WCOK 2010 ennakko


World Cup of Kyykkä tulee ja niin ovat Ripelläkin jo housut kosteana. Tässä arvon kyykkäkansalle uunituore ennakko juuri ennen kisoja, suoraan kyykkätohtorin uunista. Lohkojaot voit kiimailla suoraan tilastokannasta .

Klikkaa “read more”!

 

Lohko A

Porukan ns. “Kukko Tunkiolla” on tietenkin A:n runkosarjan voiton vastikään varmistanut Blagit. Tämä kärkitiimi on kuitenkin lievässä murroksessa (huom. ei kriisissä!) kahden luottopelaajan Laatta “Riku” Hietaniemen ja Atte “kaikki alle 8hka-erät on ****aa -Mörri” Aunolan vastatessa turnauksen järjestelytehtävistä. Eipä sillä, kapteeni-Räsäsen paluu olisi muussa tapauksessa aiheuttanutkin kirveleviä penkityspäätöksiä. Kutkuttavinta tilanteessa on kuitenkin, että tämän raivoisan panomiehen heittovire on Ripelle täysi arvoitus. Vaihtoehtoja on näillä näkymin kaksi: Mies liitelee uutuudenviehätystä täynnä kyykkien yllä rennoin liikkein balleriinan lailla kuin olisi vasta kuntohuipun löytänyt… Tai heittelee haukia kuin pahainen fuksi. Tiimin naisvahvistusta Heidi “vaihe” Ojaa ei ole liigassa näkynyt, mutta Tampereelta ohimennen pokattu naisten MM-kulta todistaa pelivireen olevan ainakin kohtalainen. Juusoksen poissaollessa natsipeluutuksesta vastannut Jyrki “jyrki” Puttonen, huolimatta alhaisimmasta hka:staan liigassa evö, paikannee kellon varmuudella tiimin suoritusta niin tiukoissa kuin vähemmän tiukoissa paikoissa. Ikisympaattinen Dorzi “Vesku” Piiroinen puolestaan heittää “sitä mitä käsketään”, kuten aina ennenkin, mutta spontaani haukitanssi nähdään toivottavasti tänäkin vuonna yleisön iloksi.

Ripe näkee joukkuetta katsoessaan liikaa vaaleanpunaisia kysymysmerkkejä, jotta sitä voisi tituleerata mestarisuosikiksi. Jatkoon kuitenkin mennään pipot ja raidat heiluen, mitä luultavimmin lohkokärkenä.

Kahen Kilon Karttu eli tuttavallisesti “KKK” edustaa B-sarjan EastSiden laadukkaampaa osastoa ollen hävinnyt sarjassa toistaiseksi vain yhden pelin. WCOK:iin joukkue on vielä saanut sisarseurastaan KartunWatkaajista kärkipelaaja “se toinen Ilkka” Mattilan vahvistuksekseen. Miehen hka 4. paikalta on jäätävä 4.62 8 erän jälkeen ja muukin joukkue on heittänyt B-sarjatasolla hyvinkin tasaisesti. Vaikka lohkossa on toinenkin A-sarjan joukkue, on KKK:hon kerätty sen verran laadukasta B-sarjan kalustoa, että se on lohkon 2. sijasta taistelussa ehdottomasti mukana, jopa ennakkosuosikki paremman Okansa (-32.12 vs. Pso-Assin -42.58) turvin. FYI: Blagin huonoin peli liigakaudella on -34 ja KKK:n paras -18, joten kekeilyyn ei BB:lläkään ole varaa.

Pso-Ass, voi, Pso-Ass… Sympaattinen A-sarjaan paluun tehnyt tiimi on huhujen mukaan raivoissaan saamastaan kohtelusta kylmän suorittamisen eliittisarjassa. Joukkue hakee
menestystä ja revanssia sen verran, että Jarmo “Pommisweep” Jaara kilautti paikalle turnauksen yleisömäärän vähintäänkin tuplaavan mr. Taneli “scam” Raution peruuttaen miehen viikonlopulle kaavailemat elämäntapakonsultointikurssit. Naisvahvistusten puuttuessa Pso-Ass on poikkeuksellisesti liikkeellä hassuttelevalla poikaporukalla. Ilman hassutteluja tosin. Raivoissaan. Kauden saavutukset eivät valitettavasti tilastojen valossa lupaa kovin suurta menestystä ja Oka:n perusteella jatkoonmenostakin joukkue joutuu käymään tiukan kädenväännön KKK:n kanssa. Voitontahtoa Pso-Assista kuitenkin löytynee, joten jatkopaikka on kyllä hyvänä päivänä saavutettavissa. Muutenhan ensi kaudella saatettaisiin nähdä liigassa treenaava Pso-Ass!

