Ennakkosilmäys World Cup of Kyykän alkulohkoihin


Ripe kyykkäkopilta moi! Kauden ehkä kiimaisin kyykkätapahtuma World Cup of Kykkä on jo aivan ovella ja sen myötä kopillakin oli pakko narauttaa koniakkipullon korkki mammuttimaisen joukkuemäärän vuoksi. Ennakkosuosikkeja on joka lähtöön ja villejä kortteja sitäkin enemmän. Tasa-arvopuheiden vallitessa ensimmäistä kertaa mukaan on päässyt myös naisten sarja!

YLEINEN SARJA

Lohko A (Costa Concordia, Men Who Stare at Goatse, CRYO:n Närhenmunat, JäteKobla)

Tämän vuoden aakkosellinen kärkilohko onkin kerrassaan ristiriitainen analysoitava. A:ssa nimittäin pelaa B-sarjan “A-sarjajyrä” Jätekobla, hienosti A-sarjaan tällä kaudella lähteneen Aimin rumemmat puoliskot ja Kyrppä-69:n lihaksikkaiden miesten ympärille koottu joukkue sekä CRYO:n edustusjoukkue. Viimeisimmästä Ripellä ei ole runsaan koniakin nauttimisen jälkeenkään valitettavasti juuri kyykkäaiheisia mielikuvia ole, mutta sen sijaan nopat ja lohikäärmeet alkoivat silmissä vilistä. Kolme ensimmäistä joukkuetta ovat sekä tasoltaan, että pelityyliltään hyvin samankaltaisia. Men who stare at goatsessa pelaa kuitenkin pari kappaletta tuntemattomampia kyykkäkasvoja ja huhujen mukaan herrat aikovat olla varsin humalassa tulevissa karkeloissa. Jätekobla puolestaan on kulissien takana jopa UHONNUT ottavansa lajin rennosti ja paineettomasti tällä kaudella, jolla on vaatimattomasti irronnut jo OluT-kyykän voitto.

Analyysi: Ripe on onneksi jo niin monet turnaukset nähnyt, että suhtalaisella varmuudella voi sanoa että Goatsea tuijottavat miehet jäänevät tuijottamaan goatsea promillejen kasvaessa hälyyttävästi ja CRYO:n joukkueelle tullee yllätyksenä, ettei kyykässä heitetäkään 1d16 noppaa, vaan oikeita puisia kapuloita. Lohkovoittoon MM-kyykässäkin hienosti menestynyt AiM-tiimi Costa Concordia ja kakkoseksi perinteikäs turnausjoukkue Jätekobla.

 

Lohko B (Jarrutytöt, Tekniikan Ihmelapaset, Paavin Bokserit, NATSIn a)

B-lohkon järjestys ratkaistaan kolmessa ensimmäisessä matsissa, joissa Tekniikan Ihmelapaset, Paavin Bokserit ja NATSIn a kamppailevat tiukasti lohkon melko tarkalleen 1,29:stä jaossa olevasta jatkopaikasta. Lopuissa kolmessa ottelussa on kyse vain siitä, kuinka paljon kentälle tentistä tupsahtavat Jarrutytöt laittavat edellämainittua kolmikkoa päihin. Toinen jännitysmomentti kytkeytyy tyttöjen asusteisiin, joka onkin Ripen mieliksi viime aikoina sympaattisesti vähentynyt kyykkäpelien yhteydessä. Kakkossijan suosikki on kuitenkin OKL:n B-sarjassa mainiolla ottelukeskiarvolla pelannut Tekniikan Ihmelapaset, muiden joukkueiden toivottavasti keskittyessä naamailemaan villisti illan WCOK-pirskeitä odotellessa.

Analyysi: Jarrutytöt lohko ykkösiä Tekniikan Ihmelapasten korjatessa toisen varman jatkopaikan.

 

Lohko C (SIK Bastards, Puppi di Faakki, Säälimyllyt, PartyRockers)

Lohkon ykkösnimi on myös koko turnauksen ykkössuosikkeihin kuuluva SIK Bastards, vaikka Juhojen määrä tiimissä onkin puolittunut yhteen liigan ykköskentälliseen nähden. Egotripillään liitävä Soppanen ja täydellisiä konabombeja viskova Läskinen kannattalevat tiimiä tasan niin kauan kunnes vastaan tulee BlaBla. Lohkon kakkospaikasta taistelevat kynsin hampain MM-kyykässäkin mainetta niittänyt nimivahva Puppi di Faakki sekä Dahiksen ja vara-Kuolan luotsaama Säälimyllyt. Partyrockersien rooliksi jääkin shufflata itsensä laulukuoroon.

