OM2009 ennakko


Vuotuinen kyykkäkauden huipentava Oulunmestaruuskyykkä tulee taas. Tällä kertaa lumi ei ehdi sulaa alta pois, joten lauantaina on luvassa huikeat kisat äärimmäisen lupaavissa olosuhteissa. Nyt kun seuran hallitus sai arvottua alkulohkotkin, pääsi Ripe spekuloimaan jatkoonmenijöitä ja ennustamaan varmat voittajat…


Keli: Kaikille sama *köh*… Hieman plussalla, joten odotettavissa on kevyen pehmeitä, kuhmuisia ja tahmaisia parkkiskenttiä. Perille heittäminen toimii kuten aina, mutta myös voimakas ja hyvävaiheinen swiippi. Lussupommit ja barbie-sweepit voi kuitenkin unohtaa roskien jäädessä säälimättömästi kentälle, mikä voi antaa läpällä päissään –meiningillä pelaaville voimaheittäjille etua pumpulikenttiin tottuneiden herkkien vaikka nyt sitten kokeneidenkin swiippereiden ylitse.

Tähtien asento: Suosii panomiehiä ja säädyttömästi käyttäytyviä nuoria naisia, mikä tuskin tulee kenellekään yllätyksenä.

Ja sitten itse pelit:

Lohko A:

Boss

Droit

E.Colihepter

PSO-ASS

Paperilla kärkilohkon asetelmat näyttävät varsin kutkuttavilta – lohkon joukkueet ovat saavuttaneet aikojen alusta lähtien yhteensä 8 OM-mitalia, joista 4 kultaista, minkä lisäksi Droit ylsi vasta päättyneessä OKL:n A-sarjassa (taas) hienosti hopealle ja Pso-Asskin B-sarjassa pronssille.

Droit

Valitettavasti tällä kertaa Droitin paidassa ei nähdä iki-iloista Pahoa, eikä joukkueen kokoonpano turnaukseen ole muutenkaan tämän kauden vakiokalustoa, kun Tuomas ”Tom of” Havelakin loistaa poissaolollaan. Kentällä tosin nähdään männävuosien kyykkäveteraani Jaakko Sakaranaho, mutta se ei auttane Droittia lohkovoittoon. Yllätysvalmis joukkue, mutta jatkopaikan suhteen joudutaan käymään kiivas kamppailu.

Boss

Bossilta nähdään kentällä jotakuinkin normimiehistö, vaikkakin kyykkäkansa joutuu pettymään odotettuaan näkevänsä Bossin Tampereen osaston Kalle “tosimies” Jokiniemen äijämäisiä otteita tässä turnauksessa. OKL:n pleijareissa maskottisipulit vedettivät omat silmät ja joukkue joutui laulukuoroon, mutta tähän turnaukseen kyyneleet lienevät jo vuodatettu. Joukkueella on ilkeiden huhujen mukaan ongelmia pitää heittoprofiilejaan kasassa, mutta jos taktiikka pitää ja kona jätetään niille, jotka siihen ovat valmiita, pitäisi moninkertaisen mitalistin olla jälleen tiivis paketti.

Pso-Ass

Kuolemanlohkon kolmas ikiaikainen kyykkätiimi on legendaarinen Pso-Ass, joka saattaa hyvinkin yllättää mikäli saa monikertaiset haukimestarinsa järjestykseen. Joukkueen 2-tykki Jarmo Jaara ei ole harmillisesti mukana pelaamassa, mutta kuuluisan kasvattiseuran imago tutisuttaa vastustajien polvia jo sen verran, että joukkueella on realistiset (joskin silti altavastaajan) mahdollisuudet jatkoon.

E.Colihepter

Mystisen ensikertalaisen kohtaloksi koituu valitettavasti pisteautomaatin rooli ja pelit jäävät armotta alkulohkoon. Parempi onni ensi kerralla.

Järjestys: 1. Boss, 2. Droit, 3. Pso-Ass, 4. E.Colihepter

Bossin ja Droitin kärkikamppailu voi olla parhaimmillaan todella tasaväkinen Miikka “Statue of Otter” Saukon saadessa konapomminsa mitan kohdalleen. Mikäli kuitenkin Bossin kärkipari Häkkinen & Riku “Panomies” Hietaniemi pelaavat edes lähellä omaa tasoaan, eikä jälkimmäinen penkitä itseään kesken pelin, pitäisi vaakakupin kallistua Bossille. On myös mielenkiintoista nähdä, kuinka monta sympatiahaukea herrat Otter ja Laatta kerkeävät kasvattiseuraansa Pso-Assia vastaan heittää ennen kuin omasta joukkueesta tulee palautetta.

 

Lohko B:

SIK Bastards

Dulce Bellum Inexpertis

Mursustajat

Divida et Impera

Huomattavasti helpompi analysoitava kuin edellinen lohko, eikä historiaakaan tarvinne tämän lohkon kohdalla sen kummemmin hehkuttaa, vaikka sitäkin toki etenkin ensimmäisellä joukkueella näistä on. Taisto lohkon kärkipaikasta käydään heti aamulla klo 9, be there.