Lohkon viimeinen joukkue, Haisevat Porot, on perinteisestä suomalaisesta nimestään huolimatta mitä ilmeisimmin hienon turnauksen kansainvälistä osastoa edustava ryhmittymä. Google antoi shokeeraavasti ainakin yhden joukkueen pelaajan koko nimellä ensimmäisenä tuloksena Reinin alueen käsipalloliigan raportin, joten taipumusta heittolajeille ja yläkautta lähteville pommeille löytyy. Nopean Facebook-tilastoinnin pohjalta tiimin muut jäsenet ovat melko sosiaalista sakkia ja on näin ollen vaikea arvioida, millä järjestyksellä tiimi on turnaukseen lähtenyt. Ripe toivottaa joukkueelle erittäin antoisaa kulttuurikokemusta lauantaipäivän pirteään säähän!

Varmasti jatkoon: Blagitarius Blagitarious vienee lohkonsa ilman puppelointia. Pso-ass on kova luu oka-vertailussa ja edennee sitä kautta jatkopeleihin.

Lohko B

Kisojen ehdoton ennakkosuosikki, edellisten OM-kisojen mestari ja kaksi MM-kyykän kultamitalistia sisältävä SIK Bastards menee alkulohkostaan leikitelleen jatkoon. Kultaiset anustapit tampereelta kotiin tuonut pommikaksikko Leskinen-Seppänen heittävät avausvuoronsa yleensä erittäin tehokkaasti ja ennenkaikkea pieniroskaisesti. Kolmospaikan vaasalainen nallekarhu Antero pystyy tarvittaessa myös pommiheittoihin, mutta rooli jäänee armotta muutaman irtokyykän poistamiseen Suo-Melan hoidellessa loputkin jämät pois kentältä. Ainoat mahdolliset uhat mestaruuden tiellä ovat Soppa-Seppäsen omalle tasolleen vaatimaton vire juuri ennen kisoja sekä Leskis-Joonaksen Burana-reseptien uusimisen mahdollinen epäonnistuminen.

Tekniikan Ihmelapset voitti fuksikyykän uskomattomien vaiheiden jälkeen tultuaan 17 pisteen takaa-ajoasemasta Jonkin Paikallisen Joukkueen ohitse. Tämä fakta kertoisi jäätävästä pään kestosta ratkaisupaikoissa, mutta kuten eräs OAMK ry:n huippumotivoitunut entinen mölökkyvastaava Tuomas Mustonen on todennut: “kuten pokerissa, myös kyykässä tulee floppi joskus”. Ja totta tosiaan, statsianalyysi paljastaa joukkueen heittäneen samana päivänä -76 -ottelun ja -3 -erän. Arvontakone siis raikaa tämänkin fuksitiimin kohdalla.

B-sarjasta tuttu kyykkäjoukkue Kyykkäjoukkue on tasaisen -40p ottelukeskiarvonsa myötä varteenotettava vaihtoehto jatkoonmenijäksi. “KooJiin” kokoonpanosta löytyy sellaisia B-sarjan kauhuja kuin Niko “4.13 hka ankkurina” Hyttinen, sekä Tiina “4.33 hka puhdasta pommia kolmospaikalta” Riskilä, joten potentiaalia löytyy. Annukka okkonen on joukkueen pakollinen musta hevonen, sillä tulosmerkintöjä ei okl-peleistä löyty. Kenties näemmekin Kaikkos-Santtumaisia suorituksia, eli jäätäviä otteita kauden tärkeimmissä peleissä! (tai sitten emme)…

Mitä ilmeisimmin tiukkaper…pipoisiksi historianopettajiksi pyrkiviä pelaajia pursuava Tiima näyttää ensisilmäyksellä hankkineen riveihintä todellisen supervahvistuksen – MM-kultamitalisti Jukka “YTY” Määtän. Lähempi tarkastus kuitenkin paljastaa, että joukkueessa pelaakin Jukka “ei-YTY” Määttä. Nomen est omen sanotaan, joten kaikesta huolimatta lienee luvassa hillitöntä tykitystä Kakkossaakoissa pelaavan esikuvansa mukaisesti. Tiiman menestys saattaa kuitenkin tässä lohkossa jäädä aavistuksen lyhytikäiseksi, mutta Ripe on kaikesta huolimatta suorastaan liikuttunut tästä ainejärjestörajan ylittävästä osallistumisesta WCOK:iin.

Jatkoon: SB satavarmasti ja Tekniikan Ihmelapset taistelevan Kyykkäjoukkueen kanssa raivoisasti kakkospaikasta. Nähtäväksi jää riittääkö oka jatkoo.

