OKL-A Puolivälieräennakot


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Runkosarja on saatu taputeltua ja Åke vaihtaa omistajaa punajunan puksuteltua historialliseen ensimmäiseen runkosarjavoittoonsa. Talvi oli (ei) ja meni (joo), elikkä jatkosarjan pelit pelataan tavanomaista jäisemmissä ja vetisissä olosuhteissa. Kilpavastaavan tietotoimistoon morsettaman faksin mukaan puolivälieräparit on sumplittu top-4 kapteenien limaisessa saunaillassa, ja ensimmäinen sarja pelataan jo mahdollisesti aivan huomenissa. Eli aika pukata jöötiä Tuuttiin! Puolivälieräennakot á la Ripe, con mucho gusto.

A) aitoa_menoa (1.) vs Musta Surma (6.)

Gullmes -herkkusienet ovat skipanneet valitsijatoimikunnan kokouksessa kaksi runkosarjan mukaan perimmäistä vaihtoehtoa, ja tanssikaveriksi puokkareihin on haettu pleijarineitsyyttään väristen hekumoiva Musta Surma. Tilastoanalyysissa AiMi hakkaa MusSut sata-ja-nolla, sillä Okassa on eroa liivijengin hyväksi yli 20 pinnaa. Jatkopeleihin päässeistä tiimeistä MusSulla on näyttää paras ottelu -sarakkeessa vain kelvoton -18, ja se on pleijareista pudonneen #swaginan lisäksi ainoa A-sarjatiimi, joka ei ole putsaillut eränkään vertaa tyhjäksi.

Toisaalta: kausi on pitkä, ja Black Plague on ruvennut kirimään ihan lohduttoman talvikelin kääntyessä lohduttomaksi kevätkeliksi. Ensinnäkin tiimin jäsenet tapitettiin MM-kyykässä lasten sarjan kultatapeilla. Toisekseen petollisen salakavala jääkenttä sopii enemmän kuin hyvin yllätyspotentiaalia tihkuvalle MusSulle. Pitkästi PJanrin osumatarkkuuteen perustuva viimeistely on toistaiseksi yskinyt sipulin lähestyessä jäätymispistettä ja Molkkarin korkealta lähtevä sivallus ei ole ottanut asettuakseen epätasaisella teräsjäällä. Luodon ja Soukan kannattaa vielä tälle iltaa lähteä tekemään viimeistelyharjoitus poikittaisen vaiheen löytämiseksi, sillä herra Harjun eleganteilla kolmospaikan täsmäiskuilla ei poistella 12 pisteen linjoja kuin kerran, pari, kaudessa.

MM-tappeja löytyy myös verenväristen huppareiden kauluksista (brönssiä), joskin aimin mitsku on pienryhmäohjaajien sarjasta. OKL:ssa Train Rouge on tirponut vastustajiaan turpaan kunnioitettavan tehokkaasti pitkin kautta kahden tukevan peruspilarin varassa: Hulk-Törmänen on tullut vihaiseksi ja peräpään kyhnyttäjät ovat napsineet Petterin jäljiltä jääneet riekaleet hissukseen pois sinnikkäällä karsintamenetelmällä. Jääkenttien kovettuessa Ripen etumuksen tahtiin aimilaisten pelikirjassa korostuu entisestään takatuuppari Sai ”Ranen” Rasen rooli linjojen poistajana. Vainionpään konapommi on nostanut kauden mittaan kvantitatiivista profiiliaan ja kolmospaikalta torneja puhtaasti paskaheitoilla poistelevan nauravan Maken ei tarvitse kuin kätellä vastustajat ja keskittyä PKL-lohkon runkosarjapelien hoputtamiseen.

Prosentit President´s Trophy -AiMille 77-23.

B) SuppoHauet (2.) vs Piti mennä B mut mentiinki A, nimikkotaktiikka kuhaB (8.)

Hallitseva mestari joutui taipumaan runkosarjan kakkoseksi, vaikka kausi päättyi onnellisesti parhaaseen peliin runkkarin voittanutta AiMia vastaan. Suha-kapteeni Suppis valkkasi puokkarivihuksi hiuksenhienosti viimeiseltä jatkopelipaikalta pleijareihin ponnistaneen Piti mennä B mut ment.. Vitut. kuhaBeen. Molemmat joukkueet ovat parantanee peliään juoksevan Karin lailla kauden loppufanfaarien lähestyessä, ja infernaalisen jääurahelvetin myötä rouva Fortunan (D-)kupit (hihi) voivat pompahdella villisti (hihi) puolelta toiselle.