SIK Bastards

OKL:n mestari saapunee kentälle kevyesti takki auki lepattaen – ja syystäkin – mutta ilman yhtä ratkaisupelaajaansa Jarno “Soppa” Seppästä, jota paikkaamaan otettaneen enemmän cheerleaderina kunnostautunut Antero Lehto. Aloittaja Joonas “perille” Leskisellä tuskin on tässä vaiheessa vielä käsi paketissa, mutta nuoren tähtilupauksen pasmat saattavat mennä sekaisin joukkueen konapommitusvastuun langetessa käytännössä täysin kyseisen herran harteille. Joukkue on vaarallinen, mutta yllätettävissä.

DBI

SIKin Show-miehet laitetaan heti ensimmäisessä pelissään testiin niukasti pleijareiden ulkopuolelle jäänyttä nälkäistä DBI:tä vastaan, jonka konamiehet Atte “Mörri” Aunola ja Ville “Tuuliviiri” Kytöläinen ovat PKL-raporttien mukaan “iskussa”. Oikeasti pojat on jopa nähty treenaamassa joukkueella ja huhujen mukaan ainakin ankkurina pelaava DEI:stä turnaukseen kalastettu Juhani Lehtonen on vireessä, mikä paikannee kb-miesten heikkoa roskanpoimintakykyä.

DEI

DBI:n toveriseura DEI lähtee turnaukseen ilman kahta luottopelaajaansa Antti Mehtomaata ja edellä mainittua Juhani Lehtosta. Joukkue keskittynee lähinnä nauttimaan hyvistä esityksistä hyvän juoman parissa ja sekös tässä lohkossa onnistuu.

Mursustajat

Yhtä Ossaajaa lukuun ottamatta tuntematon tiimi Mursustajat lienevät liikkeellä samoin odotuksin kuin DEI ja hyvä näin, sillä ennakkoasetelmat eivät anna ymmärtää, että lohkon kärkikaksikko olisi kyseenalaistettavissa.

Järjestys: 1. SIK Bastards, 2. DBI, 3. DEI, 4. Mursustajat

Ensimmäisessä pelissä on olemassa yllätysmomentti DBI:lle SB:n mahdollisen mestaruuskrapulan ja avainpelaajan puuttumisen myötä, mutta puhtaasti kentällä annetut näytöt vievät viisarin paskiaisten suuntaan.

 

Lohko C:

STH

Nutistirannan Kulkurit

Team Horsepower

Yleisen sarjan toinen tynkälohko näyttää nopeasti katsottuna siihen sijoitetulle A-sarjan joukkue STH:lle luvattoman helpolta. Kun katsoo tarkemmin ja sitten vielä uudestaan, niin sitä sen oikeastaan pitäisi ollakin.

STH

Lohkon kärkijoukkue ja toissavuoden mestari lähtee turnaukseen ilman Olli ”Opiskelijapaskis” Huovialaa. Tämä voi poikia ongelmia jatkossa, sillä joukkuetta on vaivannut krooninen siivoamisongelma, jota ei olla kyetty tähän mennessä vielä ratkaisemaan. Kun soppaan lisää joukkueen ykköspommittajan Jukka ”Sankari” Ohtosen tyylimuutoksen ja peluutukseen liittyvät jo ehkä kaikilla muilla OAMK:n jäsenillä tiedossa olevat epäselvyydet, on joukkue kieltämättä haavoittuva, mutta silti ponnettoman lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Jatkopeleihin kapteeni Ahosen on kuitenkin aloitettava fläppitaulujen tutkiminen jo perjantai-iltana, jos gaalassa halutaan käteen muutakin kuin oma taskumatti.

Nutistirannan Kulkurit

Sen saatiomaisella tavalla viime vuoden OM-kyykän voittanut, aiemmin myös B-sarjassa Wonderchild-nimen alla pelannut kokoonpano, on joko treenannut äärimmäisen salassa tai ei ole juuri kentällä Tampereen reissun lisäksi joukkueena käynyt. Kaksikko Heikkilä-Uusitalo on kuitenkin käynyt ohimennen esittelemässä suhteellisen varmoja otteita PKL:n puolella, joten suurempi kysymysmerkki on kaksikon Saatio-Kettunen pelikunto. Parhaimmillaan joukkue on yllätysvalmis ja sijoittunee pelikunnoltaan B-sarjan parempaan kastiin, mutta tänä vuonna ”NRK:n sen saatiomaista voittoa” tuskin on luvassa.

Team Horsepower

Myös tämä joukkue oli mukana hakemassa glooriaa tai kovaa krapulaa Tampereelta, minkä lisäksi joukkueen huhutaan herkistelleen porukalla heittojaan kopilla viime aikoina. Vertailukelpoisen liigakokemuksen puuttuessa sipulit kuoriutunevat lauantain lauhassa kelissä ja joukkue joutuu tyytymään kannustajan rooliin.