Lohko C

Hanppilauman tämänvuotinen joukkue on sama kuin kaksi kautta aiemmin OKL:n mestaruusvuonna. Joukkueen viimeaikaiset näytöt OKL:n runkosarjassa ovat olleet sitä tasoa, että myös WCOK:n alkulohkossa on syytä odottaa menestystä. MM-kyykän katastrofia lienee karistettu harteilta, kun aivan jäätävään pommi- ja (itseasiassa samoin mainioon) sweep-vireeseenkin itsensä treenannut Joni “Varapullo” Kovasin on uhkunut pelihaluja jo kauan ennen kisoja. Motivaation osalta ei samaa voi sanoa aina sympaattisesta Teppo “Mylly” Malisesta, jolta saataneen tarvittaessa myös tuomarointiapua finaalipelien tienoilla. Junes Junttilan seksiloma Lontoossa vaikutti siinä määrin onnistuneelta, että OKL:n -7 pelin ratkaisupoistot olivat punpulia ja Äksä Tuovinen ei Ripen käsitykseen mukaan enää ikinä heitä haukea. Ikinä. Lohkovoitto näyttääkin siis varmalta.

Droit Superstarsin kohdalla lienee suurin jännitysmomentti se, että luovuttaako joukkue alkulohkon heti ensimmäisen pelin jälkeen. Ennen niin tyylikäs ja OM-kyykän moninkertainen mestarijoukkue on valahtanut henkiseen alennustilaan ja suoranaiseen kriisiin heikosti sujuneen OKL-kauden jälkeen. Ikonit Paho ja Saho ovat karanneet muihin joukkueisiin, mutta silti rosterista näyttäisi löytyvän ratkaisijaa joka lähtöön. Tuure “Ice Cold” Karppimaa, Miikka “Statue” Saukko ja Erno “Mjato” Klemetti kykenevät hoitamaan alkulohkon kolmistaan raiteilleen. Nyt olisi kauden viimeinen tilaisuus näyttää, että Droitissa vielä henki pihisee! Yes you can!

XaLara on Ripelle jällen tuntemattomampi suuruus, edes aina luotettava facebook-stalkkaus ei tunnu tuottavan haluttuja tilastoja. Sentään Lauri Mikkonen näyttää olevan B-sarjasta tuttu nimi Pihtarit-joukkueesta ja tulostahan on tullut hieman yli kolmen heittokeskiarvolla! Kyyti tullee kuitenkin olemaan kylmää, sillä sen verran rutinoituneita joukkueita on kisassa mukana…

Onanoiva Lassin Kyykkäjoukkue on kuin onkin ainakin Lassi of Laitalan osalta pikkujoulukyykkäporukalle tuttu ilmestys. Joukkueen kokoamisessa oli kuulemma aavistuksenomaisia ongelmia, sillä Lassin mukaan “naisiin ei voi luottaa” ja alkuperäinen tyttötrio vaihtuikin kahdeksi Elinaksi ja yhdeksi Anssiksi. Lääkiskyykän johtotähdille ei tässä kisassa uskalla kuitenkaan povata pernaa räjäyttävää menestystä. Sen sijaan ainakin kilpailevan wuhuu.info -julkaisun mukaan ovat etenkin joukkueen naiset tervetulleita Hanppien sympaattiseen saunailtamaan…

Jatkoon C-lohkosta: Hanpit meeeeeelko varmasti, Kakkosena Droit. Ilman armotonta puppeloimista menee Droit myös pleijareihin.

Lohko D

D-lohkon nimilistaa katsellessa voisi ensisilmäyksellä luulla Entisten Hippien sysänneen kisoihin kaksi tiimiä ja niiden joutuneet epäonnekkaasti samaan alkulohkoon. Todellisuudessa veljeily on Ex-hippien ja Äärimmäisten Hienojen Miehien välillä kaukana, sillä kolme pelaajaa jälkimmäisestä ovat törkeästi loikanneet konapommien esi-isän, Pekka “Paho” Ahon, kelkkaan gloryhunttaamaan.

Äärimmäiset Hienot Miehet ovatkin yksi kisojen potentiaalisista menestyjistä. Eteneminen on kiinni lähinnä Pahon rillien ehjänä säilymisestä sekä Matti “Mjatti” Eteläperän Rochefort-raivon pysymisestä varoalueen sisällä. Tiimin kaksi muuta ex-hippiä edustavat OKL:n veteraanikalustoa, erityisesti Mikko “Zeta” Koivusen osalta. Mikäli myös Zeta ja Kaski hoitavat todennäköisen sweeppitonttinsa, on Ähm yksi kisojen vaarallisimpia joukkueita.