Analyysi: C-lohkon paras oululainen joukkue SB vie ykkössijan, taistelun kakkossijasta vienee Säälimyllyt Dahiksen säälimyllyillä Puppi di Faakin keskittyessä hassutteluun.

 

Lohko D (Quarto Iterum, Ville Peltonen, EPO, Lapuan Hurjat)

Salanimellä pelaavat Ossaajat omaavat kenties Oulun parhaan turnauskunnon ja tältä vuodelta taskussa on jo MM-kisojen 4. sija. Samaan lohkoon on (epä)onnetar arponut lätkäpappaa tributoivan Ville Peltosen, joka esikuvansa tapaan glory hunttaa isommissa kisoissa. EPO ja Lapuan hurjat joutunevat lohkossa nauttimaan lähinnä pelaamisen mukavuudesta. Tämän lohkon ensimmäiset sipulit punnitaan QI:n ja Peltosen Villen välisessä ottelussa.

Analyysi: Mikäli alkulohkon kenttä ei generoi Ues ues fuu –haukia niin Quartum Iterum vie lohkonsa suvereenisti. Ville Peltonen hoitanee vuoden 2007 tyyliin itsensä lohkohopealle.

 

Lohko E (Pso-ass, Valenssi, Droit ThreeStars, SIK Raiders)

Tässäkö kisojen helpoin alkulohko? Ei suinkaan, ykköskorin Pso-ass on pieksänyt tällä kaudella itsensä Blagitarius Blagiatorsin. Etelästä vieläpä roudattiin aikamme legenda Taneli Rautio vahvistamaan muutenkin konkareista koostuvaa sakkia, joten mahdollisuudet pidemmällekin kuin lohkovoittoon ovat tarjolla. Salanimellä SIK Raiders esiintyvä Team Gayut antaa hyvän vastuksen Droit Threestarsille, jossa on nimensä vastaisesti vain yksi tähti, Mato nimeltään. Valenssilta ei tuttuja nimiä löydy ja tie nouseekin pystyyn hyvin nopeasti.

Analyysi: Pso-ass on yllätettävissä, mutta ottanee todennäköisyyksien valossa lohkon ykkössijan haltuunsa. Kakkospaikasta käydään taasen tiukka skaba, joka ratkeaa PKL:n tuoman myllykokemuksen avulla Droitille.

 

Lohko F (STH, Kultapossukerho, Hauki Jacta Est, Polkupyörä)

Hanppimaisella suorituksella itsensä voittoon OKL:n pudotuspeleissä raivannut STH on luonnollisesti tämän lohkon ykkössuosikki. Joukkueen peluutus vetää Ripen kerta toisensä jälkeen surulliseksi pandaksi, mutta kritisointi on turhaa kotoisen liigan mitalipelien siintäessä jälleen kokeneen joukkueen silmissä. Jukka Ohtosen sviippivirettä testaamassa ovat tuntematon suuruus Kultapossukerho, tasan yhtä vähän belliä ringaava Hauki Jacta Est, sekä jos mahdollista – vielä enemmän sutimista aivokopassa aiheuttava Polkupyörä.

Analyysi: STH siis vie lohkon miten haluaa, ellei jokin joukkueista paljastu salanimellä pelaavaksi ammattilaistiimiksi lappeen Rannasta.

 

Lohko G (HanPB, Pesukone, The No Good Yellows, SIK Twixes)

Tässä lohkossa on takavuosien tähtiä vilisevä PacBrothers, joka niin ikään on valinnut hämäävän salanimen HanPB. Joukkueen valttikortti on vasen SEKÄ oikeakätinen Määttä, mutta akilleen kantapäänä toisaalta Sikkilän huono viinapää pitkän tauon jälkeen. B-sarjan lohkovoiton jo pyykänny Pesukone pelaa jo toista vuotta nousujohteista kautta ja onkin HanPB:n ykköshaastaja. Playoff-paikan B-sarjassa varmistanut TNGY on sekin hyvänä päivänä todella vaarallinen, onhan pojilla tälle kaudelle yksi +2 eräkin jo napsahtanut. Sen sijaan SIK Twixesin tuloskunto on täysi arvoitus ja rahojen likoon laittamista sen puolesta ei suositella.

Analyysi: HanPB menee helpohkosti jatkoon, mikäli olematon juomakontrolli ei karkaa käsistä ennen puoltapäivää. Pesukone ja TNGY ratkovat keskenään kakkostilan ensimmäisen ollessa hienoinen suosikki.