Järjestys: 1. STH, 2. Nutistirannan Kulkurit, 3. Team Horsepower

NRK voi epäilemättä parhaimmillaan pystyä n. -30 – -40 -tason peleihin, mutta sen ei pitäisi riittää edes tänä vuonna poikkeuksellisen floppialtista STH:ta vastaan.

 

Lohko D:

KombostiKobla

Kyrppä 69

Possut Cowboys

Kahen Kilon Karttu

Jos A-lohko oli täynnä dinosauruksia, niin D-lohko on täynnä kiimaisia kyykkäsankareita. Lohko koostuu A-sarjan pleijareiden ulkopuolelle jääneestä KK:sta kahdella BlaBlan väliaikaispaluumuuttajalla vahvistettuna sekä kahdesta B-sarjan tasokkaamman kaartin joukkueesta ja legendaarisesta jo tovin aktiivikyykästä eläkkeellä olleesta Possut Cowboys-tiimistä.

Kombostikobla

KombostiKobla sai kasaan erittäin iskukykyisen joukkueen haalittuaan takaisin BlaBlalle liigakaudeksi menetetyn järeämmän kaluston. Valitettavasti pelkät nimet eivät riitä ja KK onkin yhtä vahva kuin joukkueen Kärkimiehen kasetti. Joukkue on mitaliputkensa osalta myös veitsi kurkulla, kun menestystä ei OKL:ssä eikä MM-kyykässä tänä vuonna tullut. Ilma onkin kysymyksiä täynnä: Meneekö Arvolan Pommi perille ja montako kalibrointia vaiheen löytyminen vaatii? Onko laulamattomien laulujen sankari Kiviniemi muistanut ottaa riittävästi savukkeita ja aurinkolasit mukaan? Kestääkö pommi-swiipper-yhdistelmämies Lasasen käsi? Oli miten oli, alkulohkosta joukkueen pitäisi epävarmanakin päivänä selviytyä jopa voittajana jatkoon. Jos jatkopeleissä joukkueen kone lähtee kunnolla käyntiin, niin ainoana tavoitteena on niin monesti sormien läpi lipsahtanut kirkkain mitali.

Kyrppä 69

Ehkä hieman puun takaa B-sarjan mestariksi harpannut Kyrppä 69 on ailahtelevan runkosarjan jälkeen esittänyt tasaisia otteita ja yltänyt jopa ajoittain alle -20 peleihin, joten aivan helpolla voitto ei tule tästä joukkueesta irtoamaan. Joukkue onkin omalla osallaan testaamassa ennakkosuosikki KK:n kunnon ja kilpailemassa vahvasti lohkon toisesta jatkopaikasta.

KKK

Joukkue suoriutui B:n runkosarjasta edeltäjäänsä paremmin, mutta ratkaisevat flopit väärässä paikassa kostautuivat ja joukkue päätyi pronssipeliin, jossa tuli lunta tupaan Pso-Assilta. Pelit ovat kuitenkin samaa tasoa kuin Kyrppä 69:llä, joten jatkoonmeno ratkaistaan sipulipussien säestyksellä.

Possut Cowboys

Lohkon ja todennäköisesti myös koko kisojen shown varastaa kuitenkin nimimiehiä tihkuva Possut Cowboys.  Captain Cock räjäyttää paatuneimmankin konan pelkällä ajatuksella ja aina varmasti kakkospaikkaa pelannut Big Daddy B-hole hoitaa loput tornit ulos. Siivousosastolla Dr. Ho Slappa ja jäätävä perämies Rocco Buttman huolehtivat jäljelle jääneet potilaat pihalle.

Järjestys: 1. Kombostikobla, 2. Kyrppä 69, 3. KKK, 4. Possut Cowboys

B-sarjan joukkueet ovat melko tasaisia, joten lopputulos voi niiden kannalta olla toisinkin päin. KKK:lla tosin puuttuu kaudella joukkueessa pelannut ankkuri, joten siitä löytynee pientä edgeä B:n mestarille näiden keskinäiseen kamppailuun itse mestaruuden lisäksi. Kummankin tulokset ovat sen verran ailahdelleet eikä viimeisissä pleijariotteluissa varsinaisia huippusuorituksia näkynyt, joten KK:ta tuskin pystytään yllättämään. Possut voivat hyvällä fiiliksellä ja takkuisen kelin turvin yllättää porukan ja nousta myös taistelemaan jatkopaikasta, mutta sarjasta hankittu heittokokemus kääntää ennakkoasetelmat kaikesta huolimatta näitä jäätäviä pokeriammattilaisia vastaan.

 

Lohko E:

Pacman Brothers

BBQ

Wronski

Flowergirls

Äkkisilmäyksellä tämän porukan joukkueista ei ole varmasti monelle tuttu kuin ensimmäinen nimi ja lohkovoittajaa miettiessä se riittänee.