Entiset Hipit lienevät hieman närkästyneitä joukkueen perustajan ja tutkijatoveri Eteläperän loikkauksesta jo Kyykkäliigan alussa kilpailevaan tiimiin. Joukkueessa on kuitenkin kosolti rutiinia ja oppi-isän taktiikka-analyyseja on varmasti VTT:n konttorilla harjoitettu. Loikkareita paikkaamaan on löytynyt yllätysvahvistus suoraan Lapin jänkhältä. Jussi “MrJones” Palosaari ei ehkä omaa kyykkäkokemusta blankolaisuudestaan huolimatta, mutta turnauskestävyyttä sitäkin enemmän. Joukkue saaneekin vahvistuksestaan uuden taktisen vaihteen pelikentän tarkasteluun ja sitä tottavie tarvitaan, mikäli jatkoon mielii.

B-sarjan Aitoa_Menoa on rämpinyt kuluneen kauden Eastsiden hännillä ja lähteekin neuvostoliittomaisesti tavoittelemaan kisamenestystä volyymilla. D-lohkon se aidompi puolisko onkin tilastopoikkeamien perusteella kyseisen rosterin parasta antia, joten muiden on syytä olla varuillaan, vaikka -44.98 ottelukeskiarvo muuta huijaakin.

Kisat ovat houkutelleet myös täysin uutta kyykkäverta suoraan OAMKista, siis sieltä toisesta. Ft Frozen Shoulders on tullut tiettävästi tekemään promotyötä tulevaisuuden fysioterapeuttivastaanottojaan varten ja mikäs sen parempi paikka kuin World Cup of Kyykkä? Praktiikkojen menestys on käytännössä katsoen taattu kun kokovartalorampautuneet kyykkätähdet täytyy saada takaisin pelikentälle hinnalla millä hyvänsä.

Etenijät: Äärimmäisen Hienot Miehet dominoivat ja Entiset Hipit jatkoon mahdolliset oka-vertailun kautta.

Lohko E

Nutistirannan Kulkurit on perinteisesti Ripen analyyseissä jäänyt valitettavaan sivurooliin huolimatta tiimin yllätyksellisistä suorituksista. Viime vuoden OM-kisoissa joukkueen epäiltiin kärsivän tyytyväistä mestaruuskrapulaa ja keskittyvän leikkimieliseen hassutteluun, mutta sen sijaan se ottikin lohkovoiton takki auki purjehtineen STH:n sylistä. Tällä kaudella tiimi on pelaillut -37:n Oka:lla, joka on B-sarjan 3. paras ja on riittänyt takaamaan WestSiden paalupaikan. Toisaalta sarjassa hyvällä hka:lla paukuttanut mr. Kettunen ei PKL-piireissäkin tavatun Milla Heikkilän tapaan ole mukana kisoissa, joten Ripen on jälleen varauduttava olemaan väärässä ja arvioitava tulosten jäävän -40 pintaan. Lohkovoitto saattaa kuitenkin irrota näilläkin esityksillä.

South East Asia Straight Shooters on kuin lajiin sovitettu “Kyykkää tähtien kanssa”-vedos. Ripen tietolähteet kertovat KombostiKoblan swiippereiden lyöneen hommasta kättä päälle idän sumuisissa mafialuolissa kaukana Doctor Krogen valvovasta silmästä. Tiimin ongelmat ovat siinä, että lähtökohtaisia konamiehiä ei ole ja 3/4 eivät ole käytännössä pelanneet koko kaudella ollenkaan. SEASS:in menestyksestä on hankala sanoa muuta, mutta Ripe näkisi että lihasmuistista kaivettu rutiini vie tulokset ainakin kelvolliselle tasolle viimeistään 1. pelin jälkeen, kunhan itämaisten tajuntaa laajentavien aineiden kanssa homma ei mene överiksi. Taatun viihdearvon, Posion kovimman painijan, Oulun leveimmän ja BB:n ex-snaipperin lisäksi tiimistä löytyy DBI:n tämän kauden MVP, joten nämä herrasmiehet voidaan tavata myös jatkopeleissä, hyvänä päivänä lohkovoittajana, hauskuuttamassa kentän reunalle väistämättä kasautuvaa naispainotteista fanilaumaa.

Salamasiskot ovat pelauttaneet liigapeleissä rosteriaan ihailtavan tasaisesti. WCOK:iin joukkuetta edustamaan ovat valikoituneet kaikista eniten eriä pelanneet pelaajat. Tiimin taso on ehkä juuri ja juuri riittävä, että jatkopaikka voi olla saavutettavissa, mutta todennäköisesti siskot jäävät tällä kertaa vielä salamoimaan kannustusjoukkoihin ja nauttimaan keväisestä kelistä.