Piti laittaa lyhyempi nimi mut laitettiinki pitempi ku swaginalla, nimikkotaktiikka terveisiä perseestä (saa käyttää ensi kaudella) aloitti ensimmäisen A-sarjakokeilunsa vauhdikkaasti haastamalla SuHan ja PööTin konkaritiimit niukkoihin tappioihin päättyneissä otteluissa. Kauden mittaan voittoja kertyi tosin lopulta vain kolme (ja puoli!) kappaletta, ja nekin voimajärjestyksen ulkokehän tiimejä vastaan. Ykköspaikan teloittaja Körkkö voitti parhaan erän palkinnon 13.50 pisteen äärimmäisen röyhkeällä tykityksellään, mutta toisaalta kotiintuomisina on myöskin haukipörssin 7. sija joka viidennen liipaisun mennessä iloisesti ohi kyykistä (ja kentästä). Top 7 -haukkaritilastosta löytyy myös kaksi muuta kuhalaista, nämligen itse mafiapomo Al Cilipone ja sisäistä H-börsää johtava Hourula. Parhaillaan -13 pelin pelannut kuhaB voi hyvinkin raapia kasaan uskottavia pelisuorituksia, ja haastavat olosuhteet eivät ainakaan heikennä joukkueen välierähaaveita. Voittava taktiikka lienee vetää SuHa omalle (paskalle) tasolleen ja siirtyä jatkokierroksille sipulia raastavan -37 – -38 voittoon päättyvän Game Five:n jälkeen suppisten repiessä pelihousujaan.

Valtavalla finaalinpääsy(-jasiellähäviämis-)kokemuksella varustettu SuppoHauet pelasi koko kauden uskollisesti perinteistä konabombaajat-räpeksii-ja-Donni pelastaa -taktiikkaa, mutta vaihtoi viime hetkellä aidompaan menoon Erosen siityessä kaksoisloukkaantumisen kunniaksi kakkospaikalle. Kikkailu tuotti tulosta kauden ainokaisen ei-miinustuloksen myötä ja voitto Gullimeehist toi varmasti mukanaan arvokasta itseluottamusta jatko-otteluihin. Joukkue on kärsinyt koko kauden suoritusvarmuuden puutteesta, ja vaikuttaa siltä, että jokaisen heittopaikan myllyttäjä on kohdannut OKL-kauden aikana demoninsa. Miikkan tilastorivit näyttävät ON/OFF:ia, Suppiksen hka on 10 pistettä kapteenin omaa kauden avajaisissa julkaistua tavoitetta perässä ja Donni suli huhujen mukaan MM-kyykän prosarjan finaalin valonheittimien loisteeseen. Eronen on herrasmiehenä jättänyt säännöllisesti käyttämättä neljännen heittonsa, vastustajien iloksi. Onnistuessaan ruskea kalakvartetti on kuitenkin edelleen liigan tulosherkimpiä tiimejä. Ja kuhaB:n suruksi suunta on suppoleirissä tilastojen valossa ylöspäin.

Vain kaksi kalaa –kisan prosentit hallitseville mestareille 69-31.

C) Boss, Somalian omega DJ (3.) – Halukkaat (7.)

Pisteellä ratkaisevan Åke-pelin hävinnyt BSoD sijoittui äärimmäisen tasaisessa runkkariväännössä kolmanneksi, ja joutui näin ollen valkkaamaan puokkarikaverinsa jäljelle (ja jälkeen-) jääneistä pleijareihinpelastautuneista. Haaviin tarttui tänä vuonna Halukkaat, joka tunnetaan armottomana jatkopeliyllättäjänä.

Halukkaiden Oka -34.62 ei hivele silmiä, vaan eipä sitä hivelemällä sipulipeleissä pärjätäkään. Puhtaan pelin legendaarisista ponppu keleistä huolimatta pitäneen Johtosen johtosella puokkareihin suuntaava Hali tarvitsee Jukan hauettomia suoritteita myös jatkossa yllättääkseen takuuvarmaa tulosta naputtavan BSoDin. Huippusuorituksia vaille jäänyt Hali tuskin huonontaa otteitaan jatkopeleissä, vaikka kentät paskassa kunnossa ovatkin. Jakeri, Maija ja Repa tupsuttelevat nappulaa ulos tasaisen rauhalliseen (vähän liiankin rauhalliseen) tahtiin konkaripelaajien varmuudella, mutta Willizipulin haukkariprosentit ovat huidelleet kovissa lukemissa (33%!). Maijjjan määk.. juttelu sulattanee Zenin zenistä (ja suoraan verrannollisesti bsödin tuloksesta) pari pinnaa erää kohden ja Yagerin ensimmäisen erän viimeinen torni-roska-roska -heitto tuo Halille yhden erävoiton. Mutta siihen se sitten jääkin.