Pacman Brothers

Kautta A-runkosarjan muutamaa Sikhilä-vetoista floppia lukuun ottamatta tasaisesti pelanneelle pacmanille jäi varmasti vielä nälkää OKL-taipaleen päätyttyä mitaleitta, joukkueen työmyyrän Lasse “vanha 2-käsi” Määtän sanoin “päätavoite vielä edessä”. Pleijarit todistivat Pacman-kaartin olevan iskukykyisessä, joskaan ei ehkä aivan huippuvireessä. Vaatisi kuitenkin melkoista takki auki kekeilyä, että Pacciveljekset eivät veisi lohkovoittoa. Näin ollen tämän lohkon veikkauskohteista suurin lieneekin se, heittääkö Sikkilä 5-6,5 vai 6,5-8 hka:lla alkuerät. Ripe ottaa tästä vetoja vastaan Linnanmaan sinisen tornitalon katolla lauantaiaamuna klo 6:15-6:30.

BBQ

BBQ voisi puolestaan kantaa yhtä hyvin nimeä “Kolmossaajat” pitäen sisällään kaksi 2saajien rosterin aloituspaikkojen kohtuutasoista heittäjää vahvistettuna B-sarjan KKK:n pelaajalla sekä toisella tuntemattomalla pelaajalla. BBQ oli MM-kyykässä 3. paras Oululainen yleisen sarjan joukkue ollen kisojen 13. Tällaiseen suoritukseen turnauksen yleisestä tasosta huolimatta vaaditaan jonkinmoista rutiinia ja suoritusvarmuutta, joten BBQ:n voi odottaa pelaavan parhaimmillaan alle -20-pelejä ja normaalilla tasollaan jotakin väliltä -25 – -35. Selkeä toinen jatkoonmenijä tästä lohkosta.

Flowergirls

Flowergirls on B-sarjan pohjaa pitäneen FukIT:n piilonimi ja joukkue saanee turnauksesta hienon kulttuurikokemuksen sekä osviittaa tuleville kyykkävuosille. Kiitokset osallistumisesta!

Wronski

Joukkueen ja sen pelaajien nimet herättävät Ripessä pelkkiä kysymysmerkkejä, joten on luontevaa povata tästä Flowergirlsin pari lohkon jumbofinaaliin. 

Järjestys: 1. Pacman Brothers, 2. BBQ, 3. Flowergirls, 4. Wronski

Jatkoonmenijöitä ei tarvinne sen pidemmästi perustella. Toki kaikkia lajin ystäviä loukaten voidaan sanoa, että kyseessä on vain peli, jossa heitellään hieman pesismailaa painavempaa kapulaa kohti pienempiä palikoita, joten mitä tahansa voi tapahtua. Tai sitten ei.

 

Lohko F:

Hanpit
Sipulisäkki ja päättymätön kasetti
Kartun Gamalat Baiskojat
Ticet

Lohko F tarjoaa myöskin tiukahkoja pelejä huolimatta lohkon kolmen ensimmäisen joukkueen näennäisestä sijoituserosta eri sarjoissa, mistä kielii myös kilpailevan analyysisivuston wuhuu.infon lohkoennakko.

Hanpit

MM-kyykkäflopin jälkeen huhu Hanppien masennuksesta levisi kuin kulovalkea eivätkä joukkueen jäsenet koittaneet sitä itsekään kieltää. OKL:n pleijareissa joukkueelta nähtiin parissa viimeisessä erässä vielä häivähdys parhaasta humalauniltaan hereille tökitystä hanpista, mutta herätys tapahtui liian myöhään ja jatkopullot olivat jo menneet parempiin suihin. Näihin kisoihin joukkue lähtee mediaan syötettyjen tietojen mukaan erittäin latautuneena ja kieltämättä kapteeni Tuovisen ja Jouni ”Jockey” Kovasinin suorittaminen PKL:ssä on ollut vähintäänkin uskottavaa. Tämän lisäksi joukkue tuo kentälle kaikkien ikuisen haukikuningassuosikin Herniksen, joten sympatiapisteet on jo käytännössä voitettu. Valitettavasti joukkue syyllistyy tapansa mukaiseen kekeilyyn jättäen paljastamatta viimeisen korttinsa, joten lopullista arvioita etenemismahdollisuuksista on vaikea tehdä. Ovelimmat osannevat kuitenki laskea 1+1=3 ja arvannevat “yllätyspelaajan” henkilöllisyyden…

Sipulisäkki ja päättymätön kasetti (Ossaajat)

Ammattipiireissä kieltäydytään jyrkästi hyväksymästä Ossaajien heikohkon runkosarjamenestyksen siivittämä piilonimi ja siksipä onkin hyvä mainita tämän joukkueen yhteydessä, mistä on oikeasti kyse. Ossaajien kausisuorituksesta huolimatta on muistettava, että kasassa on kuitenkin parhaana päivänä hienoihin suorituksiin yltävä joukkue, jonka ossaamistaso on varmasti kysymysmerkki monelle taholle ennen turnausta. Koko porukka on mättänyt tekemisen puutteessa PKL:ää, mutta vain aloittaja Pyyppösen joukkue on noissa karkeloissa esiintynyt mainittavasti edukseen. Päivän kunto voi olla tällä joukkueella suuntaan tai toiseen, mutta valistunut arvio on, että jatkoon mennään kasetit ja säkit heiluen.