Kummallisesta Setamiehet-kokoonpanosta paljastuu jo nopealla vilkaisulla yllättävä nimi: Mikko “Oho, oliko se 18p?” Vahtiala. Tämän lisäksi tiimin kokoonpano on Ripelle aika mystiikkaa yhden B-sarjan KartunWatkaajien pelaajan lisäksi. “Pikko” vastannee kuitenkin pommitusosiosta hyvällä varmuudella, joten jos muu porukka on ollenkaan fiilispohjaisesti kyykkään syttyvää sakkia, voi tämäkin joukkue periaatteessa haastaa kenet vain tästä lohkosta.

Jatkoon: NRK:n turnausrutiini lienee SEASS:ia astetta kovemmalla tasolla – nämä kaksi menevät lohkosta jatkoon. NRK siis ykkösenä.

Lohko F

Tardness & Bondage koostuu siis varsin tutuista nimistä ja joukkue päässeekin turnauksessa nopealla silmäyksellä pelin kulkiessa melko pitkälle. Tiimin tähtiswiipperi Mustonen onkin hommannut tapahtumaa varten maan pintaa analysoivan laitteen mukaan mittelöihin, jotta viimevuotinen niin monille hauskuutusta tuonut “ues, ues… fffuuu!”-tapaus jäisi toistumatta. T & B:n ongelma on ehdottomasti vuoristorataa muistuttava suoritustaso; parhaana päivänä se pystyy alle -10:n otteluihin ja huonoimpana tulos on -40:n luokkaa. Niin paljon “jos”-sanoja kuuluu tähän analyysiin, että Ripe ei vaivaudu niitä edes luettelemaan. Joukkue vienee kuitenkin lohkovoiton puhtaasti rutiinilla, jos vain…

Huhujen mukaan viime hetken sairastapauksista kärsivä BoSS on edustamassa mittavaa turnausmitalikokoelmaansa ainakin yhden herra X:n turvin mr. Jokiniemen jäädessä turnauksesta loppumetreillä. Männävuosien loisteesta on tuskin muutenkaan paljoa nähtävissä, koska liigaedustuksen jäädessä pelaajakadon myötä haaveeksi on heittotuntumaa ehtinyt kerätä vain Mikko “mchaka” Häkkinen 2saajien riveissä. Tiimin veteraaneilla on terveenä ollessaan silti sen verran rutiinia, että BoSSilla on mahdollisuudet päästä lohkosta ainakin jatkoon 2. sijan Oka-vertailun turvin tähtitaivaan (ja mukaan otettavan Herra X:n pelikyvykkyyden) niin salliessa.

Ville Peltonen on näemmä laistanut vastuustaan teletappiystävilleen Vancouverissa ja karannut kotoisaan Suomeen pelaamaan suuremmasta glooriasta. Ripen arvion mukaan Ville veti kuitenkin jälleen vesiperän ja paremmat mahdollisuudet olisi viedä taas yksi hopealautanen olympiakinkereistä kuin tästä kovatasoisesta kyykän spektaakkelista. Peltonen vei hieman eri “koostumuksella” viime vuoden OM-kisoissa jatkopaikan 2saajien nenän edestä, joten se kyennee yllätyksiin tänäkin vuonna mahdollisuuden tarjoutuessa. Tiimi kilpailee lohkon 2. sijasta BoSSin kanssa, mutta kovaa täytyy Villenkin laukoa, jotta edes 2. sijalle päästään saatika että Oka-vertailu tuottaa jatkopaikan.

Kuten kaikki vähänkään kartalla olevat jo tietävät, DBI on täysin eri joukkue mitä se oli viime vuonna. Sen lisäksi että tiimissä eivät pelaa viime vuoden glory-miehet Mörri & Dahis, myös tämän kauden kärkimies Lehtonen on karannut metsästämään kunniaa ja/tai itämaista viisautta E-lohkossa pelaavaan SEASS:iin. Jo kaudella ongelmien kanssa painineella DBI:llä siis tuskin on kovin suuria jatkoonmenomahdollisuuksia ilman “Rokin” paljon kaivattuja linjapoistoja, joten tiimi keskittynee olennaiseen, eli hauskanpitoon!

Jatkoon: Tardness & Bondage on ennakkosuosikki, mutta perinteikäs BoSS on aina paha näissä turnauksissa. Siinäpä kaksi jatkoonmenijää.

