OKL-A Puolivälieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Kevättalvi yllätti kovalla ja liukkaalla (ei siinä, hyviä ominaisuuksia molemmat) olemuksellaan sekä ponppubomberit, että päänselvennyslenkillä Raksilan Alkossa olleen Ripen. Häntäluu on murskana kuin Mussun unelma jatkopelipaikasta ja musta kuin Yö ilman Ollia, mutta se ei estä Ripeä ennustamasta pian koittavien puolivälierien tuloksia. Parinvalinta on suoritettu niin salaisesti, että Ripe sai kuulla ensimmäisestä puokkariparista vasta näin pelaajien jo lämmitellessä Stadikan kostealla lumella. Jumalauta, nyt vanhoille sedille ja tädeillekin kohdennettua tiedotusta, eikä mitään snapchattisoppareita savuisissa pokerisalongeissa. Parit arvoskeltiin huhujen mukaan sijoille 5.-8. sijoittuneiden joukkueiden vastentahtoisuudesta huolimatta, ja tänäkin vuonna pleijareissa nähdään sekä klasikko-otteluita että söpönsööttejä ensikohtaamisia!

Ähm, eikun menoksi.


SuppoHauet – SIK Bastards
Ei TAAS! Akella, Pekalla ja Heikillä nousivat niskavillat yläasentoon suhareiden töräyttäessä sosiaaliseen meediaan jo wanhoilta hywiltä ajoilta tutun seuranhakuilmoituksen. Joukkueet ovat kohdanneet OKL-A:n pudotuspeleissä nyt jo klassikkomääritelmän mukaiset 3 kertaa: SuHan debyyttikaudella SB pudotti suharit puokkareissa, kaudella 2015-16 SuHa vei SB:ltä pronssimitskun ja 16-17 SuHa pudotti SB:n välierässä matkalla häviämään ensimmäistä OKL-finaaliaan. Väliin mahtuu myös lukematon määrä WCOK-kohtaamisia muita rähmäisiä mittelöitä. Tällä kertaa SuHa on liikkeellä tositarkoituksella: Kapteeni Erola pelaa uransa parasta talvikyykkää ja Donnin kurkunleikkausterä on kostutettu helmikuun jokaisena aamuna sipuliliemeen ja vihollisten kyyneliin. Oka-eroa on joukkueiden välillä peräti kohtuuttomat 23 pinnaa, eli ennakkoon kyyti tulee olemaan vaisua kautta pelaaville äsbäreille surun murheellistamaa. Toisaalta: pleijarit ovat aina pleijareita, eikä yllätyksiä voi tänäkään vuonna sulkea pois. Aina joku ryssii, ja keli on käsittämättömille sulamisille mitä otollisin. Silti Ripe pistää pinnelöt runkosarjan voittajille prosentein 88-12.

aitoa_menoa – Halukkaat
Punamustat ottivat halukkaasti vastaan ex-ossaajat ja valitsivat runkkarin seiskasijalta vastaansa perinteisen puolivälieräyllättäjän. Loppukautta kohden rytinällä parantanut aimi on kovassa nousukiidossa viime kevään tapaan, mutta sopassa on jännäkakan aineksia: turnauskiertue meni tänä vuonna aimilta niin sanotusti vituiksi, eikä edes ojaspesialisti Torpatti saanut tänä keväänä nostaa pytyn pyttyä kattoon. Toisaalta uutinen voi olla AiMin kohdalla myös erinomainen: alle -10 Okalla runkkarin tahkonnut mestaristiimi on ärsytettynä vaarallinen ja verenhimoinen vastustaja. Cpt. Anger huudattanee konnarit neljäsataaprosenttiseen (400%:een) suoritukseen ja Petterin tukijalka-etusaatto-akseli napsahtaa ensimmäistä kertaa tälle talvea neljä kertaa kohdilleen 12,5 hka:n merkiksi. Halukkaiden paras ase on tiiviin rosterin käsittämätön muuntautumiskyky vaikeissakin olosuhteissa. Sedät pystyvät hinkkaamaan heittovuororulettinsa kelin ja vastustajan mukaan, eikä -18.10 runkosarjaoka varsinaisesti vielä pakota Halukkaiden himokirvestä kesälomakaivoon. Ripe ennakoi, että kovien kelien supermiehet Repa & Johtonen pistelevät AiMin hirvitykseksi erän verran plussalle ilman Jakeriakin, ja toisen päätyyn Jakeri heittää kolme torni-roska-roskaa avausvoiton merkiksi. Ja sitten AiMin suoritusvarmuus iskee päälle ja Vainionpään ponppuponmi alkaa asettua konan kohdalla keskimittaisen kyykkäuroksen vyötärölinjan alapuolelle. Prosentit hallitseville mestareille 69-31.