KGB

Kartun Gamalat Baiskojat eli KGB on B:n runkosarjan hienosti vienyt porukka. Valitettavasti pari mustaa erää vei KGB:n rantapallohommiin jo puolivälierissä ja siksi onkin syytä odottaa erityisen vihaisia naamoja tästä joukkueesta OM-turnaukseen. Työpuhde on kieltämättä kova kahta A-sarjan veteraania vastaan, mutta ottaen huomioon vain joukkuekenttään pelatut menneen kauden pelit, joukkueiden tasoerot eivät ole mitenkään ylitsepääsemättömät.

Ticet

MM-kyykässä tuomaripelistä kärsinyt Ticet edustaa tämän lohkon viihdyttäjäkaartia ja pitänee huolen siitä että huutelua on ilmassa riittävästi. Jos ei muuten niin promillemittarin kääntyessä kaakkoa kohti ainakin oman joukkueen suuntaan. Pelillisesti jatkopaikka olisi tällä joukkueella näin kiivaassa lohkossa pienoinen ihme.

Järjestys: 1. Sipulisäkki ja päättymätön kasetti, 2. Hanpit, 3. KGB, 4. Ticet

Aivan oikein! Tähän lohkoon analyysikoneisto ennustaa osuvaksi päivän ensimmäistä tilastollista ylläriä. Huolimatta hanppien kärkikaksikon kovasta kunnosta, on todennäköistä että päivän ensimmäisessä pelissä liian vähäisestä nestetankkauksesta johtuen joukkue romahtaa ainakin yhden erän, jolloin suurimman osan aikaa edes kelvollista jälkeä tekevä SSPK voi hyvinkin iskeä kiinni voittoon ja viedä lohkon.

 

Lohko G:

Blagitarius Blagiators
KublataiKuitti
Pussukat
Aitoa_Menoa

Lohkosta löytyy niin OKL:n mestari männävuosilta kuin Fuksikyykän tämänvuotinen voittajakin, seassa uiskentelevat “Ylijäämä-KK” ja “melkein WIT”.

Blagitarius Blagiators

OAMK:n kisojen kestosuosikki Blagi lähtee tänä vuonna kyykkäliigan vakiokokoonpanoon nähden rauhallisemmalla porukalla liikkeelle, sillä KombostiKoblaan paluumuuttaneet, eiku vuokratut, eiku uittu eihän näistä enää ota Ripekään selvää… Jokatapauksessa Blagissa paikkaa pommiosastoa Heidi “karttupussitehdas” Oja sekä oletettavasti kolmospaikalla yleisön suursuokki Vesa-Ville “Torsti” Piiroinen.  Kun kartun varressa ovat myös ydinduo Räsänen-Puttonen, ei floppivaaraa ainakaan alkusarjassa ole.

KublataiKuitti

KombostiKoblan kakkostiimi on rakennettu Markku “de la” Markku Pylkön sekä Miikka Krogeruksen varaan, joten potentiaali torpedohaukiin sekä 16p poistoihin löytyy yltäkylläisesti.  Muut joukkueen pelaajat (Orajärvi+Mehtomaa) pystyvät normipäivänä poistamaan kyykkiä riittävällä tehokkuudella jatkopaikkaa ajatellen, mutta kieltämättä tässä lohkossa leijailee yllätyksen aistikas aromi…

Pussukat

WTF, ajattelee paatunut kyykkäanalyytikko tämän tiimin kohdalla. Kupletin juoni paljastuu kuitenkin nimen Tiina Viitanen kohdalla, sillä onhan kyseessä OAMK:n kovimpia naiskyykkääjiä. Muu joukkue koostuukin WIT:n sekä KK:n pelureista ja näin ei Pussukoita voikaan aivan yksioikoisesti tuomita floppaamaan alkusarjaa. Analyysi: mahdollisuuksi jatkopeleihin selkeästi on.

Aitoa_Menoa

Fuksikyykän voittajajoukkue Aitoa Menoa jää tällä kertaa statistin rooliin, sillä lohkon muu osasto on sen verran paatunutta kyykkäfanaatikkoa täynnä. Ripe voi etukäteen lohduttaa, ettei ole häpeä hävitä pääasiassa naisista koostuvalle joukkueelle. Alkusarjan jälkeen on runsaasti aikaa syventyä myös muuhun Jörn Donnerin taide-elokuvatuotantoon.

Järjestys: 1. BB, 2. KublaKuitti, 3. Pussukat, 4. Aitoa_menoa

 

Lohko H:

Entiset Hipit
Kakkossaajat
Ville Peltonen

Lohko H tarjonnee heti alkuun hieman kiivaampaa kamppailua kärkipaikasta kuin toinen tynkälohko. Jatkoonmenijät lohkosta on helposti veikattavissa, mutta järjestys ei ole niinkään helppoa.