Lohko G

Kakkossaakat eivät ole mukana aivan samalla miehityksellä kuin sarjapeleissä mchakan puolustaessa BoSSin kadonnutta kunniaa ja Vahtialan hauskuutellessa pöytälätkäkaveriensa kera. Vaikka iiska “Juha-Matti” Niemelä ja Juuso Kangas eivät ole kauden aikana juuri pelejä joutaneet pelaamaan, on joukkue kuitenkin tämän lohkon hienoinen suosikki MM-kullasta hullaantuneen YTYn voimin. Myös ainaisesti rääkyvä Lonnakko on yleensä varmavaiheinen pelaaja, joten jos edes toinen “nostomiehistä” saadaan kalibroitua oikealle kyykkätaajuudelle, on lohkovoitto käden ulottuvilla. Liigassa joukkue on kärsinyt varsinaisesta bad beattien sarjasta pelaten normaalisti hyvinkin pleijareihin oikeuttavalla Oka:lla häviten käytännössä kaikki tiukat taistot, joten vihaa ja angstia riittänee jatkopeleihin asti.

Hanppien kanssa lopullisesti naimisiin mennyt PacBros on sekin liikkeellä sympaattisella on demand -rosterilla. Voiton takuumiehet “aina yli 6:n hka” Sikhilä ja vaikeiden tilanteiden miehenä tunnettu Lasse Määttä muodostavat tiimin selkärangan, kun swiipperiosastosta huolehtivat viime kauden haukikuninkaana kunnostautunut Seppänen ja kukas muu kuin nykyään epäsympaattisesti voittoa janoavista Hanpeista lainaan tullut Vesseli “Hernis” Hepa-Aho. Tuhovoimaa joukkueesta löytyy ja tulokset riippuvatkin paljolti lakaisutyön onnistumisesta. Männävuosien vastaisesti tie mitalipeleihin voi olla paljon kivisempi vähäisemmän pelituntuman vuoksi, minkä lisäksi Ripe arvioi joukkueen juhlamielen saattavan livahtaa yläsävelille, mutta lohkovoitosta taistellaan edellä mainitun porukan kera miltei tasavertaisesti.

Lohkon viimeisestä tiimistä löytyy edustavuutta tarvittaessa kahdelle muulle lainattavaksi asti. Odotettavissa onkin solmioita, teräviä opetuksen kehittämiseen liittyviä kommentteja ja kaikkea muuta ainejärjestötoimintaan liittyvää, mm. viinaa. Tietojenkäpistelyn opiskelijoina kaikki ovat kyykkään joskus tutustuneet, mutta Ripe löytää vain Ville-Matti “Karukki” Alangon nimen B-sarjan pelaajien listalta. Joukkueen kannalta sääli pudota suhteellisen kovatasoiseen lohkoon, joka on vieläpä tynkä, mutta tapahtuma tarjoaa varmasti rakkaille humanistilähettiläillemme rutkasti menoa ja meininkiä voittojen sijaan.

Jatkoon: Kakkossaakat ja McHanpitPappaBros taistelevat rintarinna kärkisijasta, mutta Ripe uskoo Matti Lonnakon ratkaisevan pelin Kakkossaakkojen hyväksi.

Lohko H

Sipuli Hyväää Tiimi eli tuttavallisemmin STH kuuluu kisojen ennakkosuosikkeihin. Joukkueen akilleen kantapääksi toisinaan muodostunut “kaikki pelaa” taktiikka ei tunnetusti vaivaa turnauksissa vaihtopelaajien puutteen vuoksi. Näinollen erien välillä säästyy aikaa ja hermoja kun joukkueen sisäisiä heittokeskiarvoja ei tarvitse laskea ja penkkikomennuksia sen perusteella määrätä. STH pelasi hyvän runkosarjan OKL:n A-sarjassa ja on varmasti siirtymässä tasaisesta läpsyttelystä pleijareiden suorituskeskeiseen maailmaan. Ripe aistii pientä jännitettä joukkueen kapteenin Olli “Oksu” Huovialan ja muun tiimin välillä, sillä kapteeni loikkasi MM-kyykkään Oulun dreamteamiin ja napsutteli itselleen ensimmäisen kultaisen anustapin. Varsinainen STH sen sijaan hyytyi puolivälieriin ja jäi nuolemaan Tampereella näppejään. Mutta mikäpä ei olisi tässä joukkueessa Coperolla korjattavissa.

