A-sarjan Välieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Tönkköjäähän jähmettynyt kyykkästadion ottaa Ripen kirjepulujen mukaan Pohjois-Pohjanmaan raastavimman draaman näyttämön roolin A-sarjan välierien pyörähtäessä viimein käyntiin. Neljä kovakätisintä ja kovasipulisinta tiimiä on enää jäljestämässä Icecom Trophyn voittamisen kulttuuria tihkuvaa lähmäistä jalustaa Gaalassa pään päälle nostettavaksi.

Puolivälierien naamat sulattava varianssi joukkueiden peliotteissa tekee välierien ennustamisesta yhtä haastavaa kuin oikean bombamitan löytäminen Stadikan luistinradalla, mutta vuosikymmenet pleijarikähinöitä seuranneena Ripe tietää Kaksi Oikein –rivin. Tässäpä kiimaisimmille ranteet auki viiltävä analyysi play offien ratkaisevista tekijöistä, por favor.

aitoa_menoa – Beatbox Spandex oligark-Dudes

Hallitseva mestari marssittaa kivi kovalle Stadi kalle käsittämätöntä persettä (Oka -20.00, hyiss) puolivälierissä pelanneen puna-armeijan. Tosin kun vastustajan paras peli on -28, niin ihan mahdottomasti ei tarvitse Petterin rivilihaksiaan flexailla. BSoDi sen sijaan pelasi PööTin pihalle jatkopeleistä tasokkaimmassa puokkarisarjassa ja vieläpä jäätävällä -3.33 Okalla. Tällä hetkellä ja näissä olosuhteissa BSoD on suoritusvarmempi ja tasaisempi kvartetti, sillä peli-ilme on pysynyt jokseenkin samana läpi kauden. Erityisesti Pulu-kkisen Matin nouseva käyrä (tirsk) ja Abensin mainiona pysynyt vire pitävät nappulamäärät vähäisinä sipulin raastavilla tyhjennyskierroksilla. Zenollin ja Nemon poistot ovat riittäneet erinomaisesti kovien pelien pelaamiseen siitä huolimatta, että Nemon H% paljastaa että mies käyttää kyykkien poistamiseen keskimäärin vain kolme neljästä heitostaan.

AiMin jatkopelivire on perinteisesti asettunut vastustajan mukaiseen uomaan, ja tällä kertaa on totisesti tarvetta roppakauppaiselle parannukselle. Petterin pelit ovat sujuneet kohtalaisesti ja mies on nähty Stadionilla salaharjoittelemassa sopivaa kierrosmäärää kovan kentän aiheuttaman ponpun kompensoimiseksi. Kapteeni Sankerille kova keli on nannauutinen, silllä monien naislakaisijoiden tapaan Inkerin heitto asettuu jarrutyttötapaan nätisti jäälläkin. Makenkin maila viihtyy hyvin kyljellään, mutta vaikeiden torni-roska-linjojen poistosta ei kannata edes haaveilla ponputteluvaarasta johtuen… Ja siitä puhuen: Lantto ja Vainionpää eivät ole erityisen kovassa maineessa jäätikköhommissa, sillä pojilla on tapana pomputtaa huonona päivänä metrisessä hangessakin. AiMi pystyy vaivattomasti kiristämään pelin tasoa jos meininki on HYVÄÄÄÄÄÄ, ja bsödi taas puolestaan pystyy ryssimään minkä tahansa pelin parilla taidokkaalla levityksellä ja pomppulakaisulla.

Tämä välierä tulee olemaan tiukka köydenveto, sillä BSoDi naputtelee 2-0 johtoon ja AiMi saa väännettyä sarjan tasoihin sipulifaktorien korottaessa kertoimiaan. Lopulta Matin ja Aabon röyhkeät pommit upottavat punajunan uusintaunelmat mestaruudesta masennuksen suohon. BSoDi etenee historialliseen ensimmäiseen A-finaaliinsa mustaliput liehuen prosentein 48-52.

SuppoHauet – Kakkossaajat

Tilastollisesti hyvin tasaisista lähtökohdista välieriin lähtevät 2ossit ja suharit ovat hyvin erilaisessa tilanteessa koko kautta anaalisoinnin mittapuuna käyttäen. Kakkoset ovat jyrkässä nousukiidossa ja Hanppien kehnoista otteista huolimatta tenkyt saivat kaavittua pelisuoritteensa kelpolaisesti kohdilleen. Suharit eivät sen sijaan syttyneet Äsbäreitä vastaan kummoiseen lentoon ja neliöön jäi keskimäärin akan verran tavaraa erää kohden. Peluutusmielessä tämä kiistapari on varsin kiintoisa lottokohde, sillä suppojen osalta on vaikea ennustaa pelaako kärjessä yksi vai kasi Anttia ja heiluttaako lakaisukarttua uusi naaraus Lämsän muodossa takavuosien lakaisustara Ennin sijaan. Varmaa on, että huippukunnossa oleva Donni pitää pelit jännänä yksistäänkin ja kapteeni Erola saa keskittyä hiomaan konaheittonsa mittaa. Molempien Ylirantojen haukiprosentit heiluvat hälyttävällä tasolla, elikkä jännitettävää riittää betoniin valetun heittojärjestyksen kontin roskikseen heittäneen Suhan peluutusta arpoessa.

Kakkossaajat käytti puolivälierissä Sniper1töntä rosteria ja YTY pääsi paukuttamaan riviä lonkat kolisten. Kiroilevan Himiksen avauspaikan pinnat eivät varsinaisesti vielä kuuhun asti lennätä, mutta Komulaisen 7.29 kakkospaikalta on tylyn kova lukema. Häkkisen ja Jarnon siedettävän pieni haukkariprosentti pitää Kakkosten toivon korkealla tyhjennyksistä, sillä entisaikaan käyttämättömistä mailoista vain haaveilleet tenkyt ylsivät puokkareissa peräti kahteen plussaerään. Lonnakon tuoma potentiaali on Kakkossaajien papereissa vain positiivinen mahdollisuus, eli odotettavissa on jopa runkosarjan voittajan haastamaan kykenevää kyykkätykitystä.

Ripe pistää kelifaktorin huomioon ottaen pinnat Suppo-Haukien eduksi, mutta sipulien kuoriutuessa tämä sarja voi lipsahtaa Häkkisen laariin hyvinkin helposti. Prosentit 57-43.

Tekniikan akateemiset TEK