Marko Peiponen heitti Tampereella henkilökohtaisen pelin uuden Suomen ennätyksen +31


Viime viikonloppuna järjestetyissä henkilökohtaisen pelin SM-kisoissa nähtiin kyykkähistorian annaaleja vavisuttava hetki, kun 90-luvun alussa ensimmäistä kertaa heitetty SE-tulos +30 tuli viimein rikotuksi. Miesten mestaruussarjan karsintakierroksella Nurmeksen kyykkäseuran Marko Peiponen heitti tuloksen +31(+16) ja kentän ja pelivälineiden mittauksen jälkeen tulos hyväksyttiin uudeksi Suomen ennätykseksi. Pelikenttänä toimi Lielahden kenttä.

Edes Oulu ei onnistunut pilaamaan SE-tulosta: OAMK:n Roope Miettunen toimi ennätyspelin tuomarina.

Jos henkilökohtainen pelimuoto ei ole ennestään kovin tuttu, niin kyseessä on kyykän pelimuoto, jossa neliön etuviivan keskiosaan (1,25m päähän sivurajoista) asetetaan 10 tornia ja yksin pelaavalla heittäjällä on käytettävissään 20 karttua kentän tyhjentämiseen. Jokainen käyttämättä jäänyt karttu tuo yhden pluspisteen. Markon pelissä ensimmäinen erä tyhjeni 4:llä kartulla ja toinen erä 5:llä.

Entinen Suomen ennätys +30 heitettiin ensimmäistä kertaa jo 4.5.1991 janakkalalaisen Harri Kannon toimesta, ja tulosta on sen jälkeen sivuttu 10 kertaa. Naisten (pelineliön koko 5m x 4m) vastaava ennätys on Päivi Ruotsalaisen (Oriveden Karjala-seura) Ruokolahdella 9.7.2011 heittämä tulos +28. Ennätystulos tulee heittää virallisessa kyykkäliiton alaisessa kilpailussa ja pelikentän ja -välineiden tulee täyttää sääntökirjaan asetetut mittavaatimukset.

Tekniikan akateemiset TEK