Ks.Eny on yksi Oulun Kyykkäliigan legendaarisimpia ei-teekkarijoukkueita. Nämä kasvatustieteilijät tulivat mukaan jo kaudelle 2003-2004 ja veivät 2005-2006 OKL:n A-sarjan hopeaa. Valitettavasti joukkue lopetti liigan pelaamisen siihen monen jäsenen siirtyessä opettamaan kyykkästrategiaa tai -historiaa lähikuntien opinahjoihin. Näihin kisoihin joukkueen kolmen pelaajan runkoa täydentämään on draftattu OAMKin toinen puheenjohtaja Jaakko “Saho” Sakaranaho. Sahon myötä tiimissä on niin paljon kyykkäkokemusta, että Ripen täytyi kaivaa ensimmäisien pelien pöytäkirjoja naftaliinista. Kunto on arvoitus, mutta fiiliksen löytyessä etenee jatkoon leikiten ja voi jopa laittaa STH:n mankeliin.

Aidompaa_Menoa on selkeästi Aitoa_Menoa joukkueen komparatiivi, mutta Ripen tilasto_analyysin perusteella aitous ei välttämättä tässä kokoonpanossa ole kyykkätuloksissa vaan kisafiiliksessä. Petteri “Todella_Aitoa_Menoa” Törmänen on kuitenkin kahtia jakautuneen joukkueen kovin suorittaja, joten pientä toivonkipinää tälläkin porukalla on, jatkoon se tuskin kuitenkaan riittänee.

Etelä- ja keskipohjanmaan osakunnan rosteri on täynnä Ripelle tuikituntemattomia tulevia kyykkätähtiä ja hyvä niin. Tiimi lähtee varmasti hakemaan ensimmäisiä askeliaan kyykkätaivaan alla ja raivokkaan treenaamisen lähtökohdat arvioidaan vasta kisojen jälkeen. Potentiaalinen tulokastiimi ensi kauden B-sarjaan.

Jatkoon: Kisa on kova, mutta STH:lla on edge Ks.Enyyn nähden. Tässä kuitenkin kaksi etenijää.

Lohko EXT

Tylysti kopille pelaamaan joutuneen lohko EXT:n kovin nimi on ehdottomasti kovana turnausjoukkueena tunnettu KombostiKobla. Tämä TOL:n kakkosjoukkueena pitkän aikaa pidetty ja Blagitarius Blagiatorsin varjossa lähes koko ikänsä taistellut joukkue on löi tänä vuonna oppi-isänsä OLuT-kyykän finaalissa ja karisti näin pahimmat blagimöröt kauemmaksi. Joukkueen jäsenistö on tunnettu raivoisasta treenaamisestaan ja tulosta on todentotta koppien lähimaastossa syntynyt. Kaikki on kiinni siitä, saako joukkueen analyyttinen kapteeni Miikka “von Rögersteinberger” Krogerus joukkueestaan kaikki irti myös tositilanteessa. Joukkueen “poliisin” ja avaajan roolia hoitamaan hankittiin täksi kaudeksi kova myllymies Ville “MOI” Kytöläinen, jonka fyysinen preesens on sitä luokkaa että heiveröisimmiltä kynäniskateekkareilta menee pupu pöksyyn ja/tai lasit paskaksi noin kahdessa sekunnissa. Kakkospaikkaa hoitelee Ville “Stone Cold” Kiviniemi, jonka jälki OKL:n A-sarjassa oli aivan kärkimiesten tasoa. Krogerus itse toiminee kolmospaikalla ja Simo “Simbah” Arvola hoitaa lopulliset puhdistukset. Ehdottomasti finaaliainesta, tosin kaavio tulee ratkaisemaan yllättävän paljon (lisää myöhempänä).

Hevosmiehen märkä uni on jälleen hieman nimettömämpää kaartia. Mutta voisiko olla, että Oiva Arvola on KombostiKoblan Simon velimiehiä? Tämä tieto nostaisi aavistuksen omaisia toivoja jonkinlaisesta kyykkätietoudesta, mutta Ripe ei silti ole laittamassa rahojaan tähän kohteeseen. Hätä ei silti ole tämän näköinen, vaikka kyyti kyykkäkentällä olisikin kelien ohella kylmää. Joukkueesta löytyy myös Oulun Yliopiston Marttojen puheenjohtaja Noora Vesanen. Joukkue kykeneekin siis neulomaan itselleen lämpimiä villasukkia ja -tumppuja ennätysajassa, mikäli kyykkähommat syystä tai toisesta eivät ota tuulta alleen.

Joku Paikallinen Joukkue jatkaa nimeämiskäytännöllään perinteistä hassuttelulinjaa. Fuksikyykän hopeajoukkue hallitsee tuikitarpeellisen floppaamisen jalon taidon, sillä tiimi hävisi edellämainitun turnauksen voiton neljällä pisteellä johdettuaan ensimmäisen erän jälkeen seitsemällätoista. Saammekin todennäköisesti nähdä ns. vanhaa kunnon rollercoaster-kyykkää, jossa muutaman kymmenen pisteen etumatkat eivät merkitse vielä mitään! Viihdyttävää peliä tiedossa.