 

Lohko H (Mamelukkikala, Haukiem, Ruttu-Kvartetti, aitoa_menoa)

Ossaajien jo vuosia kestäneestä nimileikistä huolimatta Ripen sipulit meinasivat mennä sekaisin tämän lohkon joukkueita katsellessa. H:sta löytyvä aitoa_menoa onkin siis varsin epäaitoa menoa, kun A-sarjajoukkueen todelliset munat lepäilevät samaan lohkoon päätyneen Mamelukkikalan kiduksissa. Tästä ei kuitenkaan kannattane Aimin rivistössä masentua, sillä muilta osin lohko vaikuttaisi yhdeltä kisojen helpoimmista. B:ssä esiintyneet Haukiem ja Ruttu-Kvartetti eivät ole esitelleet ainakaan kovin tasaisia hyviä suoritteita, vaikka molemmilta pelihistoriasta onnistumisia löytyykin. Sen verran rutiinia (tai tuuria) kahdelta edelliseltä kuitenkin löytyy, että ainakin toinen niistä varmistanee Aimin lähes_aitoa_menoa-tiimin päätymisen hassuttelukuoroon.

Analyysi: Mamelukkikalalta on odotettavissa varmahkoa -20 pintaan suorittamista ja sillä irronnee lohkovoitto, elleivät kuu ja tähdet putoa taivaalta lauantaita odotellessa. 2. sijasta käydään kuuma kamppailu Haukiemin ja Ruttu-Kvartetin yrittäessä puppeloida yli -40-ottelua kilpaa, mutta onneksi Ripellä on synnynnäinen lahja nähdä pupelluksen yli ja näin jatkoon kakkosena Haukiem.

 

Lohko I (Jarrupartio, Droit Onestars, Kimmomoduuli, Feel the Väiski)

Jarrupartio on tämän porukan ylivoimainen ykkössuosikki, huolimatta OAMK:n kenties kovimman jääkelisviipperin – Kari Vuokilan poissaolosta. Kroonisesta bomber-vajeesta kärsivä Droit Onestars on kohtuullisen kova kombo OKL-taituruutta, joten jatkopaikka on täysin mahdollinen. Kimmomoduuli herättää Ripessä suunnilleen yhtä paljon muistikuvia kuin toissaillan tapahtumat Pub Kuutiossa – mut hei – annetaan pojille mahdollisuus. Feel the Väiski on myös tuttu jyrä B-sarjasta ja katse kiinnittyykin kakkospaikalta läpi vuoden varsin mainiosti heitelleen Miro Tuutijärven otteisiin.

Analyysi: WCOK:ssa on kuitenkin kaiken osuttava nappiin ja pienikin epäonnistuminen tankkauksessa saattaa olla se ratkaiseva tekijä Droit Onestarsin ja FtV:n välisessä kakkospaikkakisassa. Jarrupartio vie lohkovoiton vasurilla.

 

Lohko J (Blast from the past, Gentlemen Prefer Salsa, YNPPI-69, Entiset Hipit)

Tämä lohko sisältää historian siipien havinaa aika tarkalleen 10 vuoden ajalta kun Blast from the past yhdistää vanhat konkarit. Kokoonpano on vakuuttava ja joukkueen pelaajat dominoivat OM-kyykkää erityisesti vuosina 2002-2006. Kaapit ovat siis pullollaan kultaa, hopeaa, pronssia ja luurankoja. Voidaan hyvällä omalla tunnolla puhua yksistä turnauksen ennakkosuosikeista, vaikka A-sarjan pudotuspelejä seuranneena tiedetään sipulifaktorin olevan kovassa huudossa muutamalla pelaajalla. Ainoastaan Eteläperän taannoin pystyttämä Entiset Hipit pystyy etäisesti haastamaan BFTP:n mikäli kohtaavat aamun ensimmäisessä ottelussa ennen vanhojen nivelien lämpenemistä. Salsamaiset herrasmiehet ja YNPPI-69 lähtevät kisoihin toivottavasti vain hassuttelumielellä.

Analyysi: Ei kysymysmerkkejä. BFTP jatkoon rivillä 3-0-0 ja ottelukeskiarvo noin -13 ja Entiset Hipit ottavat rutinoituneesti lohkon kakkostilan.