Entiset Hipit

Yksi runkosarjan lopun kirkkaita välkähdyksiä suhteellisen varman pommiosastonsa turvin. Matti ”Mies Täynnä Raivoa” Eteläperän ja Mikko ”Zeta” Koivusen otteilla joukkue tälläkin kertaa elää ainakin alkuun, mutta tiukkoihin peleihin joukkue tarvitsee swiipperiosastoltaan onnistumisia, joille luvassa oleva tahmea keli ei huhujen mukaan ole erityisen otollinen. Mikäli siivoojaosasto kuitenkin kerkeää lämmetä riittävästi ennen jatkopelejä ja saa heittonsa sovitettua päivän olosuhteisiin, kykenee tämä sympaattinen joukkue suoriutumaan lähes 0-erien tasoon. Pleijarinäyttöjen perusteella näytti kuitenkin siltä että tuo hyvä taso keikahtaa pahimmillaan n. joka toinen erä päälaelleen, joten joukkueelle on vaikea laittaa aivan mitaleille oikeuttavia tulospaineita. Toivottavaa kuitenkin on, että päivän tulos täyttää kapteeni Eteläperän tavoitteet, jottei samaa pelottavaa näytelmää nähdä Oulun yliopiston neitseellisellä parkkipaikalla kuin muutama viikko sitten Tampereen Hervannassa nähtiin.

 Kakkossaajat

Joukkue, joka esitti runkosarjan aikana sekä poikkeuksellisen pitkän voittoputken että tappioputken heti siihen perään, jolla varmistettiin ettei Jukka ”YTY” Määtän tarvitse rikkoa itseään enää enempää hektisen joukkuekyykän pleijareiden parissa. Tämänkin joukkueen miehet ovat pitäneet kisakunnostaan huolta PKL-kentillä, mutta edellä mainitun joukkueen tähtiankkurin lisäksi erityistä menestystä ei ole tullut. Mikäli kuitenkin YTY pysyttelee kotonaan turvassa perjantain ajan eikä mikään kerkeä murtua tai mennä poikki ennen lauantain pelejä, joukkue menee jatkoon tästä lohkosta ja mahdollisesti jopa voittaa lohkon.

Ville Peltonen

Zürichistä OM-kisoihin lentänyt Peltonen on vahvasta ”nojaan mailaani, jotten kaadu”-luistelumenetelmästään huolimatta lohkon ennakkoon heikoin lenkki. Peltonen on todennäköisesti kuullut hyvältä teletappiystävältään Lehtisen Jereltä, että kyykkä olisi paljon jääkiekkoa vähemmän kilpailtu laji ja siitä on paljon helpompi ottaa muutakin kuin hopealautasia. Ville joutunee kuitenkin tunnustamaan reenin puutteen ja jäämään Kyykkä-Gaalan tähtivieraaksi viihdyttämään yleisöä.

Järjestys: 1. 2saajat, 2. Exh, 3. Ville Peltonen

Ensimmäinen peli on tässäkin lohkossa todellinen trilleri ja voi päättyä kummin päin vain. 2saajien miehistö on kuitenkin saanut enemmän treeniä ja rutiinia heittoihin viime viikkojen mittaan, joten ensimmäisen pelin lämmittelymomentti kääntänee ottelun heille, vaikka Entiset Hipit kykenisivätkin päivän mittaan parempiin suorituksiin.

 

Jatkopelit:

A1 (Boss) – H2 (Entiset Hipit)

Kommentti: Pleijarikiima yltyy ja Hipit ovat päässeet alkulohkon hakemisen jälkeen vauhtiin, mikä on lohkon 1. joukkueena 2 tuntia taukoa pitäneelle Bossille myrkkyä. Luvassa on kovatasoinen peli, jossa kovemmat sibulit ratkaisevat. Boss on tässä suhteessa ansioitunut joukkue, eikä petä tälläkään kertaa, mutta konapommien turvin prosentit lankeavat Hipeille..

Jatkoon: Exh 60/40

 

B1  (SB) – G2 (KublataiKuitti/Pussukat)

Kommentti:  SB:n rutiinitaso riittä tässä matsissa. Vaikka Kubla/Pussukat saattaisikin pyristellä alle 30p pelin, pystyvät mestripaskiaiset kaiken järjen mukaan vastaamaan tähän.

Jatkoon: SB 75/25

 

C1 (STH) – F2 (Hanpit)

Kommentti: OKL:n pitkäaikainen spektaakkeliottelu nähdään yllättäen jo tässä vaiheessa. Tunteet ovat pinnassa ja kummankin joukkueen keskittyminen viedään äärimmilleen. Hanppien pää kestänee painetta tässä vaiheessa jo melko hyvin, mutta puolittaisen random-kokoonpanon vuoksi joukkueella voi olla vaikea vastata STH:n tulokseen, JOS vanha varmoja kohteita pelaavien uhkapelureiden suosikkikohde kykenee ratkaisemaan voitokkaan peluutuksen arvoituksen, pitämään sipulinsa pussissa ja sen lisäksi toki heittämään hyvin tyylimuutosten ja muiden seikkojen lisäksi ihan muuten vain.