Bisingulaarinen Slandimir oligarkki-Dinosaurus taisteli viimeiseen asti runkosarjan voitosta, mutta katkera pinnan tappio viimeisessä matsissa AiMille sulatti Åke-haaveet samalla kun plussakelit sulattivat Oulun talven. BSoD on ollut äärimmäisen tulosvarma tiimi läpi OKL-kauden ja heittopaikkojen roolitukseen on viime vuosina löydetty bsödileirissä ihailtavaa synergiaa. Pisteiden valossa kärkiparin Pulkkinen-Lehtosaari konanraiskaaminen on onnistunut mallikkaasti, eikä kolmospaikan Vuolteen ”Sebastian” Aho ole joutunut montaakaan kertaa nakuttamaan kiusallisia nelikoita viimeisellä kierroksella. Tasaisesta suorittamisesta kertovat myös maltilliset haukimäärät (Kyöstilää ei lasketa!); edes nelospaikalta ilman vauhtia heittämisen kulttuuria joukkueeseen lisää tuonut warre ”wr” siksap ei ole onnistunut ryssimään yli 20% heitoistaan. Plussallekin kauden myötä pelaillut BSoD jakaa runkosarjan parhaan Okan AiMin kanssa, eli pelin taso on ollut mustahousuilla parasta mitä Oulussa on näille keleille tarjota. Ikävä kyllä BSoD (looking at you, toisen kierroksen linjapoistot) on herkkä sipuleeraamiselle tiukoissa paikoissa, ja Hali tykkää tuupata tärräkäsin varustettuja ujostelijoita yllätysvoittamisen kulttuurilla hanuriin. Näin saatta käydä tosiaan sen yhden erän verran. Loput BSoD sitten hoiteleekin näytöstyyliin.

Prosentit somalialaisille brontosauruksille osittaisderivaatan mitalla 67-33. Bada bingbong, bada dingdong.

D) Kakkossaajat (4.) – Puppelikukkeli Tööt Tööt (5.)

Ennakkoon tiukin puolivälieräpari ja haastavin peliensopimispari löytyy sijoilta neljä ja viisi. Vaille valinnan mahdollisuutta jätetty HanSB joutuu tyytymään Pöötti-Tööttien seuraan trillerinomaisessa puolivälieräsarjassa, Nisperin harmiksi. PööTiltä löytyy nimittäin kolme naisten viivan käyttäjää rosteristaan, ja loputkin joukkueesta ovat huhujen mukaan naisten viivoja joskus nähneet.

Buubelguugelit eivät löytäneet runkosarjan aikana samanlaista myllyvirettä kuin männävuosina (Oka on kaksinkertainen viime vuoteen nähden), mutta (teko)syitä voinee keksiä useita. Ensinnäkään joukkue ei ole ehtinyt harjoittelemaan yhtä paljoa kuin viime vuonna (eli kerran) ja toisekseen huonot peliolosuhteet ovat syöneet mittariippuvaisten pelimiesten ja -naisten (lue: Jenny ja Nessu) hka:sta leijonanosan pois. Joukkueen lohduksi kapteeni-promoottori Roope on ollut aivan kammottavassa vireessä ja nuoriherra Furst on pistellyt kohtalaisella menestyksellä nelospaikalta. Parhaimmillaan lähelle nollaa pelannut PrööT voinee kiristää vielä pinnan tai pari paremmaksi, jos jengi suostuu matalan kynnyksen harjoitusleiriin ennen puokkarikohtaamista.

Huikean loppulennon kauteensa saavuttanut Kakkossaajat pisti A-sarjaeliittiin kultaisina vuosinaan kuuluneet liigajyrät tositoimiin, ja rosterirulettilakko tuotti vakuuttavaa tulosta. Nimivarkaat kävivät ryöstöretkellä kaikissa kärkipään leireissä ja loppukauden spurtti tuotti ansaitun nelossijan. Kaikki Tähdet -Komulainen on pelannut vakuuttavasti ja Sna1per on uittanut jänkäkoiran avauspaikalta vain kerran koko kaudella. Pehmeämmillä keleillä myös Såppa ja Mjattsån saivat spesiaaliheittonsa napsumaan alkukauden kompuroinnin jälkeen. Ikävä kyllä Stadikka on tällä hetkellä teräsjäätä ja kova alusta voi kostautua jos (kun) heitot jäävät lyhyeksi. Captain Tapanille on se ja sama millaisella alustalla pelataan niin pitkään kun tiimi toimii ja saadaan palautetta. Vaihtopenkissä on nimittäin sen verran leveyttä, että tunarille on luvassa vilttikomennus (ja pelikirjalle uudelleenalustus). Jos kakkosmiehet saavat kuumat pelaajat jäälle oikeissa vaihdoissa, niin tulospontentiaali on hipsun verran PööTtiä kovempi.

Näillä saatesanoilla HanSB välieriin voitoin 3-2 ja prosentein 55-45.

Tekniikan akateemiset TEK