 

Lohko K (Kombostikobla, Kernel Panic, Elram, Meta-analyysin P-arvo)

A-sarjan jumbosijan täpärästi välttäneelle KombostiKoblalle suositellaan loton tekemistä, vaikka potti onkin kovin pieni tulevana kisaviikonloppuna. Lohko on pintapuolisesti yleisen sarjan helpoin ja vain todellinen kasetin leviäminen ja tolkuton aamujuopottelu voivat tehdä siitä KK:lle tervaisen taipaleen. Jo toista kertaa kisoihin osallistuvan tamperelaisen Elramin kunto on arvoitus, mutta pystynee tarjoamaan KK:lle jonkunlaisen vastuksen mikäli Blues Brothers on pukujen silittämiseltä ja aurinkolasien kiillottamiseltaan ehtinyt treenaamaan edes kerran. OTiTin kiltajoukkue Kernel Panicille ja mystiselle Meta-analyysin P-arvolle Ripe suosittelee riittävän kisajuomavalikoiman varaamista.

Analyysi: KK lohkovoittoon pienellä pupellusvarauksella, mutta kakkossijasta käydään kova kamppailu Kernel Panicin ja Elramin välillä. Siinä mittelössä Ripen roposet menevät Tampereelle, koska onhan pitkän matkan vuoksi mukava pelata enemmän pelejä!

 

Lohko L (Blagitarius Blagiators, SIK Hallintoelimet, 4H ELITE, TerSKa)

Huolimatta tiimin ykkösmyllyn Torsten von Birongin poisjäännistä Blagitarius Blagidorz on niin lohkonsa kuin kisojenkin ykkössuosikki, vaikka viime aikoina pupellusta onkin havaittu. OKL:n puolivälierä hoidettiin kotiin niinkin huonolla okalla kuin -18.67 ja otteet olivat runkosarjassakin haparoivempia kuin vuosiin. Tosissaan selvinpäin pelaaminen siivittänee kuitenkin Blagit paitsi lohkovoittoon niin myös pitkälle pudotuspeleissä. Lohkon muille tiimeille lady ForTuna on ollut oikukkaalla päällä: Toisaalta lohkossa on BB, toisaalta kuka tahansa voi ottaa kakkospaikan!

Analyysi: Blagit ovat lohkonsa ykkösiä vaikka Riku murtaisi selkänsä, sillä eihän se nyt mitään pelaamista estä. Kakkospaikalla repäisemme Stetson-Harrisonilla SIK Hallintoelimet, ihan vain SB-assosiaation vuoksi.

 

Lohko M (Hanpit, gädda, Aina Häviää, Enoga Close)

“Varo mitä toivot” lienee sellainen sananpari, jota Hanppien leirissä toistellaan vielä vuosikausia. Ensin Hanpit saivat ja halusivat OKL:n pleijareissa vastaansa STH:n ja ottivat komeasti turpaan. Heti perään lähdettiin liki yhtä kovalla uholla pelaamaan Liiigacuppia JRYÖ:tä vastaan ja kuinka ollakaan vastustajan peliasu sekoitti pelikirjan totaalisesti, tuloksena toinen kiinnitys rantapalloon. WCOK on Hanppien tämän kauden viimeinen mahdollisuus saavuttaa edes jotain, joten tiimiltä on lupa odottaa raivokkaita myllyjä. Lohko on järjestäjien puljauksenkin jälkeen yksi kovimmista, sillä kokemusta löytyy niin AH:n kuin EC:nkin leiristä ja mikäli Hanppien surkea tulosputki jatkuu voi tässä lohkossa muhia yllätys. Gäddällä ei siihen yllätykseen liene kuitenkaan ole mitään osaa tai arpaa.

Analyysi: Hanpit vaivoin ykköspaikalle ja jatkoon odottelemaan koneen käynnistymistä. AH:n A-sarjakokemusta Leskisen ja Lonnakon muodossa kääntänee vaa’an heidän puolelle, Enoga closella on mahdollisuudet jatkoon parhaiden kolmosten joukosta.

 

Lohko N (Kakkossaakat, BSoD, Suskeptibiliteetti, Riskimaksimin Pupellus)

Tulinen, ja jos vielä hieman ravistellaan, niin TULINEN kakkossaakat on näyttänyt OKL:n runkosarjassa, mihin suorituksiin kapeallakin rosterilla voi yltää. Näillä näytöillä se vieneekin tämän lohkon helposti, vaikka Ytypyty heittäisi vasemman jalan pottuvarpaalla. Lohkossa ei myöskään pelaa yhtään puhdasta naisjoukkuetta, joten viime vuoden kyykkäpoika-Lonnakkoa ei tarvitse käyttää erien välissä hangessa jäähtymässä. Äkkivilkaisulla lohkon toiselle sijalle olisi varmiten ehdolla B-sarjan Southsiden “jos nyt okalla laskettaisiin, olisimme pleijareissa”-A-BYY-poiminta BSoD. Toisaalta myös Riskimaksimin pupelluksesta löytyy ensimmäisen kyykkäkautensa Jarrupartion riveissä korkannut Ukko-Pekka Yliranta, joka on huhujen mukaan ruoskinut muun tiimin treenaamaan tiukasti ennen lauantain koitosta. Ilman kopy-pasten apua hankalasti sekä kirjoitettavan että lausuttavan Sigma-joukkueen aika mennee oman pelituloksen funktion derivointiin, mutta kyykkäkansa tunnetusti arvostaa hämäriä tilastoja ja kuvaajia, joten voisi kuvitella esimerkiksi kakkossaakkien Häkkisen olevan hyvinkin mielissään joukkueiden kohtaamisessa.