Jatkoon: Vaikea paikka, mutta jos jotain täytyy sanoa, niin STH 55/45

 

D1 (Kombostikobla) – E2 (BBQ)

Kommentti: KK joutuu hieman kovempaan testiin kuin alkulohkon joukkueiden kanssa, mutta BBQ:n tason ei pitäisi riittää haastamaan jo tässä vaiheessa turnauskyykkään lämmennyttä joukkuetta. Selkäranka katkeaa toisen erän ensimmäisen heittovuoron jälkeen ja loppu on näytöstä.

Jatkoon: KK 70/30

 

E1 (Pacman Brothers) – D2 (Kyrppä 69)

Kommentti: Pacmanit ovat hyvin menneen alkusarjan jälkeen itseluottamusta täynnä, eikä voittajasta ole epäselvyyttä. Kaksikko Sikkilä-Määttä myllää voimaheitoillaan konaa nurin näyttävään tahtiin ja joukkueen kokemattomampaa osastoa oleva 3.-paikan Seppänenkin alkaa lämmetä suorituksissaan.

Jatkoon: PB 80/20

 

F1 (Sipulisäkki ja päättymätön kasetti) – C2 (Nutistirannan Kulkurit)

Kommentti: Olettaen että F-lohkon riskiveikkaus on mennyt oikein tähän asti, SSPK on vähintäänkin kohtalaisessa vireessä ja uhkuu itseluottamusta voitettuaan pahamaineiset Hanpit. NRK on latautunut jatkopeleihin hyvän turnausjoukkueen tavoin, mutta varmaa tasoa pelaavaa vastustajaa vastaan se ei riitä. Liigan kauneimpiin pelaajiin kuuluvan Mustosen voimaswiipit lennättävät NRK:n viimeiset haaveet turnausvoitosta kyyhkysen siivin kauas katsomoon ja kasetti jatkaa kestämistään edelleen.

Jatkoon: SSPK 70/30

 

G1 (Blagitarius Blagiators) – B2 (Dulce Bellum Inexpertis)

Kommentti: ”Tollo-joukkueet” karsiutuvat vääjäämättä yksi toisensa jälkeen. Blagien urakka ei helpota haastavan alkulohkon jälkeen, kun vastaan tulee toisesta sijasta närkästynyt näytönhaluinen DBI. Blagiaattoreiden floppialttius on yksi turnauksen isoista kysymyksistä ja olisi kerta kaikkinen SANDAALI jos se tapahtuisi näin aikaisessa vaiheessa ja DBI onnistuisi tilanteeseen tarttumaan. Isoveli-pikkuveli-asetelma on selkeä, muttei ehdoton.

Jatkoon: Blagit 65/35

 

 H1 (Kakkossaajat) – A2 (Droit)

Kommentti: Melko tasainen pari kummankin lohkon kärkikaksikkojen taiston ollessa myös erittäin tiukka vääntö. Kumpikin joukkue heittänee tässä vaiheessa n. -20 –pelin, mutta 2saajien standardimpi kokoonpano kyennee Droittareita helpommin taipumaan huippueriin. Loskainen kenttä suosii kuitenkin Droitin kovaa heittäviä Saukkoa ja Sakaranahoa, joten mitä vain voi tapahtua.

Jatkoon: 2saajat 55/45

 

Puolivälierät:

Entiset Hipit – SIK Bastards

Kommentti: Kummallakin joukkueella on ollut täysi työ selviytyä tänne asti ja OKL-mestaritkin ovat viimeistään nyt huolestunein ilmein laittamassa takin vetoketjua kiinni, jos tänne on vielä hurlumhei-tunnelmissa tultu. Tilastollisesti Hippien selviytyminen Boss-koitoksesta on joidenkin asiantuntijoiden mukaan epätodennäköistä, mutta Ripe luottaa kyseisen joukkueen ”joka toinen erä huippukyykkää”-suoritustason riittävän tarjoamaan hyvän vastuksen vielä ilman toista ydinpommiaan pelaavalle paskiaisporukallekin. Tässä vaiheessa Joonas ”Kötsä” Leskinen on jo nauttinut ainakin puoli pakettia buranaa orastavan selkänikamahiertymän vuoksi, mutta jos paikat kestävät, SB on suosikki Hippien Sin-käyrää muistuttavan suoritustason vuoksi.

