OKL-A 2023-2024 Puolivälieräennakko


Ripes Corner logoRawr! Runkosarja on saatu päätökseen ja (kyykkä)kiimaisin aika vuodesta on tuleva jälleen! Muutamat akateemiset turnaukset on jo läpsytelty, mutta kermakakun päälliset ovat vielä jäljellä: nämligen Oo! Koo! Ällän! Pleijarit ja Wcokkeli. Ensiksi päästäänkin nauttimaan maailman parhaasta liigakyykästä, sillä ensimmäiset pelit onkin jo…*gasp*, tänään!

 

Eli tässäpä on Ripen ennakot puolivälieriin a’la OKL-A24.

 

Kakkossaajat (“SuHa”) vs Valuvat Kudit (“KuVa”)

Jawohl! SuHa iskee jälleen. Sensaatiomaisesti A-sarjan runkosarjan puhtaalla pelillä voittaneet ja Åken pokanneet Kakkaossaajat rullailivat tyylikkäästi pleijareihin YTYn ja Suppiksen ohjatessa laivaa. Vastaansa he saavat ruokakärryn renkaat kitisten lopulta jatkoon päässeet Kutien Valuttajat, jotka varmistivat jatkopaikkansa vasta viimeisissä peleissä. Kullivahat lienevätkin hitoksiin pinteessä, kun välieräparien selvittely alkaa.

Kukkaissäijät olivat loistavassa kunnossa koko kauden.  Lopputuloksena siitä on Åke, 3 All-Stars paikkaa (olettaen), nolla tappiota ja liigan paras Oka. Huhhhuh, mitä hommaa! Ja rosterista löytyy kesken kauden lisätty Villi Donnikin. Suhan kekeilynimi alkaakin saada tässä uusia vaikutteita, joskaa Eros-Lämsä-Maijja-treidi ei koskaan tullutkaan tapahtuneeksi. Tupla-Ossien All-Stars miehistöön kuuluvat tältä kaudelta tutut nimet. YTY, Pukkopekka ja Jussukka luovat rosteriin vahvan rungon, jota on vaikea horjuttaa. Viimeiseen ruutuun on tarjolla sitten monenlaista tekijää vuosikymmenten kyykkäkokemuksella, mutta Ripe arvaa, että eteenkään tähän ensimmäiseen pudotuspelisarjaan ei ole kauheasti väliä, että kuka ne kolmospaikan hauet heittää. YTY ja Upe ovat Mömmöm-hopiamitalinsa jäljiltä rautaisessa tikissä ja Jussukan tuulimylly iskee konaan kuin Don Quijote konsanaan. Myös Lammikko Ojassa saattaa yllättää kiihkeillä powersweepeillään. Kyykän ääniä kaikuu varmasti kentällä kun Suppiksen “JES”, Himiksen “VITTU” ja YTY:n helisevä hihitys kietoutuvat innokkaasti sikiävällä tavalla yhteen.

KuValla puolestaan on runkkarin kasisijasta huolimatta suhteellisen positiivinen kausi meneillään. MVP-Maija on tuonut nelosruutuun tarvittua varmuutta ja lopultakin joku osuu toisella kierroksellakin irtokyykkiin. Mestis-Eero on myös pelannut loistavan kauden ja SM-vasuri iskee edelleen konariviin tuhannen tsunamin voimalla. Ripen harmiksi KuVan perinteinen ykkösheittäjä O-P ei ehtinyt pelaamaan kuin osan peleistä ja pientä taantumista oli sielläkin havaittavissa. Nuuttipukki puolestaan ei kerennyt runkoasrjaan ollenkaan pellailemaan, joten häntä ei näissä pleijareissa nyt näy, kiitos Hokkissäännön. Kaikista suurin yllätys varmaan kaikille Taneli Raution ystäville on, että vain yksi pelaaja joukkueesta omaa tällä hetkellä yli 20 pingipongelin haukiprosentin! Wattöfaak, KuVa pilalla #wohoo!

Ripe olettettaa suhalle 3-0 lakaisua näissä pleijareissa, mutta mikäli kaikki palaset naksahtavat KuValle paikalleen, ei yllätys kuitenkaan ole täysin mahdoton. Rossat kuitenki nyt Kakkiaisille 85-15.

The No Good Yellows (“TheNGY”) vs Aimo Kulaus (“AKu”)

Kyykkänuoriso (ei siltikään kovin nuoria)  vastaan kyykkänuorisompi (ei todellakaan enää nuoria). Nyt on lähmäistä pleijarpotentiaalia ilmassa. Supporekry Lämsän johdolla suoranaiseen nousukiitoon itsensä kyhnyttäneet Kemian Kusilahkeet nappasivat tyylikkäästi runkosarjan toisen sijan. Vastaan heillä puolestaan asettuu yksi parhaista A-sarjanousijoista pitkään aikaan, eli Aimo Kulaus, joka on varsinkin kauden loppua kohti hionut peliänsä jatkuvasti parempaan terään. Ai että – tästä sarjasta on parasta saada tulevana sunnuntaina striimi päälle.

