OKL A: Puolivälieräennakko


Runkosarja saatiin kunniattomaan päätökseensä WCOK:n jälkihöyryissä Ossaajien löylytettyä nahkahousuilla vuoratun Droitin ja pleijariparit olivat vihdoin valmiit. Puolivälierässä kohtaavat:

3. STH – 6. Hanpit

4. KombostiKobla – 5. Ossaajat

Tässä 100% luotettava arvio siitä mitä pleijareiden ekalla kierroksella tapahtuu!

STH – Hanpit

Kiitos Ossaajien runkosarjan tiukan loppukirin, saatiin toiseksi puolivälieräpariksi todella herkullinen el classico. Harjaantumaton silmä lukisi statseista STH:n olevan hienoinen suosikki, koska vei runkosarjan otteluvoitot 2-1. Vanha kyykkäkettu Ripe tietää kuitenkin paremmin. Tilastojen valossa STH:n ottelukeskiarvo on runkosarjassa ollut -18.54 ja Hanppien -24.88. WCOKissa vastaavat luvut olivat sen sijaan huomattavasti lähenpänä toisiaan, -16 ja -18. Lisäksi joukkueet kohtasivat nykykuntoisina samaisten kilpailujen puolivälierissä, jossa Hanpit oli kyykän verran parempi (-18 – -20).

Liigan nopein ja sympaattisin tiimi Hanpit syttyy perinteisesti vasta ratkaisupeleihin. Tästä nähtiin esimakua jo World Cup of Kyykässä, missä joukkue punnerti itsensä tiukkojen pelien läpi aina finaaliin asti. Myllykaksikko Teppo of Kuppa ja Jonien Joni pystyy heittämään täydestä kentästä puolet pois noin 30 sekunnissa ja motivaatiokuopastakaan tuskin on playoffeissa vaaraa. Valitettavasti nopeudesta ei kyykässä saa bonuspisteitä, ainakaan vielä. Ville “Junes” “Attila” Junttila ja Janne “Äksä” Tuovinen taas muodostavat dynaamisen siivousosaston, jonka normipäivänä kentälle tuskin roskia jää. Tarpeen vaatiessa kentälle voidaan heittää kyykän yleismiesjantunen Mjatti “Rochefort” Eteläperä, jonka kädestä irtoavat niin jäätävät sweepit kuin myös raivoisat 16p pommit.

Jos Hanppien kärkikaksikko saa tuhoa aikaan konarivistössä, niin saman voi sanoa myös STH:n eturivistä Olli “Hanppi” Huovialasta ja Jouni “Repa” Knuutisesta. Joukkueen tulostaso riippuu paljolti kolmantena häärivän Jukka “NoC” Ohtosen vaiheesta ja perhe Knuutisen paremman puoliskon, Katjan, sweepeistä. Hieman puskista joukkueen luottolakaisija on heittänyt tällä kaudella myös kahdesti legendaarisen 4H:n, josta tosin kiitos kuuluu myös kurinalaiselle heittotaktiikalle. Runkosarjan kolmospaikka ei tullut kenellekään täytenä yllätyksenä, sillä STH on pelannu tasaisesti koko kauden ja liigan 3. parhaalla ottelukeskiarvolla.

Sähköisyyttä ottelupariin tuo muun muassa tieto siitä, että STH:n Oksu on nähty treenaamassa Hanppilauman kanssa useaan otteeseen Oulun sykkeessä. Lisäksi miehen tiedetään neuvotelleen rahasopimusta samaiseen kyykkäjoukkueeseen viime kesänä, mutta neuvottelut kaatuivat lopulta liian marginaaliseen pelipaikkaan. Kaiken kukkuraksi Hanppien tiedetään olevan fanaattisia Repa-faneja, joten nimmareiden jaolta tuskin vältytään.

Todella, todella tasainen ottelupari, josta prosentit jakoon tasa-arvoa kunnioittaen 50-50.

KombostiKobla – Ossaajat

Puolivälierien 4. vs 5. -parivaljakko Ossaajat ja KombostiKobla päätyivät hieman yllättäen tasapisteisiin runkosarjassa. Molempien saldo oli 13-0-11 huolimatta siitä, että okat olivat hyvinkin kaukana toisistaan. KK:n -19.38 antaisi olettaa huomattavasti kovempaakin saldoa, kun taas Ossaajat nykivät itsensä pleijareihin keskiarvolla -24.79. Sinänsä molempien kausi oli hyvin samankaltainen: Molempien tiimien kuuma kausi kesti lyhyen aikaa ja loppukausi oli nihkeää rämpimistä kohti pleijareita. KK piti tasonsa kuitenkin suhteellisen hyvin voittaen liigan jälkimmäisellä puoliskolla joka toisen pelin. Ossaajien taso puolestaan romahti loppukaudesta jyrkästi -20:n pahemmalle puolelle. Molemmilla on kuitenkin runkosarjasta kerättynä plussaerä ja useampi yksinumeroinen ottelutulos, joten potentiaali huipputuloksiin ja tasaiseen sarjaan on täysin olemassa.

Suurimmat erot voivatkin tulla yksilö- ja sipulitasolta. Siinä missä Ossaajat luottaa tasaiseen suorittamiseen (runkopelaajien hkat välillä 3.75-4.95), on KK:n kaikki kaikessa kyykkäkenttien hiljainen jätti, Ville Kiviniemi. Tämä tappajan katseen omaava ninja pettää harvoin ja jättää sipuloinnin suosiolla tiimin muille jäsenille: Kaikkien nörtinvihaajien esi-isä Kytöläinen pystyy parhaimmillaan jäätäviin tuloksiin ja pahimmillaan pilaamaan kaiken, Arvolalle ei puolestaan löytynyt koko kauden aikana luontevaa pelipaikkaa ja joukkueen ankkuriosastolle puolestaan on niin paljon tunkua, että Dr. Krogensteinbergerillä kulunee useampi pullo junttiolutta ja laatikkokaupalla fläppitauluja ennenkuin peluutusyhtälö on ratkaistu.

Ossaajien isoin dilemma onkin sitten koko joukkueen kattava päänjäätyminen, mistä nähtiin merkkejä myös tällä kaudella viimeisen kierroksen STH-pelissä, jossa ensimmäisen erän -2 vaihtui toisen eräksi -35:ksi. Millä ihmeellä tämä tiimi voi koskaan karistaa muistoista legendaarisen jokotai-kauden, kun tilille tuli nolla tappiota runkosarjasta ja nolla voittoa jatkosarjasta? Onko siihen edes motivaatiota? Pallonmuotoisena tyhjiössä Ossaajat pystyvät tykittämään kovaa tulosta, mutta pleijareiden paineistettu hornankattila on kuitenkin lopulta se paikka missä pelihermot mitataan. Tällä osastolla KK on Kiviniemen ja panolomalta palanneen Kärjen verran edellä. Kun tähän yhdistää tiukat faktat okavertailun muodossa, on KK Ripen suosikki voittamaan tämän otteluparin.

Prosentit lankeavatkin 67-33 KombostiKoblalle.

 

 

Tekniikan akateemiset TEK