Analyysi: Huolimatta sarjapelivarmuudesta Ripe ennustelee likaisella perstuntumalla, että kakkossaakat eivät ole aivan yhtä jäätävässä vireessä kuin sarjassa, mutta lohkovoitto on ainakin paperilla selviö. Toisen sijan osalta täytynee tällä kertaa luottaa siihen, että se oka merkkaa ja näin jatkoon BSoD.

NAISTEN SARJA

Lohko O (WIT ReUnited, UnelmaTortut, Happotiimi, Rento mutta jäntevä-69)

WIT:n tyttöjen ultimaalinen paluu Oulun kyykkäkentille MM-kyykän hopeiset mitalit kaulassaan tekee siitä ehdottomasti lohkon/turnauksen ennakkosuosikin. Kovan vastuksen antanee silti Happotiimin tytöt, sillä Ripe on kuullut huhuja älyttömästä myllyttäjätädistä, joka on syytä nähdä omin silmin. Sen sijaan UnelmaTortut vain yrittävät parhaansa, sillä kuten Koneen naisille yleensä käy, viina vie lopulta voiton. Näin tulee myös käymään Ympin tytöille, jotka ovat tiettävästi Minttuun päin kallellaan. Viimeisimmän tiedon mukaan rehtori on määrännyt koko lohkon jälki-istuntoon, jonka aiheena on tänä vuonna ihmisbiologian kertausta ja valvojana toimii V. Kupiainen.

Analyysi: WIT ReUnited pieksää kaikki, Happotiimin ollessa kakkonen. Fuksien puhtaamman maksan ansiosta Rento mutta jäntevä-69 pääsee OKAllaan ensimmäiseksi kolmoseksi.

 

Lohko P (Kaino, KakkosLaatu, Pinppi-69, Vieno)

RRRääks! Mmmääks! Ei nimi naista pahenna jos ei nainen nimeä. Harakkatiimit yrittävät pysyä tuntemattomana turnauksen alla, mutta Ripen tarkat silmät näkevät ja erityisesti kuulevat nimen kuin nimen läpi. Luultavasti turnauksen kuumin ottelu naisten saralla käydäänkin kun Harakat kohtaavat toisensa. Lisää hekumaa lohkoon tuovat Pinppi-69:n sympaattiset kyykkäasennot, jotka toisinaan tuovat jopa tulosta. Kakkoslaadun naiset tuntemattomuudessaan jäävät jumbosijalle. Kuten naapurilohkossa, tässäkin lohkossa juttujen taso on kainosta ja vienosta kaukana. Jeesusta pelkäävät älkööt vaivautuko kentän lähettyville. Toivottavasti seura tarjoaa koko parkkipaikalle tuplakuulonsuojauksen tämän lohkon desibelitason vuoksi.

Analyysi: Ripe veikkaa Harakkojen top4-naisia eli Kainoa lohkovoittajaksi ja Pinppiä kakkoseksi. Vienon jutut eivät ole riittävän törkyisiä ja joutuu tyytymään toisen kolmosen sijaan.

 

Lohko Q (CRASh, Lorttohauet Tampere, luuserit)

Peruukkipäinen CRASh on selkeästi tavoittelemassa uusintaa viime vuoden kultaisesta mitalistaan. MM-kyykässä tulostaso jäi vaisuksi, joten töitä on tehtävä, jotta back to back -mestaruus toteutuu. Lisäksi tässä lohkossa nähdään ulkomaista naiskauneutta suoraan Tampereelta, jotka lienevät treenanneet viime vuoden visiittinsä jälkeen. Lorttohauet haastavat CRAShin lohkon kärkimatsissa, jossa ratkaistaan sijat 1 ja 2. Ilman taivaalta keskelle kenttää putoavaa meteoria luuserit todennäköisesti jäävät tämän lohkon pisteautomaateiksi.

Anal-yysi: CRASh hoitaa itsensä piikkipaikalta jatkoon ja Tampere tulee perästä hyvänä kakkosena.

Tekniikan akateemiset TEK