OKL A välieräanalyysi


Kauden päättävä finaaliviikonloppu lähenee ja A-sarja on saatu ratkottua välieräpareihin asti. Molemmat ottelusarjat ovat jo kalenterissa ja kyykkäkiimaa on odotettavissa maanantaina SB – Jarpa ja perjantaina Blagit – Jarrutytöt muodossa. Ennen matseja lyödään kuitenkin faktat tiskiin, jotta jokainen tietää mitä tuleman pitää.

 

 

Blagitarius Blagiators – Jarrutytöt

Blagit pääsivät puolivälierästään jopa normaalia helpommalla vastustajan bingotessa, mikä ei kuitenkaan yhtään vähentänyt puristusta kahvassa, vaan voitot otettiin kivikovalla -6.50 okalla. Jarrutytöt puolestaan saivat edelleen löysiä, sillä puolivälierässä vaadittiin kolmannen matsin toisen erän loppuun vastustajalta sarja h,h,0,h, jotta ratkaiseva voitto vietiin kotiin pisteen erolla. Pleijareiden alla säiden jumalatkin päättivät liittyä JRYÖ:tä suosivien voimien rintamaan ja loihtivat aikaan jääkentän, jolla JRYÖ on kuin kotonaan. Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, että JRYÖ olisi vetänyt heikosti, sillä oka -13.00 herättää kunnioitusta lähes kaikissa muissa OKL-vastustajissa, paitsi SB:ssä ja… Blagissa.

Yleensä niin perusvarma BB on puppeloinut tällä kaudella oikeastaan vain kahdesti: Runkosarjassa SuHa pääsi yllättämään puttosvapaan tiimin ja WCOK:n välierässä ÄPiChew:n hienot miehet pehmittivät sympaattisuudellaan koko tiimin kollektiivisen sipulin. JRYÖ:n peli puolestaan ui uomiinsa pitkälti sen jälkeen, kun ällöpoika heitettiin kuikkaan ja Tiina palasi puikkoihin. Tällä reseptillä lyötiin WCOK:ssa SB, joten olisiko nyt aika kaataa BB? Apuja ei voi enää kovin kauaa odotella saataviksi edes Smuulin kolasta ja Blagilta on sopupeliä turha odottaa, joten nyt on pärjättävä omilla aseilla, joita kieltämättä riittää. Ratkaisevat pelaajat löytyvät molemmissa tiimeissä pelipaikoilta 1 ja 3. Jos näistä toinen failaa, ei ole mitään varmuutta kykenevätkö 2 ja 4 paikkaamaan.

Prosentit Blagille yllättävänkin niukasti 60-40.

SIK Bastards – Jarrupartio

Ilmassa on suuren koni akki juhlan tuntua kun runkosarjan kakkonen ja kolmonen kohtaavat välierissä. Molemmat selvittivät tiensä leikiten puolivälieristä eteenpäin, vaikka Jarrupartio yrittikin taas useampaa tasuria. Tuore WCOK-mestari hamuaa kauden neljättä finaalipaikkaansa ja koko talven turnauksissa alisuorittanut SB hakee sitä ensimmäistään. Kaiken tämän lisäksi keväinen sää on tuttuun tapaan ensin sulattanut pehmoisen lumen ja sitten jäädyttänyt kentät lähes OM2008-tasolle. Huhujen mukaan tämä on saanut ainakin tohtori Syk…Krogeruksen kasetin scratchaamaan.

WCOKin jälkeisistä brenkkuhuuruista on jäänyt Ripelle muistiin erityisesti SB:n tulikova tuloskunto. Joukkue on kaivanut iciaicaisen natsitaktiikkansa, jossa duo Leskinen & Soppanen myllyttää ja Mr. Swamp & Paddlen johdolla siivotaan loput. Sen sijaan siBoolin ritareiden tuloskunnosta ei ole harmainta hajua tällä hetkellä. Don Smuulin heitto on varmasti kunnossa ja Pahon pommit eivät tunnetusti paljon kentän kunnosta välitä. Ratkaisun avaimet tässä otteluparissa lepäävät Jarrupartion peräpäässä. Mikäli siellä on sopeuduttu muuttuneisiin olosuhteisiin, niin tämä on kolmen ottelun eeppinen ilta. Muutoin SB vie kuin vierasta sikaa.

Hetkinen, juuri tulleen tiedon mukaan Smuulien Smuuli on saanut alaraajavamman! Jarpan kannattaa ensikaudelle tehdä kiellettyjen lajien lista muiden huippuseurojen tapaan.

SB:n osakkeet paranivat juuri kainalomunaamisen myötä aavistuksen eli
prosentit 56-44 kolvaajien hyväksi.

 

Tekniikan akateemiset TEK