Jatkoon: SB 70/30

 

Kombostikobla – STH

Kommentti: STH:lla on kieltämättä helpohkon alkulohkon jälkeen luvassa kelpo ilotulitusta, jos kantti tänne asti edelliskierroksen tiukasta koitoksesta riittää. KK – STH –ottelut haiskahtavat yleisesti toverillisilta tasapelimatseilta, joissa molemmat joukkueet koittavat flopata kilpaa. Tällä kertaa ei ole kuitenkaan floppeja luvassa, vaan pelataan niin verissä päin, että Knuutisen lakissa on muutakin punaista kuin sarvet. Jos viedään analyysi meta-tasolle ja otetaan nyt huomioon BlaBla:sta KK:hon palanneiden miesten heikohkot näytöt pronssipelissä, swiippi-Lasasen hajoamisalttiin käden sekä ”Diktaattori” Kärjen ja Simo ”Keskittyjä” Arvolan pitkähkön paussin liigapeleistä, STH:n yskivä kone voi viedä tämänkin pelin. Vedoten jo edellisellä kierroksella mainittuun KK:lla perinteisesti hyvään turnausjoukkueen meininkiin, on Tollo-joukkue kuitenkin OKL-liigasijoituksia vasten otteluun hienoinen suosikki.

Jatkoon: KK: 55/45

 

Pacman Brothers – Sipulisäkki ja päättymätön kasetti

Kommentti: Tasaista mutta huipputuloksetonta kyykkää ennakko-odotusten mukaan pelaava SSPK on toista kertaa tosipaikan edessä. Tällä kertaa kasetin nauhat leviävät komeasti pitkin pihaa sipulin kypsyessä liekehtivän Pacmanin otteissa sen verran näyttävästi, että pelin viimeisten haukien mittaa ja sektoria kannattanee yleisön olla havainnoimassa ja taltioimassa asiaankuuluvien tietoteknisten laitteiden kera.

Jatkoon: PB 70/30

 

Blagitarius Blagiators – Kakkossaajat

Kommentti: Olettaen että Blagit selvisivät edellisestä kierroksesta ilman floppia, nyt sitä on jälleen tarjolla. Meidän normaalien kuolevaisten on kuitenkin surullista tunnustaa, että vaikka Juusos floppaisi, hän on silti perus kyykkääjää kovempi sälli. 2saajat syyllistynee pieneen liikakunnioitukseen vastustajaa kohtaan ja jos Blagi poistaa kyykkiä tapansa mukaan konemaisella strategialla, kunnioitus kääntyy tappion hyväksymiseksi. Tässä vaiheessa päivää nestetankkaus 2saajien puolella saattaa myös olla hyvin kääntynyt hasardipuolelle YTYn yrittäessä turhaan hillitä hurmiossa naukkailevaa joukkuetta.

Jatkoon: BlaBla 70/30

 

Välierät:

Kombostikobla – SIK Bastards

Kommentti: Jäätä, tulta, ruokatarpeita ja uskomatonta psyykkausta on luvassa näiden kahden kohtaamisessa SB:n pudotettua KK:n toisen tiimin jo jatkosta. KK:n ja ennen kaikkea kapteeni Kärjen kiima päästä viimeistä kertaa (häviämään) finaaliin ennen aktiivikyykkäuran loppua on kuitenkin suurempi kuin jo kirkkaan mitalin ottaneen SB:n ja näin ollen KK on edelleen lievä suosikki. Tiukkaakin tiukempi vääntö huipentuu sipulitaistoon kaksikon Peteri – Kärki välillä, jonka normaalisti herkkähipiäinen apinan raivoon itsensä tilanteessa ajanut Kärki vie selvin lukemin Peterin keskittyessä asettelemaan alistajamaskia päähänsä Tampereella nähdyn show-meiningin muistoksi.

Finaaliin: KK 55/45

 

Blagitarius Blagiators – Pacman Brothers

Kommentti: OKL:n pronssiottelun uusinnassa on melkoisen vahva revanssin maku ja tällä kertaa Pacit pääsevät testaamaan BB:n ilman rosterin laajuuden suomia etuja. Ottelu on niin kutkuttava, että siitä voi parhaimmillaan odottaa jopa plussaeriä, mutta Blablan sipulit ovat niin kovalla koetuksella, että tästä ne tuskin selviävät. Ottelu on kuitenkin niin tasainen, että 2 viimeistä heittoa ovat ratkaisevia.

Finaaliin: PB 60/40

 

Pronssimatsi:

SIK Bastards – Blagitarius Blagiators

Kyynelet valuvat pitkin pelaajien poskipäitä valtavan tunnevyöryn kynnyksellä… Se toteutui sittenkin! Se, mitä OKL:ssä jäätiin ainakin Juusoksen toimesta kaipaamaan, se suuri huipennus, Blagin ja SB:n räjähtävä kohtaaminen. Paitsi että, noh, molemmat tiimit ovat hieman kakkoskokoonpanolla, mutta yleisöystävällisyys on sentään taattu, sillä molemmilla tiimeillä on suurimmat kansansuosikkinsa riveissään.  Mitali ei kuitenkaan tule helpolla, kun mahdollisuudetkin ovat tyystin 50/50.

 

Finaali:

Kombostikobla – Pacman Brothers

Galaksien räjähtäminen ei ole koskaan ollut näin lähellä. Kumpikin on joukkue on aina hyytynyt arvoturnausten viime metreillä ja näin olemmekin uskomattomassa tilanteessa:  miten h*lvetissä tästä leivotaan toinen joukkue voittajaksi?

Voittaja: 50/50

Tekniikan akateemiset TEK