Välierä: PB vs SB

Droitin tehtyä lähes mahdottomasta mahdollisen oli toinen välieräpari SIK Bastards – Pacman Brothers. Ennakkospekulaatiot ennustivat matsista tiukkaa taistoa kahden OKL-veteraanin välillä ja kyykkäkopin lumikinoslehtereille kokoontuikin jälleen ennätysyleisö.

Ensimmäisen ottelun ensimmäinen erä saatettiin käyntiin korvia hivelevien ”Oijoijoi!”-huutojen kera ja ilmeisesti yleisön laadukas huutelu saikin molemmat joukkueet puristamaan erän tasatulokseen -10. Yleisö oli kuin halolla päähän lyöty, tätä tasoako toinen välierä tulee olemaan? Onneksi erä jäikin vain lämmittelyksi ja jatkoeriin saatiin kunnon välierämyllyt käyntiin. SB:n suorittaessa perusvarmasti toisen erän -6:een parin hauen säestämänä pisti PB kovaksi keitetyt sipulit peliin ja taiteili erän -4:ään komeilla jälkipään sweepeillä. Ensimmäinen trilleri PB:lle siis -14 – -16.

Välieräjoukkueiden amatöörimäistä kentän kasausta odotellessa yleisöä kiimaista kisafiilistä ylläpitivät ghettoblasterin sulosävelet ja SB:n vaihtopenkkilämmittimien tanssiesitys.

Vaikka joukkueiden kokoonpanot eivät muuttuneet toiseen otteluun lähdettäessä, oli kuitenkin selkeästi kasetteja vaihdettu Betamaxista VHS:ään. SB takoi ensimmäiseen erään perusvarman -3 tuloksen kun PB:n oli tyytyminen jo hieman haparoivaan -10:een. SB:n tulosta auttoi Antti “Dr. Volga” Arffman poistamalla kyykän SB:n konasta liian matalalta lähteneellä heitolla. Tämä jäikin ottelusarjan kulminaatiopisteeksi, josta ei PB enää missään vaiheessa toipunut. Toisessa erässä Pacmanit tuntuivat suunnanneen keskittymisensä jo kolmanteen matsiin ja 7p etumatkaa ei juuri kiinnostellut kuroa kiinni ensimmäisen kierroksen vaisujen otteiden jälkeen. SIK Bastardsin -8 oli liikaa PB:lle ja otteluvoitot tasoittuivat 1-1 tuloksella -11 – -19.

Ennen välierän ratkaisevaa kliimaksia väliajalla kisattiin taas kentän kasauksen hitaudesta ghettoblasterin bassojytkeen ja SB:n tiputanssin säestämänä. Yleisö olikin tästä kaikesta silminnähden shokissa ja hätäpäissään yrittivät tehdä jopa aaltoja.

Jos oli toisessa ottelussa kasetit vaihdettu, niin viimeiseen otteluun niitä ei ilmeisesti muistettu enää vaihtaa. Vaikka SB:n bombaosasto olikin hieman nuutunut ensimmäisellä kierroksella, sai joukkue pelattua roskaiseen kenttään kohtuullisen -9 erän. Pacmanien alavireinen meno jatkui ja -14 erätulos oli kaukana siitä tasosta, jolla finaaliin oli lupa päästä. Viiden pisteen takaa-ajoasema oli nähtävästi liikaa PB:lle ja kasetit levisivät viimeisessä erässä iloisesti pitkin ykköskenttää. Joukkueen luottosiivooja Arffman halusikin siivoojasta rokkitähdeksi ja yritti ratkaista ottelua heittämällä profiilisweeppien sijaan vasemman viiden tornin konapommia – ratkaisu joka sai peluutustietoisen yleisön hämilleen. Alanvaihdokseen saattoi vaikuttaa myös SB:n väkevä 40p aloitus ensimmäisellä neljällä heitolla. Arffin päätös ei osoittautunut lopulta virheeksi, sillä PB:n aloituskaksikko Sikkilä/Määttän päivän heikohko kunto ei riittänyt tyhjentämään tuota potentiaalisesti kriittistä vasenta laitaa.  SB:n huima aloitus sen sijaan siivitti paskiaiset pelaamaan kauden ensimmäisen 0-eränsä ja Pacmanien viimeisillä heitoilla ei enää ollut merkistystä. SB finaaliin otteluvoitoin 2-1.

Jos SB:n viimeisen ottelun vire jatkuu ja kapteeni Suomela saa sweeppinsä pysymään maissa tulee finaalista lyhyt koitos. Toinen finalisti Droit on näes joutunut kaivamaan finaalipeleihin todellisen reliikin, Kaikkosen Santun, saadakseen edes neljä pelaajaa kentälle ja joukkueen finaaleihin tuonut sweeppisektori Aho-Karppimaa loistaa poissaolollaan. Kaikkosen ohella on toisena korvaajana pelaamassa Mikko Heiskanen, joten maksimitasollaan pelatessa voi Droit nipistää muutaman otteluvoiton SB:ltä. Vaikkei otteluista kovatasoisia tulisikaan, on tiedossa silti huima spektaakkeli, sen takaavat SB:n fanijoukot.