Tenkyläisten runkona toimivat joukkueen tuoreimmat pissapojat, eli Lämsän Miikka ja Karppisen Antti. Kakkosruutua yleensä jakavat konamöröt ovat paukutelleen runkkarin aikana riviä antaumuksella ja mahtunevat molemmat pleijareiden avausrosteriin. Ykköspaikkaa nakutellut Seuran Herra Puheenjohtaja puolestaan jatkaa oman tiensä kulkemista heittäen välillä heiton puikolla keskelle ja välillä “herranjumala mikä helevetti tuo 24 pisteen heitto oli”- tyylillä laitaan. Lakaisuosaston kolmikko Anri/Viljami/Timppeli ovat kaikki pelanneet A-sarjan perustasolla, ja pelaajia luultavasti pyöritellään kentälle fiiliksen mukaan. Kemisteillä ei siis lopu rosteri kesken, vaan käsissä on jopa pienoista runsauden pulaa uluko mailla kierrettyjen lämsättömien turnausten johtosesta (hehe, nose).

Aimo Kulaus puolestaan tuskin kierrättelee kauheasti pelaajistoaan enää pleijaripelien alkaessa. Runkosarjan aikaan laajalla rosterilla hinkannut sarjanousija tiivistänee pelikirjaansa ja oikeastaan vain kakkospaikka voi vielä hieman elää. Koivula on ehkä yllättäenkin napannut peliaikaa Johanssonin poijjalta, ja onkin jännä nähdä, kumpi ottaa ruudun haltuunsa. Ykköspaikalta heittää riviin kuitenkin oletettavasti Herra Herala, joka ei välttämättä kuulu ylimpään konanheittäjien kastiin tiukkaakin tiukemmassa A-sarjassa (aivan kuin avaajalla muka olisi jotain väliä). Joukkueen parhaat pelaajat löytyvätkin pöytäkirjan alareunasta. Llakaisuosaston Myllymäki ja Quiroz ovat nostaneet profiiliaan ehkä jopa liigan likaisemmaksi peräpääduoksi (khihhih…hih). Mikäli alkupää saa edes osittain mailansa poikittain tulos painuu hyvinkin useasti yksinumeroisiin summiin.

Ripe uskoo kuitenkin, että Tenky vie ottelusarjan nimiinsä ulkomailta kerätyn sisukuuden ja runkosarjan aikana päähän nousseen menestyskusen mitalla. Kulauttelijoille annetakoon kuitenkin suhteellisen ison yllätysmomentti – onhan se kone keltainenkin joskus tiukassa paikassa yskähtänyt.. Pingelipongelit tältä erää Kemisteille 63-37.

 Balsamico-Suklaa-omena-Domino (“BSoD”) vs SIK Bastards (“SB”)

Kautta Fazerin sinisen pippelin, mitä meiltä täältä löytyykään? Viimevuoden finaalipari kohtaa tällä kertaa jo puolivälierissä. Runkosarjassa koljattien kohtaaminen meni ihan miten sattuu: ensimmäisessä pelissä BSoDilaiset paukuttelivat SB:n junnuosaston pakarat punaisiksi ja toisessa pelissä Kaxi palasi kentille ja Paskiaiset pelasivat suonenvetona +5 pelin.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet ovat hieman haparoineet tulostasonsa kanssa. ÄmÄm-Pulu-Aappo on nakannut edelleen huimalla 8,54Hkalla (eiss), mutta Pulukkis-Masa ei ilmeisesti ole jaksanut vaivautua kentille runkosarjan toisella puoliskolla. Miten lie heitto kulkee pleijareissa (suom. huom.; ei ret. kys.)? Warre on ollut (jälleen) joukkueen selkeä ÄmVeePee, vaikka lakaisu ei ehkä ole ollut aivan parhaassa tikissä. Lakaisusta puheenollen – siinä onkin ollut Dominofanaatikkojen suurin ongelma kauden loppupuolella. Peräpäähän ilmeisimmin leikkauksen jäljiltä palannut Zen-Olli ja NoZe-Jukka kolistelevat haukitilastojen kärkikahinoissa, mutta huhu kertoo, että bsodilaisia on toisaalta nähty kyykkäkenttien läheisyydessä reenaamassa. Eli jospa se curryinen plussaerävietti sieltä hiljakseen heräilisi. Viime vuonna tason nousu pleijareihin oli mustalahkeilta ainakin huima (ja siitä el ticcu to the fakkin silmä, yees).