Käpälän Koulumenestys alias reub iacta est edustaa perinteisen tollolaista näkemystä kyykkäjoukkueesta. OKL:n B-sarjajyränä tunnettu tiimi on heitellyt -42.22 oka:lla, mutta mielenkiintoiseksi WCOK-tiimin tekee sen koostumus. Pelaajista kolme, eli Niko Runtti, Tapio Karppinen ja Teemu Rytilahti ovat heitelleet varsin mukiinmenevillä, noin neljän pinnassa olevilla heittokeskiarvoilla – joten yllätyspotentiaalia on.

Jatkoon: KombostiKobla heleposti ja kakkosena Käpälän Koulumenestys, ellei jäätävää floppia nähdä.

JATKOON

Lohkovoittajat: BB (A), SB (B), Hanpit (C), ÄHM (D), NRK (E), T&B (F), Kakkossaakat(G), STH (H), KK (EXT).

Kakkoset: KKK (A), Kyykkäjoukkue (B), Droit Superstars (C), Entiset Hipit (D), SEASS, (E), BoSS (F), HanPB (G), Ks.Eny (H), Käpälän koulumenestys (EXT)

Jatkoon kaikki muut paitti… tittittiiditittitiiditidididinttiditti… Kyykkäjoukkue ja Käpälän koulumenestys.


Neljäsosavälierät:

I: BB – KK

BB:n kohuhankintojen loistaessa poissaolollaan on KK:lla kerrankin helpohko Blagi vastassaan. Voittoprosentit: 25/75% .

J: SB – Ks.Eny (LB3 = E, F, G, H -> 3. kakkonen)

Potentiaalisesti kovatasoinen matsi, jonka SB vienee. 80/20%.

K: Hanpit – BoSS (LB2)

Hanppien mylly- ja muu kunto lienee turnauksen tässä vaiheessa optimaalisimmillaan, joten Jablaton ja Kalleton BoSS on pelkkä suupala. 65/35%.

L: ÄHM – HanPB (LB1)

Tiukka matsi, jossa pään kylmyys ratkaisupaikoilla on a ja o. 55/45%.

M: NRK – KKK (LA2 = A, B, C, D, EXT -> 2. kakkonen)

NRK:n rutiini puree ja KKK kaatunee – joskin niukasti. 60/40%.

N: T&B – SEASS (LA3)

Ossaajien turnauskunto on sitä luokkaa, että SEASS laitetaan tylysti laulukuoroon. 65/35%.

O: Kakkossaakat – ExH (LA4)

ExHippien turnaus päättyyarmotta tähän peliin. 75/25%.

P: STH – Droit (LA1)

STH löytyttänee Droittia miten tahtoo, joten prosentit ovat 75/25%.

 

Puolivälierät:

Q: KK vs. SB

Turnauksen finaali käydään tänä vuonna jo puolivälierissä, mikäli ennakkospekulaatiot pitävät paikkansa. SB:llä on kuitenkin lievä edge tässä matsissa ja joukkueella on harvemmin tapana flopata näitä matseja: 40/60%.

R: Hanpit vs. ÄHM/McHanpitPappaBros

Tiedossa on todellinen hegemoniaottelu, tuli jälkimmäisestä parista jatkoon kumpi tahansa. Prosentit voitolle: 60/40%.

S: NRK vs. Tardness & Bondage 

Kaksi turnausmenestyjää vastakkain, josta T&B lienee A-sarjan rutiinilla tällä kertaa se vahvempi osapuoli: 35/65%.

T:  Kakkossaakat vs. STH

Mielenkiintoinen ottelu, jossa edge on STH:lla. Kakkossakkia ei kuitenkaan tule laskea pois kuvioista… 35/65%.

 

Välierät:

U: SB vs. Hanpit

Hanppien turnauskunto on tässä vaiheessa jo laskemaan päin, joten SB:llä on tavallista helmpompi työ viedä finaalipaikka.70/30%.

V: T&B vs. STH

Jälleen todellinen jännitysnäytelmä,  jossa STH:lla hiuksenhieno etu. 45/55%

 

Finaali: 

SB vs. STH

STH kohtaa ainoat faninsa WCOK:in ensimmäisessä finaalissa! Huikean trillerin analysoimme päättyvän kuitenkin fanien, eli SB:n hyväksi todennäköisyyksin. 65/35%

Pronssia Tardness & Bondagelle,  joka ottaa revanssin Hanpeille haasteottelussa häviämästään olutkeissistä.

 

Ripe toivottaa kaikille osallistujille äärimmäisen hauskaa ja menestyksekästä turnausta!

Tekniikan akateemiset TEK