Hanpit – Kakkossaajat
Jesss! Aivan järjettömän tulikuuma puokkaripari tupsahti tulille Hanppien poimiessa vihollislinjalle toisen legendaarisen A-sarjajyrä Kakkossaajat. Hanpit oli lähellä saalistaa Åken runkosarjan joutsenlaulun tienoolla, mutta warren maaginen touch ei riittänyt tällä kertaa raapimaan kasaan tarvittavia raastovoittoja. Mjatin näyttävä paluu A-sarjaan on tuonut Hanppien peluutukseen rutiinia ja X:n lakaisuvarmuus on kuin suoraan miehen kultavuosilta 6-7 vuoden takaa. Ottelukeskiarvon perusteella hillittömän tasainen pari voi pleijarisipuloinnin johdosta kääntyä mihin suuntaan vain, mutta Ripen huolestunut silmä kääntyy Kakkossaajien leiriin. Ytyli on tällä OKL-kaudella viettänyt hyvin rajallisesti aikaa kyykkäneliössä ja Kakkoset ovat väistämättä yhden tuuhean pleijariparran verran nihkeämpiä jatkoonmenijäehdokkaita ilman kolmospaikan sulttaania. Lonnakko ja Himanka pystyvät hyvänä päivänä pitämään Kakkossaajat pinnalla Hanppien aloitusmyllyissä, mutta summamutikkaisesti mutulla arveltuna etu on selvästi Hanppien bombaajaparin Mjatti-Joni hyväksi. Jarbo on taputellut jokaista pelipaikkaa uudestisyntyneen varmuudella, ja pleijarikokemusta on Postitakkipojalla riittävästi futisfanien myllyjen sietämiseksi. Tästä parista tulee tämän OKL-kauden komeetta, trilleri ja sandaali: nämligen Ripe pistää prosentit Mjatin sipulointiherkkyyden johdosta Kakkossaajille 48-52. Jos YTY pelaa. Jos YTY ei pelaa, niin prosentit Hampeille 60-40.

Beatbox Spandex oligark-Dudes – Puppelikukkeli Tööt Tööt
Päivän bettiluukut saattavat olla jo sulkeutumassa, mutta parempi se on perhana arvuutella viime tipassa kuin olla sairaalassa tipassa. BSoD kohtaa nousukuntoisen PööTin herkullisella kelillä, sillä pieni nihkeän nahkean kostea lumisade tasoittaa puntteja BSoDin hyväksi. Nämligen jääkelillä Oonan 8 pisteen perseraiskauslakaisut eivät jätä pelejä jännäksi. Runkosarjassa voitot menivät kauan kaivattua menestystä ja voittamisen kulttuuria etsivien mustien mörköjen ja söpöpööttien välillä 1-1, ja pudotuspelisarjaankin on ennustettavissa vähintään yksi tasuri malliksi. Pulkkis-Matin saavuttaessa pleijariflown BSoD on vaikea pysäytettävä, ainakin ensimmäisessä erässä. Takuumies Aapo pelannee samalla ihailtavalla varmuudella kuin koko talven, mutta tutisevaa jännäpierua on luvassa ankkuriparin osalta. Pelaako pleijareissa Nemo, vai ollaanko häntä etsimässä? Saapuuko kentälle Olli, Zen-Olli vai Hulk-Olli? Heittääkö Kyöstilä 4H? Puppeleiden rosterissa on viime vuoden tapaan erikoismiehiä ja –naisia joka lähtöön. Ropsu ja Jents pistelevät nurkkaa lakoon ja oona hoitaa loput. Neljännen pelaajan tarvitsee vain saada kenttä auki ja lakaista joku akka sieltä täältä, ja TööP painaa pelit onnistuessaan säännöllisesti nollan huiteleille. Ikävä kyllä pleijareissa kaikkia, paitsi Aapoa, alkaa aina jännittämään kovasti, ja tästä hyvästä Ripe hivauttaa pinnat +5-BSoDille niukasti 54-46, ottelustatsein 3-1-2.

Tekniikan akateemiset TEK