neljännesvälieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Voi vittuny! Ripen vasta heräillessä koni akin huuruisen viikonlopun jäljiltä uuteen viikkoon, on kalenteriin ilmestynyt täytettä kiihtyvää tahtia. Kyykkäkansan selvitellessä päitään lappeen Rannan ja Tampesterin jäljiltä, ottaa Ripe syvälle analyysiin luotaavan katsauksen B-sarjan ensimmäiseen kierrokseen (vai mikälie kierros, Ripekin on sekaisin tämän vuoden sarjarakennespedeilyn osalta). Ihan sama mikä kierros, mutta tästä lähtee darrainen, mutta sitäkin tarkempi ennakkovilkaisu tuota pikaa alkaviin pleijareihin b la Ripe! Hik!

PUrs TEntuma – Ei ihan parhaat emmentaalit

Ensimmäiseen pariin saadaan nuorta naisenergiaa ryyditettynä vanhoilla setämiehillä. PUTE yllätti Ripen housut kintuissa (tirsk) nappaamalla Mjatin viidennen sian. Ensimmäisissä pudotuspeleissään vastaan asettuvat Thengyn vanhat jarrut. Siinä missä Ripe kuvitteli Jamsterin porukalla ottavan aikaa löytää oikea vire, kävikin juuri päinvastoin: ensimmäiset neljä peliä kolmosella alkavalla okalla pelanneet exxät a.k.a. pissipojat kusivat loppurunkkarin ajan keltaista nestettä omille kintuilleen. Viimeiset neljä kamppailua yli -50 ottelukeskiarvolla pelanneilla vanhoilla parroilla on mietinnän paikka, kun vastaan asettuu motivoitunut PUTE, tähtenään tilastojen top-3 Putela, vou! Putelan onkin otettava logopedot leveille olkapäilleen, sillä karu totuus on se ettei muusta PUTEsta tähtiä löydy, eikä yli -60 okalla pötkitä pitkälle. Sympaattiset PUTElaiset kaatunevat saappaat jalassa, mikäli sympaattiset emmentaalit pistävät parhaan kokoonpanonsa kentälle.

Emmentaalit jatkoon voitoin 2-0

SyrvänKyylä – Valenssin Eliitti

Ripen paskanjauhannan valeeksi todistaneet elitissit ottavat ensimmäisellä kierroksella mittaa seksitautisista kyylistä. SyrvänKyylä eteni lohkostaan jatkoon odotetun selkeästi: se kärsi tappiot vain lohkon kärkijoukkueille. Syrvät luottaa tasaisen vahvaan jauhantaan, jossa ei selkeää tähtipelaajaa ole. Hypnoottiset kartut ovat vähän liiankin hyvin lakatut, sen verran korkealla on poikain h-ympyräprosentit. Viime peleissä oka on asettunut piirun verran alle -50:een, ja se ennustaakin ehkä ensimmäisen kierroksen tasaisinta otteluparia, pelaileehan VALE varsin samanlaisilla tilastoilla. VALEn kannalta on ratkaisevan tärkeää löytää laajasta kokoonpanosta se oikea. Käytännössä paljon on laskettu Laitisen ja Kallion varaan (ehkä liikaakin?). VALE laittaakin Syrvät tiukoille, mutta tällä kertaa napsun tasaisemmin jauhavat KySsit painelevat jatkoon.

SyrvänKyylä jatkoon tiukan niukkaakin pinkeämmin-vinkeämmin voitoin 2-1

Huutis Mint – Aeto raitti

Ripen positiivisesti yllättänyt Huutis Mint nappasi komeasti debyyttikaudellaan paikan pleijareihin. Vastassa on jo pleijarikokemusta kerryttänyt Aeto raitti, joka niin ikään yllätti positiivisesti nappaamalla kovan (tirsk) Tepon kolmannen sijan. Voitot #swagista ja Akusta ovat kovaa (hihi) valuuttaa. Tutan haalareita ylpeydellä kantavat Mintit ovat pystyneet kovaankin tulokseen, mutta aloittelijoille tyypillisesti tulosvarianssi on turhan suuri. Raittipojat eivät ole Saarisalon poissaolosta häkeltyneet, vaan vakiinnuttaneet tulostasonsa varsin kelvollisille lukemille. Ripe luottaakin jälleen kokemukseen, kun raitti on auki jatkoon.

Aeto raitti jatkoon voitoin 2-0

TeeKu – Aimo Kulaus

Mestaruuskrapulaa potevat AKut kusivat runkkarin oikein komeasti. Jatkoon se sentään tiensä selvitti, mutta prosen pojilla lienee ollut kriisipalaverin paikka, kun takkiin on tullut ja aivan huolella. Potentiaalia toki on vaikka mihin, sen kertoo runkkarin toiseksi paras oka ja varsin mehevät yksittäiset tulokset. Itseluottamus lienee silti pohjilla, päättyihän runkosarja neljään tappioon. Vastaan Kulaus saa lauleskevat teekulaiset. TeeKu onnistui kääntämään tiukat pelit puolellensa ja selvitti tiensä jatkoon kaikista paskimmalla okalla. Ripen on suorastaan mahdoton nähdä miten kuoroihmiset tästä itsensä jatkoon kampeaisivat. Edes Klemetti ei nyt auta, sillä tasoero on huomattava AKun eduksi. Mikäli Kulaus saa parhaan kokoonpanonsa jalkeille, ei jatkoonmenijästä ole epäselvyyttä.

Aimo Kulaus jatkoon voitoin 2-0

Tekniikan akateemiset TEK