ÄsBee on jatkanut yhdistymisen jälkeen tasaista junnupeluutusta, joka selittänee selkeästi vaihtelevan tulostason. Koko 8 pelaajan rosteri on saanut runkosarjassa peliaikaa, ja Ripe ei usko että Jarbokaan tietää millä rosterilla äsbärit lähtevät ampumaan pleijareita läpi. Sympaattinen viime vuoden pleijarien MVP-Kaxi jatkaa siitä mihin viime vuonna jäi, ja Akateemisten Turnausten Suurmestari Sobbanen alkaa pikkuhiljaa päästä tasolleen kesän kylkimurtumista. Peräpään rosterista puolestaan löytyy haukiprosenttitilaston top(bottom)5 kolme Sähköäpärää, joten loput paikat täyttynevät vähemmän kalakeittoa hautovista Bästärdeista (lue: Mjatti/Heikki/Ilmari). Mikäli pelikirja saadaan kuntoon, on tulostaso jälleen varmasti kova.

Viime vuoden mestareille annetaan voittamisen kulttuurista bonusta, mutta runkosarjan näyttöjen perusteella Ripe antaa prosentit Balsamicopojille pistein 57-43.

AiM (“AiM”) vs Puppeli Kukkeli Tööt Tööt (“Pööt”)

Viimeisempänä pleijariparina meiltä löytyy toissavuoden välieräpari öljyiset junahenkilöt ja Ropsukan Pööttiläiset. Ja täältä meiltä löytyykin ensimmäinen pudotuspelien mahdollisista koirankoppimatseista, kun kohurekry EM-Antti saa vastaansa (BD)SM-Inkerin (liekö edes rankku koko koppi, kun ei siellä tarvitse edes vaippoja vaihtaa ja pilttiä syöttää…).

Runkosarjan keskinäisissä otteluissa Puppelikukkelit ovat hiuksen verran etutanassa, sillä tulokset olivat yksi voitto ja yksi tasapeli pööttiläisten hyväksi. Nämä ennakkoasetelmat on kuitenkin hyvä heittää Kuikkaan (a.k.a. Kimmoon), sillä kumpikaan joukkue ei pääasiassa pelannut runkosarjan aikana parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Topatti-Pjotor konakombo on ehkä liigan kuumin 1-2 nyrkki ja Inkeri on tunnetusti parhaita lakaisijoita mitä OKL:ssä on kuunaan nähty. Kolmospaikka on useimmiten miehitetty aikaisempina vuosina Villen tahi Tuple-iiin toimesta, mutta huijaako Wanha gloryhunter Paho pelipaikan pleijareissa itselleen? Hard to see that coming. Ripe kuitenkin olettaaa -10 paikkeilla olevan Okan laskevan lähemmäksi nollapistettä, kun pelit käyvät tosisiksi. Itseluottamusta ei kokoonpanota ainakaan puutu, sillä Petteri ja Iiro kävivät viime viikonloppuna hakemassa Tampereelta kilpasarjan maailmanmestaruudet plakkariinsa.

Pöötin runkkaripelejä läpi katsellessa Roope ja Antti (E) taisivat pelata jopa 3/16 peliä yhdessä (suom. huom. sarksm.). Moinen antaa potentiaalin melkoiseen tasonnousuun, kun pleijarit alkavat, ja olettaa voisi että runkosarjaa väheksyvä Euroopanmestarikin saapuu kentälle nakuttamaan kakkospaikalta konaa. Topi löytäneekin nopeasti pelipaikkansa pelipöytäkirja kädessään, sillä Se Toinen Antti on vakuttanut paikkansa yhtensä sarjan parhaista avausheittäjistä. Antteja – Antteja kaikkialla! Nessun määrämittapommit ovat osuneet vuosi vuodelta paremmin konan laitaan. Loppupäästä löytyykin tottakai ehkä liigan dominoivin kolmospaikan vasuri: Kapteeni Roope ja Rollaattorimesrtari All-Stars Janne, joka slaidaa mailat sun DeeÄmmiin (did I do that right?).

Luvassa on ehkä kovatasoisinta 4.-5. sijoitettujen pleijarikyykkää mitä kuunaan nähty ja Ripellä onkin valtavat vaikeudet arvata voittajaa, mutta laitetaan Pööttiläisten eduksi tällä kertaa 49,6-50,4, koska Petterin ja Iiron välistä puuttuu yksi Sorvali. Ja pettymys on aito, jos otteluiden keskiarvo on enemmän pakkasella kuin -4.

Tekniikan akateemiset TEK